Pit Pony

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.871
Αντιδράσεις
15.000
http://www.imdb.com/title/tt0125458/

η σειρά είναι του 97' δεν ξερω αν είναι ρετρό( το ανοιγω το θεμα με κάθε επιφύλαξη), πάντως είναι σπάνια πλεον να την βρεις, αρκετά θα έλεγα) είναι από τις πιο αγαπημένες μου αλλά καλό θα ήταν να την εχουμε σαν αρχείο στην retromaniax ! είναι και η πρωτη συμμετοχή της Ellen Page( παιδάκι τότε)!

περίληψη: Η σειρά εξελίσσεται στην νότια Σκωτία, είναι η ιστορία του 11χρονου Γουιλι Μακλέην( ένα αγόρι με ταλέντο στην φωτογραφια, που έχει μια έμφυτη αγάπη για τα μικρά άλογα), ο οποιος μετά τον θάνατο του πατέρα του μένει με την μεγαλύτερη, παντρεμένη αδελφή του Νέλι και τις δύο, μικρότερες αδελφές του στο ίδιο σπίτι! είναι όμως και η ιστορία αγάπης μεταξύ της Νέλλι και του Νεντ που εργάζεται σκληρά σαν μεταλλορύχος για να μην τους λείψει τίποτα και έχει χίλια δύο να αντιμετωπίσει : την παιδική εργασία, τα ξαφνικά ατυχήματα στα ορυχεία και την σκληρότητα των αφεντικών του μιας και τον έχουν διορίσει ως γενικό επιθεωρητή! κάποια στιγμή οταν η Νελλι αρωστήσει από πυρετό και δεν θα μπορει να εργαστεί πλέον( κάνει δυο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα , βαζει μπουγάδες για όλα τα απλυτα της περιοχής) τότε ο Γουιλι θα αναγκαστεί παρα την κατηγορηματική άρνηση της αδελφής του να δουλέψει και κεινος στα ορυχεία για να συμπληρωσουν τα πενιχρά εισοδηματά τους! :rant: είναι ο αγώνας του Γουιλι από παιδί να γίνει άνδρας και να επιβιώσει όπως κάνουν και οι άλλοι συνομιλικοί του δουλεύοντας νυχτα-μέρα στα ορυχεία κάτω από άθλιες συνθήκες χωρις ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη και χωρις φυσικά να πηγαίνουν σχολείο!

τελικά θα κερδίζει έναν διαγωνισμό φωτογραφίας και θα φυγει με υποτροφία σε μια πιο μεγάλη πόλη αναζητώντας μια καλύτερη τυχη, πως τελείωνει όμως μετά δεν θυμάμαι !

νομιζω οτι είχε δυο περιόδους, γυρω στα 40 επεισόδια η καθεμία!

αν κάποιος γνωρίζει κατι περισσότερο πάνω στην σειρά, ιδίως για το τελος της με χαρά θα τον ακούσω!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά το είπες και από μόνη σου - σειρά του 1997, αριαδνη, δεν είναι ρετρό...
 
παιδια μου κάνει εντυπωση κανεις δεν την θυμάται την σειρά; ουτε ενας ρετρομανής φιλος, δεν μου κάνει εντυπωση γιατι την έδειχναν μονο τα τοπικά κανάλια, οποτε στην Πρωτευουσα δεν πρεπει να την ειχαν πάρει ειδηση, ειναι πολυ ζεστή και πανεμορφη!

με φοντο την πανεμορφη Σκωτια και τα ονειρα της κοκκινομάλλας, ορφανης και φτωχής Νελυς να δει τα 3 μικρα αδελφια της και το σπιτικο της ευτυχισμένο, δεν εμαθα ποτε το τελος, οπου και αν παικτηκε πάντως σημειωσε επιτυχία!! εχει ρεαλιστικη ματια, αρκετά, οτι η ζωη δεν ειναι ευκολη και κάποια πραγματα πρεπει να τα διεκδικεις..
 
Πίσω
Μπλουζα