PC Engine Duo-R ποιοτητα εικονας

sybnios

RetroN00b
Joined
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
25
Αντιδράσεις
0
Παρελαβα σημερα το PC Engine Duo-R με 7 παιχνιδια και ειμαι πολυ χαρουμενος! Τα ξεπακεταρα τα συνδεσα ολα ωραια και αρχισα να παιζω. Παρατηρησα μετα απο λιγο ομως πως η ποιοτητα της εικονας δεν ειναι και τοσο καλη.

Το καλωδια ειναι το κλασσικο κοκκινο-ασπρο-κιτρινο.

Ολες μου τις retro κονσολες εχω αγορασει S-video cable και εχω πολυ καθαρη εικονα. Στο PCE ομως απο μια ερευνα ειδα πως δεν υπαρχει S-video υποστηριξη. :(

Ξερει κανεις ρε παιδια τι αλλο καλωδιο για καλυτερη απεικονηση εικονας υπαρχει για τη κονσολα? Θα με υποχρεωσετε μιας και ειμαι νεος στο NEC Realm!
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.487
Αντιδράσεις
3.240
Πρεπει να κανεις μοντιφα για να βγαλεις RGB.

Ριξε μια ματια εδω
 

Plink

RetroMasteR
Joined
26 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
4
η μόντα αυτή είναι νομίζω δύσκολο να γίνει στο duo...

αλλά γενικά δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα...σε ένα pc engine που έχω με τη μόντα, στις περισσότερες τηλεοράσεις παίζει απίστευτα σκοτεινό..σε βαθμό που δεν βλέπεις τίποτα....

Η ποιότητα σίγουρα δεν είναι HD, αλλά μου φαίνεται πολύ υπερβολικό το παράπονό σου.

Το δικό μου duo σε HD lcd 32'' tv παίζει ικανοποιητικά. Σίγουρα δεν είναι RGB η εικόνα, αλλά δεν είναι και απαράδεκτη....

Καλορίζικο πάντως..είναι εξαιρετικό μηχάνημα!
 

sybnios

RetroN00b
Joined
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
25
Αντιδράσεις
0
Plink είπε:
η μόντα αυτή είναι νομίζω δύσκολο να γίνει στο duo...αλλά γενικά δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα...σε ένα pc engine που έχω με τη μόντα, στις περισσότερες τηλεοράσεις παίζει απίστευτα σκοτεινό..σε βαθμό που δεν βλέπεις τίποτα....

Η ποιότητα σίγουρα δεν είναι HD, αλλά μου φαίνεται πολύ υπερβολικό το παράπονό σου.

Το δικό μου duo σε HD lcd 32'' tv παίζει ικανοποιητικά. Σίγουρα δεν είναι RGB η εικόνα, αλλά δεν είναι και απαράδεκτη....

Καλορίζικο πάντως..είναι εξαιρετικό μηχάνημα!
Ευχαριστω! Ναι ειναι! :)

Και εγω εχω μια 32'' HD LG το καλοκαιρι την πηρα αλλα τι να πω μπορει να ειμαι περιεργος με ενοχλησε η ποιοτητα. Οπως ειπες απαραδεκτη δεν ειναι αλλα ηθελα να ειναι οσο γινεται πιο αψεγαδιαστη.

Χανουμε που χανουμε στις HD τηλεορασεις τουλαχιστον προσπαθω να εχω το καλυτερο καλωδιο εικονας.

Δε πηρα modded κονσολα, υπηρχαν στο ebay αλλα ηταν η πρωτη μου κονσολα PCE και ηθελα να ειναι με τα κουτακια του κλπ.

Ευχαριστω για την απαντηση :) θα δω μπορει αργοτερα να παρω απο ebay καμια πειραγμενη και ελπιζω να μην πεσω στα σκοταδια... :p
 

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
5
Παίζει σκοτείνά γιατί δεν έχεις φτιάξει το RGB amplifier. Εγώ που τον έχω φτιάξει το απλό TG-16 δείχνει τέλεια.
 

santosp

RetroActive
Joined
25 Νοέ 2008
Μηνύματα
297
Αντιδράσεις
1
Plink είπε:
η μόντα αυτή είναι νομίζω δύσκολο να γίνει στο duo...αλλά γενικά δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα...σε ένα pc engine που έχω με τη μόντα, στις περισσότερες τηλεοράσεις παίζει απίστευτα σκοτεινό..σε βαθμό που δεν βλέπεις τίποτα....
Εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει την μοντα με τους ενισχυτες(τρανζιστορ), και παρολα αυτα ειναι σκοτεινα? Ή μιλας μονο για την απλη εξαγωγη σηματος? Ο ενισχυτης σηματος αυτο τον σκοπο μονο εχει, να φερει δηλαδη το σημα στο σωστο επιπεδο, και απο οτι βλεπω, το τερματιζει και σωστα για χρηση scart, δηλαδη με 75 Ωμ αντιστασεις.

Αν εχεις κανει παντως την συγκεκριμενη ολοκληρωμενη μοντα και βλεπεις σκοτεινα, δοκιμασε να αφαιρεσεις τους πυκνωτες στην εξοδο μονο.

Και... Plink, που πηγε το ωραιο σου ρομποτακι? :)
 

sybnios

RetroN00b
Joined
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
25
Αντιδράσεις
0
Wally είπε:
Πρεπει να κανεις μοντιφα για να βγαλεις RGB.Ριξε μια ματια εδω
Ευχαριστω για την απαντηση.

Αλλα ξερεις τι γινεται ασχολουμαι πολλα χρονια και ποτε δεν εχω τολμησει να βαλω χερι σε κονσολες ειμαι λιγο μπουφος στα ηλεκτρονικα. Μονο το Saturn ειχα πειραξει με το σελοτειπ για να κανω αλλαγες και να παιζει κοπιες χαχα Δε ξερω αν θυμασαι?

Ερωτηση: Μηπως ξερουμε καποιον επι πληρωμη αλλα εμπιστοσυνης να το κανει αυτο χωρις να ανατιναξει τη κονσολα μου?
 

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
5
Για δείτε εδώ αυτό που έκανα εγώ χωρίς καμία μόντα στην κονσόλα (κάτω κάτω η δική μου φωτό).
 

Plink

RetroMasteR
Joined
26 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
4
Τη μόντα δεν την έχω κάνει εγώ...το συγκεκριμένο pcengine μου ήρθε με ένα πακέτο και ήταν έτοιμο.

Από ότι είχα δει όταν το άνοιξα, δεν έχει τον ενισχυτή σήματος και ξέρω ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Απλώς δεν έχω ασχοληθεί γιατί παίζω με το Duo κυρίως.

Γιώργο, για δώσε κάνα λινκ για το κύκλωμα του ενισχυτή σήματος αν το έχεις εύκαιρο μπα και κάποια στιγμή ασχοληθώ να το φτιάξω

@Santos...το ρομποτάκι ξεκουράζεται στην κρεβατοκάμαρα...θα επανέρθει σίγουρα κάποια στιγμή ;)

EDIT: Γιώργο άκυρο, τώρα είδα ότι έβαλες το λινκ παραπάνω ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

sybnios

RetroN00b
Joined
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
25
Αντιδράσεις
0
gtsamour είπε:
Για δείτε εδώ αυτό που έκανα εγώ χωρίς καμία μόντα στην κονσόλα (κάτω κάτω η δική μου φωτό).
Επειδη η ποιοτητα της εικονας ειναι πολυ σημαντικη για εμενα και εχω πεσει πολυ με τις ατελειες που βλεπω.

Οπως ρωτησα λοιπον και τον admin ετσι ρωταω και εσενα γιατι βλεπω πως το κατεχεις, μηπως μπορουμε να δωσουμε σε καποιον τη κονσολα μου και να κανει αυτο το μονταρισμα ή εαν υπαρχει κατι αντιστοιχο με αυτο το document που ποσταρες για το PC Engine Duo-R και εχεις ορεξη και χρονο να το κανεις εσυ φυσικα επι πληρωμη! :)

Κριμα να δωσω αλλα 200 δολλαρια για μονταρισμενο...

Thanks
 
Μπλουζα