Playstation Classic (Mini Console)

Κάθε επιχείρηση έχει ανάγκη τα λεφτά για αυτό πράττει αναλόγως. Ειδικότερα η Sony έχει μεγάλη ανάγκη τα λεφτά...
 
Αμα η Sony έχει ανάγκη τα λεφτά από το PS1 mini τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Δεν ξέρω κιόλας, δεν είμαι ο λογιστής τους, πάντως για αρκετό καιρό πουλάγαν κονσόλες κάτω του κόστους για να πετάξουν τον ανταγωνισμό έξω (πρώτα τη Sega και παραλίγο να στείλουν και τη Nintendo να φτιάχνει pachinko).
 
Έκλεισε σχετικά πρόσφατα το τμήμα υπολογιστών (VAIO) ενώ σε κανέναν τομέα της ηλεκτρονικής δεν θεωρείται πρωτοπόρος, εκτός του PS...Δεν μπορώ τωρα να ανέβαζα μερικές ειδήσεις επι του θέματος
 
Η sony φαινεται πως χρησιμοποιει μερος του κωδικα του PCSX-Rearmed για τον εξομοιωτη του classic.

https://kotaku.com/playstation-classic-plays-fine-but-it-s-a-bare-bones-e-1830294616

Απο εκει που σχεδον 10 χρονια πριν, κυνηγουσαν τους εξομοιωτες απο τριτους μεχρι εξοντωσης, σημερα βλεπουμε κατι τετοιο. Δεν μας τα λενε και πολυ καλα.
 
Καλά εντάξει τι να πω.... Και πόσο accurate είναι ο emulator αυτός? Σίγουρα δεν είναι τόσο καλός όσο ο beetle/mednafen PSX.

Και το menu είναι πολύ μέτριο. Για άλλη μια φορά δεν κάνουν μία σοβαρή προσπάθεια έστω να φτάσουν (όχι να ξεπεράσουν) το homebrew emulation.
 
Ο εξομοιωτης σε καμια περιπτωση δεν ειναι πιστος, οποτε ουτε για αστειο δεν συγκρινεται με τους παραπανω. Το ζητημα εδω ομως ειναι η τραγικοτητα της ιδιας της εταιρειας. Γιατι μπορει καποτε να μιλουσαν για τους προγραμματιστες εξομοιωτων, ως τους χειροτερους εγκληματιες του γαλαξια, σημερα ομως απο οτι φαινεται καπου ξεχαστηκαν. Και μιλαμε παντα για την sony. Μεγα-κολοσσο του χωρου και -υποτιθεται- πανγνωστη της αγορας και των συστηματων της.

Αλλα ναι, τρεχουν PCSX-REarmed στο μηχανημα των 100€ τους.
 
Είχαμε πρόσφατα μια κουβέντα με έναν ξεδελφό μου, 30αρι σήμερα, που πήρε το PS I τον Δεκέμβρη του 99 και του εξηγούσα οτι αυτό που πάνε να πουλήσουν τώρα είναι κολοκύθια με ρίγανη. Μπορεί κάποιος να πει με μια φράση οτι: " είναι ενας arm επεξεργαστής με συγκεκριμένο προσομοιωτή, που θα μπορούσα να έχω και στο pc μου, σε ένα αυθεντικής σχεδιάσης (όχι μεγέθους)  κέλυφος PS I"?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά το menu με ξεπερνάει. Δεν ξέρω βέβαια αν το έχουν φτιάξει επίτηδες έτσι ώστε να θυμίζει menus παιχνιδιών demo του PS1 στα 90's, οπότε με αυτό το σκεπτικό έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά.

Χωρίς πλάκα όμως, ολόκληρος κολοσσός και δεν μπορεί να φτιάξει έναν δικό του emulator (ωστε να μην τους κράζουν που σε άλλες περιπτώσεις πολεμούν το homebrew emulation scene) ή ένα menu της προκοπής με έξτρα καλούδια.

Α και αυτό με τα 50hz για μένα είναι λόγος όχι απλά να μην το αγοράσω αλλά και να μου το χαρίζανε θα πέταγα ότι έχει μέσα και θα κρατούσα το κέλυφος για διακοσμητικό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απατο θα παει, ουτε το 1/10 των πωλήσεων του nes mini δεν θα κάνει. Τα παιχνίδια είναι άντε γειά, τα μενού της Νιντέντο φαντάζουν 15 χρόνια μπροστά και μετά δεν σου κάνει αίσθηση να παιζεις παιχνίδια CD σε ROMs. Αν δεν το σπάσουν γρήγορα οι ίδιοι να παιρνει retroarch το χάσανε το παιχνίδι. Θα πεσει πολύ κλάμα.
 
Η Sony θεωρεί μάλλον ότι τα standard του κόσμου που θέλουν να παίξουν κατι retro είναι ανύπαρκτα οπότε πάει με το μικρότερο δυνατό κόστος και ποιότητα να βγάλει όσα περισσότερα γίνεται από αυτούς.

Δεν ξέρω αν εμείς που έχουμε συνηθίσει από το homebrew scene και ήμαστε χρόνια στο άθλημα είμαστε η πλειοψηφία στην αγορά αυτή ή όχι. Γιατί διαβάζω όλο και πιο συχνά κόσμο που δεν ασχολείται με το emulation απλά και μόνο γιατί πρέπει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω και αντί αυτού τα θέλουν όλα έτοιμα. Οταν ο άλλος πχ ποστάρει "σιγά μην κάθομαι όλη μέρα να στήνω το nerd box (RetroPie πχ) προτιμώ το classic που θα το βάλω και απλά θα δουλεύει" τότε λογικό η Sony να μην θέλει κι αυτή να ασχοληθεί και να προσφαίρει το λιγότερο δυνατόν, ίσα ισα να δουλεύει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τη Sony και με τέτοιο ιστορικό της κονσόλας θα περίμενα να δω παπάδες.
 
Όπως έχω πει και να μου το χάριζαν δεν θα το έπαιρνα. Πόσο μάλλον να δώσω 100€. Εκτός ότι λείπουν πολλοί καλοί τίτλοι, με τα ίδια λεφτά παίρνεις το original και παιχνίδια. Μπορεί (υποθέτω) η ποιότητα της ανάλυσης να μην είναι ίδια αλλά προσωπικά δε με νοιάζει καν. Από τα mini μόνο NES Classic πήρα και αυτό λόγω του ντόρου που είχε γίνει τότε. Να φανταστείτε το άνοιξα τις προάλλες, μετά από 2+ χρόνια αγοράς. Το δοκίμασα μια φορά και ξανά στο κουτί του.
 
Και τι δε θα δινα για ένα sega saturn η ένα sega dreamcast mini classic.Όχι όμως για ps.Εξάλου αν κάποιος έχει ps3 μπορεί να κατεβάσει ένα σωρό παιχνίδια απο το ps1.Όσο για τη τιμή...πλάκα μας κάνουν;                         Θα έδινα τα διπλάσια για κονσόλες μίνι της sega, όχι όμως για ps.Πέρασα πολύ καλά με τα παιχνίδια της κονσόλας της Sony, αλλά κακά τα ψέματα σαν τα παιχνίδια της Sega καμία.

Sega forever.
 
Δεν χρειαζεται να κατεβασει κανεις ,τα ps1 δισκακια παιζουν και στο PS3 και στο PS2 .

Η τιμη επεσε στα 60 ευρω νομιζω και οσο παει και κατεβαινει,το κονσολακι σπαει ευκολα ,οποιος το σκεφτεται να περιμενει.

Link
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία *** 

και τη δεύτερη σαν φάρσα...

(Καρλ Μαρξ) 

*** (Bleem!  , Connectix Virtual Game Station)
 
 και επειδή εκτός από την ιστορία διάθεση για  trollάρισμα έχουν &  οι χάκερς

The better way to play any PS1 game on your PlayStation Classic?  BleemSync
 
Χαμος με mini κονσολες.Εγω σαν απαιτητικος retro gamer στο θεμα της εικονας με crt τηλεοραση και σωστες αναλυσεις απο τις αυθεντικες κονσολες και crt emudriver με rgb scart για emulators το μονο που θα μου προσφεραν τετοιες κονσολες απο nintendo-sega-sony ειναι ενα χειροτερο οπτικο αποτελεσμα στα παιχνιδια.
 
Πίσω
Μπλουζα