Pixel 096 - Φεβρουάριος 1993

billy

Retromaniax Co-Founder
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.232
Αντιδράσεις
244
Σκαννάρισμα: billy

Aριθμός σελίδων: 140

Mέγεθος αρχείου : 37.2 mb

Ανάλυση: 100+ dpi



Νέο τεύχος Pixel, και περνάμε αμέσως σε μερικά highlights:

* Amstrad Mega PC: Ενδιαφέρουσα "μίξη" pc και MegaDrive που μπορεί να ικανοποιήσει μία μεγάλη "γκάμα" απο γούστα, αλλά απο την πλευρά του pc, ο '386SX με το ένα ΜΒ ήταν μάλλον "λίγος" για την εποχή εκείνη.

* Παρουσίαση DCTV για Amiga: μίας εξωτερικής "κάρτας" & digitizer, που προσφέρει 24-bit χρώμα.

* PC Tools 8: Η νέα έκδοση των γνωστών utilities - αν και προσωπικά ήμουν οπαδός των "Nortonοπροϊόντων". :D

* Παρουσίαση του εξαιρετικού Civilization. (το αυθεντικό επιτραπέζιο).

* Game previews με ορισμένους δυνατούς τίτλους, όπως: Lemmings 2 (με νέες "ειδικότητες" για τα πλασματάκια σας), Assassin, Campaign, James Pond III (δυστυχώς, απο Amiga μεριά, το είδαμε μόνο σε AGA), και τέλος το 3D Construction Kit 2 (sequel του γνωστού προγράμματος της Incentive).

* Game reviews, και...

- Flashback: Aπο τις καλύτερες στιγμές της Delphine (τo είχα αγοράσει στην έκδοση για pc, αλλά το είχα δεί και σε amiga). Εγγυημένη arcade-adventure διασκέδαση.

- Street Fighter II: Tο θρυλικό beat'em up φτάνει στην Amiga, και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό, αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το ότι τα γραφικά και ο ήχος δεν θα ήταν σε arcade επίπεδα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, αλλά το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι εκεί...

Δυστυχώς οι αλλαγές δισκέττας ήταν αρκετές, ενώ το μονόκουμπο joystick σίγουρα δεν είναι το ιδανικό μέσο χειρισμού για ένα τέτοιο παιχνίδι (προσφέρονται και άλλες μέθοδοι αλλά καμμία δεν επαρκεί 100%). Επιπλέον η απόκριση (τουλάχιστον σε A500) ήταν αρκετά αργή, πράγμα που έκανε μεγάλη ζημιά στο gameplay (το οποίο σε ένα παιχνίδι που βασίζεται στην ακρίβεια των κινήσεων, μετράει περισσότερο απ' όλα).

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί όμως το ίδιο το review, στο οποίο έχουμε αρκετά "μαργαριτάρια" όπως: "Ryu, τo παιδί απο την... Αγγλία" (!). Eπίσης μαθαίνουμε πως ο Ken "ξέρει ό,τι και ο Ryu, αλλά επιπλέον... πετάει και fireballs" (!), και ακολουθούν και άλλα ωραία σχόλια, που μάλλον θα εκνευρίσουν τους φανατικούς οπαδούς του παιχνιδιού (οι οποίοι γνωρίζουν απ' έξω μέχρι και τι ομάδα αίματος έχει ο κάθε χαρακτήρας).

- A-Train: Πολύ ενδιαφέρον παιχνιδάκι της Artdink (στην πραγματικότητα το 3ο της σειράς), που μας ήρθε μέσω Maxis & Ocean. Oι οπαδοί παιχνιδιών όπως το Railroad Tycoon αλλά και το Sim City, θα το εκτιμήσουν ιδαίτερα. Δυστυχώς εκείνη την εποχή δεν το προχώρησα όσο θα ήθελα, λόγω περιορισμένου χρόνου.

- Indiana Jones and the Fate of Atlantis: Προσοχή, δεν πρόκειται για το (εξαιρετικό) adventure, αλλά για ένα ισομετρικό arcade-adventure. Το είχα δεί σε φίλο μου, όπου και έπαιξα γύρω στα 10 λεπτά - αλλά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, οπότε και δεν ξαναασχολήθηκα μαζί του.

- Μonopoly: Eδώ τα λόγια περιττεύουν. Αρκετοί απο εμάς είχαμε ασχοληθεί με την έκδοση της Leisure Genius στα οκτάμπιτα μηχανάκια μας, και τώρα υπάρχει η ευκαιρία για πέρασμα σε μία πιό αναβαθμισμένη version. Μπορεί το επιτραπέζιο να έχει άλλη "αίσθηση", αλλά αν βαρεθήκατε να μαζεύετε στο δωμάτιο τα διάφορα σκορπισμένα πιόνια, χαρτονομίσματα (κλπ), μετά απο κάθε session, τότε η computerized έκδοση θα σας βολέψει ιδιαίτερα !!

- Joe & Mac - Caveman Ninja: Aλλο ένα arcade conversion για την Amiga μας, που μάλλον όμως έμεινε στην σκιά της δημοφιλούς σειράς "Chuck Rock".

- Traders: "Ενας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά", σε αυτή την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού μας M.U.L.E. (το οποίο προσπαθούσαμε να βρούμε "πως παίζεται" κάποια χρόνια πριν, στο τοπικό Commodore club !!). Mην σας ξεγελάει ο παραλληλισμός που γίνεται στο review, με το Elite. Καμμία σχέση. Απλά αναφέρθηκε επειδή έτυχε να υπάρχει το όνομα "Elite" στο αντίστοιχο review ξένου περιοδικού, απο το οποίο "δανείζονταν ιδέες" για τις παρουσιάσεις τους ορισμένοι συντάκτες του Pixel εκείνη την περίοδο.

Το Traders δεν αποτελεί όμως αυτό που θα ονομάζαμε "πιστή μεταφορά" - ειδικά στον τομέα του gameplay. Αρκετά πραγματάκια έχουν άλλάξει, αλλά και προστεθεί (όπως η δυνατότητα να μαζέψετε... σαλιγκάρια -τα οποία αποτελούν ένα είδος χρηματικής μονάδας- απο άλλους πλανήτες, καθώς και να φτιάξετε κάποια ρομποτ για να συγκρουστείτε με τον αντίπαλο). Σε γενικές γραμμές, μάλλον θα σας αρέσει - ειδικά αν είστε ορκισμένος fan του MULE. Aν όμως βρίσκετε τις διάφορες αλλαγές & προσθήκες υπερβολικές, τότε καλύτερα προτιμήστε να παίξετε κάτι που βρίσκεται πιό κοντά στο πρωτότυπο, όπως το Subtrade ή το Pioneers.

- AV8B Harrier Assault: Μετά το Mig-29, η Domark ρίχνει στην αγορά την νέα δημιουργία της Simis. Δυστυχώς το παιχνιδάκι δεν ενδείκνυται για 16μπιτα μηχανήματα (όπως η 500άρα Amiga), και πρέπει να ομολογήσω πως ακόμα και σε pc δεν ασχολήθηκα καθόλου, καθώς εκείνη την περίοδο υπήρχαν αρκετοί άλλοι ενδιαφέροντες simulator τίτλοι (και όχι μόνο).

* Στην στήλη "Adventure" του Αντρέα, την τιμητική τους έχουν οι βελτιωμένες επανεκδόσεις κλασσικών τίτλων, όπως το Quest for Glory και το Police Quest. Παρουσιάζεται όμως και το Rex Nebular, ένα χιουμοριστικό adventure με διαστημικό setting απο την Microprose, με μηχανή γραφικών που θα βλέπαμε και σε άλλους adventure τίτλους της (Return of the Phantom & Dragonsphere). To παιχνίδι είναι αρκετά βατό, και θα το τελειώσετε σχετικά άνετα. Μην παραλείψετε πάντως να διαβάσετε και το manual στο οποίο αναφέρεται ο Αντρέας (αποτελεί δουλειά του Meretzky).

* SPECIAL REVIEW: INCA

Tι έχουμε εδώ; Πρόκειται ουσιαστικά για ένα puzzle game της Coktel Vision, συνοδευόμενο απο μπόλικα action sequences, είτε στο "έδαφος", είτε στο διάστημα (δεν θα συμφωνούσα όμως στο ότι το space-shooter μέρος αποτελεί "το περισσότερο του παιχνιδιού". Απλά o reviewer -o οποίος επιμένει να αποκαλεί το παιχνίδι "INCAS"- μάλλον δεν είχε μία ολοκληρωμένη εικόνα για να γίνει πιό σωστή εκτίμηση).

Στο παιχνίδι παίρνετε τον ρόλο του El Dorado και επιλέγεστε για να αντιμετωπίσετε την απειλή των ισπανών κονκισταδόρων και του αρχηγού τους, Αγκίρρε. Σημειωτέον ότι το όλο setting έχει μεταφερθεί πλέον στο διάστημα, δίνοντας έναν επιπλέον "σουρεάλ" τόνο μυστικισμού γύρω απο τους Ινκας και τον πολιτισμό τους.

Το παιχνίδι (αν θυμάμαι καλά) ερχόταν σε 10 δισκέττες (δεν είχα παίξει την έκδοση για cd-rom), και τα γραφικά του ήταν πραγματικά υπέροχα - όπως άλλωστε και ο ήχος του, και ειδικότερα η μουσική του (αξέχαστα μέχρι και σήμερα τα μουσικά θέματα με τη φλογέρα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να σαι καλα Billy τοσο για την αναρτηση οσο και για τη περιγραφη σου!

Μεχρι αυριο θα εχει ανεβει στον server
 
No problemo. :cool:

Τους περασμένους μήνες ξεκίνησαν να σκαννάρονται αρκετά τεύχη (οι αριθμοί των οποίων βρίσκονται στο σχετικό thread), και σιγά-σιγά θα προστεθούν και αυτά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλλο ενα τευχος με την εξαιρετικη περιγραφη του billy!! :bow:
 
Να 'σαι καλά, angel_grig. :)
 
Και η παράδοση συνεχίζεται!!! :worship:
 
Χεχε !! Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τηρούμε τις παραδόσεις, Dino. :D
 
Σελίδα 109: Τι ωραίες εποχές, να πρέπει να αποφασίζεις για το καλύτερο adventure της χρονιάς μεταξύ Monkey Island 2, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Legend of Kyrandia, King's Quest VI, Dark Seed, Gateway. Που σημαίνει ότι έμειναν έξω τίτλοι όπως The Adventures Of Willy Beamish, Fascination, Heart Of China, KGB, Lure Of The Temptress (σοκ που δεν το έβαλε στην εξάδα ο Αντρέας! Μέχρι πέρυσι ακόμα γι' αυτό μιλούσε!), Police Quest III και Ween: The Prophecy!

Εννοείται Monkey Island 2 νικητής! Τι λέμε τώρα;
 
...εννοείτε φίλε Αλκη ;)
 
Τα χριστουγεννα ηρθαν νωριτερα φετος..... Ευγε!
 
- AV8B Harrier Assault: Μετά το Mig-29, η Domark ρίχνει στην αγορά την νέα δημιουργία της Simis. Δυστυχώς το παιχνιδάκι δεν ενδείκνυται για 16μπιτα μηχανήματα (όπως η 500άρα Amiga), και πρέπει να ομολογήσω πως ακόμα και σε pc δεν ασχολήθηκα καθόλου, καθώς εκείνη την περίοδο υπήρχαν αρκετοί άλλοι ενδιαφέροντες simulator τίτλοι (και όχι μόνο).
Ναί, αλλά κανένας δεν είχε Harrier.

Flashback: Aπο τις καλύτερες στιγμές της Delphine (τo είχα αγοράσει στην έκδοση για pc, αλλά το είχα δεί και σε amiga). Εγγυημένη arcade-adventure διασκέδαση.
ΦΟΒΕΡΟ παιχνίδι !!!!!! Αλλά πολύ δύσκολο να το τελειώσεις. (Μόνο με save states πλέον ;) ).

Όλο λέω να το αρχίσω, και όλο το αφήνω. Κλασσική Γαλλική Σχολή αυτό το παιχνίδι.

Και βέβαια οι περιγραφές του billy ως συνήθως εξαιρετικές.
 
billy είπε:
ακόμα και σε pc δεν ασχολήθηκα καθόλου, καθώς εκείνη την περίοδο υπήρχαν αρκετοί άλλοι ενδιαφέροντες simulator τίτλοι (και όχι μόνο).

Captain Kal είπε:
Ναί, αλλά κανένας δεν είχε Harrier.
Captain, πορωμένε μου συμπολεμιστή, κατ'αρχάς σ' ευχαριστώ για τα σχόλια, και εν συνεχεία σε παραπέμπω στο πολύ καλό Harrier Jump Jet της Microprose. (διότι βάζω μέσα *και* pc τίτλους, όπως φαίνεται και απο το quote ;) ).

Εν τω μεταξύ, κάποιος που δεν είχε πρόβλημα να συμβιβαστεί με κάτι σε πιό "survey" επίπεδο, μπορούσε να βολευτεί και με το... Harrier απο το Birds of Prey. :D

(τώρα έφαγα φλασιά με το Strike Force Harrier που έπαιζα στον Amstrad μου !! Βέβαια αυτό δεν είναι sim "εκείνης της περιόδου", αλλά έχω ωραίες ρετρο-αναμνήσεις από αυτό...)

Captain Kal είπε:
ΦΟΒΕΡΟ παιχνίδι !!!!!! Αλλά πολύ δύσκολο να το τελειώσεις. (Μόνο με save states πλέον)
Εχει αρκετά "πέρα-δώθε" (χαρακτηριστικό γνώρισμα των arcade-adventures) που ίσως να κουράσουν τους πιό ανυπόμονους, αλλά απο θέμα δυσκολίας, Captain, κάνε μία προσπάθεια και χωρίς save states !!

Eιδικά αν έχεις προϋπηρεσία σε motion-capture action games με... "ακροβατικά" (π.χ. Prince of Persia, Another World, κλπ), σύντομα ο χειρισμός του Flashback θα σου γίνει "δεύτερη φύση". :)

Captain Kal είπε:
Όλο λέω να το αρχίσω, και όλο το αφήνω. Κλασσική Γαλλική Σχολή αυτό το παιχνίδι.
Ναί, είναι τρελλή "γαλλικούρα", και μεγάλο κόλλημα !! Το είχα ξεκινήσει με το που κυκλοφόρησε, και το τελείωσα "μονορούφι". :D
 
Μπραβο billy! Αψογη δουλεια (κ παρουσιαση!) Ευχαριστουμε...
 
Εχει αρκετά "πέρα-δώθε" (χαρακτηριστικό γνώρισμα των arcade-adventures) που ίσως να κουράσουν τους πιό ανυπόμονους, αλλά απο θέμα δυσκολίας, Captain, κάνε μία προσπάθεια και χωρίς save states !!
Αυτά τα πέρα - δώθε με είχαν κουράσει τότε. Τακτική και προσοχή ήθελε, και το έβγαζα σιγά - σιγά.

και εν συνεχεία σε παραπέμπω στο πολύ καλό Harrier Jump Jet της Microprose. (διότι βάζω μέσα *και* pc τίτλους, όπως φαίνεται και απο το quote ). Εν τω μεταξύ, κάποιος που δεν είχε πρόβλημα να συμβιβαστεί με κάτι σε πιό "survey" επίπεδο, μπορούσε να βολευτεί και με το... Harrier απο το Birds of Prey.
Τότε βέβαια δεν είχα PC, γι΄ αυτό δεν τα θυμόμουν. Το AV8B Harrier Assault το είχα βρεί σε τιμή χώμα για την Amiga (μαζί με το Blue Max), αλλά ήταν πολύ βαρύ για την Α500. Τελικά τα έτρεξα λίγο σε DosBox, ενώ υπάρχει νομίζω και sequel στον Mac.
 
πολύ καλό τεύχος και το άρθρο για την «φωτοευαισθησία» εκπληκτικό. Μου θύμισε το κράξιμο που τρώγαμε ως πιτσιρικάδες για τις βλαβερές επιπτώσεις του gaming και τα συναφή. Το είχα αυτό το τεύχος. Πέρα από τα κλασικά User & Pixel είχα μια προτίμηση και στο Computer Games με τις πελώριες σελίδες. Απλά Cult!
 
Το AV8B Harrier Assault το είχα βρεί σε τιμή χώμα για την Amiga (μαζί με το Blue Max),
Ολίγον άσχετο με το Pixel 096, αλλά σχετικό με το AV8B Harrier Assault. Κυκλοφόρησε το 1993 μια έκδοση του, με γραφικά SVGA (640x480) και λεγόταν Super-VGA Harrier. Για τους μερακλήδες των flight sim και ειδικότερα του Harrier :headbang: .
 
Σωστός ο Captain !! :)

Και επι τη ευκαιρία να απαντήσω (έστω και καθυστερημένα), στο άλλο post: Oντως το Harrier Αssault έπεφτε "βαρύ" για τα δεδομένα της A500 (ήταν αρχικά σχεδιασμένο για pc).

Oσο για το Blue Max, εκεί πιά η υπόθεση "βρώμαγε" απο πολύ πιό μακριά, εφόσον συν τοις άλλοις επρόκειτο για port Αμερικάνικου παιχνιδιού !! (Αμερική/Kαναδάς = PC).

3D παιχνίδια αμερικάνικων εταιριών (όπως π.χ. τα Red Baron, Das Boot, Α-10 Tank Killer, Μegafortress, κ.α.), και ειδικότερα όσα *δεν* τα έχει αναλάβει ομάδα που να γνωρίζει καλά την Amiga, καλό θα είναι να αποφεύγονται σε μηχανήματα με μικρή σχετικά υπολογιστική ισχύ, όπως η Α500.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα