Pixel 083 - Δεκέμβριος 1991

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Σκανάρισμα: bspus

Αριθμός σελίδων: 132

Μέγεθος Αρχείου: 43,9 ΜΒ

 
Ωραίο τεύχος. Η A500plus που παρουσιάστηκε στο τεύχος αυτό, αποδείχθηκε όπως φάνηκε τα επόμενα χρόνια λίγη. Αν σε εκείνο το σημείο είχε επιβεβαιώσει τη φήμη της η Commodore ως εταιρία που παράγει καινοτομικά προϊόντα, η Amiga ίσως είχε καλύτερη τύχη!!

Άλλα highlights του τεύχους το preview του Tip Off, το οποίο δεν θυμάμαι να έπεσε στα χέρια μου τελικώς!! Το Midwinter II, αν και καλύτερο σε πολλά σημεία από τον προκάτοχο του δεν μου έκανε την ίδια εντύπωση. Προτιμούσα τα χιόνια φαίνεται.

Τέλος, το review του Rodland ήταν υπέροχο. Ένα ευχάριστω και απλό παιχνίδι με cartoon graphics. Ακόμα το παίζω καμιά φορά κάτω από whdload.
 
Ευχαριστω πολυ.Το εψαχνα σαν τρελος μεσα στην αποθηκη του πατρικου μου σημερα, κυριος για ενα ενθετο βιβλιαρακι (Καντε ενα δωρο στην amiga σας) αλλα τελικα ειδα μεσα στο forum οτι ειναι ανεβασμενο το ενθετο.

Αυτο το τευχος πρεπει να ηταν και το τελευταιο που ειχα αγορασει τοτε.
 
Απο τα αγαπημενα μου τευχη. Highlights το αρθρο για μυστηρια οπως τα crop circles και φαντασματα που επικοινωνουν μεσω υπολογιστη.

Απο παιχνιδια το Police Quest 3 με screenshots που εκαναν τα ματια μας να βγουν έξω (ξεκινουσε η εποχη που θα θεωρουσαμε "καλα γραφικα" = "φωτορεαλιστικα") εδειχνε οτι η Αμιγκα γερναει και τη διαδεχεται το πισι. Το ιδιο με την παρουσιαση 3 remakes παιχνιδιων της Σιερρα σε VGA γραφικα με το νεο interface

Επισης εντυπωση μου ειχε κανει ενα αρθρακι για "Χριστιανικα video games". Μου χε κανει τοσο εντυπωση που προσφατα εψαξα στο Google τα ονοματα που αναφερει και δε βρηκα τιποτα. Πολυ μυστηριο (Και μαλλον ραδιο αρβυλα) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aλλο ένα ζόρικο-στο-σκανάρισμα τεύχος Pixel απο τον φίλο bspus, στον οποίο χρωστάμε πραγματικά πολλά !! :thumbup:

Μερικά σχόλια και απο εμένα:

- Καλή αρχή, με είδηση-βόμβα για την έλευση μίας ανανεωμένης έκδοσης του φοβερού και τρομερού Elite, αλλά και την ετοιμασία του πολυαναμενόμενου sequel "Elite 2" !! Με τέτοια νέα, είναι να μην "λαλήσει" κανείς;

- Αφιξη της Α500+, μία "ανανεωμένη" έκδοση του πιό δημοφιλούς μοντέλου Amiga. To τεστ έγινε απο τον Λεκό - αν και για λόγω του ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να διασταυρωθούν κάποιες πληροφορίες, είχε κάποιες ανακρίβειες (όπως η αναφορά στον χρονισμό του επεξεργαστή, "που τώρα τρέχει στα 14 ΜΗz" !!)

- Preview του Tip Off, του μπασκετικού "αδελφού" του Kick Off. Θα καταφέρει άραγε να "σαρώσει" όπως το αδερφάκι του, ή μήπως το TV Sports Basketball θα παραμείνει το κορυφαίο παιχνίδι μπάσκετ στην Amiga; :diablotin:

- Πανικός στο Software Flash, με τίτλους όπως: Robin Hood, Utopia, Robocod, Vroom, F1GP, Altered Destiny, και Flight of the Intruder !! :headbangdude:

- Kαι στα Software Reviews όμως, έχει έρθει πολύ καλό πράμα:

* Rodland: Θα συμφωνήσω με τον φίλο divined. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό conversion ενός ιδιαίτερα "χαριτωμένου" αλλά και πολύ διασκεδαστικού arcade game. Στα "συν", και η δυνατότητα να σώζετε τα high scores σας στον δίσκο.

* Alien Breed: O Giger συναντά το Gauntlet. Ενα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό παιχνίδι, που λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε στην αγορά, ακολούθησαν και διάφορα sequels.

* Lotus Turbo Challenge 2. Ενα sequel αντάξιο της φήμης του αρχικού παιχνιδιού. Mπορεί οι διαδρομές να είναι λιγότερες τώρα, αλλά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους (θα σας πάρει κάποιες προσπάθειες για να καταφέρετε να "δαμάσετε" την κάθε μία απο αυτές), και σε γενικές γραμμές το εξαιρετικό gameplay παραμένει αναλλοίωτο - ενώ σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται τα γραφικά, καθώς και η μουσική με τον ήχο.

- Special Review: MIDWINTER II

Αλλο ένα κορυφαίο Singletonικό δημιούργημα !!

Χρόνια μετά τα γεγονότα του αρχικού παιχνιδιού, οι πάγοι έχουν λιώσει, η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει, και αυτή τη φορά θα πρέπει να υπερασπιστείτε το νέο σας νησί ονόματι "Agora", απο τις κατακτητικές βλέψεις της Αυτοκρατορίας της Σαχάρας.

Στο παιχνίδι δεν έχετε την δυνατότητα να αποτρέψετε την (αναπόφευκτη) εισβολή, αλλά αν πάρετε με το μέρος σας αρκετά απο τα νησιά που παρεμβάλλονται μεταξύ Αφρικής και της "Αγοράς", η οργανωμένη τους αντίσταση θα αποδυναμώσει τον στρατό εισβολής. Προσοχή μόνο γιατί οι εισβολείς συμπεριφέρονται έξυπνα, "παρακάμπτοντας" όσο γίνεται τα νησιά που ενδέχεται να τους δημιουργήσουν πρόβλημα !!

Το παιχνίδι διαθέτει πολλά μέσα μεταφοράς (άλλα με οπλισμό, άλλα χωρίς), και τα τρισδιάστατα γραφικά κινούνται με σχετικά ικανοποιητική ταχύτητα (σημειώστε ότι μπορείτε να κινείστε και κάτω απο τη θάλασσα !!).

Πάντως ένα απο τα καλύτερα (και διασκεδασικότερα) στοιχεία του νέου Midwinter, είναι η δυνατότητα να παραμετροποιήσετε και να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά του "alter ego"/πράκτορά σας, ώστε να φέρετε σε πέρας με μεγαλύτερη άνεση την εκάστοτε αποστολή σας. (Εχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις απο φίλους μου, που προσπαθούσαν να φτιάξουν "τον εαυτό τους" - με περισσότερη, ή και με λιγότερη επιτυχία !! :D )

- Κλείνοντας, στην στήλη "Games for ever" βρίσκονται συγκεντρωμένα αρκετά παιχνίδια που θεωρούνται απαραίτητα, και που σαν καλοί gamers θα "πρέπει να έχετε" (ή τουλάχιστον να έχετε παίξει).
 
Πολλά μπράβο στον bspus, καθώς το σκανάρισμα, και μάλιστα σε τεύχη με "ράχη", δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, όπως προείπε και ο billy...

Επίσης, είναι απολαυστικότατες και οι αναλύσεις που ακολούθησαν....
 
Ιδιαιτερα δημοφιλες τευχος βλεπω. Καλο διαβασμα.

Και οι αναλυσεις του billy παντα περιεκτικοτατες.

Καποια στιγμη, οχι πολυ συντομα θα πρεπει να κανω και το 86.

Θα ηθελα επισης να σκαναρω και το 80, που ηταν το πρωτο με σκληρη ραχη αλλα δεν το εχω. Αν ειναι κανεις προθυμος να μου το δανεισει ας μου στειλει PM
 
:) αυτό είναι το πρώτο Pixel που αγόρασα. Ευχαριστώ.
 
Thanks bspus! πολυ ωραιο τευχος!
 
!

Police quest 3...τι να λέμε τώρα...My name is Bonds, Sonny Bonds. χα χα χα. Απο τα αγαπημένα μου Police Quest και το πρώτο που έπαιξα. Θυμάμαι τρία game overs σε αυτό το παιχνίδι. Τον τρελλό στο πάρκο που εγώ αντί να τον συλλάβω, τον πυροβόλησα στο κεφάλι ;) , Θυμάμαι οταν είχα σταματήσει όχημα για υπερβολική ταχύτητα στην ενθνική οδό και όταν πλησίασα τον οδηγό απο την θεση του οδηγού, διερχομενο φορτηγό με παρέσυρε. Επισής θυμάμαι οταν συνέλαβα κάποιον και με παρακάλεσε να μην του περάσω τις χειροπέδες πίσω γιατί πονούσε αλλά να του τις δέσω απο μπροστά. Το αποτέλεσμα ήταν όταν τον έβγαλα απο τον περιπολικό να τον πάω στο τμήμα, εκείνος με έπνιξε!
 
Εύστοχο το ερωτηματικό στο εξώφυλλο. Καταπληκτικό το σκανάρισμα. Ευχαριστούμε.
 
αυτό το τεύχος έχει συνδεθεί (κατά έναν μεταφυσικό τρόπο) στο μυαλό μου με το τέλος της commodore. πάντα θεωρούσα την plus έναν από τους λόγους που η αγαπημένη μας εταιρεία έκλεισε...
 
Πίσω
Μπλουζα