Pine, απλος mail client/server

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας domniki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

domniki

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
2.771
Επειδη δεν ειδα να αναφερεται πουθενα, ηθελα να ρωτησω αν κανενας εχει χρησιμοποιησει το pine για emailing! Ισως να μην ειναι και τοσο ρετρο, αλλα δεν το εχω δει να χρησιμοποιειται πουθενα πια.

Θυμαμαι οτι οταν αρχισα να το χρησιμοποιω το '97 πρωτο-ξεχασα το ποντικι, και μου αρεσε πολυ! Στο email-server egnatia.ee.auth.gr, στη σχολη, μπορουσα να μπαινω στο Pine για emails! Hταν κατι πρωτογνωρο :biglaugh: γιατι δεν χρειαζοταν να εχω εγκαταστησει καποιον client στον υπολογιστη που δουλευα, επαιζε και σε Unix, με ενα απλο telnet ειχα προσβαση και ηταν απλο και γρηγορο! Ο server μας στην σχολη υπαρχει ακομα, αλλα εχω χρονια να μπω και εχω χασει το password μου (μας ζητουσαν να το αλλαζουμε καθε λιγο και λιγακι και δεν θυμαμαι ποιο ειχα βαλει τελευταια...πριν 4 χρονια). Το Pine πρεπει να τρεχει ακομα!

Ομολογω οτι δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε...:exclaim:

Γειας σου ρε Domniki με τα telnet σου :headbangdude:

open 192.168.1.manos:80 :diablotin:

cd c:\windows

deltree system

exit

Ωραιες εποχες..απλες και κατανοητες...:biglaugh:

telamonas.stokos είπε:
open 192.168.1.manos:80 :diablotin: cd c:\windows

deltree system

exit

Αυτά δεν τα πληκτρολογείς καταλάθος, είναι πάρα πολλά. Ενω το πιο κάτω:

rm / *

:diablotin: :diablotin: :diablotin: :diablotin: :diablotin: :diablotin: :diablotin:

Για να κανεις rm /* και να πιασει πρεπει να εισαι τουλαχιστον root :diablotin: ενω το δικο μου ειχε χαλασει κοσμο το 1997 χωρις να σε ρωταει τιποτα (τα καλα windows) :biglaugh:

Ναι το ξέρω. Root ήμουν τότε που έγινε :D :D:D:D:D:D

telamonas.stokos είπε:
open 192.168.1.manos:80 :diablotin: cd c:\windows

deltree system

exit

Rygar είπε:
Αυτά δεν τα πληκτρολογείς καταλάθος, είναι πάρα πολλά. Ενω το πιο κάτω:
rm / *

:diablotin:

telamonas.stokos είπε:
Για να κανεις rm /* και να πιασει πρεπει να εισαι τουλαχιστον root :diablotin: ενω το δικο μου ειχε χαλασει κοσμο το 1997 χωρις να σε ρωταει τιποτα (τα καλα windows) :biglaugh:

Rygar είπε:
Ναι το ξέρω. Root ήμουν τότε που έγινε :D :D:D
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!! Βρε σατανάδες......... :biglaugh:

Μα δε με ρώτησε καθόλου "Βρε όργιο, πας να σβήσεις το σύστημα; Είσαι σίγουρος;" κάπως έτσι. Βασικά ήταν το κενό η όλη υπόθεση, δεν ήταν πρόθεσή μου να το κάνω, απλά κατα λάθος έβαλα space.

Ενω τα Γουίντοου εάν πας να ζβήσεις το C:\Windows σου λένε, ότι δε μπορείς να το κάνεις αυτό στο system directory. Τουλάχιστον τα τωρινά, γιατί τα 3.1 π.χ. τα έσβηνες ακόμα και όταν τα δούλευες. Μπορεί να υπήρχαν 10 αρχεία στο φακελο Win31, αλλά εσύ συνέχιζες να δουλέυεις με ότι είχε απομείνει στη μνήμη :D

Αβτα...

Ναι αλλά με την προυπόθεση οτι ο υπερ-χρήστης έχει και κάποιο γνώση σε αυτά που κάνει (και έχει και σώας τας φρένας!!)

Όσο για το pine, το χρησιμοποιώ για να διαβάζω τα mail της σχολής, όταν δεν έχω thunderbird! Τον χρησιμοποιώ στα μηχανήματα της σχολής γιατί ψιλοβαριέμαι να φτιάξω τον thunderbird εκεί

Σωστος ο Arielis :thumb: - αυτο το Suse και το KDE με χαλανε λιγο αλλα απο τα windows καλη και η Παναγιωταινα :biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Arielis είπε:
Ναι αλλά με την προυπόθεση οτι ο υπερ-χρήστης έχει και κάποιο γνώση σε αυτά που κάνει (και έχει και σώας τας φρένας!!)
Τότε ήμουν νέος δεν ήξερα, δεν είχα φτιάξει χρήστη Rygar αλλά έμπαινα συνεχώς με root, πώς αλλιώς θα μάθω το σύστημα εάν δε μου επιτρέπει να κάνω...διάφορα; Και επαναλαβίζω αυτό έγινε κατα λάθος. Και στο φινάλε, έπρεπε το λειτουργικό να με προστατεψει. Ετσι δεν είναι; Βέεεεβαια, sure κι έτσι είναι. Αυτό, το 2007, θεωρείται αδυναμία του λειτουργικού, να επιτρέπεται στο λειτουργικό να αυτοδιαγραφεί. Ημαρτον! Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την άποψή μου για το Linux/Unix ότι είναι πολύ πιο στιβαρά από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό, αλλά σε θέμα Interfacing με το χρήστη,....:nervous: :help: :nervous: :help: :nervous: :help:

Rygar είπε:
Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την άποψή μου για το Linux/Unix ότι είναι πολύ πιο στιβαρά από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό, αλλά σε θέμα Interfacing με το χρήστη,....:nervous: :help: :nervous: :help: :nervous: :help:
Συμφωνω απολυτως για την στιβαροτητα! 5 χρονια που δουλευα σε Unix servers (που ετρεχαν ειτε HP-UX, ειτε Solaris-που ηταν και το αγαπημενο μου) δεν ειδα μπλε οθονη! Μην φανταστειτε οτι ημουν "su", ενας απλος user ημουν (για να μην με ονομασω "χρηστη" και παρεξηγηθω).

Οσο για το user-friendly, για τους users/root που ειναι απαραιτητοι στο συστημα, το Unix ειναι super-friendly. Eδω εμαθα να χειριζομαι το vi, που και να μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα! Mε μια γραμμη εντολων μπορεις να κανεις "παπαδες"! Οποιος χρησιμοποιει Unix γινεται φανατικος θαυμαστης του, αλλα η πρωτη επαφη με το σπορ ειναι τραυματικη, το ομολογω.

Rygar, το να μπαινεις σαν root για να κανεις ενα ls -ltra (η κλασσικη πρωτη εντολη :D ) ειναι ο πιο συντομος δρομος για την καταστροφη! Οσες φορες χρειαστηκε να μπω σαν root στα συστηματα μας, για να κανω φυσικα κατι προγραμματισμενο, ετρεμα μην καταστρεψω το συμπαν...δεν ξερω τι ειχε ο δικος σας server, αλλα αυτος που δουλευα εγω ειχε ευαισθητα προσωπικα δεδομενα!

Οι διαφοροι email clients που εχω χρησιμοποιησει κατα καιρους (Eudora, Netscape, Outlook-μπλιαχ, Thunderbird) εχουν κλαταρει, εκτος απο το pine.

Αλλο χαρακτηριστικο του server μας ηταν οτι οταν εμπαινες μεσα, εβλεπες ποιος user ηταν online (εχω ξεχασει την εντολη :icon_cry: ), τι ακριβως εκανε (δεν ξερω ποιος τρελλος ειχε δωσει απειρα permissions σε ολους τους users ωστε να μπορουν να παρακολουθουν τους αλλους), και φυσικα μπορουσες να κανεις write ή talk στους παντες! Θυμαμαι οτι με μια φιλη μου που εκανε μαστερ στο Sheffield oταν εγω εκανα μαστερ στο Bristol μιλουσαμε με talk μεσω του server μας στην Θεσσαλονικη...αυτο ειναι παγκοσμιοποιηση! Να 'ναι καλα οι administrators του egnatia :diablotin:

Domniki είπε:
εβλεπες ποιος user ηταν online (εχω ξεχασει την εντολη :icon_cry: )
Doctor WHO :biglaugh:

Domniki είπε:
Eδω εμαθα να χειριζομαι το vi, που και να μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα! Mε μια γραμμη εντολων μπορεις να κανεις "παπαδες"!
Ε, από τότε η τεχνολογία προχώρησε, εμφανίστηκαν τα ποντίκια. Αργησαν βέβαια λίγο στο Unix να χρησιμοποιήσουν ποντίκι σε word προσέσορα, αλλά καποια στιγμή το πήραν χαμπάρι... :D :D

(τι κακός που είμαι απόψε :diablotin: )

Οσο για το user-friendly, για τους users/root που ειναι απαραιτητοι στο συστημα, το Unix ειναι super-friendly. Eδω εμαθα να χειριζομαι το vi, που και να μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα! Mε μια γραμμη εντολων μπορεις να κανεις "παπαδες"! Οποιος χρησιμοποιει Unix γινεται φανατικος θαυμαστης του
WoW τετοια να διαβαζω !!!! :) :) :)
Αν δεν ηταν καποιο script - τοτε πιθανον η εντολη αυτη να ηταν η who (who -u -al) ή η ps (ps -e -f)

και παλι μπραβο, καποιος/α επρεπε να τα πει αυτα τα πραγματα - δεν ακουγονται πια και τελικα οι χρηστες απο users γινονται used.

Ε, από τότε η τεχνολογία προχώρησε, εμφανίστηκαν τα ποντίκια. Αργησαν βέβαια λίγο στο Unix να χρησιμοποιήσουν ποντίκι σε word προσέσορα, αλλά καποια στιγμή το πήραν χαμπάρι... :D :D
(τι κακός που είμαι απόψε :diablotin: )
Εισαι οντως :diablotin: γιατι τα X-Windows υπηρχαν απο τον καιρο του Νωε (1990, πριν καν απο τα 3.11, αλλα κανεις δεν τα ηθελε τοτε) και ειχαμε editors και με ποντικι στο UNIX - αλλα ειλικρινα την ευελιξια του vi δεν την βρισκεις πουθενα.

Πολύ θα ήθελα να μάθω να χειρίζομαι το vi, γιατί απλά χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο μπορείς άνετα να κάνεις τη δουλειά σου, και ίσως γρηγορότερα απ οτι θα την έκανες με το ποντίκι...

Επίσης γραφικά περιβάλλοντα υπάρχουν για κάθε γούστο στο Linux. Από KDE και GNOME σε XFCE και Fluxbox. Όσο για 3D περιβάλλοντα... Compiz-Fusion! :diablotin:

Όσο για τους λάτρεις της κονσόλας ,must είναι το yakuake (κονσόλα Quake-style που κατεβαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού).

Για τους αρκετά καμμένους, υπάρχει και το tmsnc ,που είναι MSN Messenger για κονσόλα!

Πίσω
Μπλουζα