Pokemon Sun & Moon

Crimson Moonlight

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2015
Μηνύματα
524
Αντιδράσεις
308
Την προηγούμενη εβδομάδα, κι ενώ όλοι περίμεναν πληροφορίες για την αναμενόμενη Pokemon Z που θα ολοκλήρωνε τον κύκλο των Χ/Υ, η Nintendo εξέπληξε τους fans καθώς ανακοινώθηκαν επίσημα τα νέα παιχνίδια pokemon για το 3DS Pokemon Sun και Pokemon Moon. Θα κυκλοφορίσουν στο τέλος του 2016! Παρ' όλο που ακόμη δεν έχουν δωθεί αρκετές πληροφορίες, και με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία των Red/Green-Blue, από το trailer αφήνουν να εννοηθεί ότι θα είναι ένα παιχνίδι που θα συνδυάζει καί τις έξι γεννιές σε μία κασέτα (κατι που θα είναι εκπληκτικό!), ενώ παράλληλα έχουν ήδη αρχίσει να δίνονται στην δημοσιότητα σχέδια από pokemon της επερχόμενης 7ης γεννιάς.

 


https://www.youtube.com/watch?v=hmzDL1l3Fag

 


To νέο pokemon Magearna:


 


250px-Magearna_XY_anime.png


 


Θα επανέρχομαι με τυχόν νέα!
:flower:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρίν λίγες μέρες δώθηκε στην δημοσιότητα βίντεο με στιγμιότυπα από τα νέα παιχνίδια, τα αρχικά pokemon καί τα δύο βασικά θρυλικα. Η περιπέτεια θα λαμβάνει χώρα σε μια νέα περιοχή, την Αlola, βασισμενη στην Χαβάη. Παρ' όλο που η εξέλιξη στα γραφικά δεν είναι και τόσο μεγάλη σε σύγκριση με τα παιχνίδια της 6ης γεννιάς, εμένα μ' εντυπωσίασαν καθώς είναι πολύ όμορφα και θυμίζουν ακόμα την πλατφόρμα του παιχνιδιού που αγαπούν οι παλαιοί παίκτες.

Όσο για τα pokemon, αυτά ήταν μία απογοήτευση. Κατ' αρχήν γιατί κάποτε πρέπει να σταματήσουν να βγαίνουν καινούρια καθώς υπάρχουν ήδη αρκετά (721) καί καλά, αλλά καί γιατί από την 4η γεννιά ο σχεδιασμός τους εχει πάρει την κατω βόλτα. Κάπως έτσι λοιπόν έχουμε καί τώρα σχέδια πολυχρησιμοποιημένα, καθόλου πρωτότυπα και κάπως βαρετά. Τα δύο θρυλικά είναι ομολογουμένως πολύ όμορφα, αλλά αρκεί να κοιτάξει κανείς το Pyroar και το Mega Salamence ώστε να δεί πως είναι το ίδιο σχέδιο απλώς πιό φανταχτερό και πολύπλοκο.


pokemonsunmoonthumb-1462888061618_large.jpg


original-1-600x546.jpg


original-2-600x542.jpg




pokemonsunmoonthumb-1462888061618_large.jpg

original-1-600x546.jpg

original-2-600x542.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω άν πήρε το μάτι σας τις νέες μορφές των pokemon της πρώτης γεννιάς...Θέλω οι παλιοί να σχολιάσουν! Αυτό το ΓΙΑΤΙ για το Exeggutor και το Raichu με πνίγει! Για το Meowth τζίνι τί να πώ...Αλλά, τα υπόλοιπα πιστεύω ότι δείχνουν πολύ ωραία, ειδικά το Marowak. Η νέα εμφάνιση θα τα επαναφέρει σίγουρα στο προσκήνιο.


Ρίξ'τε μία ματιά:


 


http://www.serebii.net/sunmoon/alolaforms.shtml

Ωστόσο τα νέα pokemon για την έβδομη γεννιά ακολούθησαν την πορεία που ξεκίνησε στην τέταρτη. Φτωχό σχέδιο, χωρίς φαντασία. Όμορφα μερικά, αλλά δεν δείχνουν δυνατά όπως παλιά πανέμορφα pokemon σαν το Absol που μόνο που το κοιτούσες σκεφτόσουν πόσο δυνατό είναι.

 


http://www.serebii.net/sunmoon/pokemon.shtml
 
Τελείωσα το demo των Sun & Moon. Καλό ήταν, αλλα μου άφησε αρκετά παράπονα. Η εικόνα είναι λιγότερο καθαρή από τις Χ/Υ, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά θολά, ενοχλητικά pixel. Ενώ σε γενικές γραμμές ο χάρτης είναι καλοσχεδιασμένος και μ' ενδιαφέροντα στοιχεία δεν μπορείς να το χαρείς γιατί η γωνία της κάμερας σε αρκετά σημεία είναι άβολη. Δείχνει τον χαρακτήρα προς τα εμπρός να έρχεται προς την οθόνη, ώς αποτέλεσμα μπορείς να δείς τί υπάρχει γύρω σου μόνο όταν το προσπεράσεις. Για το πλάι ούτε καν. Κυριολεκτικά δεν βλέπεις πού πηγαίνεις. Όταν η κάμερα δείχνει τον παίκτη από πίσω και βλέπεις πού πάς και τί έχει γύρω σου είναι πολύ ωραία.


Οι μάχες δεν έχουν αλλάξει αισθητά, παραμένουν ωραίες όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Η μουσική επίσης πολύ καλή, θυμίζει τις Diamond/Pearl. Καί τα νέα πόκεμον, στην πράξη καλά φαίνονται (καλύτερα απ' ότι στα πρώτα σχέδια).



Μεγάλο φάουλ είναι που ο παίκτης ξεκινά το demo με ένα Greninja. Το σωστό θα ήταν να του δοθεί ένα από τα πόκεμον της νέας γεννιάς. Στην πορεία παίρνει μαζί κι ένα Pikachu. Ναι, αλλά έτσι δεν του δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσει να καινούρια πόκεμον στην πράξη.



Σε γενικές γραμμές, δεν είδα αρκετές βελτιώσεις για να δικαιολογούν μία νέα γεννιά. Θα περιμένω το ολοκληρωμένο παιχνίδι για να έχω μία πλήρη γνώμη.
 
Αγόρασα την Moon μόλις κυκλοφόρισε στην Ελλάδα. Έχω κάποια παράπονα, αλλά είμαι ευχαριστημένη γιατί είναι ωραίο παιχνίδι-άν και ούτε που πλησιάζει τις ORAS. Θα προτιμούσα τα επόμενα παιχνίδια να είναι πιό "παραδοσιακά". Ωστόσο έχει πολύ διαφορετική δομή από τα παιχνία πόκεμον της κύριας έως τώρα σειράς. Όποτε παίζω έχω την εντυπωση ότι κρατώ ένα αντίτυπο της σειράς Pokemon Rangers.

 


Τί έχει αλλάξει:


 


Δεν υπάρχουν πια γυμναστήρια. Τ' αντικατέστησαν αποστολές. Κατά της γνώμη μου μεγάλο φάουλ. Αφαιρεί όλο τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, και το κάνει ανιαρό. Πολύ καλή ώς ιδέα, αλλά όχι για την κύρια σειρά. Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξαναδεί αυτό το σενάριο στα Pokemon Rangers. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να επιστρέψουν οι γυμναστές.

 


Δεν υπάρχει συνεχής σύνδεση στο διαδύκτιο. Για κάποιους ισως να είναι θετικό, αλλά είναι ένα βήμα πίσω από την έκτη γεννιά. Στις YX/ORAS ο παίκτης μπορουσε να είναι συνεχώς συνδεδεμένος στο διαδύκτιο και να λαμβάνει προσκλήσεις για μάχες και ανταλλαγές από άλλους παίκτες. Ήταν η καλυτερη λειτουργία της έκτης γεννιάς και τώρα πάει! Οποιαδήποτε λειτουργία χρειαζεται διαδυκτιακή σύνδεση συμβαίνει μόνο μέσα στη Festival Plaza, ένα μέρος που είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμο απ' το μενου. Ωστόσο αυτές οι λειτουργίες είναι ενεργές μόνο άν βρίσκεσαι εκεί. Δύσχρηστο, δυσκολεύει την αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες. Για την ακρίβεια είναι άλμα πίσω στην τέταρτη γεννιά.

 


Η αλληλεπίδραση με τα pokemon είναι συνεχής. Αυτό είναι το πιό θετικό που έχει φέρει αυτή η γεννιά. Τα pokemon πλέον δεν είναι μόνο για μάχες, αλλά βοηθάν και στην εξερεύνηση του έξω κόσμου, ενώ αναζητάν την προσοχή του παίκτη.

 


Πολύ καλοσχεδιασμένα νέα pokemon. Επίσης θετικό χαρακτηριστικό μετά την φρίκη που ακολούθησε τις τρείς τελευταίες γεννιές (με highlight την πέμπτη). Τα νέα pokemon δείχνουν δυνατά κι ενδιαφέροντα.

 


Ζ moves. Eνα ειδικό είδος επιθέσεων, πιό δυνατών απ' το φυσιολογικό. Ενεργοποιούνται με Z crystals. Την πρώτη φορά που το είδα νόμιζα ότι οι Super Saiyans έχουν μπεί στο παιχνίδι. Ενδιαφέρον για όσους είναι ανοιχτοί στις αλλαγές, γελοίο για τους υπόλοιπους. Αφαιρεί τον χαρακτήρα του παιχνιδιού.

 


Υπερβολική συμμετοχή NPC. Απίστευτα μεγάλοι μονόλογοι από npcs που το μόνο που προκαλούν είναι βαρεμάρα. Είναι ενδιαφέρονται και απαραίτητα για την πλοκή όσα λένε, αλλά δεν σου αφήνουν κανένα περιθώριο να τ' ανακαλύψεις μόνος σου. Κουράζουν. Και κάνουν τον παίκτη να αισθάνεται ότι δεν έχει πια τον πληρη έλεγχο του παιχνιδιού.

 


Μικρός βαθμός δυσκολίας. Σε σύγκριση με όλες τις παλαιώτερες γεννιές το παιχνίδι είναι υπερβολικά εύκολο. Συνεχως υπάρχει ένα σημαιάκι που λέει στον παίκτη πού πρέπει να πάει και τί ακριβώς να κάνει. Θα μπορουσε να υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης, γιατί είναι καλό χαρακτηριστικό για τις μικρές ηλικίες. Ένας έμπειρος παίκτης όμως θέλει και να παιδευτεί!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν εχω ιδεα απο Pokemon αλλα παντα διαβαζω τα ποστς σου για ενα λογο: Φανταζει απιστευτο στο μυαλο μου ποσο βαθια γνωση εχεις για το αντικειμενο!!!
 
:flower: Απο 7 χρονών ασχολούμαι μαζί τους κάθε μέρα, έ, έπρεπε κάπου να συσωρευτούν αυτές οι πληροφορίες! Ζηλεύω αυτούς που το έχουν κάνει δουλειά στο you tube και βγάζουν χρήματα μιλώντας για ποκεμον. Είμαι στη φάση που πραγματικά το σκέφτομαι μήπως αξίζει να το προσπαθήσω κι εγώ.
 
Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω περισσότερα πράγματα που λείπουν, κι αυτό δεν μου αρέσει. Οι διπλές μάχες είναι ελάχιστες στο παιχνίδι, και οι τριπλές, rotation και ιnverse δεν υπάρχουν πια. Μεγάλη απογοήτευση, ειδικά γι' αυτούς που ασχολούνται με τις ανταγωνιστικές μάχες οι τριπλές μάχες ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεδιπλώσουν όλες τις ικανότητες των pokemon τους. Όπως είναι λογικό, τωρα pokemon όπως τα friend guard Vivillon, το Aromatisse και αυτά με τα καθαρά αμυντικά στατιστικα (Umbreon, Shuckle, κτλ) έχουν πέσει σε αχρηστία, καθώς δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους σε μία μονή μάχη.

 

 


Δεν μπορείς να ξαναδώσεις μάχες με τους εκπαιδευτές μέσα στο παιχνίδι. Κι επειδή δεν μπορείς να βρείς ελεύθερα δυνατά pokemon ώστε νικώντας τα να δυναμώσεις τα δικά σου, από το επίπεδο 60 και πάνω είναι τρομερά δύσκολο ν' ανέβεις. Να μην μιλήσω και για τα χρήματα, που μετά από ένα σημείο τα κερδιζεις το ίδιο δύσκολα με την πραγματική ζωή!


 


Με αυτά τα δεδομένα, μου κάνει εντύπωση που οι Sun/Moon έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές από τα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Σίγουρα έχουν κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά, αλλά δεν παύουν να ειναι βήματα πίσω από τις δύο προηγούμενες γεννιές.
 
Μόλις πρίν από λίγο καιρό (έχει-δεν έχει-κλείσει μήνα) ενεργοποιήθηκε το poke transfer και πλέον είναι προσβάσιμα καί τα pokemon από τις παλαιότερες γεννιές. Στο GTS όμως είναι σπάνια, και βλέπεις για ένα Sentret να ζητάνε Giratina.


Υποτείθεται ότι είχαν φροντίσει ώστε ν' αποτρέψουν τους παίκτες απ' το να μεταφέρουν χακαρισμένα pokemon στα νέα παιχνίδια, και φαίνεται ότι απέτυχαν παταγωδώς. Μέσω GTS και wonder trade, μου έχουν έρθει pokemon με πειραγμένα στατιστικά, shinies δίχως καν να τα ψάξω (άφησα Crobat για Mewtwo και μου ήρθε shiny Μewtwo),και μ' επίπεδα που δεν είναι προσβασιμα στα παιχνίδια (πχ. Κingler lvl 5). Μεγάλη απογοήτευση για όσους ήλπιζαν σε δίκαιο παιχνίδι και βλέπουν τα pokemon που εκπαίδευσαν με τόσον κόπο να μην μπορούν να σταθούν στις μάχες.
 
https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Pok%C3%A9mon_Ultra_Sun_and_Ultra_Moon

Έκπληξη προκαλλεί η κίνηση της Νintendo να βγάλει καί δεύτερες εκδόσεις των S/M με δεδομένο ότι έφαγαν άγριο κράξιμο από τους fans για τις αλλαγές και τις ελλείψεις αυτών των παιχνιδιών. Οι Ultra Sun και Ultra Moon θα κυκλοφορίσουν στις 17 Nοεμβρίου και οι μόνες αλλαγές που υπόσχονται είναι μία διαφορετική ιστορία,περισσότερα pokemon διαθέσιμα μέσα στο παιχνίδι και fusion pokemon μεταξύ Lunala/Necrozma και Solgaleo/Necrozma. Προφανώς προσπαθούν να κάνουν κάτι παρόμοιο με τις B/W-όπως φαίνεται και από τα fusion forms, μόνο που οι B/W είχαν μεγάλη επιτυχία και μία πολύ δυνατή ιστορία. Θα ήθελα να δώ πολλές βελτιώσεις που δεν πιστεύω ότι θα γίνουν, και με δεδομένο οτι οι S/M είναι τα χειρότερα παιχνίδια από την κύρια σειρά των pokemon που έχω παίξει δεν ξέρω άν θα τις αγοράσω. Όπως το βλέπω τώρα, μαλλον όχι.
 
Πίσω
Μπλουζα