Απο το PCMASTER.GR
"Απευθύνομαι μόνον σε παλιούς: Δείτε στο εξώφυλλο τον αριθμό του τεύχους και πείτε μου αν σας θυμίζει κάτι...
Αν δεν σας θυμίζει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είστε αμετανόητος PC-άς ή δεν έχετε καλή μνήμη. Στο τεύχος 133, το θρυλικό περιοδικό "Pixel" είχε στο εξώφυλλό του ένα μακάβριο μήνυμα: "Game Over. Τελευταίο τεύχος, 133ο και φαρμακερό!" Μία μεγάλη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής αγοράς υπολογιστών έκλεισε, ουσιαστικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Το "Pixel", ένα από τα πιο επιτυχημένα περιοδικά υπολογιστών, που γαλούχησε γενιές ολόκληρες κομπιουτεράδων στα δεκατρία χρόνια κυκλοφορίας του, που αγαπήθηκε πραγματικά από χιλιάδες αναγνώστες, άφηνε την τελευταία του πνοή. Οντας σε μια έντονη συναισθηματική φόρτιση, κάποιος από τα τελευταία στελέχη του "Pixel" είχε επέμβει, άγνωστο ακόμα πώς, στη βινιέτα της στήλης των αγγελιών, γράφοντας με πολύ μικρά γράμματα "The game is never over". Η φράση αυτή δεν μπορεί παρά να μου φέρει στο μυαλό τον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο με το (με την πολύ ευρεία έννοια) αντίστοιχο: "Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι". Το ξέρω ο παραλληλισμός αυτός ίσως φανεί σε πολλούς ατόπημα, έως και βλασφημία, αλλά αυτό μου θύμισε. Τι να κάνω; Μα το καταπνίξω;
Ο συναισθηματικός αυτός συνεργάτης του "Pixel", τελικά, αποδείχθηκε προφητικός μέχρι ενός σημείου. Το περιοδικό "Pixel" προσπάθησε πράγματι να αναγεννηθεί από τις στάχτες του εν έτει 1997 με τον τίτλο "Pixel NG" (Next Generation, για να δηλώσει τη νέα "εποχή"), συνεχίζοντας μάλιστα την αρίθμηση των τευχών του από εκεί όπου σταμάτησε το προηγούμενο. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ορθοποδήσει, καθώς η σχετική αγορά είχε αλλάξει σε τρομερό βαθμό, ενώ το "Pixel" "είχε χάσει επεισόδια". Ετσι, η υπόθεση "Pixel" έκλεισε οριστικά ένα χρόνο αργότερα.
Εις μνήμην του "Pixel", λοιπόν, όσοι πιστοί ας κρατήσουν μία ώρα αδιάκοπου gaming στον υπολογιστή τους..."
http://www.pcmaster.gr/columns/default.asp?Column=7&ArticleID=349
Παντως λιγο που το ξεφυλλισα ειναι εξολοκληρου αφιερωμενο στα CONSOLE GAMES.