Pokemon Go!

Crimson Moonlight

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2015
Μηνύματα
524
Αντιδράσεις
308
To Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι για android και ios smartphones που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2015 και αναμένεται να κυκλοφορίσει μέσα στο 2016 από την Nintendo σε συνεργασία με την Niantic. Οι παίκτες θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή δωρεάν (ωστόσο οι poke balls και διάφορα άλλα αντικείμενα θα είναι υπό πληρωμή), ενώ εάν το επιθυμούν θα μπορούν ν' αγοράσουν το επιπλέον αξεσουάρ pokemon go plus που θα φοριέται σαν ρολόι και θα ειδοποιεί με φωτεινά λαμπάκια led για την εμφάνιση pokemon στην κοντινή περιοχή.

 


Ο στόχος του παιχνιδιού είναι και πάλι ο ίδιος, να αιχμαλοτιστούν όλα τα είδη pokemon. Μέσω της κάμερας του κινητού τηλεφώνου θα εμφανίζονται pokemon στον χώρο με τα οποία ο παίκτης μπορεί να παλέψει και να τα πιάσει. Αντίστοιχα μέσω του διαδυκτίου παίκτες απ' όλον τον κόσμο θα μπορούν να δίνουν μάχες, ν' ανταλλάζουν pokemon, ενώ από την εταιρία ακόμα δουλεύουν πάνω σε μία πιθανή σύνδεση με την κύρια σειρά παιχνιδιών για το 3DS.


 


Πρόκειται για ένα από τα πιό "ριψοκίνδυνα" ανοίγματα της Nintendo, όχι μόνο γιατί η επιτυχία του παιχνιδιού στην πράξη αμφισβητείται (αντικειμενικά, έχουν θέσει υψηλά τον πύχη των απαιτήσεων των fans), αλλά γιατί μία πιθανή μεγάλη εμπορική αποτυχία ίσως πλήξει ανεπανόρθωτα την εταιρία που έχει επενδύσει ένα αρκετά βαρύ χρηματικό κεφάλαιο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς οτι παρ' όλο που είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σειράς των Pokemon για κινητά, η εταιρία αποφάσισε λίγους μήνες πρίν το γνωστοποιήσει στο κοινό να διαθέσει το Pokemon Shuffle καί στα κινητά, παρ' όλο που ήταν ήδη διαθέσιμο για το 3DS. Ο χρόνος που δώθηκε αυτό το παιχνίδι μας δείχνει ότι τότε ήδη είχαν ξεκινήσει στο προσκήνιο τις κινήσει για το pokemon go, περίμεναν απλώς να δούν πώς θα δεχόταν το κοινό τα pokemon στο κινητό.


 


Εαν αυτή η ιδέα πετύχει και το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό όσο παρουσιάζεται, τότε θα έρθει μία επανάσταση στον τρόπο που παίζουμε τα βιντεοπαιχνίδια. Τα γραφικά δεν θα είναι πιά μόνο τρισδιάστατα, αλλά θα βρίσκονται δίπλα μας, στον ίδιο χώρο μ' εμας και θα έχουμε την ικανότητα ν' αλληλεπιδράσουμε μαζί τους-έστω κι αν αρχικά είναι μονο μέσω μίας κάμερας (στο μέλλον πχ, θα μπορούσαμε να έχουμε ειδικά γυαλιά). Κι άν με τα pokemon η αλληλεπίδραση αυτή θα είναι περιορισμένη σκεφτείτε τί έχει να γίνει με άλλα παιχνίδια, πολεμικά, real life, κτλ, που ίσως ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Τότε θα μιλάμε για μία νέα πραγματικότητα!

 


Περα απ' αυτό όμως, το pokemon go θα πραγματοποιήσει το όνειρο πολλών fans να ήταν τα pokemon αληθινά. Έχουν ήδη γίνει viral ατάκες του τύπου: "μάνα, θα φύγω απ' το σπίτι, πάω να γυρίσω τον κόσμο και να γίνω εκπαιδευτής pokemon"! Τουλάχιστον εγώ ανυπομονώ για το αποτέλεσμα.


 





 
Xτες μεσανυχτα και κατι που λεει και ο Υμνος ειχα στηθει με το κινητο κανα μισαωρο στο χερι και σημαδευα να πιασω τερατακια.


.



.



.



.



.



.



Hμουν σε εξοχικο και ειχε μπει ενας Ασβος στον κηπο και τον περιμενα στον διαδρομο να τον βγαλω φωτο.



.



.



.



.



.



.



Ετσι το παιζουμε εμεις οι Χαρντκοραδες οι Οld School το Pokemon!
 
Kαι τσίχλες να βγάλει στην αγορά η Nintendo (μην γράψω τίποτα χειρότερο) πάλι θα πουλάει. Για το παιχνίδι περι ορέξεως..pokemon. Το θέμα είναι οι παίκτες να βλέπουν που περπατάνε και γενικά να έχουν αντίληψη του τι υπάρχει τριγύρω τους. Όχι τίποτα άλλο, μην πέσει κανείς άμοιρος σε κανένα φρεάτιο ή τον χτυπήσει αυτοκίνητο και έχει τρεχάματα (αν δεν συναντήσει τον οξαποδώ). Γιατί γενικά η βλακεία σε αυτόν τον πλανήτη έχει φτάσει στα άστρα και σε μακρινούς γαλαξίες πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Ναι, πρωτότυπο και παιχνιδάρα ξέρω, ναι ξέρω (και κάπου εδώ κάποιος θα πει είναι Nintendo τέλος). Αλλά διάολε, μην μου πεις πως τόσα χρόνια δεν έπαιρνες τον ευατό σου να βγείτε για λίγο περπάτημα και αυτός πλέον είναι ο σοβαρός λόγος για να κάνεις 2 χιλιόμετρα. Μα τον πίκατσου..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ααμ που ειναι της Νιντυ ,της Νiantec ειναι και παρολο τα install με το κιλο πιο πολλα θα βγαλει η Apple που το 'χει στο Iphone παρα αυτη.
 
Και περίμενες εγώ o αδαής να γνωρίζω ποιανού μπάρμπα είναι το pokemon; :D
 
Δεν εχω να πω κατι...με καλυψε απολυτα ο Μαριος στο 3ο post!!! :)
 
Εγω τετοια παιχνιδια δε παιζω αλλα η νιντεντο απεδειξε οτι εχει τα μεγαλυτερα μυαλα στο gaming
 
μοδα ειναι θα περασει ,αρκει να επιζησουμε ολοι

απο κινητο εχω χειροτερο απο αυτο που εχει η γιαγια σας

δεν επαιξα ουτε προκειται να παιξω

ο τελευταιος των μοικανων
 
ειναι γεγονος πια η φρενιτιδα που επικρατει με το νεο περιβαλλον Pokemon Go, ομολογώ ότι δεν ασχολούμαι με τετοια παιχνιδια και δεν προκειται να ασχοληθω...

Μοδα ειναι...θα περασει...

:D
 
Ήθελα να γράψω νωρίτερα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!

 


Αρχικά να πώ ότι τελικά δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όπως το διαφήμιζαν. Για την ακρίβεια καθόλου. Επίσης είναι δυσχρηστο καθώς χρειάζεται σύνδεση στο διαδύκτιο και gps. Όπως το περίμενα, υπάρχει προβλημα σχετικά καί με την περιοχή. Το άφησα ανοιχτό κατα την διάρκεια ενός ταξιδιού και απ' ότι είδα μ' εξαίρεση τα αστικά κέντρα δεν μπορείς να βρείς πουθενά αλλού pokestops και γυμναστήρια. Ακόμα και στο κέντρο της πόλης είναι λίγα και μαζεμένα σε συγκεκριμένα σημεία. Δίχως πρόσβαση στα pokestops δεν μπορείς να παίξεις. Τα προβλήματα στο λογισμικό του παιχνιδιού είναι αρκετά και γενικα, πρέπει να το φτιάξουν, δεν ανταποκρίνεται καθόλου σε αυτό που διαφήμιζαν.


 


Να πώ όμως και τα καλά, είναι ενδιαφερον που στα pokestops δείχνει φωτογραφία του σημείου-που μπορεί να είναι κατι όμορφο που δεν το 'χε πιάσει το ματι σου!-και πληροφορίες σχετικά με αυτό. Δίνει κίνητρο στους ανθρώπους να βγούν έξω για περιπάτους και να γνωριστούν μεταξύ τους. Ήδη γνώρισα μερικούς!



Πάντως γελάω πολύ με περιστατικά που πηδάνε μέχρι και μαντρες για να πιάσουν pokemon. Να είμαστε λογικοί, δεν φταίει το παιχνίδι άν ο άλλος δεν προσέχει πού πατάει και πού βρίσκεται!


 


Να πώ την αληθεια, αυτό που μ' ενοχλεί δεν είναι οι δυσλειτουργίες, έτσι κι αλλιώς δεν το πολυπαίζω εκτός αν βγώ για περπάτημα μόνη ή με άλλους φίλους που παίζουν, αλλά η απαράδεκτη αντιμετώπιση αυτών που κατακρίνουν καί το παιχνίδι καί τους παίκτες. Και πες για το παιχνίδι ας πιστεύουν ότι θέλουν, αυτή η κακία και ρατσιστική αντιμετώπιση που βγάζουν προς τους παίκτες με αηδιάζει. Έχω βαρεθεί ν' ανοίγω οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δυκτίωσης και να βγαίνουν διάφοροι "μαγκες" που κοροϊδεύουν, βρίζουν και κατηγορουν αυτούς που παίζουν. Γιατί ρε φίλε, εσύ που κρύβεσαι πίσω από μία οθόνη και κακολογείς τους άλλους που στο τέλος δεν σε αφορά πώς ξοδεύουν τον χρόνο τους, είσαι καλύτερος; Και όχι μονο στα όρια του διαδυκτίου, αλλά καί έξω στον δρόμο μ' έχουν κοροϊδέψει και μ' έχουν βρίσει καθε λογής άσχετοι, από γιαγιάδες μέχρι της ηλικίας μου. Είναι σαν μία μορφή δικτατορίας και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Δεν ξερω άν είναι ελληνικό σύνδρομο ή άν συμβαίνει κι έξω στον ίδιο βαθμό, πάντως είναι πολύ άσχημο. Μας γυρνάει στις εποχές που αν έπαιζες ηλεκτρονικά παιχνίδια σε είχαν για χαζό, αποτυχημένο, και αντικοινωνικό. Αλλά τί λέω...οι περισσότεροι αυτά πιστεύουν ακόμα!
 
Aardvark είπε:
Xτες μεσανυχτα και κατι που λεει και ο Υμνος
Νταξ... Αυτό δε το είχα δει... :worship: :worship: :worship:

Στο θέμα τώρα...

Δε το έχω παίξει και δε θα το παίξω ούτε από περιέργεια, εκτός κι αν βρεθεί κανένας φίλος να μου το δείξει λίγο στο κινητό του.

Όμως, έχει την πλάκα του να βολτάρεις και να βλέπεις ένα τσούρμο μαζεμένο, να τα κυνηγάει...

Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε πάει οικογενειακώς μια βολτα στο λιμάνι και είδαμε κάτι τυπάκια με μπλουζάκια που έγραφαν "Pokemon" και "Site admin", μαζί με πολύ κόσμο (κυρίως νέους) να έχουν επιδοθεί σε ανελέητο κυνήγι.

Είχε φάση να τους βλέπεις... Δε το κατακρίνω σε καμία περίπτωση...

Αρκεί να μην είσαι σπίτι σου και σου χτυπήσουν το κουδούνι για να μπουν μέσα!

:wait2:
 
Μπα...το θέμα είναι να μην σου χτυπήσουν το κουδούνι τα δύο μοχθηρά παιδιά με τα μαυρα μάτια!!! :rofl: Ε δεν κρατήθηκα να μην το πώ!

 


Πάντως μου κάνει εντύπωση που τρέχουνε σε συγκεκριμένα μέρη, παραβιάζουν περιουσίες, κτλ. Πέρα απ' το ότι είναι κοινή λογική, χωρίς να κουνηθείς απ' τη θέση σου μπορείς να πιάσεις pokemon που εμφανίζονται και τρία τετράγωνα παρακάτω. Γιατί να μπείς σε τέτοιο κόπο;



Πάντως σήμερα είδα ανακοίνωση σε καφετέρια οτι έδιναν δωρεάν ποτό σε όσους μπαίνουν παίζοντας pokemon go.
:beerz:

 

 

DINO τα μηνύματά σου είναι ακριβώς 7777!
 
εγω ακουσα οτι θα το καταργησουν!!

ως τωρα δεν εχουν γινει και λιγα ατυχηματα!!

Δεν το εχω παιξει ποτε,ουτε θα το επαιζα αλλα το εχω δει απο φιλο μου πως παιζεται.
 
Δεν παίζει να καταργηθεί, είναι υπερβολικά δημοφιλές. Αυτό που καταργήθηκε ήταν η λειτουργία που έδειχνε ποσο κοντά υπήρχαν κάποια pokemon. Δεν δούλευε καλά έτσι κι αλλιώς.


Και ξαναλέω, για τα ατυχήματα δεν φταίει το παιχνίδι. Είναι κοινή λογική ότι πρώτα προσέχουμε τον εαυτό μας και μετά όλα τ' άλλα. Τώρα άν ο άλλος πηδάει φράχτες και γκρεμούς, καλά να πάθει! Μάτια έχει για να δεί και μυαλό για να κρίνει. Και στο τέλος δεν χρειάζεται να το κάνει, μπορείς να πιάσεις pokemon σε πολύ μεγάλη ακτίνα, αρκεί να το ακουμπήσεις στην οθόνη. Να λέμε και την αλήθεια, καλό μεν, αλλά δεν το λες και εθιστικό παιχνίδι. Μάλλον βαρετό άν δεν έχεις παρέα.



Παντως ζηλεύω, στην Αθήνα κάνουν συνέχεια events για κυνήγι pokemon και μάχες, που είναι μία ωραία εμπειρία και σίγουρα καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις νεο κόσμο. Εδώ δεν κάνουν τίποτα. Πρίν λίγο καιρό είχα γνωρίσει κάτι Ιταλούς. Κυνηγούσαν ένα Ivysaur και τελικά το πρόλαβα εγώ!
:p Πλάκα είχε.
 
Ακούγεται ενδιαφέρον, αν είχα κινητό με οθόνη αφής θα το δοκίμαζα :p
 
Crimson Moonlight είπε:
[color=#000000Πάντως σήμερα είδα ανακοίνωση σε καφετέρια οτι έδιναν δωρεάν ποτό σε όσους μπαίνουν παίζοντας pokemon go. :beerz:
[/QUOTE]
αυτο ειναι ενδιαφερον,να παμε μεκαποιον που παιζει το παιχνιδι να πιουμε ενα δωρεαν ποτο στην υγεια του
 
Crimson Moonlight είπε:
Ήθελα να γράψω νωρίτερα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ! 


Αρχικά να πώ ότι τελικά δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όπως το διαφήμιζαν. Για την ακρίβεια καθόλου. Επίσης είναι δυσχρηστο καθώς χρειάζεται σύνδεση στο διαδύκτιο και gps. Όπως το περίμενα, υπάρχει προβλημα σχετικά καί με την περιοχή. Το άφησα ανοιχτό κατα την διάρκεια ενός ταξιδιού και απ' ότι είδα μ' εξαίρεση τα αστικά κέντρα δεν μπορείς να βρείς πουθενά αλλού pokestops και γυμναστήρια. Ακόμα και στο κέντρο της πόλης είναι λίγα και μαζεμένα σε συγκεκριμένα σημεία. Δίχως πρόσβαση στα pokestops δεν μπορείς να παίξεις. Τα προβλήματα στο λογισμικό του παιχνιδιού είναι αρκετά και γενικα, πρέπει να το φτιάξουν, δεν ανταποκρίνεται καθόλου σε αυτό που διαφήμιζαν.


 


Να πώ όμως και τα καλά, είναι ενδιαφερον που στα pokestops δείχνει φωτογραφία του σημείου-που μπορεί να είναι κατι όμορφο που δεν το 'χε πιάσει το ματι σου!-και πληροφορίες σχετικά με αυτό. Δίνει κίνητρο στους ανθρώπους να βγούν έξω για περιπάτους και να γνωριστούν μεταξύ τους. Ήδη γνώρισα μερικούς!



Πάντως γελάω πολύ με περιστατικά που πηδάνε μέχρι και μαντρες για να πιάσουν pokemon. Να είμαστε λογικοί, δεν φταίει το παιχνίδι άν ο άλλος δεν προσέχει πού πατάει και πού βρίσκεται!


 


Να πώ την αληθεια, αυτό που μ' ενοχλεί δεν είναι οι δυσλειτουργίες, έτσι κι αλλιώς δεν το πολυπαίζω εκτός αν βγώ για περπάτημα μόνη ή με άλλους φίλους που παίζουν, αλλά η απαράδεκτη αντιμετώπιση αυτών που κατακρίνουν καί το παιχνίδι καί τους παίκτες. Και πες για το παιχνίδι ας πιστεύουν ότι θέλουν, αυτή η κακία και ρατσιστική αντιμετώπιση που βγάζουν προς τους παίκτες με αηδιάζει. Έχω βαρεθεί ν' ανοίγω οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δυκτίωσης και να βγαίνουν διάφοροι "μαγκες" που κοροϊδεύουν, βρίζουν και κατηγορουν αυτούς που παίζουν. Γιατί ρε φίλε, εσύ που κρύβεσαι πίσω από μία οθόνη και κακολογείς τους άλλους που στο τέλος δεν σε αφορά πώς ξοδεύουν τον χρόνο τους, είσαι καλύτερος; Και όχι μονο στα όρια του διαδυκτίου, αλλά καί έξω στον δρόμο μ' έχουν κοροϊδέψει και μ' έχουν βρίσει καθε λογής άσχετοι, από γιαγιάδες μέχρι της ηλικίας μου. Είναι σαν μία μορφή δικτατορίας και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Δεν ξερω άν είναι ελληνικό σύνδρομο ή άν συμβαίνει κι έξω στον ίδιο βαθμό, πάντως είναι πολύ άσχημο. Μας γυρνάει στις εποχές που αν έπαιζες ηλεκτρονικά παιχνίδια σε είχαν για χαζό, αποτυχημένο, και αντικοινωνικό. Αλλά τί λέω...οι περισσότεροι αυτά πιστεύουν ακόμα!
Να πω την εμπειρία μου σαν κάποιος που παίζει το παιχνίδι εδώ και έναν μήνα στην Αγγλία. Το παιχνίδι δεν έχει οδηγίες (πολύ πενιχρές αυτές που έχει) οπότε πρέπει να το ψάξεις λίγο. Δεν πιάνεις μόνο πόκεμον αλλά τα εξελίσεις, βελτιώνεις τα στατιστικά τους, κρατάς αυτά που είναι πιο ψηλά, βαριά και έχουν τις καλύτερες επιθέσεις για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να νικήσεις στις μάχες που διαδραματίζονται στα γυμναστήρια αντιπάλων ή φιλικών ομάδων. Εθιστικό μπορεί να γίνει αλλά ευτυχώς για μένα δεν είναι τόσο. Το βρίσκω αρκετά ευχάριστο και το ανοίγω κάθε μερικές μέρες για να παίξω πάντως. Εδώ βλέπω να το παίζουν όλοι. Από παιδιά, έφηβους, νέους, μέχρι κυρίες 40χρονες. Όταν μπαίνω στο λεωφορείο η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών παίζει το παιχνίδι. Στον δρόμο το ίδιο.

Εντυπωσιακό και διασκεδαστικό πιστεύω ότι είναι. Προβλήματα στο λογισμικό δεν έχει εδώ αν και γενικά όπου είναι αραιοκατοικημένα δεν έχει πολλά πόκεμον και πόκεστοπς.

Παραθέτω μερικούς σύνδεσμους που έχουν περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι και διάφορα μυστικά και συμβουλές για όποιον το παίζει.

http://www.gamespot.com/articles/pok.../1100-6441555/

http://www.gamespot.com/gallery/poke...icks/2900-752/

A, και ένα σατιρικό καρτούν που μόλις είδα

http://www.newgrounds.com/portal/view/679855

Πολύ σωστά τα λές φίλη μου στην τελευταία παράγραφο. Είναι πρόβλημα της κουλτούρας μας. Δεν συμβαίνει έξω και συγκεκριμένα δεν συμβαίνει στην Αγγλία. Είμαστε σνομπ και θέλουμε συνέχεια να δείχνουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι απ'τους άλλους. Οτιδήποτε διαφορετικό το κατακρίνουμε. Έχουμε τον μπάτσο μέσα μας απλά και δεν σεβόμαστε τις επιλογές και τον τρόπο ζωής των άλλων. Και συν τοις άλλοις δεν έχουμε τρόπους.

Από περιέργεια σε ποια πόλη της Ελλάδας είσαι και δεν έχει πόκεστοπ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
takitogr είπε:
Να πω την εμπειρία μου σαν κάποιος που παίζει το παιχνίδι εδώ και έναν μήνα στην Αγγλία. Το παιχνίδι δεν έχει οδηγίες (πολύ πενιχρές αυτές που έχει) οπότε πρέπει να το ψάξεις λίγο. Δεν πιάνεις μόνο πόκεμον αλλά τα εξελίσεις, βελτιώνεις τα στατιστικά τους, κρατάς αυτά που είναι πιο ψηλά, βαριά και έχουν τις καλύτερες επιθέσεις για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να νικήσεις στις μάχες που διαδραματίζονται στα γυμναστήρια αντιπάλων ή φιλικών ομάδων. Εθιστικό μπορεί να γίνει αλλά ευτυχώς για μένα δεν είναι τόσο. Το βρίσκω αρκετά ευχάριστο και το ανοίγω κάθε μερικές μέρες για να παίξω πάντως. Εδώ βλέπω να το παίζουν όλοι. Από παιδιά, έφηβους, νέους, μέχρι κυρίες 40χρονες. Όταν μπαίνω στο λεωφορείο η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών παίζει το παιχνίδι. Στον δρόμο το ίδιο.

Εντυπωσιακό και διασκεδαστικό πιστεύω ότι είναι. Προβλήματα στο λογισμικό δεν έχει εδώ αν και γενικά όπου είναι αραιοκατοικημένα δεν έχει πολλά πόκεμον και πόκεστοπς.

Παραθέτω μερικούς σύνδεσμους που έχουν περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι και διάφορα μυστικά και συμβουλές για όποιον το παίζει.

http://www.gamespot.com/articles/pok.../1100-6441555/

http://www.gamespot.com/gallery/poke...icks/2900-752/

A, και ένα σατιρικό καρτούν που μόλις είδα

http://www.newgrounds.com/portal/view/679855

Πολύ σωστά τα λές φίλη μου στην τελευταία παράγραφο. Είναι πρόβλημα της κουλτούρας μας. Δεν συμβαίνει έξω και συγκεκριμένα δεν συμβαίνει στην Αγγλία. Είμαστε σνομπ και θέλουμε συνέχεια να δείχνουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι απ'τους άλλους. Οτιδήποτε διαφορετικό το κατακρίνουμε. Έχουμε τον μπάτσο μέσα μας απλά και δεν σεβόμαστε τις επιλογές και τον τρόπο ζωής των άλλων. Και συν τοις άλλοις δεν έχουμε τρόπους.

Από περιέργεια σε ποια πόλη της Ελλάδας είσαι και δεν έχει πόκεστοπ;
Είμαι σίγουρη ότι στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερα. Εδώ σημασία δεν έχει η πόλη. Έχοντας γυρίσει μερικές της Βόρειας Ελλάδας μπορώ να σου πώ με σιγουριά ότι όλα τα pokestops είναι μαζεμένα στο κέντρο, και όσο απομακρύνεσαι τόσο λιγοστεύουν. Λίγο πιό έξω απ' το κέντρο της πόλης-δεν μιλάω καν για περίχωρα ή χωριά-δεν υπαρχουν ούτε για δείγμα! Ούτε γυμναστήρια φυσικά. Αν και μπορεί να δείς κανένα γυμναστήριο ξεκάρφωτο. Ουτε pokemon μπορείς να βρείς.

 


Εδώ πάντως δεν βλέπεις παίκτες έξω. Στην Αθήνα ξέρω ότι τους βλέπουν, εγώ πάντως έχω συναντήσει ελάχιστους, κι αυτοί είναι κυρίως δεκατριάχρονα ή κανένας φοιτητής που κρατάει το κινητό με ντροπή μην τυχόν και καταλάβουν τί κάνει. Και συμφωνώ ότι είναι ελληνικό φαινόμενο αυτή η ντροπή και ο στιγματισμός των παικτών. Τις λίγες μέρες που πήγα σε νησί το καταευχαριστήθηκα γιατί έβλεπες όλους τους ξένους τουρίστες με το κινητό στο χέρι να διασκεδάζουν και κανέναν να τους κυνηγάει βρίζοντας τους. Ενώ εδω αρχιζουν αμέσως τα "κοίτα την αυτή παίζει", "είναι κολλημένη", και διάφορα κοσμιτικά από δίπλα, σύν τις εξυπνάδες του τύπου "εσείς νοιάζεστε για τα παιχνίδια και δεν σας νοιάζουν τα παιδιά που πεινάνε/μετανάστες/αδέσποτα, κτλ. Παράλογα πράγματα και συμπεράσματα. Όσο και να μην σε νοιάζει, αυτή η κατάσταση στο χαλάει. Βγαίνεις με τους φίλους σου για κυνήγι και σου την πέφτουν διάφοροι "έξυπνοι". Και να μην θές να μαλώσεις σ' το βγάζουν ξινό.


 


Να προσθέσω επίσης ότι καί οι αναλογία των παικτών είναι κακή. Τόσον καιρό κι έχω συναντήσει μόνο άλλες δύο κοπέλες που παίζουν. Και λόγω φύλου τα "αρσενικά" δεν σε παίρνουν στα σοβαρά κι αρχίζουν τα υποτιμητικά κοσμητικά. Ή παριστάνουν τους βαρβάρους ή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από πίσω. Γενικά υπαρχει ρατσισμός στους παίκτες των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά ειδικά στο pokemon go το έχουν παραξυλώσει.


 


Τώρα για το ίδιο το παιχνίδι, πιστεύω ότι καταντάει εύκολα βαρετό άν δεν έχεις παρέα. Κυρίως γιατί για να εξελίξεις και να δυναμώσεις τα pokemon σου απαιτείται να πιάνεις συνεχώς κι άλλα. Πχ. για να φτάσεις ένα Arcanine σε 2000 cp πρέπει να πιάσεις καμιά διακοσαριά Growlithe! Έπρεπε να το είχαν προσέξει καλύτερα. Όπως επίσης και με τις επιθέσεις οι οποίες δεν αλλάζουν. Να πιάνεις με πολύ κόπο Venomoth και να έχει επιθέσεις με 15 δύναμη είναι για κλάματα. Όσο και να το δυναμώσεις οι επιθέσεις πάντα θα χτυπάνε λίγο. Αυτό και πολλά άλλα χαλάνε την εμπειρία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To παιχνίδι αν κι έχει τα ελαττώματά του έχει την πλάκα του. Γι' αυτούς που λένε ότι "μόδα είναι, θα περάσει", να σας θυμίζω ότι το ίδιο έλεγε αρκετός κόσμος όταν πρωτοβγήκαν τα Pokemon αλλά διαψεύτηκαν πλήρως καθώς η σειρά εξακολουθούσε να τυπώνει χρήματα ακόμα κι όταν αρκετός κόσμος σταμάτησε ν' ασχολείται μαζί του.

Όσο αφορά τα περί αποβλάκωσης κι ατυχημάτων να πω το εξής:

α ατυχήματα αποτελούν ακραίες περιπτώσεις και πολλά περισσότερα ατυχήματα και δυστυχήματα γίνονται λόγω μέθης, ατόμων που είναι απασχολημένα με τα κινητά τους (κι όχι για να πιάσουν τον Pikachu στο Pokemon GO), επικίνδυνης οδήγησης από άτομα που την έχουν δει Need for Speed κ.α. Όσο αφορά την αποβλάκωση, πιο πολύ αποχαύνωση γίνεται με τα άτομα που βλέπουν όλη μέρα σαβούρες στην τηλεόραση, που είναι όλη μέρα στα social media ακόμα κι όταν πάνε έξω για καφέ, που κλείνουν 24ωρα συνεχόμενα σε MMO, που ξημεροβραδιάζονται στα καζίνα κ.α. Τουλάχιστον με το Pokemon GO βγαίνεις έξω να περπατήσεις αντί να σαπίζεις σε μια καρέκλα και συναναστρέφεσαι με άλλους παίχτες κάνοντας έτσι καινούριους φίλους. Μέχρι και φλερτ παίζουν.

Φυσικά επειδή τα video games πάντα αποτελούσαν τον αγαπημένο αποδιοπομπαίο τράγο των ΜΜΕ κι επειδή πάντα τους αρέσει ν' ασχολούνται με ό,τι πουλάει, έχουμε ως αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα σωρό "άρθρα" κι "ειδήσεις" που είναι όλο στις υπερβολές και στις ανοησίες. Iδού ένα σχετικό, ενδιαφέρον άρθρο που θίγει το θέμα αυτό:

http://thegg.net/opinion-editorial/pokemon-go-is-taking-the-world-by-storm-but-the-media-are-busy-attacking-the-game/

Crimson Moonlight είπε:
Εδώ πάντως δεν βλέπεις παίκτες έξω. Στην Αθήνα ξέρω ότι τους βλέπουν, εγώ πάντως έχω συναντήσει ελάχιστους, κι αυτοί είναι κυρίως δεκατριάχρονα ή κανένας φοιτητής που κρατάει το κινητό με ντροπή μην τυχόν και καταλάβουν τί κάνει. Και συμφωνώ ότι είναι ελληνικό φαινόμενο αυτή η ντροπή και ο στιγματισμός των παικτών. Τις λίγες μέρες που πήγα σε νησί το καταευχαριστήθηκα γιατί έβλεπες όλους τους ξένους τουρίστες με το κινητό στο χέρι να διασκεδάζουν και κανέναν να τους κυνηγάει βρίζοντας τους. Ενώ εδω αρχιζουν αμέσως τα "κοίτα την αυτή παίζει", "είναι κολλημένη", και διάφορα κοσμιτικά από δίπλα, σύν τις εξυπνάδες του τύπου "εσείς νοιάζεστε για τα παιχνίδια και δεν σας νοιάζουν τα παιδιά που πεινάνε/μετανάστες/αδέσποτα, κτλ. Παράλογα πράγματα και συμπεράσματα. Όσο και να μην σε νοιάζει, αυτή η κατάσταση στο χαλάει. Βγαίνεις με τους φίλους σου για κυνήγι και σου την πέφτουν διάφοροι "έξυπνοι". Και να μην θές να μαλώσεις σ' το βγάζουν ξινό.
Μην νομίζεις, και στο εξωτερικό την ίδια αντιμετώπιση και χειρότερη έχουν οι παίχτες Pokemon GO. Μάλιστα σε μια γκέτο γειτονία μια ομάδα μίζερων ατόμων πέταγαν νερομπάλονα σε παίχτες Pokemon GO που "τόλμησαν" να πατήσουν πόδι στην γειτονία σου.

Προσωπικά η μοναδική περίπτωση που πέτυχα με άτομο να γκρινιάζει μπροστά μου για το Pokemon GO ήταν ένας παλαβός ηλικιωμένος στην Ακράτα που μου έκανε κήρυγμα ότι το παιχνίδι είναι του σατανά κι ότι μας κατευθύνει όπου θέλει αυτό και πέφτουμε σε γκρεμούς. Του εξήγησα ευγενικά ότι αυτό δεν ισχύει και μετά έφυγα.

Crimson Moonlight είπε:
Να προσθέσω επίσης ότι καί οι αναλογία των παικτών είναι κακή. Τόσον καιρό κι έχω συναντήσει μόνο άλλες δύο κοπέλες που παίζουν. Και λόγω φύλου τα "αρσενικά" δεν σε παίρνουν στα σοβαρά κι αρχίζουν τα υποτιμητικά κοσμητικά. Ή παριστάνουν τους βαρβάρους ή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από πίσω. Γενικά υπαρχει ρατσισμός στους παίκτες των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά ειδικά στο pokemon go το έχουν παραξυλώσει.
Λυπάμαι που τ' ακούω αυτό. Πάντως εντύπωση μου κάνει επειδή δεν είχα ξανακούσει τέτοιου είδος περιστατικό από παίχτριες στην Θεσαλλονική (ασχολούμαι με Pokemon GO ομάδες στο Facebook). Ευτυχώς στην Αθήνα δεν συμβαίνει αυτό. Τ' αντίθετο μάλιστα: τα αγόρια χαίρονται όταν βλέπουν κορίτσια να παίζουν Pokemon GO και μερικοί μάλιστα θα πιάσουν και κουβένται μαζί τους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς είχα να παίξω πολύ καιρό γιατί δεν είχα δεδομένα στο κινητό κι έτσι έχασα μερικές αλλαγές όταν ήταν φρέσκιες, όπως την επιλογή ενός pokemon για να σε ακολουθεί. Το δοκίμασα μέσα στο σπίτι, αλλά έβρισκα μόνο Poliwag και βαρέθηκα φριχτά. Γίνεται χειρότερο άν σκεφτώ ότι μια φίλη μου στο δικό της σπίτι βρίσκει Mr. Mime. Οι αδικίες της ζωής!

Πάντως κανείς δεν μιλάει για το pokemon go πια. Όσοι ήξερα που έπαιζαν σταμάτησαν γιατί λένε ότι "κανείς δεν ασχολείται πια". Καλύτερα να έλεγαν ότι "δεν πουλάει πια" γιατί σταμάτησαν οι ειδήσεις του τύπου "έπεσε σε πηγάδι γιατί κυνηγούσε pokemon". Ευτυχώς, γιατί με αυτά που διάβαζα κόντευαν να μου πέσουν τα μαλλιά, ο καθε άσχετος κατηγορούσε ένα παιχνίδι για να πουλήσει το άρθρο του.

Εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν μία μόδα ο μεγάλος αριθμός παικτών το προηγούμενο διάστημα, όσοι έπαιξαν ήθελαν να το δοκιμάσουν για διάφορους λόγους. Άν κρίνω από τον εαυτό μου, σε κάποια στιγμή μάλλον βαρέθηκαν την έλλειψη δράσης. Άν γινόταν περισσότερα events κι άν υπήρχε η δυνατότητα αλληλεπίδρασης των παικτών μέσα στο παιχνίδι σαφώς θα τραβούσε και θα κρατούσε περισσότερο κόσμο. Θεωρώ λάθος της εταιρίας που έβγαλε τόσο γρήγορα το παιχνίδι χωρίς να έχει περισσότερες εναλλακτικές και μετά να τις προσθέτει στην πορεία, αλλά από την άλλη, πώς θα έβλεπαν άν όντως υπάρχει ενδιαφέρον; Με ένα demo, αλλά τώρα είναι αργά για τέτοιες σκέψεις. Πάντως ακόμα το βρίσκω ευχάριστη ενασχόληση για μακρινούς περιπάτους ή για τις διαδρομες με τα λεωφορεία.
 
Πίσω
Μπλουζα