PS 4K ή PS 4.5

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Ερχεται...Deal with it.

 




We have independently established that itʼs real and that Sonyʼs R&D labs have prototype devices, and we also have more than one source referring to it as PlayStation 4K, the name weʼll be using for now. And this is where things become slightly strange – because while more GPU power is being offered to developers, realistically it is nowhere near enough to provide native 4K gaming at the same quality level as current 1080p titles. The full extent of the spec is a current focus of enquiry for us, but realistically, it is simply impossible to cram the equivalent of todayʼs top-end PC graphics hardware into a console-sized, mass-market box. Everything weʼve heard positions PlayStation 4K as a machine capable of playing current and next-generation ultra HD media, while also offering support for other aspects of the 4K spec, such as high-dynamic range and a wider colour gamut – aspects of the 4K spec that could be introduced to gaming. However, in terms of additional computational power, weʼve got be realistic about what Sony can deliver with a mid-generation refresh. We can say that with some degree of certainty because PlayStation 4K will almost certainly use an evolved version of the APU technology used in the current console. Once again we will see semi-custom versions of AMDʼs CPU and GPU technology integrated into a single, console-friendly processor, and thanks to the firmʼs openness with its technology roadmaps, we have a good idea of the base building blocks Sony has access to in building its next PlayStation. We also know about the fabrication technologies available. PlayStation 4 and Xbox One arrived when 28nm microprocessors were firmly established, and right now the industry is moving on to 14nm and 16nm chips using 3D ʽFinFETʼ transistors. Shrinking transistors and innovative new architecture are what make generational leaps in computational power possible.
 

 

 

 


link
 
Μακαρι...χρειαζομαστε ισχυ...
 
Nαι ,μακαρι να ξεκιναει καινουργια μοδα,SEGA 32X FTW!

Link
 
Αν δεν ειναι add on και ειναι καινουργια κονσολα. Αυτοι που θα εχουνε το παλιο Ps4 με λιγα λογια πιαστηκαν κοροιδα. Θυμιζει New 3ds αυτη η κινηση αν οντως ισχυει.

Wally είπε:
Μακαρι...χρειαζομαστε ισχυ...
Η Ισχυς ερχεται με το NX :p χαχαχαχα
 
Περα απο τους console wars και ολα αυτα που λεμε εδω μεσα αλλα και γενικα ολα οσα λεγονται και γραφονται σε forums και sites ελληνικα και εξωτερικου το θεμα για μενα ειναι πως αυτη η κινηση της sony αν ισχυει τελικα ειναι και ακαταλαβιστικη αλλα και ασκοπη.Που ειναι τα παχια και μεγαλα λογια πως το ps4 ειναι μια κονσολα που σχεδιαστηκε για να ειναι στην αγορα μια δεκαετια χωρις προβληματα και ολες αυτες οι φανφαρες που λεγανε στην αρχη.Αν το νεο αυτο μοντελο ερχεται για καλητερη αποδοση του VR και για το 4k τοτε απλα γελαει ο κοσμος γιατι πρωτον ακομα και τωρα που οι 4k τηλεορασης εχουν πεσει οσον αφορα την τιμη ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν μια στο σπιτι τους,δευτερον αντε να πεισεις ολους αυτους που πηραν το ps4 να σκασουν αλλα 5 κατοσταρικα να παρουν το ps4,5 αν κανουν καμια εξυπναδα και βγαλουν παιχνιδια που θα παιζουν αποκλειστικα σαυτο και τριτον για τους ψαγμενους αυτα πλησιαζει πιο συντομα απο οσο φανταζοσαστε το 8k μαγκες στα 4320p και μπορει να φανταζει καπως εξωγηινο τωρα αυτο αλλα ετσι φανταζε και το 4k πριν καποιον καιρο.

Φυσικα επειδη ρουφιανοι υπαρχουν παντου και μιλαω για μεσα στην AMD επειδη ολοι απο κει ψωνιζουν για τα κονσολικα ολο και κατι μπορει να ξερει η sony για το NINTENDO NX και την δυναμη του οποτε σου λεει αν ειναι εστω και λιγο δυνατοτερο απο το ps4 (συμφωνα με φημες που ολο και πληθαινουν τον τελευταιο καιρο) ας βγαλουμε ενα πιο δυνατο μοντελο εμεις να κερδισουμε της οποιες εντυπωσεις μπορουμε γιατι το παιχνιδι μπορει να παζετε στα thitd party αλλα παιζετε και στα first party αν θα εχουν και οι τρεις τα ιδια third party και εκει η NINTENDO τους βαζει ολους απο κατω μονη της και αν δεν ηταν απειλη με το Wii U επειδη ειχε μονο καλα first party αντιθετα θα ειναι πολυ μεγαλη απειλη με το NX αν εχει παρομοια υποστηριξη απο τους τριτους οπως και οι αλλοι δυο σε συνδιασμο με ολα τα μεγαλα first party της.Συν τοις αλλοις απο microsoft μερια υπαρχει ενα μυστηριο γιατι μπορει να ακουστηκε κατι για xbox 1,5 και αναβαθμησιμη κονσολα κλπ ομως σε πολλα αρθρα και συνεντευξεις που εχει παρει το ματι μου δεν βλεπω τον phil spencer πολυ ζεστο για ολα αυτα ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχει σχέση η κυκλοφορία του ΝΧ, στο gaf είχαν ανεβάσει μια Ιαπωνική συνέντευξη με εκπρόσωπο της Sony όπου γινόταν λόγος για αναβαθμισμένο ps4. Η συνέντευξη είχε γίνει σχεδόν πριν ένα χρόνο.

O Phil Spencer εξαρχής δήλωσε για πλάνα αναβάθμισης για την επόμενη γενιά ασχέτως πως λειτούργησε για άλλη μια φορά "το χαλασμένο τηλέφωνο". Aυτοί οι "δημοσιογράφοι" για να κερδίσουν επισκεψημότητα αναπαράγουν την είδηση όπως προτιμούν.

Δεν νομίζω ότι η Microsoft θα μπει στον κόπο να βγάλει μια νέα έκδοση του XboxOne, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Spencer. Τώρα μάλιστα έχουν κάθε λόγο να περιμένουν βλέποντας κατά πόσο μπορεί ένα τέτοιο μοντέλο να είναι λειτουργικό μετά την κυκλοφορία και του ps4k...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ουτε εγω ουτε εσυ μπορουμε να ξερουμε αν εχει σχεση η κυκλοφορια του NX με το ps4,5 απλα υποθεσεις κανουμε και αυτο εκανα εγω μια υποθεση δηλαδη και ο ενας χρονος πριν οπως λες που μιλησε ο ιαπωνα εκπροσωπος της sony δε με λεει τιποτα πολυ απλα γιατι οπως ειναι γνωστο και το εχει δηλωσει και ο ιδιος ο miyamoto η NINTENDO ξεκιναει την αναπτυξη της νεας κονσολας με το που θα κυκλοφορησει η προηγουμενη οποτε μια χαρα μπορουσαν να ξερουν τα τελικα specs μεσω διαροης απο την AMD οσο πιθανο η απιθανο ειναι αυτο μιας κονσολας που η αναπτυξη της ξεκινησε απο το 2012.Οσο για την microsoft οπως εγραψα και παραπανω ο phil spencer δεν ειναι και πολυ ψημενος με Την ιδεα ενος αναβαθμισμενου μοντελου και αυτο φαινεται πολυ εντονα τον τελευταιο καιρο.Τωρα τι θα γινει το μελον θα δειξει ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.
 
Ajax87 είπε:
Αν δεν ειναι add on και ειναι καινουργια κονσολα. Αυτοι που θα εχουνε το παλιο Ps4 με λιγα λογια πιαστηκαν κοροιδα. Θυμιζει New 3ds αυτη η κινηση αν οντως ισχυει.


Η Ισχυς ερχεται με το NX :p χαχαχαχα

Καινούργια κονσόλα θα είναι, το θέμα είναι να μην βγούν exclusives στο 4.5. Αν το κάνει αυτό η sony μάλλον θα βάλει ταφόπλακα στο ps.
 
Δεν κάνω καμία υπόθεση όταν γράφω πως η Sony είχε σχέδια για αναβαθμισμένο σύστημα εδώ και ένα χρόνο. Είναι γνωστό πως η Nintendo ξεκινάει την ανάπτυξη του επόμενου συστήματος της από την πρώτη μέρα που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο σύστημα. Επομένως δεν γράφεις τίποτα νέο, αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες. Εδώ έχουμε κάτι καινούργιο, μιλάμε για ps4,5 κάτι ενδιάμεσο δηλαδή.

Σχετικά λοιπόν με θεωρίες συνωμοσίας πως και καλά η Sony λόγω ΝΧ προχώρησε σε αυτήν την κίνηση συγνώμη αλλά δεν θα λάβω μέρος. Άντε να συμφωνήσω πως μπορούν να μάθουν να χαρακτηριστικά του ΝΧ για να καταλήξουν στα τελικά του ps4k το οποίο όμως δεν ξέρουμε καν τι στόχο έχει και τι καινούργιο θα προσφέρει. Ακόμα περισσότερο δεν γνωρίζουμε κάτι χειροπιαστό για το ΝΧ.

Ας περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες πριν προχωρήσουμε σε θεωρίες "τρόμου" γιατί ούτε ο Λιακόπουλος δεν θα μας φτάνει στο τέλος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oι θεωριες συνωμοσιας και τα σεναρια ειναι μερος του παιχνιδιου οποιος γουσταρει μπαινει στο παιχνιδι αυτο οποιος δεν γουσταρει απλα δεν ασχολειται.Στην τελικη ολα αυτα ειναι το αλατοπιπερο πριν την κυκλοφορια μιας νεας κονσολας και χωρις σεναρια και θεωριες συνωμοσιας ειναι νεροβραστο φαι χωρις αλατι και γω προσωπικα δεν ειμαι του αναλατου και του νεροβραστου.Οσο για την sony που ειχε σχεδια για αναβαθμισμενη κονσολα εδω και ενα χρονο που ειδες να γραφω πως εσυ το υποθετεις αυτο???? Απλα ειναι κατι αδιαφορο για μενα αυτο και στο σεναριο μου πως ισως το ps4,5 εχει καποια σχεση με την κυκλοφορια τοτ NX.Τελως παντων επειδη το πλατιασαμε το θεμα και βαριεμαι αυτο που ευχομαι μονο ειναι να μαθουμε περισσοτερα για το NX μεσα με τελη απριλιου οπως λενε καποιες φημες για να μαθουμε επιτελους τι θα ειναι αυτο το πραγμα γιατι εχει αρχισει να με την δεινει στα νευρα ολη αυτη η μιστικοπαθια.Οσο για το ps4,5 λογικα στην E3 θα μαθουμε περισσοτερα ειδικα αν θελει να προσπαθησει να κλεψει της εντυπωσεις η sony απο την NINTENDO αν και το βλεπω χλωμο αυτο.
 
NEO Οπως φαινεται θα ειναι το ονομα του ps4,5 περισσοτερα μπορειτε να διαβασετε στο link http://www.enternity.gr/Article/Game...4.5/36499.html

Eγω αυτο που εχω να πω ειναι πως γελαει ο κοσμος με την αναβαθμηση αυτη και με ολους αυτους που αγορασαν μεχρι τωρα το ps4 και ολα αυτα γιατι;;;; για να μπορει να υπαρχει καπως καλητερη αποδοση στα παιχνιδια που δεν θα μπορουν να αποδοσουν οσο θα ηθελαν στο ps4 και σε αναλυση και σε fps και μαλιστα θα κυκλοφορει το ιδιο παιχνιδι απλα θα υπαρχουν 2 Modes σαυτο ενα για το ps4 και ενα για το ΝΕΟ.Φυσικα οπως αναφερει το αρθρο θα εχει εξοδο για 4k αλλα τα παιχνιδια δεν θα ειναι υποχρεωτικο να υποστηριζουν αυτη την αναλυση οποτε σιγα μη βγει παιχνιδι που να τρεχει ικανοποιητικα σε 4k με αυτο το hardware.

Εγω το εγραψα στο θεμα του ΝΧ πως αν το ΝΧ εχει τα χαρακτιριστηκα που ακουγονται για polaris αριτεκτονικη στα 14nm,πιο νεα και διπλασια σε ισχυ gpu απο το ps4 και περισσοτερη μνημη ram η στα ιδια απλα απλα με higher bandwidth τοτε ο μονος λογος που η sony ανεβασε πυρετο 40 και μολις 2,5 χρονια μετα την κυκλοφορια του ps4 και ενω τα παει εξαιρετικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο κυκλοφορει μια ελαφρως αναβαθμησμενη κονσολα σε σχεση με το ps4 ειναι γιατι ξερει πως το ΝΧ ειναι δυνατοτερο απο τo ps4 και κυκλοφορει νεα εκδοη για να ισοφαριση την κονσολα της NINTENDO.2 μηνες εμειναν μεχρι τοτε λιγη υπομονη και θα τα μαθουμε ολα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tα καλα νεα ειναι οτι επιβεβαιωθηκε και επισημα απο την ΣΟΝΥ τα κακα ειναι οτι δεν θα το δουμε στην Ε3.


Mεσες ακρες απο οτι λεει η Σονυ ειναι για Hardcore gamers και αυτους που εχουν 4Κ TV,θα εχει 4Κ σε games και Video,θα ειναι ακριβοτερο απο το τωρινο μοντελο και ολα τα παιχνιδια θα παιζουν και στις δυο κονσολες,στην τωρινη θα παιζουν σιγουρα στο ΝΕΟ η πλειοψηφια των νεων.



Πολλα εξοδα για οποιον την θελει εκτος αν εχει ηδη 4Κ TV αλλιως πακετο..



Περιμενουμε την Μ$ και την δικια της τουμπανο κονσολα.
 
Εαν και ειμαι αντιθετος σχετικα με την ανανεωμενη εκδοση του PS4, απλα πιστευω η SONY θελει να προωθησει το 4Κ μηπως και πουλησει καποια τηλεοραση παραπανω ωστε να κρατησει το τμημα τηλεορασεων.. ανοικτο. Οτι εκανε με το 3D ετσι θα κανει και με το 4Κ.Δεν νομιζω να υπαρχει κανενας φοβος για το ποσο θα κρατησει η παλια εκδοση στην αγορα και γενικα το PS4, μια 7ετια θα την βγαλει στο νερο.
 
Καινουργια μοδα δεν βαριεσαι,κινητα βγαινουν καθε χρονο,η apple καθε χρονο επισης εχει καινουργιο Ιφονι,τηλεορασεις καθε χρονο νεα μοντελα επισης.


Γιατι να εχεις την ιδια τεχνολογια στην κονσολα 5 χρονια και να στην λενε και οι Πισαδες..
 
Τα ελεγα εγω οτι δεν θα το δειξει στην E3...

Λογικα θα το δειξουν στην TGS τον Σεπτεμβρη.

Το θεμα ειναι να σεβαστουν αυτους που πηραν το ps4 και να μην ξεχασουν μετα απο λιγο οτι ολα τα παιχνιδια πρεπει να παιζουν "σωστα" και στο παλιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Τα ελεγα εγω οτι δεν θα το δειξει στην E3...Το θεμα ειναι να σεβαστουν αυτους που πηραν το ps4 και να μην ξεχασουν μετα απο λιγο οτι ολα τα παιχνιδια πρεπει να παιζουν "σωστα" και στο παλιο.
Σιγά μην γίνει αυτό. Απλά οι κάτοχοι του απλού PS4 να περιμένουν ακόμα χειρότερα frame rates και πολλά κοψίματα στα γραφικά γενικά και όχι στην ανάλυση. Το καινούριο PS4 δεν θα παίζει PS4 games σε 4k ανάλυση, θα παίζει και αυτό στα 1080p/30fps, απλά θα έχουν καλύτερα γραφικά. Και έτσι οι θυσίες στο απλό PS4 θα είναι πολύ πιο εμφανείς από ότι μία απλή 1080p vs 4k περίπτωση. Οι devs/publishers δεν αλλάζουν μυαλά. Και έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω το νέο PS4 να έχει αρκετή δύναμη για 4k.
 
Ουτε μια στο δισεκατομυριο δεν υπαρχει να τρεχει το ps4 NEO παιχνιδια σε 4k εκτος και αν ειναι κανενα indie της πλακας η εκτος και αν τα παιχιδια τρεχουν σε 4k αλλα με 5 fps χαχαχαχαχα.Εδω το pc μου με καρτα γραφικων πιο ακριβη απο το ps4 με i7 και 16GB ram και με το ζορι που λεει ο λογος πιανω ικανοποιητικα fps σε 4k και θα κανουν μαγικα οι της sony με την APU που θα φοραει το ps4 NEO και θα τρεχουν μια χαρα το μονο που δεν μας ειπαν ειναι πως θα τρεχει και στα 60fps να μας πεσουν και οι τριχες απο τα φρυδια.

Απλα θα τρεχουν λογικα τα παντα σε 1080p 60fps και γενικα θα ειναι πιο καλοφτιαγμενα και καλογυαλισμενα τα παιχνιδια οσον αφορα γενικοτερα τα γραφικα.Οσο για τα παιχνιδια που θα τρεχουν και στο απλο ps4 φυσικα και θα τρεχουν γιατι αλλιως θα επερναν τα τσεκουρια και τους μπαλταδες ολοι αυτοι που αγορασαν το ps4 και θα κατασκηνωναν εξω απο τα γραφεια της sony.Απλα θα φροντισουν να τονισουν την διαφορα στα γραφικα ωστε οι μελοντικοι κατοχοι της κονσολας να πανε προς ps4 ΝΕΟ μερια και να αφησουν στην ακρη το ps4 σε αυτους μονο που ηδη το εχουν στην κατοχη τους και δεν θελουν να πληρωσουν ακομα Παραπανω λεφτα για να παρουν στην ουσια μια ακριβως ιδια κονσολα με την μονη διαφορα να ειναι στην ισχυ.
 
Καλά 4k δεν το συζητάμε. Για τέτοιες αναλύσεις θα υπάρχουν σοβαρότατα tradeoffs στο framerate και στην ποιότητα των γραφικών. Καλύτερο σενάριο για τους κατόχους PS4 ή Χ1 είναι ότι οι νέες κονσόλες θα προσφέρουν καλύτερο framerate και καλύτερα γραφικά από τις υπάρχουσες. Αυτό είναι κάτι σύνηθες στα PC ανάλογα με το hardware που έχεις και φυσικά ήταν θέμα χρόνου να περάσει και στις κονσόλες. Αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε παιχνίδια που θα τρέχουν μόνο στις νέες κονσόλες ή θα είναι τόσο χάλια στις παλιές που θα είναι unplayable. To no one left behind δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ.
 
H sony ανακοινωσε το Playstation meeting που θα πραγματοποιηθη στης 7 σεπτεμβριου στην νεα υορκη και οπως φαινεται θα γινει και η παρουσιαση του ps4 neo ακριβως οπως ειχε κανει στο ιδιο μερος το 2013 με το ps4.

http://www.businessinsider.com/sony-announces-september-event-for-playstation-4-successor-neo-2016-8

Οπως φαινεται θα υπαρχει και Live streaming https://twitter.com/SamitSarkar/stat...48492260929536
 
Kαι κατι ακουγεται οτι θα ανακοινωσει πιο ισχυρα specs απο οτι ειχε αφησει να διαρευσουν ωστε να εχει μικροτερη αποσταση ισχυος απο το Scorpio. Αντε μηπως ο ανταγωνισμος μας δωσει την ισχυ που θελουμε σε αυτη τη γενια κονσολων.
 
Πίσω
Μπλουζα