Outcasts (2011)

zxspec83

RetroActive
Joined
7 Σεπ 2009
Μηνύματα
226
Αντιδράσεις
21
http://www.imdb.com/title/tt1697793/


Πρόσφατα παρακολούθησα μια φετινή σειρά επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "Outcasts", παραγωγή του BBC, που θύμιζε σε ορισμένα σημεία την παλιότερη "
Earth 2".

Η υπόθεση τοποθετείται στο 2060. Ενώ η Γη μαστίζεται από συνεχείς πολέμους, κάποιοι άνθρωποι έχουν ιδρύσει μια αποικία σε ένα σχετικά κοντινό πλανητικό σύστημα.

Οι έποικοι έχτισαν μια πόλη σε ένα οροπέδιο του πλανήτη και δεν απομακρύνονται πολύ από αυτήν, καθώς οι πρώτοι εξερευνητές, οι οποίοι είχαν προηγηθεί του μαζικού κύματος των εποίκων, τους είχαν προειδοποιήσει για την ύπαρξη διαφόρων κινδύνων.

Ο πρόεδρος της αποικίας είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, ιδεαλιστής, ο οποίος προσπαθεί να μην επαναλάβει τα λάθη που διέπραξαν οι άνθρωποι στη γη και να δημιουργήσει μια ουτοπική κοινωνία.

Έξω από την πόλη όμως υπάρχει μια ακόμη ομάδα ανθρώπων που έχουν υποστεί γενετικές τροποποιήσεις. Η αυξανόμενη επαφή των κατοίκων της πόλης μαζί τους φέρνει στο προσκήνιο σκοτεινά σημεία του από το παρελθόν του προέδρου και των άμεσων συνεργατών του, τα οποία προσπαθεί να αποκρύψει.

 


Εντωμεταξύ διαπιστώνεται ότι στον πλανήτη υπάρχει και μια άλλη παρουσία, ένα διαφορετικό είδος ζωής, το οποίο δεν φαίνεται να έχει τις καλύτερες διαθέσεις για τους ανθρώπους που έχουν ουσιαστικά εισβάλει στον πλανήτη του.


 


Σχετικά χαμηλών τόνων σειρά, χωρίς πολλές μάχες και εφέ - αν και όσα υπάρχουν είναι καλά - που δίνει έμφαση και στις σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. Φιλοσοφικοί προβληματισμοί και ηθικά διλήμματα δίνουν αίσθηση βάθους στην ιστορία. Το στιλ γυρίσματος θυμίζει λίγο το καινούργιο Battlestar Galactica. Υπάρχουν κάποιες σεναριακές αδυναμίες, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία της.


 


Δυστυχώς η σειρά σταμάτησε και αυτή στα 8 επεισόδια. Το BBC αναγκάστηκε να τη διακόψει, επειδή η θεαματικότητα προς το τέλος ήταν χαμηλή. Ακόμη και το βρετανικό κοινό έχει εθιστεί στη βία και στις action movies αμερικανικού τύπου... Κρίμα.


 


Αν σας αρέσει η επιστημονική φαντασία τέτοιου τύπου, αξίζει πραγματικά να τη δείτε. Θα το απολαύσετε.


 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα