Pharaoh's Tomb Remake

makis

RetroWannaBe
Joined
20 Δεκ 2007
Μηνύματα
50
Αντιδράσεις
1
Κατ'αρχην να πω ενα γεια σε ολα τα members του forum. Εψαχνα αρκετο καιρο να βρω ενα αξιολογο ελληνικο site που να ασχολειται με retro gaming.

Δεν ξερω αν καποιος απο εσας εχει παιξει το Pharaoh's Tomb, προκειται για ενα απλο platform απο την αλλοτε κραταια στον χωρο του shareware Apogee. Χρησιμοποιουσε CGA γραφικα και ηχο απο το μπλιμπλικι του PC που ακομα και για την εποχη του θεωρουταν ξεπερασμενα αλλα λογω του οτι ηταν το πρωτο παιχνιδι που επαιξα στον ταπεινο μου 386 (εαν εξαιρεσουμε το Gorilla's και το Nibbles!) εχει μια ξεχωριστη θεση στην retro νοσταλγια μου. Εδω και αρκετο καιρο ετοιμαζω ενα remake του, πρωταρχικος στοχος ειναι να ολοκληρωσω τις δυο πρωτες πιστες. Οταν με το καλο επιτευχθει ο παραπανω στοχος (δεν εχω ενσωματωσει πληρως collision detection, Α.Ι και sound effects) θα το βγαλω στο μειντανι εδω στο forum να μου πειτε την γνωμη σας!

Για περισσοτερες πληροφοριες ριξτε μια ματια εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pharaoh's_Tomb
 
γειά σου φίλε!!!

το έπαιζα και εγώ το παιχνίδι, όπως φυσικά και όλα τα άλλα της Apogee .... ωραίες εποχές...

δείξε κανα screenshot να λιγουρευόμαστε.... :D
 
phartomb.gif


Sorry εαν δεν ειναι αυτος ο σωστος τροπος για post εικονας , αλλα ακολουθησε το link και θα βρεις screenshot απο το πρωτο level.

Η Apogee ηταν κορυφη! Τι να πρωτοθυμηθω tα Hocus Pocus, Raptor, Monuments of Mars κλπ. Και η Epic ομως εβγαζε (και ακομη βγαζει!) καλα παχνιδακια. Θυμαμαι οταν ειχα τρεξει για πρωτη φορα το shareware episode του Zone 66 ειχα παθει πλακα! Αψογη εισαγωγη για την εποχη του κορυφαια μουσικη, parallax scrolling τεσσαρων κατευθηνσεων, sound!
 
πω πω τι μου θύμισες τώρα.

Την ημέρα που πήρα το πρώτο μου pc , πήγα και αγόρασα το pc master και το είχε στην δισκέτα που κυκλοφορούσε.
 
Απο οσο ξερω δεν υπαρχει καποιο remake του παιχνιδιου, γιαυτο ελπιζω αυτο που ετοιμαζω να σταθει επαξιως διαδοχος στο θρυλο :) του Pharaoh's Tomb!

Ισως το νεαρο της ηλικιας μου, ισως του οτι τα παιχνιδια που ειχα ηταν περιορισμενα, περνουσα ατελειωτες ωρες με τα demo της δισκετας του PC Master. Τωρα παρολα τα double sided DVD και την πληθωρα demo που τα συνοδευουν ζητημα αν θα ασχοληθω με καποιο απο αυτα για πανω απο δυο μερες. Τι να πω οι καιροι φαινεται οτι οντως αλλαζουν..
 
Ρε παιδια, αναρωτιεμαι.. μιας και η Apogee εκλεισε/αλλαξε, τα παλια shareware παιχνιδια δε γινεται να βρεθουν σε πληρη εκδοση;;; ποσο παρανομο θα ηταν αυτο;
 
Τα δικαιωματα της Apogee τα κατεχει η 3D Realms. Στην ιστοσελιδα της μπορεις ακομη να αγορασεις τα παιχνιδια της Apogee. Οπως καταλαβαινεις απο την στιγμη που πωλουνται ακομη ειναι λιγο ψιλοπαρανομο :) να τα κατεβασεις πειρατικα.
 
Pharaoh's Tomb Remake

Γεια και χαρα

Το Pharaoh's Tomb ηταν ενα platform game δημιουργημα του George Broussard (ενα απο τα ιδρυτικα μελη της Apogee). Το μακρινο 1992 επαιζα το εν λογω παιχνιδι μετα μανιας. Ηταν το πρωτο game που ειχα παιξει σε PC (ο πρωτος μου υπολογιστης ενας πανισχυρος 386/SX 33mhz!!). Επειτα απο καιρο αποφασισα να ασχοληθω σοβαρα για την δημιουργια ενος remake του.

Μεχρι στιγμης εχω ολοκληρωσει το 90% των γραφικων, το layout των πρωτων δυο level κλπ. Θα ανεβασω μερικα screenshots αργοτερα, αλλα οποιος θελει μπορει να ανατρεξει στο retro remakes για παιρετερω

πληροφοριες.

http://www.retroremakes.com/wordpress/

Ευχαριστω
 
Επειτα απο σχεδον ενα χρονο απο το τελευταιο μου post μια beta εκδοση του remake ειναι διαθεσιμη προς download!!. Εχει αρκετα bugs και missing features αλλα κατεβαστε το και απολαυστε το.

Καθε κριτικη ειναι καλοδεχουμενη!

http://www.mediafire.com/?engzmz5jimi
 
Thanx makis!

Θα το κατεβασω το βραδυ
 
εθιστικοτατο!ωραια δουλεια! ευχαριστω makis
 
Makis, έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά! :thumbup:

Έχει πλάκα που ο Nevada πάει σφαίρα!
 
Μηπως θα επρεπε να μειωσω την ταχυτητα του χαρακτηρα? Βεβαια αυτο θα επηρεασει σε εναν βαθμο το layout των επιπεδων αλλα ας ειναι!
 
Συγχαρητήρια κι από μένα...

Το κατεβάζω κι εγώ και θα κάνω σίγουρα μια αναφορά στη στήλη "Retro Gaming" και θα προσπαθήσω να τους πείσω να μπει και στο DVD...

Edit: Με Gamemaker, δεν το έφτιαξες???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι με το Gamemaker Pro. Ειναι πολυ καλο και ιδανικο εργαλειο κατασκευης

τετοιου ειδους παιχνιδιων.
 
Μόνο εγώ δεν βλέπω την οθονιά;
 
Σε τι μηχανημα το τρεχεις και κυριως τι καρταγραφικων εχεις? Το εχω τεσταρει απο onboard intel μεχρι 8800GTX και δεν παρουσιαζε προβλημα.
 
O8onia=Screenshot. Pou einai?

PS Sorry, den gyrnaei to atimo :(
 
Πίσω
Μπλουζα