PS 4K ή PS 4.5

[edit] κάνει η SONY.

Πιο κερδισμένη θα έβγαινε αν στήριζε το PS4 και δεν την παρασέρνανε οι Μ$ και το ΝΧ στον χωρό των νέων μηχανημάτων-specs, παρά τώρα που βγάζει το ΝΕΟ, για πιο λόγο; για να έχει 4Κ; οκ. τότε γιατί δεν έβγαλε PS3 NEO για fullHD?

Το σωστό θα ήταν να προετοιμαστεί για την επόμενη γενιά, και μάλιστα για να χτυπήσει το scorpio XBOX που φαίνεται τέρας. Αν επικεντρωνόταν εκει , δηλαδή σε 2-3 χρόνια απο σήμερα, και έβγαζε μια κονσόλα που θα έμενε, τότε ο κόσμος θα το εκτιμούσε περισσότερο απο το ΧΒΟΧ που βγάζει αναβαθμισμένες εκδώσεις του ΧΒΟΧ και μιαζει όλο και περισσότερο με PC.

Την [edit] την κάνανε τότε που βγήκαν αρχικά τα ΧΒΟΧΟΝΕ και PS4, που έπρεπε ΤΟΤΕ να βγούν όπως το PS4NEO και ΧΒΟΧΟΝΕ S σε δύναμη. Θα μου πείτε θα κοστίζαν τα διπλά. ΟΚ δεν ξέρω αν θα ήταν τα διπλά, αλλά ξέρω ότι θα άξιζε κάποιος να περιμένει 1 χρόνο ακόμα να πάρει μια κονσολάρα αν δεν εχει τα λεφτά, που η διαφορά της με το την προηγούμενη (PS3) θα ήταν όσο μεγάλη ήταν απο το PS2 στο PS3. Τωρα μας έχουν κοντύνει τις αλλαγές γενεών κονσολών γιατί ΧΑΛΑΣΤΗΚΑΝ απο την 7η γενιά που κράτησε όσο ΔΕΝ έπρεπε για αυτούς αφου ήταν πολύ die hard γενια. οπότε πήγαν στο άλλο άκρο!

Θα την πατήσουν πιστεύω (το PC gaming θα τους τιμωρήσει) οπότε αν δεν αλλάξουν εγώ θα πάρω ΝΧ και θα τους φτύσω στην επόμενη.

Όσο πάνε και μιαζουν με PC τόσο και θα χάνουν πελατία απο το PC Gaming δεν το καταλαβαίνουν? απορώ! Μόνο η Nintendo κρατάει την παραδοσιακή κονσολική φιλοσοφία.

ΥΓ. Να δείτε που με το που ανακοινωθεί το PS4NEO θα χάσει πολλές πωλήσεις το PS4 που δεν θα αναπληρωθούν απο τις πωλήσεις του PS4NEO. και πήγενε τόσο καλά το PS4.... Κρίμα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάρα πολύ κόσμος δίνει 700-800 ? κάθε χρόνο για να πάρει νέο κινητό ώστε να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Σε αυτό το κοινό ποντάρουν Sony και Microsoft και πιστεύουν ότι θα μπορούν να τους παίρνουν 400-500 ? κάθε χρόνο. Ετοιμαστείτε για ετήσια updates των κονσολών, είναι θέμα χρόνου. Όμως αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ πιο συμφέρον να αγοράσει pc.

Προς το παρόν βέβαια η αναβάθμιση ήταν αναγκαία. Ένας σημαντικός λόγος που το PS4 κέρδισε το Xbox one ήταν οι καλύτερες επιδόσεις που είχε στα παιχνίδια αφού κατά τα άλλα οι κονσόλες ήταν σχεδόν ίδιες με ελάχιστους αποκλειστικούς τίτλους. Ε στον δεύτερο γύρο μπορεί το Scorpio να επικρατήσει γιατί πατάει κάτω το Neo από specs. Φαντάσου να μην προσέφερε καν η Sony εφάμιλλη κονσόλα τι θα γινόταν. Οι νέοι αγοραστές θα έπαιρναν μόνο Scorpio "που έχει καλύτερα γραφικά" αντί του γερασμένου PS4.
 
θα έλεγα να μη προτρέχουμε. ας περιμένουμε να δούμε και την λιανική τιμή πώλησης του Scorpio. Αν και πιστεύω ότι οι κινήσεις αυτές είναι λάθος γιατί οι εταιρίες δεν σέβονται ουσιαστικά την εγκατεστημενη βάση πελατών που έχουν ήδη , κατι μου λέει ότι τελικά θα τους βγει καλή αυτή η κίνηση γιατί ο κόσμος θα αγοράζει το neo αφού δεν θα βρίσκει το παλιό ps4. βέβαια πάντα ο καταναλωτής έχει τη δύναμη στα χέρια του. το μυαλό δεν ξέρω αν έχει ακόμα. . .
 
Ps4 pro τελικώς. Ποια θα είναι άραγε η τύχη των πωλήσεων και πώς θα μοιραστεί η πίτα ανάμεσα σε απλά ps4 ps4s και ps4 pro μοντέλα?
 
Αυτο που εχω να πω καταρχην ειναι πως απογοητευτηκα απο την παρουσιαση της sony με φανηκε λες και ηθελαν να τελειωσουν γρηγορα με την ανακοινωση της κονσολας και να ξεμπερδευουν.Οσον αφορα την κονσολα δεν βρισκω κανεναν λογο να σκεφτει καποιος που εχει ps4 να το πουλησει να το δωσει να το πεταξει να το βαλει φωτια τελως παντων για να παρει το ps4 pro οπως το ονομασαν.Βλεποντας αυτα που παρουσιασαν και βλεποντας και το uncharted 4 στο ps4 στα δεικα μου ματια δεν ειδα καμια τρελη διαφορα που να σε αναγκαζει να παρεις το νεο ps4.Φυσικα τα παραμυθια της χαλιμας περι native 4k gaming με αυτα τα specs οποιος τα πιστευει ας σκεπαστει καλητερα γιατι μαλον κοιμοταν εβλεπε ονειρο και ξεσκεπαστηκε ασε που αυτα που παρουσιασαν σε πολλα σημεια το frame drop εκανε μπαμ.1080p 60fps το θεωρω δεδομενο και ας αφησουν καταμερος τα 4k γιαυτους που θα το χαψουν την στιγμη που θες καρτα γραφικων 800-900 ευρω στο pc σε συνδιασμο φυσικα με cpu και ram και παλι 4k 60fps σε ultra settings δεν μπορεις να δεις.Tεραστιο fail η απουσια 4k blu ray την στιγμη που το xbox one S εχει και καταναλωση 310W??? εμπρος λοιπον καλη μου τοστερα τοουλαχιστον με το μουφα 4k που προσπαθουν να ταισουν τον κοσμο θα εχει και ο κατοχος ps4 pro ενα κλο θα μπορει να τηγανιζει κανα αυγο στην κονσολα με τα 310W και να ψηνει κανα τοστ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :p :p:p Απογοητευση και παλι απογοητευση οσον αφορα εμενα εναν κατοχο ps4 που σε καμια περιπτωση δεν θα σκεφτομουνα την αγορα του ps4 pro με αυτα που ειδα σημερα.
 
Απο τη στιγμη που ακουσα για το PS4K αισθανθηκα παραξενα που ο Cerny επεσε σε τετοια λουμπα.

Βιαστηκε πολυ για να λανσαρει κατι ελαφρως ισχυροτερο. Νομιζω οτι η πολιτικη του Phil Spencer που επελεξε ενα πιο μελλοντικο αλλα πραγματικα τουμπανιασμενο κουτι ειναι πιο σωστο και πιο τιμιο (αλλωστε η MS θα πληρωσει στο ενδιαμεσο με κακες πωλησεις του X1 αφου ολοι θα περιμενουν το κτηνακι).
 
Σωστος ο Γουαλη,προδικαζω οτι στο τελος λιγο πριν βγει ο Σκορπιος θα τον λανσαρουν για next gen.


To PRO καλα νεα για οσους δεν εχουν παρει ηδη PS4 (και ακομη καλυτερα για οσους εχουν 4Κ TV και δεν εχουν κονσολα),με την ιδια τιμη παιρνουν updated μηχανακι,οι αλλοι 40.000.000 ηδη κατοχοι του PS4 δεν εχουν ιδιαιτερο λογο να την αλλαξουν την κονσολα τους.



Η εμφανιση του ειναι δεν θελω να πω χαλια αλλα ξενιζει παρα πολυ,εμενα μου θυμιζει τις φωτοσοπιες που βγαινανε παλια στο νετ για το πως θα ειναι το μηχανημα κανα τριαρι χρονια πριν την κυκλοφορια της.



Ξερετε σελοτεϊπ και δυο gamecube μαζι.



Το slim απο την αλλη ειναι κουκλα!



Αα καλα νεα οτι με το νεο firm update τα "παλια" πλεον PS4 θα παρουν HDR ,cool που γινεται με soft update και δεν θελει hardware ειδικο.
 

Αν θες 4Κ gaming και γενικά την καλύτερη δυνατή εμπειρία παίρνεις PC, είναι μονόδρομος. Αν πρέπει να επιλέξεις μεταξύ των δύο αναβαθμισμένων κονσολών προφανώς το ισχυρότερο Xbox Scorpio είναι η προτιμότερη λύση αλλά θα αργήσει ένα χρόνο από ότι φαίνεται. Μπορεί να έχει δίκιο ο 1@Aardvark[/USER] και τελικά αφού υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και αυτή η γενιά έχει ήδη κερδηθεί από τη Sony να το λανσάρουν ως next gen.

Τώρα και το προϊόν και το λανσάρισμα του ήταν μεγάλη αποτυχία. Καταρχάς τα specs τα γνωρίζαμε ήδη οπότε ξέραμε πόσο underpowered είναι. Και δεύτερον αν είσαι απλός καταναλωτής που δεν ξέρεις από τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχεις μπερδευτεί τελείως για το τι προσφέρει αυτό το μηχάνημα σε σχέση με το απλό Playstation. Κάποια παιχνίδια παίζουν σε 4Κ και κάποια δεν παίζουν; Κάποια παίζουν σε 1080p αλλά με HDR; Κάποια δείχνουν απλά καλύτερα σε 1080p και κάποια έχουν πιο ομαλή κίνηση; Κάποια δεν έχουν καμία βελτίωση; WTF?

Παρόλο που φαίνεται τελείως μάπα λέω να το πάρω πάντως. Όπως λένε και στο χωριό μου it's all about the games και σιγά σιγά το Playstation αρχίζει να μαζεύει κάποια exclusive games που δεν μπορείς να τα βρεις αλλού (κάτσε βέβαια να δούμε αν θα αξίζουν). Βέβαια αν είχα ήδη PS4 δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω αναβάθμιση. Και αν το Pro καταφέρει να επικρατήσει τελικά του φαινωμενικά ανώτερου Scorpio θα είναι λόγω software library. Θα δείξει.

 
Παιδιά προς τι η γκρίνια; Όποιος θέλει κρατάει τη παλιά του κονσόλα όποιος θέλει να "αναβαθμίσει" σε μια διπλάσια δύναμης κονσόλα δίνει το παλιό του μηχάνημα πίσω σε διάφορα μαγαζιά που υπάρχουν και με 250 ευρώ επιπλέον έχει ένα αρκετά καλό μηχανάκι για τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι να ανακοινώσουν νέα κονσόλα. Όποιος δεν είχε καν έχει δυο καλές προτάσεις η μια στα 300 και η άλλη στα 400. Πραγματικά σε αυτά τα specs είναι σχεδόν τρελό να μιλάμε για 4Κ παιχνίδια αλλά φαίνεται πως αυτό το upscale που κάνει η κονσόλα (όπως και το υπάρχον PS4 κάνει upscale από 900 σε 1080 στα περισσότερα παιχνίδια - δεν είναι native ανάλυση το 1080) φαίνεται να έχει πολύ καλά αποτελέσματα σύμφωνα με κάποιες εντυπώσεις δημοσιογράφων που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Από την άλλη διάβασα πως και το Tomb Raider και το The Last of Us παίζουν σε native 4K ανάλυση. Είμαι επιφυλακτικός, δε πιστεύω τα πάντα αλλά από την άλλη δεν κρίνω μόνο με υποθέσεις. Σε πολύ λίγο καιρό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εν ολίγης... Δεν πιέζει κανείς κανέναν να πάρει κάτι. Αν έκανε ένα μηχάνημα τούμπανο και έβγαινε και ζητούσε κάνα 600άρι (γιατί πάνω κάτω κάτι τέτοιο θα ζητούσαν) θα υπήρχε γκρίνια παντού. Επίσης αν και δε με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα, η κονσόλα (το Pro λέω) μπορεί να παίξει κανονικά 4Κ ταινίες και να δείτε πως θα γίνει στο μέλλον μιας και είναι θέμα καθαρά software αφού το hardware για αναπαραγωγή υπάρχει κανονικά μέσα στο μηχάνημα. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Ο λόγος; Όταν επί εποχής PS3 και ΧΒΟΧ υπήρχε ο πόλεμος μεταξύ bluray και hd dvd η SONY ήθελε να τελειώσει τον πόλεμο του φορμάτ και έβαλε το PS3 να είναι μια πολύ καλή επιλογή ως bluray player. Εκεί τελείωσε και το θέμα του τι τελικά υπερίσχυσε. Τώρα που δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και θέλει να σπρώξει τα dedicated δικά της player για 4Κ έχει "κλειδωμένη" την αναπαραγωγή. Όπως και με το HDR που θα έχει και το τωρινό PS4 μέσω update έτσι εικάζω πως θα γίνει και για το PS4 Pro. Me 250 ευρώ λοιπόν όποιος επιλέξει να πάρει νέα κονσόλα θα έχει μια αρκετά πιο δυνατή κατάσταση στα χέρια του είτε έχει να παίξει σε 1080 είτε σε 4Κ τηλεόραση. Προσωπικά δεν έχω 4Κ και έτσι δε θα μπορώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο το νέο PS4. Θα το πάρω; Ναι στα σίγουρα αφού είμαι πεπεισμένος πως θα δω αρκετά μεγάλη βελτίωση στο performance και στην εικόνα/λειτουργία γενικότερα. Για τηλεόραση δε το συζητάω καν ακόμη. Άς ξεκαθαρίσει το θέμα σχετικά με το hdr, τι lag προσθέτει, ας δοκιμαστεί και όταν και αν μπορώ, αποφασίζω...

Α, ναι και κάτι ακόμη... Διαβάζω και ακούω παντού γκρίνιες και για το θέμα των τηλεοράσεων πως πρέπει να αγοράσει ο άλλος νέα τηλεόραση κλπ. Να θυμίζω πως στις πρώτες μέρες των Xbox 360 και PS3 πλήρωνες 1200 ευρώ για HD Ready 23 ιντσών;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαι με soft upgrade να μην γινεται υπαρχει παντα η λυση της πρωτοπορου Μ$ lol.

 

 

 




3837-1.jpg
 
Fred Madison είπε:
Α, ναι και κάτι ακόμη... Διαβάζω και ακούω παντού γκρίνιες και για το θέμα των τηλεοράσεων πως πρέπει να αγοράσει ο άλλος νέα τηλεόραση κλπ. Να θυμίζω πως στις πρώτες μέρες των Xbox 360 και PS3 πλήρωνες 1200 ευρώ για HD Ready 23 ιντσών;
Δεν ξέρω, είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις νέα τηλεόραση? Κατι είχε πάρει το μάτι μου ότι το Scorpio θέλει νέα θύρα HDMI για να δουλέψει, αληθεύει?

Πάντως με το 360 δεν ήσουν υποχρεωμένος, εγώ και ένας φίλος στην αρχή σε SD το είχαμε συνδέσει. Μια χαρά ήταν, δούλευε, απλά δεν είχες HD.

1200 ευρώ για 23 ίντσες πολύ μου φαίνεται. Εγώ την πρώτη 32άρα HD ready την είχα πάρει 700 ευρώ.

Πάντως όσον αφορά το ontopic, εγώ αν είχα αγοράσει PS4 πριν από ένα χρόνο πχ, τώρα θα αισθανόμουν τελείως κορόιδο.

.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι σίγουρα δεν εισαι υποχρεωμένος να πάρεις νέα τηλεόραση. Το ίδιο πράγμα λέμε... Λες και ειναι αναγκαστικό να πάρεις νέα τηλεόραση μιλούν κάποιοι. Για τα 1200 ευρώ μιλώ από δίκη μου πείρα μια Samsung που ειχα πάρει τότε... Την τιμή τη θυμάμαι πολυ καλά... :) ίσως κάποιους μήνες αργότερα να είχαν πέσει αρκετά οι τιμές...

τωρα σχετικά με το ps4 το ειχα πάρει πρώτη μέρα κυκλοφορίας... Το έχω κοντά στα 3 χρόνια λοιπόν... Δε μπορώ να πω πως χαίρομαι που η κατάσταση με τις κονσόλες έχει πάρει τον δρόμο που έχει πάρει αλλά δε το θεωρώ και τραγικό. Καλύτερα να είχαμε έναν κύκλο ζωής όπως τον είχαμε μάθει αλλα αυτο έχει αλλάξει στα πάντα (και όσον αφορά το console/handheld gaming την αρχή την έχει κάνει η Nintendo με τα αλλεπάλληλα μοντέλα που έβγαζε και καταργώντας προηγούμενα - μη τα ξεχνάμε) με τα + και - που μπορεί να κουβαλάει κάτι τέτοιο ... Αν κάποιος έχει πάρει το PS4 πέρυσι όπως λες που σημαίνει πως δε καιγόταν και ιδιαίτερα να το έχει από τις πρώτες μέρες του, θεωρώ που ούτε κρύο ούτε ζέστη θα του κάνει... Δηλαδή δε θα ειναι κάποιος που ασχολείται ενεργά με το gaming όπως κάποιο άλλοι. Ετσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον...
 
Πάντως όσον αφορά το ontopic, εγώ αν είχα αγοράσει PS4 πριν από ένα χρόνο πχ, τώρα θα αισθανόμουν τελείως κορόιδο.
Τελείως όχι, αλλά το πήρα τα περασμένα Χριστούγεννα, και μετά από τρεις τέσσερις μήνες ακούστηκαν οι πρώτες φήμες :wait2: !!!

Αν κάποιος έχει πάρει το PS4 πέρυσι όπως λες που σημαίνει πως δε καιγόταν και ιδιαίτερα να το έχει από τις πρώτες μέρες του, θεωρώ που ούτε κρύο ούτε ζέστη θα του κάνει... Δηλαδή δε θα ειναι κάποιος που ασχολείται ενεργά με το gaming όπως κάποιο άλλοι. Ετσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον...
Για μένα που το ήθελα για τα παιχνίδια της Naughty Dog :worship: , και της Insomnia :worship: και μόνο (γιατί έχω το PC, που μου τρώει το 80% του όποιου χρόνου διαθέτω για gaming :headbang: ), πάλι σαν ψιλο κοροϊδία θα το έβλεπα!! (Μέσα στην εγγύηση είναι ακόμα το μηχάνημα :takethat: !!! ). Απλά δεν καίγομαι για την παραπάνω ισχύ του Pro, γιατί έχω το PC μου :headbang: !!!!!!!

Εγώ την πρώτη 32άρα HD ready την είχα πάρει 700 ευρώ.
Ταπεινή μου γνώμη, είναι ότι 4Κ για να καταλάβεις διαφορά πρέπει να είναι η τηλεόραση, πάνω από 55" - 60". Σε 48" Full HD είδα πλέον διαφορά κανονικού Blu - Ray με .mkv 10 - 13 GB. Και σε αυτό το μέγεθος οθόνης, μια χαρά είναι τα 1080p. (Εδώ και τα παιχνίδια του 360, φαίνονται μια χαρά).
 
Και εγω 26αρα HDReady Sony 1000 ευρω την ειχα παρει τοτε,ενα χρονο μετα που φθηνυναν βρηκα 32αρα HDReady με 1000 ευρω,απο τοτε εβαλα μυαλο και δεν ξαναπηρα lol.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απλά σαν διαφορά ειναι πως τότε ήξερα πως με το να αλλάξω από sd τηλεόραση σε hd ήμουν ενήμερος για τις διάφορες, προτερήματα κλπ. Τωρα υπάρχει η πλύση εγκεφάλου να πάμε σε 4Κ τηλεοράσεις και HDR χωρίς όμως να ειναι σαφές το τι προσφέρουν και ποια ειναι τα μείον γιατί τα υπερ μας έχουν ζαλίσει να μας τα λένε. Για να μη πω πως αυτή τη στιγμή έχω μια 65άρα Samsung η οποία ειναι πολυ δυνατή, την αγόρασα πριν τρία χρόνια και αν αποφασίσω στο μέλλον να ¨αναβαθμισω¨ θα πρέπει να σκοτώσω αυτή που έχω πράγμα που με χαλάει ιδιαίτερα αφού είμαι πολυ ευχαριστημένος... Θέλει υπομονή το πράγμα για να γίνει καθαρό το τι πραγματικά ισχύει από όλα αυτά που λένε... Για την κονσόλα όμως είμαι σίγουρος πως θα κάνω την κίνηση...
 
80s ρε!

 


80s ps4 pro ad





 
Πίσω
Μπλουζα