Pioneer Laser Active

nikosmihalakis

RetroWannaBe
Joined
16 Νοέ 2009
Μηνύματα
57
Αντιδράσεις
0
Τωρα τελευταια σκεφτομουν να μαζεψω λεφτα και να εμπλουτισω την συλλογη μου με ενα Pineer laser disc η pioneer laser active !! για οσους δεν γνωριζουν αυτο ειναι ενα laser-disc απο την pioneer με την διαφορα οτι εχει add-ons για να παιζει sega cd , sega genesis , hu-cards απο nec και pc engine (nec) cds . Ακουγεται απιστευτα τρομεροτατο !!! αλλα οπως εψαχνα στο ιντερνετι επεσα στην σελιδα ενος τυπου που ελεγε καποια σοβαρα μειονεκτηματα για το μηχανημα αυτο . 1) προβληματικοι πυκνωτες που χαλανε με διαρροη την πλακετα . 2) οι πυκνωτες αυτοι ειναι μερικες δεκαδες !!!! 3) η κονσολα ειναι πανακρινη και τα add-onς ακριβοτερα !!! και σε γενικες γραμμες ειναι ενα παλιο μηχανημα που αν σου τυχει κακοποιημενο αντε τρεχα γυρευε !!!! (συγνωμη αν εχω ορθογραφικα λαθη δεν ειμαι και τοσο καλος !!)

Προβολή συνημμένου 31411Προβολή συνημμένου 31412Προβολή συνημμένου 31413
 
χμμ αν μπορείς να μαζέψεις εύκολα και γρήγορα τα χρήματα που χρειάζονται ( που πάει πάνω από χιλιάρικο μαζί με το pc engine add-on,έτσι δεν είναι; (με το megadrive πάει αρκετά φθηνότερα) ) και πραγματικά θέλεις κάτι τέτοιο για τη συλλογή σου τότε πάρ'το.εγώ προσωπικά πρώτα θα εμπλούτιζα τη συλλογή μου με παραπάνω παιχνίδια/συστήματα και μετά θα πήγαινα για κάτι τόσο "εξωτικό".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ εξωτικό. Σε άλλο post σου (αν θυμάμαι καλά...) γράφεις ότι πιστεύεις ότι πρέπει κανείς να παίζει με τα κομμάτια της συλλογής του και όχι να τα έχει να κάθονται. Είσαι σίγουρος ότι θα σου κάνει καρδιά να παίξεις με μια πανάκριβη και σπανιότατη κονσόλα;
 
Εχετε δικιο και οι δυο .. απλα μου γυαλισε περιεργα δεν μπορω να το εξηγησω !!! ας μαζεψω τιποτα ποιο εφηκτο και με περισσοτερη playability και βλεπουμε !!!

παντως το ποστ το εκανα και για να μου πειτε την γνωμη σας για το αν επισκευαζεται ευκολα η ειναι της υπομονης ...
 
Μόνος σου γράφεις ότι έχει μερικές δεκάδες πυκνωτές που χρειάζονται αντικατάσταση.

Δεν το γνωρίζω προσωπικά αν όντως είναι έτσι, αλλά αν ισχύει, προφανώς είναι της υπομονής. ;)
 
Πανάκριβο δεν είναι τίποτα εκτός αν πέσεις εδώ: http://cgi.ebay.com/Pioneer-CLD-A100-LaserActive-Laserdisc-LD-Player-NOS-/310280241201?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item483e24c031

αν πας εδώ όμως είναι πάλι ακριβό αλλά λογικό:

http://cgi.ebay.com/PIONEER-LaserActive-CLD-A100-Refurbished-LD-Player-/360353689522?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53e6c0efb2 και αποφασίζεις τι add-ons θα βάλεις.

Όσο για τους πυκνωτές και τις πλακέτες και οι όλες οι κατασκευές της pioneer, είναι σκυλιά. Οι μόνοι που θα πρέπει να αλλάξεις είναι του τροφοδοτικού. Από τα κασετόφωνα του τύπου ct-449 μέχρι τα lds και όλα τα audio μηχανήματα της, είναι κορυφή! Εξού κ το όνομα. Αυτό που διάβασες είναι από άσχετο, λογικά κανένας πωλητής της sony ή της numark θα ήταν όπου στα μηχανήματά τους γίνεται πάσχα. Αν σου αρέσει να το πάρεις και η δυσκολία της αλλαγής πυκνωτών δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη αλλαγή.

Επίσης κακοποιημένα laser discs δεν υπάρχουν γιατί κόστιζαν μια περιουσία και οι δίσκοι ήταν πανάκριβοι. Η πώλησή τους δεν οφειλόταν σε κακοποίηση και ταλαιπωρία αλλά από την γρήγορη εξάπλωση του dvd. Κάτι σαν τα minidisks τα οποία ποτέ μα ποτέ δεν προκάλεσαν πρόβλημα και ότι μηχάνημα βρεις θα είναι ταλαιπωρημένο μόνο εξωτερικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εντάξει,πες πως βρίσκει φθηνό σχετικά laser active,στα δικά του παιχνίδια,που δεν βρίσκονται και εύκολα,οι τιμές ξεκινούν από 100 δολάρια (εκτός από δύο που αυτή τη στιγμή στο ebay που κοστίζουν λιγότερο)... άρα και πάλι,θα χρειαστεί το λιγότερο 500-600 ευρώ για τη συσκευή με το megadrive pac (που είναι και το φθηνότερο) συν 1-2 παιχνίδια.
 
Αναλόγως την τσεπούλα του για τα games :) Αλλά αν το πρόβλημα για την αγορά ήταν οι πυκνωτές και η αξιοπιστία του μηχανήματος, τέτοιο θέμα δεν υπάρχει διότι μπορεί να κάνει ένα αξιόπιστο refurbish με κόστος λιγότερο από 30euros. Δεν μου πέφτει λόγος, απλά καλό θα ήταν όσοι ασχολούνται να ξέρουν κάποια βασικά για να μην τους πιάνουν "κότσους".

Το συγκεκριμένο δεν είναι "πανάκριβη και συλλεκτική κονσόλα" όπως αναφέρθηκε, απλά μια μόντα της pioneer με συνεργασία της sega για να ξεσαβουριάσουν κ οι 2 ότι δεν πούλησαν. Απλά πράγματα.
 
μαλιστα να που μαθαμε και κατι !!! ναι τελικα παιζουν διαφορα μηχανηματα στην αγορα απο 100$ . Αλλα οντως τα παιχνηδια και οι ταινιες ειναι τσιμπιμενες ...

αφου λες οτι δεν χρειαζεται πυκνωτες δεν ειναι κακη επιλογη εστω και αν αγοραζεις 2 παιχνηδια το χρονο ...
 
Πίσω
Μπλουζα