PC master...σύμπτωση?

Σαν να αρχιζεις να καταλαβαινεις τη λογικη του Open Source στα τελευταια σου post Γιατρε μου. :)
 
Πάλι για Linux θα μιλήσουμε;

:D :D :D

WAAALLLLYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Maddog είπε:
Κάνεις το λάθος να συγκρίνεις ένα ψηφιακό αντίγραφο με ένα φυσικό αντικείμενο. Ένα φυσικό αντικείμενο δεν μπορεί να αντιγραφεί και επομένως δεν μπορεί να το μοιραστείς με άλλους χωρίς να χάσεις έστω και προσωρινά την κυριότητα του. Από ένα ψηφιακό αντίγραφο μπορείς να κάνεις όσα θέλεις χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για εσένα και χωρίς να χάσεις την κυριότητα του δικού σου ψηφιακού αντιγράφου καθόλου.Νομίζω ότι η διαφορά είναι οφθαλμοφανής και εξηγεί το λάθος σκεπτικό του παραδείγματος σου.

!
Ο AARDVARK δεν κανει ποτε λαθος :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

(και αν κανει ποτε δεν το παραδεχεται δημοσιως)

Τεσπα οπως ειπα αν αποδεχεστε να παιρνουν τα μπραβο οι αλλοι πανω στον δικο σας κοπο εχει καλως αλλιως καλη καρδια. :thumbup:
 
Ασχετο αλλα θα το πω.Σημερα προσπαθησα να κατεβασω καποια τευχη και παρατηρησα οτι αντι για εξωφυλλο,εβλεπα το γνωστο μικρο εικονιδιο "Χ",και οταν κλικαρα για download(οπως ηταν φυσικο) page not found κλπ.Τι συμβαινει ? ? :icon_cry:
 
:) Τελικά τι έγινε? Κλειδώσαμε το download? Πήγα να κατεβάσω κάποιο τεύχος και δεν έχει link για RapidShare.

:)

Αντίδραση στο Pc Master? :) Εγώ είμαι μέσα... :)

:)
 
Aarbon,,Τα τεύχη τα κατεβάζεις από την ενότητα αρχείο τευχών τα link που λες είναι πρόχειρα και τα χρησιμοποιούμε προσωρινά γιατί είμαστε βιαστικά παιδάκια.Το rapid ασφαλώς και τα κάνει delete αυτόματα μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα!
 
telamonas.stokos είπε:
Σαν να αρχιζεις να καταλαβαινεις τη λογικη του Open Source στα τελευταια σου post Γιατρε μου. :)
Φίλε Τελαμώνα δεν διαφώνησα ποτέ με όποιον θέλει να διαθέσει την δουλειά του δωρεάν (ίσα-ίσα που θαυμάζω τον αλτρουισμό του!), αλλά δεν διαφωνώ επίσης και με όποιον θεωρεί ότι πρέπει να πληρωθεί για αυτήν. Η απόφαση αυτή πρέπει να ανήκει στον δημιουργό και μόνο και όχι να υπαγορεύεται από τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των υπόλοιπων.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις ότι έχω "μετατρέψει" σε "public domain" πολύ υλικό, καταβάλλοντας ΠΟΛΥ μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα. Θα ήταν σωστό πχ εκ μέρους μου να βάζω tag σε κάθε TOSEC ISO που κατεβάζετε από το web και το οποίο υπάρχει εκεί επειδή εγώ πλήρωσα για να το αγοράσω και ξόδεψα χρόνο για να το κάνω ακριβές αντίγραφο και upload; Η΄να βάζω ένα watermark σε κάθε scan από τις χιλιάδες που έχω κάνει; Δεν με υποχρέωσε κανένας να το κάνω, οπότε το βλέπω σαν "εθελοντική εργασία άνευ αμοιβής". Επίσης συνεχίζει να μην μου ανήκει οπότε δεν κάνω και καμμία απόπειρα να επέμβω στην μορφή που του έδωσε ο δημιουργός του. Αν αυτό σημαίνει ότι το 99,9% αυτών που θα το κατεβάσουν δεν θα γνωρίζουν ότι το έκανα εγώ δεν μου λέει και πολλά. Αρκεί να το απολαύσουν όσο περισσότεροι γίνεται...

Νομίζω ότι και για τα scans του Pixel θα έπρεπε να έχουμε το ίδιο πνεύμα, πόσο μάλλον αν έχουμε και την ευκαιρία να "συνεργαστούμε" με τον κανονικό τους "ιδιοκτήτη", όπως θεωρητικά μπορούμε. :)
 
Φιλτατε telamonas.stokos,ο Maddog κι αν εκφραζει απολυτως το νοημα του open source...! (τουλαχιστον οπως το αντιλαμβανομαι εγω....... :D :D )
 
Maddog έτσι ενεργείς εσύ και μπράβο σου και καλά κάνεις.Αλλά το ότι πιστεύεις σε μια κατεύθυνση δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι απαραίτητα και η σωστή η να την ακολουθήσουμε και όλοι οι άλλοι..Καταρχάς δεν νομίζω πως μιλήσαμε για σκαναρίσματα επί πληρωμή τουλάχιστον εγώ.Δεν μιλήσαμε για χρήματα,απλά θεωρώ πως είναι γαϊδούρια να έρθει εδώ ένα άγνωστος ούτε καν μέλος να σηκώσει π.χ τα 50 τεύχη μας να τα πάρει και να τα ανεβάσει σε ένα άλλο φόρουμ σαν δικά του.Ο κόπος μας πάει χαμένος...αυτοί είναι οι έξυπνοι ρε βασίλη?Δεν ξέρω πια είναι η λύση σε μια τέτοια κατάσταση...Αλλά πραγματικά αν δω τα τεύχη μου σε ένα άλλο site και δεν αναφέρουν το progect του GRM και όχι φυσικά akmakas τότε θα δυσαρεστηθώ πραγματικά και δεν ξέρω τι θα κάνω!
 
Ωπα ωπα,akmakas ασφαλως νομιζω οτι τοση ωρα δε μιλαμε για ενα οποιοδηποτε αλλο site,αλλα για την Compupress φυσικα......!!

Σε καθε αλλη περιπτωση,νομιζω οτι ουδεις εχει το δικαιωμα να οικοιοποιηθει τη δουλεια σας βεβαια.....!!!
 
Με την αφορμή της συζήτησης αναφέρομαι και σε αυτό το πρόβλημα που θα μπορεί να συμβεί.Για την Compupress πιστεύω πως θα αναφέρουν ποια είναι η πηγή του project δεν πιστεύω να μην το αναφέρουν!
 
...ίσως η πιό σημαντική συζήτηση απο την δημιουργία του GRM...

...διαβάζοντας το thread αυτό, πιστεύω πως ο pooky και ο Maddog έχουν δίκιο.

Την προσπάθεια αυτή (το σκανάρισμα) την ξεκινήσαμε φανερά και όχι "underground", και απο την αρχή τα τεύχη ήταν ελεύθερα προς διάθεση στο κοινό. Ναί, κάποιοι απο εμάς κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα δικαιώματα του Pixel εξακολουθούν να ανήκουν στην Compupress. (...αν θυμάμαι καλά, πριν μερικούς μήνες ο Aeon είχε κάνει μία κουβέντα να μαζέψουμε όλο το υλικό σε dvd και να το δώσουμε στην Compupress. Ψάχναμε και τι εξώφυλλο θα έχει, σωστά; ).

Οπως αποδεικνύουν και κάποια links που δόθηκαν παραπάνω, η δουλειά μας είναι γνωστή στους συντάκτες του PC Master - αν και ίσως όχι σε όλους, σίγουρα πάντως σε εκείνους που ασχολούνται με "retro" θέματα, έστω και αν δεν έγινε ποτέ η -παραμικρή- αναφορά για την ύπαρξη του forum μας μέσα απο την retro στήλη του PCM.

Εδώ να θυμηθούμε (καθαρά πληροφοριακά) ότι συντάκτης του PCM είχε ξεκινήσει και ο ίδιος μία ανάλογη προσπάθεια πριν μερικά χρόνια, ή οποία όμως τελικά δεν απέδωσε. Είχε φροντίσει να ζητήσει το "οk" απο την Compupress για να διαθέσει τα (δικά του) ψηφιοποιημένα Pixel στο διαδίκτυο, και πήρε θετική απάντηση. Ετσι, έχουμε και εμείς "απο σπόντα" ένα "οκ" για την νόμιμη διάθεση των τευχών.

(σχετική αναφορά στο γνωστό thread).

Γενικά πιστεύω πως είναι λάθος να καλλιεργούμε κλίμα "ανταγωνισμού", μιά και αφ'ενός μεν είμαστε υπεράνω τέτοιων μικροτήτων, αφ'ετέρου δε, επειδή δεν γνωρίζουμε στα σίγουρα τι θα μας προκύψει απο retro-αφιερώματα (εν όψει κυκλοφορίας του επετειακού Pixel, κλπ), καλό θα είναι να μην προτρέχουμε.

Κλείνοντας, και προς αποφυγήν πάσας παρεξήγησης, -εννοείται- πως είμαι υπέρ της αναφοράς της συμβολής του GRM, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το έτοιμο, σκαναρισμένο υλικό που έχει ήδη διατεθεί. Ανέκαθεν το μόττο μου ήταν "credit, where credit's due". ;)
 
Φυσικα και ξερω τη δουλεια του Maddog αλλα και τον τροπο διαθεσης της - και συμφωνω με το σκεπτικο που εφαρμοζει. Ο παραλληλισμος μου με το Open Source κινημα δεν ηταν αστειο φυσικα - αν και εκει δεν εχουμε copyrighted υλικο για να κανουμε ακριβη συγκριση.

Στα υπολοιπα, νομιζω οτι ο Billy μια χαρα τα ειπε - αλλα και ο Akmakas καλως ενισταται. Νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου πλεον για να δουμε τις εξελιξεις μπροστα μας.
 
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να τα πάρει ο οποιοσδήποτε.Το μόνο που θα ήθελα είναι να φανεί το GRM thats all!!Πολλά ζητάω?
 
Ποιος μιλησε για ανταγωνισμο?Προσπαθεια αποκρυψης?Αρνητικη διαθεση προς διανομη??
 
Wally, έχεις PM.
 
billy είπε:
Γενικά πιστεύω πως είναι λάθος να καλλιεργούμε κλίμα "ανταγωνισμού", μιά και αφ'ενός μεν είμαστε υπεράνω τέτοιων μικροτήτων, αφ'ετέρου δε, επειδή δεν γνωρίζουμε στα σίγουρα τι θα μας προκύψει απο retro-αφιερώματα (εν όψει κυκλοφορίας του επετειακού Pixel, κλπ), καλό θα είναι να μην προτρέχουμε.
Σωστα λογια,συμφωνω απολυτως...!! :thumbup: :thumbup:
 
akmakas είπε:
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να τα πάρει ο οποιοσδήποτε.Το μόνο που θα ήθελα είναι να φανεί το GRM thats all!!Πολλά ζητάω?
Βρε akmakas, τι στο καλό έγραψα εγώ πριν και διαφωνείς με αυτά που γράφω; Αν μιλάμε για άλλο site, σαφώς και οφείλουν να δώσουν credit για τον απλούστατο λόγο ότι το υλικό τους ανήκει ακόμα λιγότερο από ότι σε εμάς και οφείλουν να αναγνωρίσουν την δουλειά άλλων και όχι φυσικά να την παρουσιάσουν σαν δική τους. Το γράφω ρητά ότι παλιότερες απόπειρες "ανεβάσματος" του ίδιου υλικού από άλλους χωρίς credit είναι απαράδεκτες και το ίδιο θα έλεγα και για μελλοντικές! Αλλά να τα "κλειδώσουμε" με tags και passwords για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο απλά μας κάνει ίδιους ή και χειρότερους από τον κλέφτη δεδομένου ότι δεν μας κόστισαν τίποτα πέρα από τον (εθελοντικά προσφερμένο...) χρόνο μας, που τον δώσαμε για να διατεθεί αυτό το υλικό στο ευρύ κοινό. Για το θέμα του bandwidth του site που όντως κοστίζει κάτι, είπα την προφανή και απλούστατη λύση με το referrer...

Αλλά αν μιλάμε για την Compupress που το υλικό της ανήκει έτσι και αλλιώς, έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει όπως αυτή κρίνει πρόσφορο. "Ηθικά" θα ήταν πολύ καλύτερο να δώσει credit επίσης και θα με ενοχλούσε να μην το κάνει, αλλά δεν έχει καμμία πραγματική υποχρέωση απέναντι μας εφόσον δεν μας διώκει για την χρήση του.

ΥΓ: ο Billy για άλλη μια φορά τα είπε με τον καλύτερο τρόπο. +1!!! :thumbup:
 
Συμφωνούμε πλήρως λοιπόν! :)
 
Πίσω
Μπλουζα