Pokemon Shuffle (3DS & Mobile edition)

Crimson Moonlight

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2015
Μηνύματα
524
Αντιδράσεις
308
To Pokemon Shuffle είναι ένα παιχνίδι puzzle για το 3DS ή για το smartphone (android/ios). Μπορεί κανείς να το κατεβάσει δωρεάν από Nintendo e-shop ή να το κατεβάσει ώς εφαρμογή στο κινητό.


Σε γενικές γραμμές είναι ένα ωραίο παιχνίδι και συχνά αρκετά εθιστικό. Στόχος του παίκτη είναι κι εδώ να πιάσει όλα τα Pokemon που θα βρεθούν στον δρόμο του. Κάθε pokemon έχει την δικιά του πίστα, που ο παίκτης πρέπει να περάσει δημιουργώντας τουλάχιστον τριάδες με τα εικονίδια των pokemon που έχει ήδη πιάσει κι εκπαιδεύει. Επίσης για κάθε πίστα που περνά κερδιζει ένα ποσό νομισμάτων που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για αντικείμενα ή για να ξεκλειδώσει πίστες μέσα στο παιχνίδι.



Ωστόσο το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι δωρεάν. Για να παίξει κανείς πρέπει να έχει καρδιές-χάνει μία για κάθε πίστα που παίζει-ασχέτως αν την περνά ή όχι. Δίχως καρδιές λοιπόν δεν μπορει να παίξει. Μία καρδιά κάνει μισή ώρα για ν' ανανεωθεί δωρεάν, ειδάλλως ο παίκτης πρέπει ν' αγοράσει από το διαδυκτιακό μαγαζί της nintendo καινούριες. Ή μπορεί ν' αγοράσει πετραδια που κι αυτά μπορούν ν' ανταλλαχθούν με καρδιές. Η τιμή όμως είναι αντικειμενικά πολύ τσιμπημένη (πχ. μία καρδιά 1 ευρώ!).
Μπορεί λοιπόν το παιχνίδι να διατείθεται για δωρεάν κατέβασμα, αλλά χρειάζεται πληρωμή προκειμένου να μπορέσει κανείς να παίξει χωρίς περιορισμούς.


Kατά τη γνώμη μου αυτή είναι μία άσχημη και άβολη λειτουργεία που μπορεί να κοστίσει στους παίκτες τα πολλαπλάσια απ' ότι άν αγόραζαν το παιχνίδι-σχεδόν στα πλαίσια απάτης εφ' όσον για κάθε πίστα χρειάζεται μία καρδιά. Μιλάμε ότι κάποιος που αγοράζει (πιστεύω η συντρηπτική πλειοψηφεία δεν το κάνει) μπορεί να χάσει παρα πολλά χρήματα δίχως να το συνειδητοποιήσει. Στα θετικά βέβαια είναι τα συχνά online events με σπάνια pokemon και διαδυκτιακές μάχες όπου οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν πετράδια και καρδιές.


 


Το Pokemon Shuffle όμως είναι σημαντικό καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσημη επέκταση της σειράς παιχνιδιών των Pokemon στην αγορά των smartphones. Όταν πρωτοαποκαλύφθηκε η ιδέα προς έκπληξη όλων απέσπασε αρνητικές κριτικές για το μέλλον της σειράς στις κονσόλες-εξ' άλλου το ίδιο παιχνίδι ητάν ήδη διαθέσιμο για το 3DS. Παρ' όλα αυτά οι αντιδράσεις σύντομα κατευνάστηκαν καθώς οι η εταιρία επιβεβαίωσε πως πρόκειται απλως για μία νέα κατεύθυνση που δεν πρόκειται να επιρρεάσει την ροή της κύριας σειράς παιχνιδιών για τις κονσόλες. Χαρακτηρίστηκε όμως ώς η αρχή μιάς νέας εποχής για την παρουσία των παιχνιδιών pokemon στα smartphones, κι όντως, λίγους μήνες έπειτα ανακοινώθηκε το Pokemon Go, ενός από τα μεγαλύτερα και πολλά υποσχόμενα σχέδια της Nintento για παιχνίδι σε κινητό. Ίσως λοιπόν το Pokemon Shuffle να ήταν απλώς το δόλωμα ώστε η Nintendo να δεί άν και κατά πόσο θα μπορούσε να πετύχει στις αγορές των smartphones.
 
Eχω παιξει μονο 1η(Red,Blue,Yellow+remakes) και η 2η(Silver,Gold,Crystal+remakes) γενια! Η 1η γενια ειναι η αγαπημενη μου και παιζω ακομα μερικες φορες.

Ολα τα αλλα με αφηνουν παγερα αδιαφορο :D
 
Φυσικά με τις δύο πρώτες γεννιες δεν συγκρίνεται τίποτα! Αυτό το παιχνίδι εδώ όμως είναι έτσι κι αλλιώς έξω από την κύρια σειρά των pokemon. Το πιό ενδιαφέρον είναι το πείραμα που διεξήγαγε η nintendo με το παιχνίδι, πιστεύω ότι αν δεν πήγαινε και τόσο καλά στα κινητά, η εταιρία δεν θα προχωρούσε στην χρηματοδότηση ενός παιχνιδιού αποκλειστικά για τους χρήστες smartphone. Δεν ξέρω αν έχει δοκιμάσει τίποτε παρόμοιο και σε άλλες σειρές παιχνιδιών, σίγουρα όμως είναι κάτι που σηματοδότησε την αρχή μιάς νέας εποχής.
 
Πίσω
Μπλουζα