Pixel 048 - Οκτώβριος 1988

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Σκανάρισμα: billy

Αριθμός σελίδων: 160

Μέγεθος Αρχείου: 41,4 ΜΒ

 
Χαιρετώ σας !! (και φιλώ σας)

Αλλη μία Pixelάρα προς ανάγνωσιν :headbangdude:

Ακολουθούν "ολίγα" σχόλια:

- Δύο πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αφορούν (η πρώτη) την κυκλοφορία του "Modem Wars" του Dan Bunten (άλλος ένας λόγος να αισθάνονται τυχεροί οι τότε κάτοχοι modem), και η δεύτερη την κυκλοφορία του "Empire", όπου το κλασσικό παιχνίδι στρατηγικής επιστρέφει ανανεωμένο για να σας "κατακτήσει"...

- Είδηση για εγγράψιμα CDs εν έτει 1988 ?!? Κυρίες και κύριοι, ιδού το Thor-CD της Tandy !! (κρίμα που δεν προχώρησε...)

- Βασίλης Κωνσταντίνου (Εδώ London), και... "βομβαρδισμός" απο PCoμηχανήματα/υβρίδια της Amstrad (αδιόρθωτος ο Alan), ενώ υπάρχουν και κάποιες μικρότερες ειδησούλες για το τέλος του "γιού του QL", και για την κυκλοφορία παιχνιδιών της SSI (τώρα και στην Ευρώπη απο την γνωστή μας US Gold) βασισμένα στους κόσμους του D&D. :headbangdude:

- Ο Βασίλης Κωνσταντίνου παρουσιάζει το... "Sinclair" PC 200. Σημεία και τέρατα !! :D

- Τεστ του Voice Master Jr. - για όποιον commodorά αισθάνεται την ανάγκη να "επικοινωνήσει" πιό άμεσα με τον υπολογιστή του...

- Και PC games έχουμε !! (και συγκεκριμένα το Rampage, το Green Beret, και τον... Τροχό της Τύχης !!)

- Στο Software File του μήνα, έχουμε κάποια αντιπροσωπευτικά παιχνίδια (όχι όλα φυσικά !!) στο στυλ που καθιέρωσε το κλασσικό και αγαπημένο Breakout.

- Game reviews:

* Daley Thompson's Olympic Challenge: Αλλο ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί το όνομα του γνωστού αθλητή. Μην ξεχάσετε να λαδώσετε το joystick !!

* Overlander: Ενα παιχνίδι που φέρνει λίγο στο μοτίβο του Road Blasters (στο ίδιο μοτίβο δηλαδή που ακολούθησαν και κάποιοι άλλοι τίτλοι, όπως π.χ. το Fire & Forget). Δεν είναι άσχημο - ειδικά απο άποψη gameplay, αλλά η έκδοση του amstrad οπτικά "έχανε" αρκετά, για τους γνωστούς λόγους... :diablotin:

* Army Moves: Eνα απο τα μεγάλα hits του Amstrad, αν και αρκετά ζόρικο - όπως άλλωστε αρέσκονται να παίζουν τα παιχνίδια τους οι Ισπανοί.

* Hostages: ΥΠΕΡΟΧΟ παιχνιδάκι, αν και (όπως γράφει και ο Δημήτρης Ασημακόπουλος) θα το τελειώσετε σχετικά γρήγορα. Απίθανη είναι και η έκδοση για Amstrad (δεν είναι τυχαίο το ότι πρόκειται για Γαλλικό παιχνίδι).

* The Vindicator: Οχι, δεν είναι conversion του M.I.A. !! (δεν είχε άλλωστε κυκλοφορήσει ακόμα στα arcades). Ο συνοδευτικός τίτλος "Green Beret ΙΙ" που του αποδόθηκε, ήταν απλά θέμα marketing. Παρ 'ολα αυτά το παιχνιδάκι είναι καλό (τα "μοτίβα" του gameplay αλλάζουν καθώς περνάτε levels) και αξίζει να το παλέψετε. Στα ίδια καλά επίπεδα είναι και τα γραφικά και ο ήχος (εξαιρετική η έκδοση του amstrad).

- Στα "Προσεχώς" έχουμε κάποιους ιδιαίτερα "ζουμερούς" τίτλους όπως το R-Type και το Victory Road, ενώ στα παιχνίδια "με μία ματιά" κυριαρχούν οι επανεκδόσεις παιχνιδιών της Elite για τα δεκαεξάμπιτα μηχανήματα (Thundercats, Space Harrier, Bomb Jack).

- Aυτόν τον μήνα, ο μαίτρ Ανδρέας καταπιάνεται με το Gnome Ranger - ένα απο τα καλύτερα και πιό επιτυχημένα advenures της Level 9, που οι περισσότεροι απο εμάς "τιμήσαμε" ως οφείλαμε. Σημάδι της επιτυχίας του ήταν ότι ακολούθησε και ένα εξαιρετικό sequel (το 2ο sequel δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε).

- SPECIAL REVIEW: Wargame Construction Set.

Απο την SSI, ένα παιχνίδι που θα σας επιτρέψει όχι μόνο να ασχοληθείτε με κάποια έτοιμα σενάρια που περιλαμβάνονται, αλλά (όπως λέει και ο τίτλος) να σχεδιάσετε και το δικό σας παιχνίδι !! Πραγματικά κρίμα που δεν ανέλαβε κάποια εταιρία να το μεταφέρει και σε amstrad, διότι ήθελα πολύ να ασχοληθώ μαζί του. Κυκλοφόρησε βέβαια και amiga version, αλλά δυστυχώς μου διέφυγε...

Οπως και να 'χει, πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο τίτλο - αν και εξυπακούεται πως για να τον εκτιμήσει κάποιος, πρέπει να τον "τραβάνε" αρκετά τα σκληροπυρηνικά παιχνίδια στρατηγικής.

- Το τεύχος κλείνει με δύο παρουσιάσεις παιχνιδιών απο τις αίθουσες των arcades: Το Typhoon (το οποίο το είδαμε και σε home εκδόσεις κάποιο καιρό αργότερα), και το Vulcan Venture - την πολύ καλή "επίσημη" συνέχεια του Nemesis.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
  • Like
Reactions: Ace
Χίλια ευχαριστώ Μανώλαρε!!!!!
 
Άλλο ένα ωραίο τεύχος για ανάγνωση μέσα στο καλοκαιράκι!! Ευχαριστούμε wally!
 
Thanks Billy!ενα τευχος που δεν ειχα διαβασει καθολου!
 
Tελικα το PC200 Τι ηταν ,Home η PC;

Ενα Home pc ισως!!
 
Αλλο ενα τερατουργημα της Amstrad. Αλλο ενα καρφι που εμπηξε στη κληρονομια και την ιστορια της Sinclair.
 
Σας αγορασε να σας κανει ανθρωπους αλλα εισασταν hopeless,σας ειχανε φαει τα αμαξακια με τις μπαταριες.
 
Τεύχος "τούμπανο"!!! Είναι πολλές οι σελίδες λέμε!

Μπράβο billy για τον κόπο σου!

Many, many (Cmd Lassard style) thanks!!!
 
Ευχαριστώ Dino, να 'σαι καλά !! :)

Wally είπε:
Αλλο ενα τερατουργημα της Amstrad. Αλλο ενα καρφι που εμπηξε στη κληρονομια και την ιστορια της Sinclair.
Mα πως κάνεις έτσι βρε παιδί μου...

Τουλάχιστον την μαυρίλα του sinclairoχρώματος την πέτυχε καλά !! :rofl:
 
Απίθανη δουλειά!! μπράβο!!
 
Ευχαριστώ Chris. :)
 
Αν και περίμενα να το ανακαλύψουν μόνα τους κανά-δυο ρετρολαγωνικά του forum, που γνωρίζουν και το σχετικά σπάνιο όνομά μου :ph34r: τελικά μάλλον δεν έχουν μελετήσει καλά την ύλη του PIXEL, οπότε θα το αποκαλύψω εγώ: Το συγκεκριμένο τεύχος, έχει την τιμή να  φιλοξενεί γράμμα της αφεντομουτσουνάρας μου :fafoutis: στην στήλη της Αλληλογραφίας, που μάλιστα επέφερε και μία μικρή αλλαγή στην στήλη των reviews. :award:
 
Πίσω
Μπλουζα