Mακαρι φιλε μου να τα πουμε καποια στιγμη απο κοντα και να παιξουμε και διπλο κανα παιχνιδακι χαχαχαχαχαχαΈχω παίξει μπόλικο pacman. Από μικρός συνειδητοποίησα και προσπαθούσα να ερμηνεύσω τις στρατηγικές και τα pattern που κρύβονται στις πίστες του παιχνιδιού και στις κινήσεις των φαντασμάτων, να είμαι και να βλέπω ένα -και παραπάνω- βήματα μπροστά από αυτά μαντεύοντας τις επόμενες κινήσεις τους σε μηδενικό χρόνο αφού όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα στο παιχνίδι. Αλλά και σαν χομπίστας προγραμματιστής αργότερα υπήρξαν στιγμές που μέσα από τα patterns προσπαθούσα να φανταστώ τον κώδικα και τους αλγόριθμους. Θεωρώ αδιανόητο το κοτόρθωμα σου φίλε metalcandyman και νιώθω ιδιαίτερη χαρά που συναντώ μέσα στις σελίδεςτου retromaniax έναν τέτοιο παίκτη. Ελπίζω μελλοντικά να τύχει να σε γνωρίσω και από κοντά.
1) To original PAC-MAN στο MAME ειναι το PuckMan (Japan set 1).Παιδαριώδεις ερωτήσεις από ένα pacmanoobά:
1) Στο Mame βρίσκω το Pac-Man - 25th Anniversary Edition (Rev 2.00). Μιλάμε για το αυθεντικό Pac-Man, ναι ή όχι;
2) Επιτρέπει continue (το αυθεντικό επέτρεπε; ) κι έτσι το προχώρησα αρκετά. Μετά τα διάφορα φρούτα έφτασα σε κάτι σαν "κλειδί" το οποίο επαναλαμβανόταν. Έτσι πάει μέχρι το τέλος;
3) Από μία πίστα και μετά τα "χαπάκια δύναμης" δεν έκανα βρώσιμα τα τερατάκια, απλά τα "έδιωχναν" για ελάχιστες στιγμές. Είναι φυσιολογικό αυτό;
4) Τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε μισή ώρα, ο Pacman μου πέρασε μέσα από ένα τερατάκι χωρίς να φαγωθεί. Και τα δύο περιστατικά έγιναν σε γωνίες. Τί φάση;
5) Υπάρχει άλλο cutscene στο παιχνίδι μετά από εκείνη που το κόκκινο τερατάκι οπισθοσχωρεί με σκισμένη τη στολή του;
Παρακαλώ διαφωτίστε με γιατί εγώ μεγάλωσα με Ms Pac-Man
Δίδαξες πάλι!
Νέος στόχος ζωής: Να φτάσω στην τρίτη cutscene to Ms Pac-Man
μακάρι να δούλευα τοτε εκεί .Κρίμα που δεν δείχνει το μοντάζ πλακετών και το κόλλημα εξαρτημάτων. Και με καινούριες οθόνες CRTΣτο εργοαστασιο της Midway συναρμολογωντας Ms PacMan καμπινες εν ετει 1982
Γιαυτο λοιπον βλεπεις τα τσουβαλιασματα γιατι οσο καλυτερα και γρηγοροτερα μαθει καποιος να το κανει αυτο σε καθε πιστα τοσο καλυτερος παικτης pac-man ειναι και αν θες να αποκτησει μεγαλυτερο νοημα και απολαυση το παιχνιδι σου αυτο θα σε προτεινα.Οχι απλα να βγαζεις της πιστες δηλαδη αλλα να προσπαθησεις να δεις αν μπορεσεις να τα τσουβαλιασεις μεσα στης πιστες που βγαζεις ωστε να δεις αν μπορεις να μαζεψεις τον μεγιστο αριθμο ποντων και οχι μονο αυτο αλλα ταυτοχρωνα θα μπορεις να επιβιωσεις απο της κακοτοπιες με αποτελεσμα να μπορεσεις να φτασεις ακομα ποιο μακρια στο παιχνιδι.
Candy, "πάτησα" την 9η πίστα και την προχώρησα αρκετά. Ίσως η περιπόθητη στιγμή να μην είναι μακριά!
αυτο δεν ειναι που περναει ενας πελαργος και γραφει JUNIOR? Το εχω παει εκει μερικες φορες που εκατσα και επαιξα σοβαρα.
Τι να πω, πρεπει να μαθεις λιγο πως κινουνται τα φαντασματακια σε καθε πιστα, αυτο θα βοηθησει. Πχ εκει στις πιστες 6-7-8 υπαρχει ενα pattern που κανεις κατι ελιγμους πανω οπως βγαινεις απο τα teleport δεξια αριστερα και τα ξεφορτωνεσαι για λιγο.