Pinball/flippers repair sites

Α, με πρόλαβες :)
 
Γεια σε όλους τους φίλους. Πρόσφατα απέκτησα ένα παλιο φλιπερακι Gottlieb Royal Flush του 1957 και ψαχνω τεχνικο για αναστηλωση..

Είναι ηλεκτρομηχανικο και μαλλον εχει πρόβλημα τροφοδοσίας

Υπαρζει καποιο τηλεφωνο ή site?
 
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.

Απέκτησα ένα φλιπερ της Williams συγκεκριμένα το hurricane κατασκευής 1991 http://www.ipdb.org/machine.cgi?id=1257

Το οποιο εχει ανάγκη κάπιων επισκευών . Το κυρίως πρόβλημα είναι οτι κάποια καλωδιακια που δινουν ρευμα στις λαμπες θελουν αλλαγη τα φις τους γιατι σε μερικα εχουν φυγει, η θελουν αλλαγη τα πιν που κουμπωνουν επανω στην πλακετα.

Επίσης δεν εχει διακόπτη on /off και όταν μπαίνει στην μπριζα ανάβει αμέσως αλλα όταν κλείνει κάθε φορά χάνει τις ρυθμίσεις και δεν κρατάει score. Το παιδί που μου το πούλησε μου είπε οτι χρειάζεται διακόπτη για αυτό και χάνονται οι ρυθμίσεις αν βγει από το ρεύμα.

υπαρχει κανείς εδώ που εχει φλιπερ η γνωρίζει από αυτά να δόσεις καμία συμβουλή;.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bαλε καμμια φωτο να δουμε...αυτα που λες παντως για τα φις γινονται ευκολα...η προσθηκη διακοπτη εαν κοβει τα 220 βολτ δεν θα προσφερει κατι..
 
angel_grig είπε:
Bαλε καμμια φωτο να δουμε...αυτα που λες παντως για τα φις γινονται ευκολα...η προσθηκη διακοπτη εαν κοβει τα 220 βολτ δεν θα προσφερει κατι..

Eυχαριστω για την απαντηση.

Το παιδι που μου το πουλησε μου ειπε οτι και μπαταριες να βαλω παλι θα χανει τις ρυθμισεις γιατι δεν εχει διακοπτη με αποτελεσμα οταν κλεινει να χανει ολο το ρευμα.

δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο...

Ακομα μου ειπε οτι διακοπτη δεν μπορω να βαλω οποιονδηποτε απο την αγορα αλλα καποιον που ειναι ιδικα για φλιπερ οπως πχ αυτος http://www.marcospecialties.com/pinball-parts/5640-10932-00

Υπαρχει περιπτωση να μπορω να κανω την δουλεια μου και με αλλο διακοπτη απο Ελλαδα? αυτος ετσι και αλλιώς ειναι απο Αμερικη και out of stock...

Συντομα θα ανεβασω και φωτογραφιες...
 
Επισης πως μπορω να το καθαρίσω εξωτερικα τα ξυλα του χωρις να μου χαλασει και μου ξεβαψει η βαφη?
 
Αυτος οδιακοπτης ειναι ενας απλος διπολικος on- off δηλ.ιδιος με αυτον που εχεις στον πινακα για να ανοιγοκλεινεις τον θερμοσιφωνα.220 volt 15 ampere.οποιοσδηποτε διπολικος διακοπτης κανει.οσο γιαυτο που δεν κραταει το σκορ δυστυχως δεν μοορω να βοηθησω.διπολικος σημαινει οτι κοβει και την φαση και τον ουδετερο.υπαρχουν και διπολικες ασφαλειες.σε;οποιοδηποτε μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο.
 
ababapanos είπε:
Επισης πως μπορω να το καθαρίσω εξωτερικα τα ξυλα του χωρις να μου χαλασει και μου ξεβαψει η βαφη?
Τί έχουν τα ξύλα?

Δοκίμασε πρώτα με ένα πανάκι που το έχεις βρέξει και το έχεις στύψει καλά, να κάνεις ένα πρώτο πέρασμα.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

αυτος πχ ο διακόπτης μου κάνει;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σου κανει αλλα δεν ξερω εαν θα λυσει το προβλημα σου...
 
Nαι κανει απλως δεν θα χρησιμοποιησεις τις δυο περιττες επαφες (ειναι on-off-on).αν καταλαβα καλα επειδη τα φλιπερ ηταν συνεχεια στο ρευμα στα ουφαδικα oταν το σβηνεις χανει τα high score.δυστυχως δεν μπορω να σκεφτω καμια απλη λυση γιατι θα χρειαζοταν σιγουρα flash memory και καποιον controller που θα εσωζε τα δεδομενα στη μνημη αυτη.
 
μερικες φωτογραφιες









οπως θα δειτε η κατάσταση ειναι αρκετα ασχημη. σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κανω εκει στην αριστερη πλευρα για να μην φαίνεται ετσι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τενεκες δεν ειναι αυτο; υπαρχει μπογια που πιανει κατ ευθειαν στο μεταλλο και λεγεται hammerite.υοαρχει και αντιστοιχο ελληνικης κατασκευης.παρε μαυρο ματ.πολυ προσοχη μονο με καλο εξαερισμο γιατι εχει ενωσεις κοβαλτιου και διαλυτικο νιτρου.μπορεις να βαψεις με πολυ μικρο πινελο ζωγραφικης χωρις να χαλασεις το artwork.
 
Όχι δεν είναι από μεταλο ξύλο είναι και αρκετά βαρύ μάλιστα! Αγόρασα βερνίκι και πέρασα ένα χέρι. Ίδη δείχνει πολύ καλύτερα! Θα ανεβάσω και φωτογραφίες!
 
Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους.

παρατηρησα οτι στο playfield υπάρχει μια σαν διαφανή μεμβράνη που ξεκινάει από κάτω στις ρακέτες και φτάνει μεχρι και πάνω στα ράμπες. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι πολύ βρόμικο , αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να το βγάλω και να δω σε τι κατάσταση είναι το playfield από κάτω. Η υπάρχει λόγος που υπαρχει εκεί; Υπαρχει κίνδυνος να το βγάλω;

image.jpg

image.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Το εν λόγο πλαστικό λέγεται Mylar και συνήθως υπήρχε στο κέντρο του playfield και αριστερά δεξιά πάνω από τις ρακέτες. Πολλές φορές καταστηματάρχες έβαζαν από μόνοι τους για ¨προστασια¨ τέτοια αυτοκόλλητα με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Μπορείς να προσπαθήσεις να το βγάλεις με ενα σεσουάρ ζεσταίνοντάς το σιγά σιγά αρκεί να μη δεις ότι σου βγάζει και χρώμα καθώς το τραβάς.
 
...η ακομα καλυτερα με ενα πιστολι θερμου αερα (σαν σεσουαρ απλως βγαζει υψηλοτερη θερμοκρασια).μην το βαλεις στο φουλ γιατι βγαζει 500 βαθμους!!!
 
Τελικά θα προσπαθήσω πρώτα να το καθαρίσω γιατι διάβασα οτι είναι αρκετά επικίνδυνη διαδικασία η αφαίρεση του!
 
Γεια σας και απο μένα,

Είμαι καινουργιος στην παρεα.

Σε λιγο καιρο θα έχω στην κατοχή μου ενα φλιπερακι, το οποιο χρειαζεται συντηρηση.

Έχει κανεις να μου προτείνει καποιον καλο και σε λογικες τιμες?
 
Πίσω
Μπλουζα