Pixel 042 - Μάρτιος 1988

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727
Σκανάρισμα: akmakas

Αριθμός σελίδων: 177

Μέγεθος Αρχείου: 56 ΜΒ

Ανάλυση: 100dpi

 
Κατεβαινει. Μπραβο akmaka.
 
Ωραιος ο Γιωργος!!
 
Άξιος akmakaaaaaa !!
 
1000 Μπράβο στον akmakas για την υπομονή του!

Ήδη έχω κολλήσει στο εξώφυλλο το κεφάλι του Ντέταρι στη θέση του Σαραβάκου! :D :D:D
 
Akmakas, εύγε για μία ακόμη φορά !!

DINO είπε:
Ήδη έχω κολλήσει στο εξώφυλλο το κεφάλι του Ντέταρι στη θέση του Σαραβάκου! :D :D:D
Μουαχαχαχά :rofl: Dino, θα μας πεθάνεις λέμε !!

Ας περάσουμε όμως τώρα σε μερικά σχόλια για το παρόν τεύχος:

- 5 χρόνια Compupress, με (priceless) φωτογραφίες απο το... "event". Kοιτάζοντας τις φωτογραφίες, νιώθω τα πρόσωπα πιό οικεία απο ποτέ και πραγματικά αισθάνομαι "σαν να μην πέρασε μια μέρα" απο τον Μάρτη του '88 που αγόρασα το τεύχος.

Κυρίες και κύριοι της Compupress και του Pixel, να 'στε όλοι σας καλά όπου και αν βρίσκεστε, ό,τι και αν κάνετε. :)

- Είδηση για εμφάνιση νέου ιού !! (...ήταν να μη γίνει η αρχή :( )

- "Ζητώ, το ζητώ, το ελληνικό computer. Ζήτω, το ελληνικό computer". (Σαββόπουλος mode). Oπως καταλάβατε, μιλάμε για τον KAT, μία φιλόδοξη ελληνική προσπάθεια η οποία (τον καιρό που γράφτηκε το άρθρο) είχε πολύ καλές προοπτικές, αλλά για διάφορους λόγους δεν ευδοκίμησε... :(

---EDIT---

Breaking news !!


Διαβάστε
εδώ το χρονικό της "ανάστασης" του KAT απο τον φίλτατο angel_grig, και εδώ την συνέντευξη των δημιουργών του KAT. :thumbup:

Tι άλλο να πω; Πραγματικά, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" εκ βάθους καρδίας σε όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υπόθεση "ΚΑΤ". :worship:

- Επιστρέφουμε στην κανονική ροή του... "προγράμματός" μας, με παρουσίαση του περίφημου Pixel virus, απο την στήλη του PC club !!

- Παρουσίαση των φορητών υπολογιστών PPC512 / 640 της Amstrad.

- Συνέντευξη Δ. Σαραβάκου ("Σαραβαλάκου" όπως έλεγε αστειευόμενος και ένας γνωστός μου, οπαδός του Ολυμπιακού). Ειδικά οι ποδοσφαιρόφιλοι αναγνώστες, θα την βρούν πολύ ενδιαφέρουσα.

- Παρουσίαση Tandy PC-6. Mικρό, αλλά με αρκετές δυνατότητες για το μέγεθός του.

- Test του -πραγματικά πανίσχυρου για τα τότε δεδομένα- Atari ABAQ (αργότερα, "Atari Transputer Workstation").

- Χιουμοριστικό διήγημα του "συνήθη υποπτου" Δ. Γαζήλα, και διήγημα Ε.Φ. του Σάιρους Μόκους. Σταθερές αξίες !! :thumbup:

- Games για το home-pc σας: Moon Patrol (arcade conversion που παίξαμε και στα 8-bit ως "Moon Buggy"), Top Gun, το οποίο υποστηρίζει και joystick - αν έχετε την σχετική κάρτα (και αυτό το είχαμε δει στα οκτάμπιτα), και τέλος το Tracer Sanction (εγώ είχα παίξει το αμέσως επόμενο adventure, το Mindshadow, το οποίο ήταν και το πρώτο που ολοκλήρωσα εντελώς μόνος μου).

- Game reviews, όπου αναλυτικά έχουμε:

* Rastan: Απο τα arcades, στο πιάτο στον home micro σας !! Ωραίο conversion, με πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα ανα έκδοση (π.χ. πιό γρήγορο στον Spectrum - με καλύτερα graphics στον Amstrad)

* Terramex: Διαλέξτε έναν απο τους πέντε εξερευνητές, ψάξτε να βρείτε τον καθηγητή Eyestrain (χμ !!), και βοηθείστε τον να φτιάξει το μηχάνημα που θα σώσει την Γη απο την επικείμενη σύγκρουση με έναν αστεροειδή. Πρόκειται για ένα όμορφο και αρκετά χαριτωμένο arcade adventure που αξίζει να παίξετε.

* Gryzor: Σε αυτό το arcade conversion, παίρνετε τον ρόλο του Λανς Γκράιζορ και προσπαθείτε να σώσετε τη Γη απο τους εισβολείς Durrs. Στο δρόμο θα βρείτε διάφορα όπλα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικότερα τους εχθους σας.

H κίνηση του παιχνιδιού δεν μένει σταθερή στο κλασσικό left-to-right μοτίβο, αλλά "γυρίζει" σε κατακόρυφο, ή κίνηση με προοπτική βάθους που δίνει μία "3D" αίσθηση. Χάρη στην εκπληκτική δουλειά του Mark K. Jones στα γραφικά, η έκδοση του Amstrad (απο όπου πάρθηκαν και οι φωτογραφίες του review) δείχνει πράγματι εξαίσια. Ομως και στον τομέα των εφφέ & της μουσικής καθώς και στο gameplay, το παιχνίδι είναι εξίσου ικανοποιητικό.

Σίγουρα μία απο τις καλύτερες στιγμές του Amstrad, με μοναδικά ίσως μειονεκτήματα την flip-screen κίνηση (που όμως δεν αφαιρεί βαθμούς απο το gameplay - αντίθετα απο παιχνίδια όπως το Wizball) καθώς και την μη δυνατότητα ταυτόχρονης επιλογής ηχητικών εφφέ & μουσικής.

* Nebulus: O Λεκό κάνει μία απο τις χιουμοριστικές "εισαγωγές" του, προλογίζοντας αυτό το έξυπνο action-puzzle παιχνιδάκι. Ολες οι εκδόσεις αξίζουν, αλλά αυτή που ξεχωρίζει περισσότερο στα 8-bit είναι εκείνη του CBM. Στην έκδοση του Amstrad απουσιάζει το bonus stage, τουλάχιστον όμως υπάρχει in-game μουσική - όπως είχαμε επισημάνει και άλλη φορά.

* King of Chicago: Action-adventure παιχνίδι της Cinemaware, απο τον Master Designer Νταγκ Σαρπ για λογαριασμό της Cinemaware. Τα φανταστικά γραφικά και ο απίθανος ήχος είναι κάτι που το περιμένουμε (εφόσον μιλάμε για Amiga & Cinemaware), οπότε πάμε στο gameplay, όπου μέσα απο ένα σύστημα πολλαπλών επιλογών/απαντήσεων προσπαθείτε να πετύχετε τον απώτερο στόχο σας, που είναι να γίνετε το μεγάλο αφεντικό του Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Πριν φτάσετε όμως εκεί, θα πρέπει πρώτα να φροντίσετε να... συνταξιοδοτηθεί το αφεντικό σας, ώστε να αναλάβετε τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της πόλης (μόλις συμβεί αυτό θα κληθείτε να διαχειριστείτε τα οικονομικά ζητήματα καθώς και το "ανθρώπινο δυναμικό" σας).

Σαν σύνολο, το παιχνίδι είναι απολαυστικότατο. Εκτυλίσσεται σαν ταινία (μέχρι και το pause λειτουργεί ως... "διάλειμμα"), τα "σκηνικά" και τα "κοστούμια" είναι στο πνεύμα της εποχής, ενώ μπορείτε να πετύχετε τον σκοπό σας ακολουθώντας διαφορετικές οδούς που θα σας οδηγήσουν σε διαφορετικό τέλος (λέγεται ότι τα endings είναι τρία, αλλά όσο και αν είχα προσπαθήσει, είδα μόνο δύο).

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε κάποιο αρνητικό σημείο, αυτό είναι η κίνηση των χεριών των χαρακτήρων που τους κάνει να μοιάζουν με μαριονέττες. Ακόμα και έτσι όμως, αν θελήσετε να παίξετε μία μόνο έκδοση του παιχνιδιού, φροντίστε αυτή να είναι η Amiga version.

- Στην στήλη των arcades έχουμε τα καθιερωμένα δύο παιχνίδια, τα οποία αυτό το μήνα είναι τα Street Fighter (o πρόγονος του εμβληματικού fighting game Street Fighter II) και Battle Field / Time Soldiers (το ελέγχετε με περιστρεφόμενο joystick α-λα Ikari Warriors). Λίγο καιρό αργότερα τα είδαμε και τα δύο να σκάνε μύτη στους υπολογιστές μας με σχετικά μέτρια αποτελέσματα.

- Hρθε η ώρα του special review, στις σελίδες του οποίου βλέπουμε να φιγουράρει το Platoon (η μεταφορά στους υπολογιστές μας της γνωστής ταινίας του Ολιβερ Στόουν, απο -σωστά μαντέψατε- την Ocean !!). Δεν χρειάζετε να ανησυχείτε πάντως, διότι το παιχνίδι δεν αποτελεί "αρπαχτή". Ειδικά στην έκδοση του CBM είναι εξαιρετικό σε όλα του (γραφικά - εφφέ - μουσική - gameplay) - αν και θα πρέπει να έχετε καλά αντανακλαστικά, αλλιώς οι ζωές σας μπορεί να εξανεμιστούν γρήγορα !! (ο αριθμός τους είναι άνισος απο πίστα σε πίστα. Π.χ. στην πρώτη έχετε πέντε μέλη στη διμοιρία σας, και άσχετα με το πόσους θα καταφέρετε να κρατήσετε ζωντανούς, στην δεύτερη πίστα θα έχετε μόνο δύο).

Στον Amstrad το παιχνίδι είναι πιό αργό - αλλά τουλάχιστον έτσι έχετε κάποια δέκατα του δευτερολέπτου παραπάνω να αντιδράσετε όταν κινδυνεύετε. Εκεί όμως που το παιχνίδι γίνεται απάνθρωπο, είναι σε εκδόσεις όπως εκείνη της Amiga, όπου το παιχνίδι είναι πιό γρήγορο (και ανελέητο) και απο τον Commodore !!

Ετσι λοιπόν, αν ανήκετε στο 0,1% των κατόχων home micro που δεν έπαιξαν ποτέ το Platoon, προτιμήστε να ζήσετε την εμπειρία σε Commodore.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικη δουλεια !!!! Εγω παλευω ακομα να ξεκλεψω χρονο για τα νουμερα του 1992
 
Μην αγχώνεσαι! Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει το διάβασμα από τα προηγούμενα...
 
Akmakas, εύγε για μία ακόμη φορά !!

DINO είπε:

Ήδη έχω κολλήσει στο εξώφυλλο το κεφάλι του
Ντέταρι στη θέση του Σαραβάκου! :D :D:D
 


Μουαχαχαχά
:rofl: Dino, θα μας πεθάνεις λέμε !!

 

 


Ας περάσουμε όμως τώρα σε μερικά σχόλια για το παρόν τεύχος:


 


- 5 χρόνια Compupress, με (priceless) φωτογραφίες απο το... "event". Kοιτάζοντας τις φωτογραφίες, τα πρόσωπα τα νιώθω πιό οικεία απο ποτέ, και πραγματικά αισθάνομαι "σαν να μην πέρασε μια μέρα" απο τον Μάρτη του '88 που αγόρασα το τεύχος.



Κυρίες και κύριοι της Compupress και του Pixel, να 'στε όλοι σας καλά όπου και αν βρίσκεστε, ό,τι και αν κάνετε.
:)

 


- Είδηση για εμφάνιση νέου ιού !! (...ήταν να μη γίνει η αρχή
:( )

 


-
"Ζητώ, το ζητώ, το ελληνικό computer. Ζήτω, το ελληνικό computer". (Σαββόπουλος mode, off). Oπως καταλάβατε, μιλάμε για τον KAT, μία φιλόδοξη ελληνική προσπάθεια η οποία (τον καιρό που γράφτηκε το άρθρο) είχε πολύ καλές προοπτικές, αλλά για διάφορους λόγους dysδεν ευδοκίμησε... :(

 


---EDIT---


 


Breaking news !!



Διαβάστε
εδώ το χρονικό της "ανάστασης" του KAT απο τον φίλτατο angel_grig, και εδώ την συνέντευξη των δημιουργών του KAT. :thumbup:


Tι άλλο να πω; Πραγματικά, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" εκ βάθους καρδίας σε όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στην υπόθεση "ΚΑΤ".
:worship:

 


- Επιστρέφουμε στην κανονική ροή του... "προγράμματός" μας, με παρουσίαση του περίφημου Pixel virus, απο την στήλη του PC club !!


 


- Παρουσίαση των φορητών υπολογιστών PPC512 / 640 της Amstrad.


 


- Συνέντευξη Δ. Σαραβάκου ("Σαραβαλάκου" όπως έλεγε αστειευόμενος και ένας γνωστός μου, οπαδός του Ολυμπιακού). Ειδικά οι ποδοσφαιρόφιλοι αναγνώστες, θα την βρούν πολύ ενδιαφέρουσα.


 


- Παρουσίαση Tandy PC-6. Mικρό, αλλά με αρκετές δυνατότητες για το μέγεθός του.


 


- Test του -πραγματικά πανίσχυρου για τα τότε δεδομένα- Atari ABAQ (αργότερα, "Atari Transputer Workstation").


 


- Χιουμοριστικό διήγημα του "συνήθη υποπτου" Δ. Γαζήλα, και διήγημα Ε.Φ. του Σάιρους Μόκους. Σταθερές αξίες !!
:thumbup:

 


- Games για το home-pc σας: Moon Patrol (arcade conversion που παίξαμε και στα 8-bit ως "Moon Buggy"), Top Gun, το οποίο υποστηρίζει και joystick - αν έχετε την σχετική κάρτα (και αυτό το είχαμε δει στα οκτάμπιτα), και τέλος το Tracer Sanction (εγώ είχα παίξει το αμέσως επόμενο adventure, το Mindshadow, το οποίο ήταν και το πρώτο που ολοκλήρωσα εντελώς μόνος μου).


 


- Game reviews, όπου αναλυτικά έχουμε:



* Rastan: Απο τα arcades,
στο πιάτο στον home micro σας !! Ωραίο conversion, με πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα ανα έκδοση (π.χ. πιό γρήγορο στον Spectrum - με καλύτερα graphics στον Amstrad)


* Terramex: Διαλέξτε έναν απο τους πέντε εξερευνητές, ψάξτε να βρείτε τον καθηγητή Eyestrain (χμ !!), και βοηθείστε τον να φτιάξει το μηχάνημα που θα σώσει την Γη απο την επικείμενη σύγκρουση με έναν αστεροειδή. Πρόκειται για ένα όμορφο και αρκετά χαριτωμένο arcade adventure που αξίζει να παίξετε.



* Gryzor: Σε αυτό το arcade conversion, παίρνετε τον ρόλο του Λανς Γκράιζορ και προσπαθείτε να σώσετε τη Γη απο τους εισβολείς Durrs. Στο δρόμο θα βρείτε διάφορα όπλα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικότερα τους εχθους σας.



H κίνηση του παιχνιδιού δεν μένει σταθερή στο κλασσικό left-to-right μοτίβο, αλλά "γυρίζει" σε κατακόρυφο, ή κίνηση με προοπτική βάθους που δίνει μία "3D" αίσθηση. Χάρη στην εκπληκτική δουλειά του Mark K. Jones στα γραφικά, η έκδοση του Amstrad (απο όπου πάρθηκαν και οι φωτογραφίες του review) δείχνει πράγματι εξαίσια. Ομως και στον τομέα των εφφέ & της μουσικής καθώς και στο gameplay, το παιχνίδι είναι εξίσου ικανοποιητικό.



Σίγουρα μία απο τις καλύτερες στιγμές του Amstrad, με μοναδικά ίσως μειονεκτήματα την flip-screen κίνηση (που όμως δεν αφαιρεί βαθμούς απο το gameplay - αντίθετα απο παιχνίδια όπως το Wizball) καθώς και την μη δυνατότητα ταυτόχρονης επιλογής ηχητικών εφφέ & μουσικής.



* Nebulus: O Λεκό κάνει μία απο τις καλύτερες "εισαγωγές" του, προλογίζοντας αυτό το έξυπνο action-puzzle παιχνιδάκι. Ολες οι εκδόσεις αξίζουν, αλλά αυτή που ξεχωρίζει περισσότερο στα 8-bit είναι εκείνη του CBM. Στην έκδοση του Amstrad απουσιάζει το bonus stage, τουλάχιστον όμως υπάρχει in-game μουσική - όπως είχαμε
επισημάνει και άλλη φορά.
 
Πίσω
Μπλουζα