Pagan Altar

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krem13

RetroNuts!
Αντιδράσεις
67
logo.jpg

Οι Pagan Altar,ιδρύθηκαν το 1978 στο Brockley της Αγγλίας από τα αδέρφια Terry και Alan Jones.Από το ξεκίνημα τους αποστασιοποιήθηκαν από το new wave of british heavy metal,ανερχόμενο και δημοφιλές είδος μουσικής εκείνη την εποχή και ακολούθησαν,όπως και οι Witchfinder General,πιο "doom" μονοπάτια,κίνηση που αργότερα αποδείχτηκε μοιραία για τη καριέρα τους.Το 1982 κυκλοφόρησαν το πρώτο,ομώνυμο,demo τους το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία στην underground σκηνή,η επιτυχία του όμως δεν ήταν αρκετή για να τους εξασφαλίσει συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρεία με κύριο υπαίτιο,την υποτιμημένη από το κοινό και κριτικούς,μουσική τους κατεύθυνση.Έτσι,το 1982,στη μέση της ηχογράφησης της δεύτερης δουλειάς τους και χωρίς κάποιο συμβόλαιο ακόμα,το συγκρότημα διαλύεται.

Το 1998,το προ πολλού διαλυμένο συγκρότημα,επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς η oracle records,παρατηρώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κόσμου για τη μοναδική,μέχρι τότε, δισκογραφική τους δουλειά αποφασίζει να την επανεκδόσει επίσημα (μέχρι τότε είχαν βγει πολλές πειρατικές επανεκδόσεις),αλλάζοντας την ονομασία σε volume 1.

2004,μετά από 22 χρόνια απραξίας,τα αδέρφια Jones επανενώνουν τους Pagan Altar με νέα σύνθεση,με την οποία επανηχογραφούν και κυκλοφορούν τη δεύτερη,ημιτελή δισκογραφική τους δουλειά,Lords of hypocrisy (πάλι μέσω της oracle records).Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν επίσης και ένα EP,το The time lord (μέσω της i hate records).2 χρόνια μετά,το 2006 κυκλοφορούν τη τρίτη τους δουλειά,Mythical & magical,το οποίο,όπως και οι προηγούμενες περιλαμβάνει υλικό (σε μεγάλο ποσοστό) που χρονολογείται πριν το πρώτο τους demo.

Σήμερα,οι Pagan altar συνεχίζουν να υπάρχουν στο "μεταλικό χάρτη",το μέλλον τους; άγνωστο... (αν και άμα κρίνω από την,σχεδόν αποκλειστική,χρήση παλαιού υλικού δεν νομίζω να έχουν πολλά χρόνια ζωής ακόμα :( )

τωρινή σύνθεση

Terry Jones, Alan Jones, Diccon Harper, Luke Hunter, Ian Winters

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

pagan altar/volume 1

paganalbum200pix.jpg

the lords of hypocrisy

lordalbum200pix.jpg

mythical and magical

mythicalandmagicalalbum.jpg

μερικά τραγούδια...

πηγές

http://en.wikipedia.org/wiki/Pagan_Altar

http://www.paganaltar.com/

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mεγάλη αδυναμία μου, θέλουν μυημένο και εξασκημένο αυτί για να τους εκτιμήσεις δεόντως, αλλά δεν θα τους κατέτασσα αυστηρά στο doom. Αποτελούν ολόκληρο είδος από μόνοι τους! Πέρισυ αν δε με απατά η μνήμη μου, έπαιξαν ζωντανά με φόντο κάποιο αγγλικό μεσαιωνικό κάστρο. Φίλος που ταξίδεψε για να παραβρεθεί στο γεγονός μίλησε για "εμπειρία ζωής".

όντως δεν είναι ακριβώς doom αλλά δεν μπορούσα να βρω άλλο χαρακτηρισμό.Πάντως είναι από τα λίγα συγκροτήματα που με έχουν αγγίξει πραγματικά (από το πρώτο τραγούδι που άκουσα),δεν υπάρχει μέρα που να μην βάζω τουλάχιστον ένα τραγούδι τους να ακούσω...

Κρίμα που η καριέρα τους εξελίχθηκε έτσι...

@AEON

δυστυχώς έχω μόνο το mythical and magical,μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω τα δύο πρώτα? υπάρχει κάποιο ελληνικό κατάστημα/site που να τα πουλάει?

O Γρηγόρης στο Eatmetalrecords θα το έχει σίγουρα (είχα ακούσει κάτι φήμες ότι είχε οικονομικά προβλήματα το μαγαζί ή ακόμα κι ότι έκλεισε, δεν ξέρω τι απέγινε τελικά. Ελπίζω να λειτουργεί ακόμα).

Εναλλακτικά το Lords of Hypocrisy θα το βρεις στο [ame=http://www.amazon.co.uk/Lords-Hypocrisy-Pagan-Altar/dp/B000EOUTVW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=music&qid=1274952701&sr=8-1]αγγλικό Αmazon .

..Εκλεισε ο Γρηγορης;;Θα μαθω και θα σας πω..

don dokken είπε:
..Εκλεισε ο Γρηγορης;;Θα μαθω και θα σας πω..
Δε νομίζω να έκλεισε, πριν από κανά μήνα τα λέγαμε για το τι θα φέρει κλπ, και δεν προέκυπτε επερχόμενο κλείσιμο.

επιτέλους :D ! από σήμερα έχω και τα τρία,μπορεί να ήταν λίγο "αλμυρά" αλλά νομίζω ότι άξιζε κάθε ευρώ που έδωσα! εννοείται πως με το που τα πήρα τα άκουσα άλλη μια φορά :) .

με προβληματίζουν όμως κάποια στοιχεία... :xm:

1) το οπισθόφυλλο του ομώνυμου καθώς και το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του lords of hypocrisy είναι αρκετά "πιξελιαρισμένα".

2)κανένα δεν έχει βιβλιαράκι με στίχους (αν και το ομώνυμο έχει τους στίχους για το judgement of the dead) παρά μόνο ένα δισέλιδο που έχει το εξώφυλλο,κάποιες πληροφορίες καθώς και το track listing.

μήπως μου έδωσαν bootlegs ή επειδή κυκλοφορούν από ανεξάρτητη και μικρή δισκογραφική εταιρία δεν είναι τόσο προσεγμένα?

χωρίς πολλά λόγια,θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο :) :) :) !!!!!!!! (με τίτλο Never Quite Dead)

δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για την ώρα :( ...

επίσης,κυκλοφόρησαν split (περιορισμένο σε 500 αντίτυπα) με τους mirror of deception,αν όλα πάνε καλά σε λίγες μέρες θα το έχω στα χέρια μου :) (αχχ,και τώρα μου μένουν το split με τους jex thoth και το the time lord που αμφιβάλλω αν θα τα βρω ποτέ,σε σχετικά λογική τιμή :( ...)

το,εξαντλημένο εδώ και χρόνια,the time lord ep πρόκειται να επανακυκλοφορήσει άμεσα από την bbtad records (σε βινύλιο πάλι) με νέο εξώφυλλο :) :) :)

περισσότερες πληροφορίες εδώ

attachment.php

HELL YEAH :headbang: :acoustic: !!!

(φωτο από το επίσημο site τους)

δύο σημαντικά νέα για όποιον ενδιαφέρεται :)

1. η επανέκδοση του time lord ep θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου

2. πρώτο τραγούδι (dance of the vampires) από το νέο τους άλμπουμ never quite dead :) :) (πολύ καλό όπως πάντα αν και προσωπικά θα προτιμούσα τα ντραμς να ήταν πιο "πίσω")

http://www.youtube.com/watch?v=lLgSzkVFer8&context=C308f2c8ADOEgsToPDskL7td3_Zg_UnLI75WFcLAga

Το μόνο που έχω από δαύτους είναι το 12" "The Time Lord" και που το είχα πάρει απ' τον Γρηγόρη. Ενημερωτικά (αν και είναι παλιά σχόλια τα παραπάνω) ο Γρηγόρης διατηρεί mail order και φέρνει ωραία πραματάκια, για όποιον ενδιαφέρεται! Η επωνυμία είναι η ίδια. Μου άρεσε το 12άρι αλλά είναι λίγο και δε μπορώ mp3, youtube και λαλακίες... Καλά είναι αλλά όχι για συνέχεια. Πρέπει να δω τι παίζει γενικότερα για να αγοράσω κανέναν δίσκο. Δε θα το ευχαριστηθώ διαφορετικά. Τι προτείνετε; Το που/αν θα το βρω είναι δικό μου θέμα. Στα υπόψιν ότι κυνηγάω περισσότερο βινύλιο και τα CDs (αν έχουν βγει μόνο σ' αυτή την μορφή) αργότερα... Ήρθαν τελικά στο "Up The Hammers"; Πως ήταν η εμπειρία; :)

από pagan altar ; πολύ απλά,ΟΛΑ :D

δηλαδή volume 1,lords of hypocrisy,mythical and magical

σε βινύλια και τα 3 είναι αρκετά έως πολύ δυσεύρετα (όταν εμφανίζονται πωλούνται αρκετά ακριβά) στις αρχικές τους εκδόσεις που είναι και οι μοναδικές (με διαφορετικά εξώφυλλα από τα cd) ,εξαίρεση αποτελεί το lords of hypocrisy το οποίο επανεκδόθηκε σε βινύλιο άλλες 2 φορές από μια αμερικάνικη εταιρία (burried by time and dust records αν δεν κάνω λάθος) με το εξώφυλλο της cd έκδοσης όμως...

γνώμη μου είναι να πάρεις αρχικά τα cd που βρίσκονται εύκολα και αν σου αρέσουν αρκετά,να ψάξεις και για τους δίσκους.

εγώ για παράδειγμα μετά από απίστευτο "λιώσιμο" των κυκλοφοριών τους ψάχνω ήδη την πρώτη έκδοση του the time lord ep (και δεν τη βρίσκω πουθενά :( :() που μάλλον είναι αυτή που έχεις εσύ (ένα πέτρινο παγκάκι δεν δείχνει το εξώφυλλο; ) και τα βινύλια των κυκλοφοριών τους.

btw,οι 3 δίσκοι της κάτω σειράς είναι ότι έχω από pagan altar σε βινύλιο (το συγκεκριμένο the time lord είναι επανέκδοση) ,έχω επίσης τα 3 τους άλμπουμ σε cd.

attachment.php

...και ένα teaserακι του νέου τους άλμπουμ "never quite dead" που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι (πρώτα δείγματα,θετικά :headbangdude: )

http://www.youtube.com/watch?v=C2fUGKKkI4o&feature=g-u-u&context=G222a08fFUAAAAAAACAA

Έχεις και τον "Black Hole" απ' ότι βλέπω, ε; Θέλω να τον πάρω κι αυτόν κάποια στιγμή, αλλά να δω πότε... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Και ναι, αυτό που λες έχω! Το οποίο μου άρεσε ναι μεν, αλλά δεν ξέτρεξα να πάρω κάτι άλλο τους όταν βγήκε, δε. Άλλες προτεραιότητες σε δίσκους; Άλλες προτεραιότητες σε αγορές άλλων αντικειμένων που κάνω συλλογή; Δε θυμάμαι... Νομίζω, πάντως, πως το συγκεκριμένο είναι limited edition στα 500 κομμάτια, αλλά είναι στο άλλο σπίτι και δε μπορώ να σου πω με σιγουριά. Και πάλι δε θα δώσω προτεραιότητα γιατί θέλω άλλα από doomιές να αγοράσω, προτίστως, που τα 'χω αμελήσει περισσότερα χρόνια! Τι να πρωτοπάρει κανείς, πια... Επόμενη αγορά μου κατά πάσα πιθανότητα είναι οι "Energy Vampires", αν έχεις ακουστά, που στα φωνητικά είναι ο John Stewart της γκρουπάρας "Slauter Xstroyes"! Δεν ξέρω αν ακούς κάτι τέτοια. Πάω τώρα ν' ακούσω το teaserάκι!

Mandrake είπε:
Έχεις και τον "Black Hole" απ' ότι βλέπω, ε; Θέλω να τον πάρω κι αυτόν κάποια στιγμή, αλλά να δω πότε... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Και ναι, αυτό που λες έχω! Το οποίο μου άρεσε ναι μεν, αλλά δεν ξέτρεξα να πάρω κάτι άλλο τους όταν βγήκε, δε. Άλλες προτεραιότητες σε δίσκους; Άλλες προτεραιότητες σε αγορές άλλων αντικειμένων που κάνω συλλογή; Δε θυμάμαι... Νομίζω, πάντως, πως το συγκεκριμένο είναι limited edition στα 500 κομμάτια, αλλά είναι στο άλλο σπίτι και δε μπορώ να σου πω με σιγουριά. Και πάλι δε θα δώσω προτεραιότητα γιατί θέλω άλλα από doomιές να αγοράσω, προτίστως, που τα 'χω αμελήσει περισσότερα χρόνια! Τι να πρωτοπάρει κανείς, πια... Επόμενη αγορά μου κατά πάσα πιθανότητα είναι οι "Energy Vampires", αν έχεις ακουστά, που στα φωνητικά είναι ο John Stewart της γκρουπάρας "Slauter Xstroyes"! Δεν ξέρω αν ακούς κάτι τέτοια. Πάω τώρα ν' ακούσω το teaserάκι!
αν σκοπεύεις να πάρεις το land of mystery των black hole θα σε συμβούλευα να μην αργήσεις πολύ γιατί από τις επανεκδόσεις που έχουν γίνει τώρα "τρέχει" μια της HR records (σε 500 κομμάτια που μπορεί να έχουν εξαντληθεί ήδη) ,αυτή είναι που έχω, που περιλαμβάνει περισσότερες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις ως bonus σε σχέση με την έκδοση της andromeda relix.δεν είναι και τόσο ακριβή άλλωστε (αν θυμάμαι καλά εγώ πλήρωσα 15-16 ευρώ) .

πάντως αν το the time lord δεν σε ικανοποίησε σε βαθμό που μπορεί να περίμενες,προτίθεμαι να σε απαλλάξω από τη παρουσία του ( ε τι,τζάμπα χώρο να πιάνει στη δισκοθήκη σου; ) :biglaugh::biglaugh:

όσο για το τι να πρωτοπάρει κανείς,συμφωνώ...δύσκολα τα πράγματα,έχω και εγώ πολλές doomιες (κυρίως blacksabbathικού στυλ και όχι τόσο epic doom) που θέλω να αγοράσω αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω...

σε ένα άσχετο με το θέμα γεγονός αλλά το ίδιο obscure,βρήκα και αγόρασα την lp έκδοση του mark of the beast των manilla road :) :) :headbangdude: :headbangdude: !!! δυστυχώς όμως πρέπει να περιμένω μερικές μέρες για να έρθει :( .

Ίσα ίσα που πριν από λίγο καιρό συζητούσα με έναν κολλητό και του έλεγα πως θέλω κι άλλα πραματάκια από Pagan Altar! Απλά προέχουν άλλα. Όταν έχω μόνο 6 δίσκους Saint Vitus και 4 Pentagram, τους Pagan Altar θα κοιτάξω; Συγνώμη, αλλά οι μεγάλες αγάπες προέχουν... :) Καλά, το "Mark Of The Beast" είναι κορυφαία έκδοση! Όταν κυκλοφόρησε είχα πάθει την πλάκα μου! Τώρα τον πήρες; Ελπίζω να τον βρήκες σε προσιτή τιμή. Θα ήταν έκπληξη ν' ακούγαμε και κανένα κομμάτι από κει μέσα να το παίζουν ζωντανά, αλλά δεν ταιριάζουν τόσο με το ύφος των τελευταίων, οπότε αποκλείεται να συμπεριλάβουν κάποιο στο πρόγραμμά τους στο πρόγραμμα τους... Πάλι καλά που ακούσαμε κι ένα "Queen Of The Black Coast"!! Το "τσάμπα χώρο να πιάνει στην δισκοθήκη σου" μην το γελάς! Δεν έχω πολλούς δίσκους αλλά ήδη ο χώρος με περιορίζει και δε θέλω να τους στριμώχνω στο έπιπλο εκείνο! Κάτι πρέπει να κάνω αλλά είναι τόσα τα αντικείμενα που μαζεύω (εκτός δίσκων) που δεν... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Ο "Black Hole" το ξέρω πως έχει επανακυκλοφορήσει και είναι limited! Απλά όταν μου λείπουν πράγματα από κάποιες μπάντες, δεν κοιτάζω εύκολα να ξεκινήσω νέες ιστορίες. Στην περίπτωσή τους βέβαια είναι, νομίζω, ο ένας και μοναδικός δίσκος που έχουν βγάλει, οπότε θα πρέπει να το κανονίσω! Έχω ακούσει κομμάτια και μου φάνηκαν λίγο παράξενοι στην αρχή αλλά μετά μου αρέσαν! Θέλω..θέλω..θέλω... Η want list είναι τεράστια. Μην το ψάχνεις. Κι εγώ του Sabbathικού doom είμαι περισσότερο αλλά ακούω και μελωδικότερο. Όταν υπάρχει μια γκρουπάρα που ακούει στο όνομα Candlemass, οι Solitude Aeturnus, οι Sorcerer και πολλές άλλες που ακολούθησαν (αλλά βγήκαν και πολλές μετριότητες...), οι απαιτήσεις για αγορές μεγαλώνουν (και τα λεφτά στο πορτοφόλι λιγοστεύουν...)!

update

το ξέρω ότι σας έχω πρήξει αλλά υπάρχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα είδηση :)

για όποιο ενδιαφέρεται για τη δισκογραφία τους αλλά δεν θέλει να την αγοράσει/κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή ενώ δεν μπορεί να τη βρει εύκολα σε e-shops ή δεν θέλει να μπλέξει με ebay,από ότι φαίνεται θα επανακυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες όλα τα άλμπουμ τους (μαζί με το καινούριο) από μια φυσιολογική δισκογραφική εταιρία για πρώτη φορά ( σχόλιο: επιτέλους :D ) ,την cruz del sur music.η αρχή γίνεται με το the time lord ep που θα κυκλοφορήσει σε cd στα μέσα του ερχόμενου μήνα,υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας για όποιον θέλει να το έχει στα χέρια του νωρίτερα ;)

( ελπίζω,εκτός από την δυνατότητα πιο ευρείας κυκλοφορίας,να προσφέρουν και ένα πιο προσεγμένο πακέτο γιατί οι τωρινές εκδόσεις των cd είναι μετριότατες,πιξελιαρισμένα εξώφυλλα,έλλειψη στίχων ή κάποιων παραπάνω στοιχείων για το συγκρότημα... )

( πως και δεν τους "τσάκωσε" όλα αυτά τα χρόνια [από το '04 και μετά βέβαια :D ] καμια rise above records άραγε :xm: ; )

Ε, όχι και μας έχεις πρήξει - ίσα ίσα! :)

Να ρωτήσω - κάτι είδα και για βινύλιο έτσι που το διάβασα στα πεταχτά ή ήταν ιδέα μου?!...

D@redevil είπε:
Ε, όχι και μας έχεις πρήξει - ίσα ίσα! :)
Να ρωτήσω - κάτι είδα και για βινύλιο έτσι που το διάβασα στα πεταχτά ή ήταν ιδέα μου?!...

ευχαριστώ! χαίρομαι που το ακούω :biglaugh:

θα επανακυκλοφορήσει μάλλον μόνο σε cd.οι αναφορές σε βινύλιο αφορούσαν τον αρχικό τρόπο κυκλοφορίας του EP ,κυκλοφόρησε πρώτη φορά σε βινύλιο το 2004 από την i hate records,η έκδοση που έχει ο mandrake ( και τον ζηλεύω αφάνταστα :D ),ενώ επανακυκλοφόρησε πέρυσι από την buried by time and dust records (το οποίο ευτυχώς έχω),αμφότερες είναι εξαντλημένες...

Μάλιστα! Θα με βάλεις δηλαδή στο τριπάκι να κοιτάζω στα παλαιοπωλεία, ε?! :D

Ωραία νέα πάντως - θα έχω το νου μου, να το προσθέσω στη συλλογή μου το cdάκι! ;)

Πίσω
Μπλουζα