Pixel 097 - Μάρτιος 1993

billy

Retromaniax Co-Founder
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.232
Αντιδράσεις
244
Σκαννάρισμα: billy

Aριθμός σελίδων: 140

Mέγεθος αρχείου : 38 mb

Ανάλυση: 100+ dpi

http://www.retromaniax.gr/files/Pixel_issue_97.zip

Pixel_issue_97_cover.jpg


Ετοιμο ένα ακόμα τεύχος Pixel !! (σήμανε η ώρα για το "κατεβατό"... :p )

Στο τεύχος αυτό θα δούμε:

- Παρουσίαση του Falcon της Atari. Ενα πραγματικά δυνατό μηχάνημα που είχε τα φόντα για να "κάνει την διαφορά" - ειδικά αν εμφανιζόταν αρκετά νωρίτερα, ώστε να προλάβει να έχει την δέουσα υποστήριξη.

- Game previews, όπου έχουμε:

Dune II (το παιχνίδι που έκανε "mainstream" τα RTS), Super Hero (κρίμα που δεν το είδαμε να κυκλοφορεί), Walker (για τους επίδοξους "οδηγούς" ενός οχήματος που θυμίζει AT-ST), και Ambermoon (τoν διάδοχο του πολύ καλού Amberstar). Επίσης σε κάποιες σχετικές ειδήσεις διαβάζουμε για το επερχόμενο Super FX παιχνίδι του SNES (δηλαδή το Star Wing, το οποίο είδαμε και σε διαφήμιση στην TV - πράγμα σπάνιο για την εποχή), καθώς και για την μεταφορά του θρυλικού Wing Commander και πάλι σε SNES.

- Test του σκάννερ χειρός AlfaScan, για Amiga.

- Παρουσίαση του Action! - ενός προγράμματος για multimedia presentations, στην έκδοση για PC.

- Stacker 3.0 - η... "λύση" στο πρόβλημα της εύρεσης χώρου στον σκληρό μας !! (προσωπικά, απεχθανόμουν τα "συμπιεστικά" προγράμματα για "αύξηση" χωρητικότητας. Ουτε καν το DoubleSpace δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μου !!)

- Scala Multimedia 200, για Αmiga. (εδώ τα λόγια περιττεύουν)

- Convector Pro & Avant Vector για ST: Δύο προγράμματα για μετατροπή τυπικών raster/bitmap γραφικών, σε vector. Oι επίδοξοι DTPίστες, έχουν ακόμα ένα (ή μάλλον δύο) λόγους να χαίρονται.

- Nέα απο το "μέτωπο" του Air Warrior, που τώρα έχει "εμπλουτιστεί" με αεροπλάνα απο τις μάχες στον Ειρηνικό (όπως Zero & Corsair), καθώς και jets απο τον πόλεμο της Κορέας (όμως εκτός απο τα κλασσικά Mig-15 και F-86 Sabre, έχουμε και ένα... blast from the past, με το Me-262).

- Game reviews:

* Ξεκινάμε με Dragon's Lair III, για όσους θέλουν μία ακόμα γερή δόση απο όμορφα καρτουνίστικα γραφικά, και υπέροχο ήχο. Το gameplay όμως παραμένει και αυτό στα ίδια επίπεδα.

* Rome 92AD. Αν είχατε παίξει το πολύ καλό Robin Hood, σας περιμένει μέσες-άκρες ένα adventure σε παρόμοιο επίπεδο (όπου τώρα πλέον προσπαθείτε να αναρριχηθείτε όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κοινωνική ιεραρχία της αρχαίας Ρώμης). Αξίζει να το παλέψετε !!

* Lionheart: Mία εξαιρετική (και χορταστική) side-scrolling "Beastοειδής" περιπέτεια απο την Thalion, που αποτελεί ένα απο τα αγαπημένα μου Amiga games της εποχής. Φανταστικά γραφικά και κίνηση, απίθανα χρώματα, θαυμάσιος ήχος, πολύ καλό gameplay - όλα μαζί συνθέτουν ένα πραγματικά υπέροχο σύνολο.

* Task Force 1942. Αν στο παρελθόν είχατε ασχοληθεί με παιχνίδια όπως τα Destroyer Escort, ADS, Ocean Ranger, Power at Sea, Strike Fleet (and so on...), ή με τα πιό πρόσφατα Dreadnaughts και Great Naval Battles, τότε αν μη τι άλλο, θα βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το "νέο" δημιούργημα της Microprose. Δυστυχώς λόγω της πληθώρας άλλων sims που κυκλοφορούσαν, δεν βρήκα ποτέ τον χρόνο για να ασχοληθώ μαζί του πάνω απο μία φορά ώστε να διαπιστώσω πόσο άξιζε σαν παιχνίδι (ούτε καν το manual δεν είχα προλάβει να διαβάσω μέχρι τέλους !!)

* Rampart: Eνα conversion το οποίο αν και έπαιξα μερικές φορές σε Amiga, ποτέ δεν κατάφερε να με "κρατήσει" για πολύ. Το παιχνίδι έχει και puzzle στοιχεία (ένα απο τα οποία θυμίζει λίγο το Tetris), αλλά το αρχικό ενδιαφέρον που προκαλεί σαν σύνολο, εξαντλείται σχετικά γρήγορα.

* Trolls: Τυπικό, "χαριτωμένο" platformάκι της εποχής (κυκλοφορούσαν αρκετά τέτοια), το οποίο όμως δεν θα το χαρακτήριζα "Sonic clone", όπως ο reviewer. Δεν είναι καθόλου κακό, αλλά προσωπικά ήμουν περισσότερο fan του James Pond 2 (Robocod).

* Αlien Breed (παρουσιάζεται η Special Edition, αν και δεν το αναφέρει ο τίτλος). Πρόκειται για το γνωστό gauntletoειδές παιχνίδι που αγαπήσαμε, επανασχεδιασμένο με περισσότερο "περιεχόμενο", αλλά και λίγο πιό "μαζεμένο" σε κάποιους άλλους τομείς (συμπεριλαμβανομένου και του κουτιού !!). Ολα αυτά σε νέα, συμφέρουσα τιμή.

* KGB: Ωραίο adventurάκι με δυνατή πλοκή, που θα σας κρατήσει αρκετά απασχολημένους καθώς θα προσπαθείτε να τα διαλευκάνετε σκοτεινές υποθέσεις, συνομωσίες και δολοπλοκίες, που εκτυλίσσονται προς το τέλος της εποχής του "Γκόρμπυ".

* Formula One GP: Πρόκειται για την pc έκδοση του αριστουργηματικού F1 sim του Geoff Crammond. Οταν είχε κυκλοφορήσει για Amiga το εν λόγω παιχνίδι, ήταν τόσο εντυπωσιακό που ένας φίλος μου όταν το είδε απόρησε πως γινόταν να ασχολούμαι ταυτόχρονα και με άλλα games, όταν υπήρχε κάτι τόσο τέλειο. :D Ως fan του συγκεκριμένου παιχνιδιού έσπευσα να το προμηθευτώ και στην έκδοση για PC, και δικαιώθηκα απόλυτα. Η αυξημένη "ιπποδύναμη" του PC μου (ειδικά στα 3D), έκανε την Formula 1 όχι απλά να τρέχει, αλλά να... πετάει - κάνοντας έτσι το παιχνίδι ακόμα τελειότερο.

- O μαίτρ Ανδρέας, παρουσιάζει τρία adventures:

* Το γνωστό μας Gobliiins, με τους τρείς γκαφατζήδες "καλλικάντζαρους", ο καθένας απο τους οποιους αλληλεπιδρά διαφορετικά με το περιβάλλον. Σίγουρα θα περάσετε αρκετή ώρα προσπαθώντας να λύσετε τα διάφορα puzzles (τις περισσότερες φορές με κωμικά αποτελέσματα - ειδικά όταν αποτυγχάνετε), ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κρατάτε την μπάρα της "ενέργειας" σας, ψηλά. (αν και οι περφεξιονίστες μπορούν απλά να πειραματιστούν σε κάθε οθόνη μέχρι να βρούν την λύση, και μετά να ξαναφορτώσουν κάνοντας κατευθείαν τις σωστές κινήσεις και έχοντας "φούλ" ενέργεια). Πάντως κατά τη γνώμη μου, τα sequels ήταν ακόμα διασκεδαστικότερα !!

* 2o adventure, το Fascination (άλλη μία κυκλοφορία της Coktel Vision). Δυστυχώς δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα, παρ' όλο που (αν θυμάμαι καλά), το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε παρουσιαστεί όχι μία, αλλά δύο φορές. (?!?)

* Τέλος, έχουμε το αμερικάνικο Altered Destiny του Μάικλ Μπέρλυν, που καταφέρνει και με το παραπάνω να σας "εισάγει" στον αλλόκοτο, εξωγήινο κόσμο του (αρκεί και μόνο να δείτε τις φανταστικά σχεδιασμένες εικόνες !!)

- SPECIAL REVIEW: Stunt Island

"Quiet on the set... speed... aaand ACTION" !!

Σας αρέσουν οι πτήσεις, αλλά οι συνεχείς αερομαχίες σας έχουν κουράσει; Θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι πιό δημιουργικό; Τότε το Stunt Island είναι μάλλον το πρόγραμμα που ψάχνετε, μιά και θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να εκτελέσετε κάποια ακροβατικά stunts αυξανόμενης δυσκολίας, αλλά και να γίνετε σκηνοθέτης, μοντέρ, και παραγωγός, των δικών σας ταινιών !! (τις οποίες μπορείτε φυσικά να σώσετε για να παρακολουθήσετε αργότερα, όπως γινόταν και με τα Their Finest Hour, SWotL, Chuck Yeager's AFT & Air Combat, καθώς και μερικά ακόμα δημοφιλή games).

Ο αριθμός των αεροσκαφών που έχετε στην διάθεσή σας είναι πολύ μεγάλος (η χαρά του test pilot), και κυμαίνεται απο μοντέρνα jets, μέχρι ανεμόπτερα (και όχι μόνο). Για την δημιουργία των ταινιών, εκτός απο τα αεροσκάφη έχετε πολλές "μακέτες" και "σκηνικά" στη διάθεσή σας, και όσον αφορά την όλη διαδικασία της σκηνοθεσίας και του μετέπειτα μοντάζ, θα τους "πάρετε τον αέρα" σε μικρό χρονικό διάστημα - αρκεί να έχετε όρεξη για πειραματισμό και φυσικά για ανάγνωση του manual.

Aπο τεχνικής απόψεως, το Stunt Island αγγίζει το τέλειο. Είχα την χαρά να το απολαύσω τον καιρό της κυκλοφορίας του στον '386 μου, και μπορώ να πω ότι η αίσθηση της ταχύτητας που έδινε ήταν εντυπωσιακή, ενώ πολύ όμορφα ήταν τα graphics και ο ήχος του (έστω και αν υπήρχε μία κάποια βραχνάδα στο speech).

Καλό παιχνίδι λοιπόν, και εύχομαι σύντομα να κερδίσετε το όσκαρ καλύτερης ταινίας/σκηνοθεσίας/φωτογραφίας/μοντάζ/ειδικών εφφέ (ή όποιο άλλο επιθυμείτε) !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε συ billy, κόλλησα τώρα... γιατί εγώ θυμάμαι εντονότατα ότι το Lionheart έχει παρουσιαστεί και σε άλλο τεύχος από τον φίλο μου τον Γιώργο τον Κακαλέτρη, στον οποίο μάλιστα άρεσε τόσο πολύ που το είχε περάσει για AGA κι έλεγε ότι ήταν δείγμα των ικανοτήτων της Α1200; :xm: Να έχω πέσει τόσο έξω;
 
Αλκη, πραγματικά δεν θυμάμαι, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα ερευνήσω την πιθανότητα για "διπλή" παρουσίαση (μαζί με εκείνη του Fascination !!)
 
Eυχαριστουμε Billy :worship: και για το σκαναρισμα και για το εξαιρετικο review!!(as always)
 
Κάποιος συνεχίζει την παράδοση του σκαναρίσματος! :worship:

O.K δεν έχω λόγια και για την παρουσίαση! :thumbup:

alkis21 είπε:
Ρε συ billy, κόλλησα τώρα... γιατί εγώ θυμάμαι εντονότατα ότι το Lionheart έχει παρουσιαστεί και σε άλλο τεύχος από τον φίλο μου τον Γιώργο τον Κακαλέτρη, στον οποίο μάλιστα άρεσε τόσο πολύ που το είχε περάσει για AGA κι έλεγε ότι ήταν δείγμα των ικανοτήτων της Α1200; :xm: Να έχω πέσει τόσο έξω;

billy είπε:
Αλκη, πραγματικά δεν θυμάμαι, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα ερευνήσω την πιθανότητα για "διπλή" παρουσίαση (μαζί με εκείνη του Fascination !!)
Κατάλαβα... Πάλι θα με κάνετε να ψάχνω...
 
Το Fascination νομιζω ειχε παρουσιαστει πρωτη φορα βιαστικά μεσα στα μη-adventure reviews του περιοδικου. Με ειχε παραξενέψει αυτο, γιατι πολυ σπανια ενα adventure παρουσιαζοταν σε αλλο χωρο απο αυτον του Τσουρινακη.

Πράγματι, το είχα παίξει πέρσι και μου είχε δώσει την εντύπωση ενός πολύ προχειροφτιαγμένου και ρηχού adventure, που ενα ταπεινό μονοσέλιδο review θα του ήταν υπεραρκετό (δεν εχω συμπαθησει κανενα απο τα παιχνίδια της Coktel ειναι η αληθεια).
 
Το μόνο καλό που είχε το Fascination, ήταν η στιγμή που έκανε ντους η πρωταγωνίστρια!!! :D

Πέρα απ'την πλάκα, είχε τις στιγμές του...
 
angel_grig είπε:
Eυχαριστουμε Billy :worship: και για το σκαναρισμα και για το εξαιρετικο review!!(as always)

DINO είπε:
Κάποιος συνεχίζει την παράδοση του σκαναρίσματος! :worship: O.K δεν έχω λόγια και για την παρουσίαση! :thumbup:
Eυχαριστώ πολύ για τα σχόλια, gentlemen !! :)

Εν τω μεταξύ, ελέγχθηκε το θέμα του "Fascination" που με απασχολούσε: Oντως είχε παρουσιαστεί άλλη μία φορά, στο τεύχος 90 (σκανναρισμένο μερικά χρόνια πριν απο τον φίλτατο pooky), και όπως ανέφερε ο Rakeesh, η παρουσίαση δεν είχε γίνει κάτω απο την στήλη "Adventure".
 
Παιδιά δεν έχετε δίκιο, ήταν ωραίο το Fascination! Διαφορετικό με αρκετά έξυπνους γρίφους και αναπάντεχο φινάλε.

alkis21 είπε:
Ρε συ billy, κόλλησα τώρα... γιατί εγώ θυμάμαι εντονότατα ότι το Lionheart έχει παρουσιαστεί και σε άλλο τεύχος από τον φίλο μου τον Γιώργο τον Κακαλέτρη, στον οποίο μάλιστα άρεσε τόσο πολύ που το είχε περάσει για AGA κι έλεγε ότι ήταν δείγμα των ικανοτήτων της Α1200; :xm: Να έχω πέσει τόσο έξω;
Το βρήκα! Τεύχος 109, Απρίλιος 1994 σελίδα 60. Το παρουσίασε σας Lionheart AGA, ενώ έχει κυκλοφορήσει μόνο μία έκδοση. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alkis21 είπε:
Το βρήκα! Τεύχος 109, Απρίλιος 1994 σελίδα 60. Το παρουσίασε σας Lionheart AGA, ενώ έχει κυκλοφορήσει μόνο μία έκδοση. :D
Ωραίος ο Αλκης. :thumbup:

Rakeesh είπε:
το είχα παίξει πέρσι και μου είχε δώσει την εντύπωση ενός πολύ προχειροφτιαγμένου και ρηχού adventure, που ενα ταπεινό μονοσέλιδο review θα του ήταν υπεραρκετό (δεν εχω συμπαθησει κανενα απο τα παιχνίδια της Coktel ειναι η αληθεια).

DINO είπε:
Το μόνο καλό που είχε το Fascination, ήταν η στιγμή που έκανε ντους η πρωταγωνίστρια!!! :D Πέρα απ'την πλάκα, είχε τις στιγμές του...

alkis21 είπε:
Παιδιά δεν έχετε δίκιο, ήταν ωραίο το Fascination! Διαφορετικό με αρκετά έξυπνους γρίφους και αναπάντεχο φινάλε.
Kρίμα που δεν είχα ασχοληθεί πάνω απο μία φορά, για να μπορέσω να έχω και εγώ άποψη. :( (δεσμεύομαι όμως να το προσθέσω στην perpetual "to play" λίστα μου - η οποία αριθμεί μόλις μερικές χιλιάδες τίτλους... :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
alkis21 είπε:
Παιδιά δεν έχετε δίκιο, ήταν ωραίο το Fascination! Διαφορετικό με αρκετά έξυπνους γρίφους και αναπάντεχο φινάλε.
Spoiler: (μαρκάρετε το παρακατω για να το διαβασετε)

[Το "αναπάντεχο φινάλε" ήταν η τελική οθόνη που τα ακυρώνει όλα απλά λέγοντας "όλα ήταν σκηνοθετημένα";;; :D ]
 
billy είπε:
Kρίμα που δεν είχα ασχοληθεί πάνω απο μία φορά, για να μπορέσω να έχω και εγώ άποψη. :( (δεσμεύομαι όμως να το προσθέσω στην perpetual "to play" λίστα μου - η οποία αριθμεί μόλις μερικές χιλιάδες τίτλους... :D )
Μήπως τελικά όλοι έχουμε μια τέτοια λίστα και μάλλον θα την πάρουμε μαζί μας;

Ξέρετε που... :D
 
Ωχ !! λες τελικά αυτή να είναι η κατάληξη που έχουν τέτοιες λίστες; (πολύ φοβάμαι πως έχεις δίκιο... :D )
 
Πίσω
Μπλουζα