PS1 memory card σε PS2

nightquest

RetroWannaBe
Joined
1 Οκτ 2009
Μηνύματα
84
Αντιδράσεις
7
Γεια σας παιδιά! Θέλω κάποιος να με βοηθήσει αν μπορεί και καλύτερο μέρος από αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ...

Έχω εδώ και αρκετό καιρό το Wing Commander IV για Playstation 1 και ήθελα πολύ να το παίξω γιατί λατρεύω την συγκεκριμένη σειρά... Δεν μπορούσα όμως να το απολαύσω καθώς δεν μπορώ να κάνω save! Δεν έχω στην συλλογή μου το πρώτο Playstation, δυστυχώς... Ρωτώντας από εδώ και από εκεί έμαθα πως για να σώσεις παιχνίδι του πρώτου Playstation στο δεύτερο πρέπει να βρεις κάρτα μνήμης του πρώτου. Ψάχνοντας στην Θεσσαλονίκη δεν ήμουν τυχερός, αλλά σε μια πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα βρήκα στο ELX...

Χθες επιτέλους βρήκα χρόνο να δοκιμάσω αν τελικά μπορώ όντως να κάνω save και μαντέψτε... "No card found in slot"! Τι ξαναξεκίνησα το παιχνίδι βάζοντας την κάρτα στην άλλη υποδοχή, τι την κουνούσα σιγά σιγά πάνω-κάτω μπας και δεν κάνει καλή επαφή... Ό,τι μπορούσα να σκεφτώ το δοκίμασα.

Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω, τελικά όλη αυτή η ιστορία με την κάρτα μνήμης Playstation 1 ισχύει; Και αν όχι, τότε υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να μπορώ να κάνω save στο Playstation 2; Κάπως πρέπει να γίνεται, αλλιώς η όλη ιστορία με την συμβατότητα μεταξύ των δύο μηχανημάτων είναι χωρίς νόημα...

Να σημειώσω πως η κάρτα που βρήκα είναι "Made in Japan" και ό,τι γράφει πίσω είναι μόνο στα γιαπωνέζικα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ξεχωριστές κάρτες για κάθε region και αν έχει σημασία...

Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει και να με βοηθήσει θα το εκτιμήσω πάρα πολύ! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά!
 
Οι αυθεντικές Σονυ κάρτες του 1 παίζουν σίγουρα στο 2 ,αλλά οι υπόλοιπες δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι συμβατές.Ενδεικτικα εχω δύο no name η μία δουλεύει, η άλλη όχι.Οι κάρτες δεν εχουν region lock πάντως.

Προσπάθησε να βρεις μια αλλή να ξαναδοκιμάσεις, και αν δεν λειτουργήσει παλι μπορείς να παιξεις στον υπολογιστή σου με κάποιον emulator!
 
ισχύει όντως για τα παιχνίδια του 1, με αυθεντική κάρτα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
 
Αυθεντική είναι η κάρτα... Λογότυπο Sony πάνω πάντως έχει! Ξέρω γω, θα ξαναπροσπαθήσω... Αλλιώς θα καταφύγω σε emulator :( Ίσως να είναι το Wing Commander που βαράει μπιέλα, τι να πω... Ευχαριστώ πολύ πάντως παιδιά!
 
Το γεγονός ότι αναγράφει πάνω το λογότυπο της SONY δεν λέει και τίποτε! Σιγά μήπως οι μαϊμουδοτρόφοι κολλάνε σε τέτοια!!!!

Να δεις ROLEX που πεινάνε για μπανάνες!!!!
 
Παιδιά το έκανα και εγώ το πείραμα στο PS2.

Με "μαϊμουδένια" κάρτα έβγαινε το μήνυμα "No card found in slot". Με την original Sony όλα καλά...

Πω πω τι ανακάλυψα σήμερα εξαιτίας σας (για μία ακόμα φορά)...

Πραγματικά δεν είχα δοκιμάσει να παίξω παιχνίδι του PS1 στο PS2!!!

Πάντως για να λέμε την αλήθεια δεν έχω δει ποτε μαϊμού κάρτα με το λογότυπο Sony...
 
Τι να πω, θα το ψάξω και εγώ και για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω!

Λέτε να παίζει ρόλο ότι έχω το slim και όχι το παλιό; Anyway, καλό βράδυ παίδες! Cheers!
 
Και εγώ το slim έχω. Όχι το καινούργιο - καινούργιο με το τροφοδοτικό μέσα, αλλά με το εξωτερικό. Θα σου πρότεινα πάντως αν ενδιαφέρεσαι για τα παιχνίδια του PS1, (όπως εγώ που αν και έχω σχετικά λίγα κάνω σαν τρελός γι' αυτά) να έβρισκες μια κονσόλα. Μπορείς να βρεις σε πολύ χαμηλή τιμή αν το ψάξεις λίγο.
 
Αν θες τόσο πολύ να το παίξεις στο Playstation 2, χτύπα μια original κάρτα από το [ame=http://www.amazon.co.uk/Official-Sony-Playstation-Memory-Card/dp/B00004TMOR/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=videogames&qid=1265826825&sr=8-3]Amazon ... Δεν είναι ακριβή...
 
Οντως υπαρχουν παρα πολλα παιχνιδια που χρειαζοντε την αυθεντικη playstation 1 memory card για να αποθηκευσουν δεδομενα. Υπαρχουν και αρκετες απο τριτους.. Να ξερεις ομως οτι παρα πολλες χαλανε πολυ ευκολα απο μονες τους.. Εχουν πεθανει 3 τετοιες χωρις λογο και αιτια και πονεσα παρα πολυ..

Αυθεντικες ps1 καρτες μνημης μπορεις να παρεις απο το ebay.co.uk εχω παρει μερικες για να υπαρχουν.
 
Ναι, βρήκα και εγώ... Αλλά η κονσόλα είναι μάλλον η καλύτερη λύση... Άλλωστε αφορμή δεν ψάχνουμε όλοι για να μεγαλώσουμε την συλλογή μας; ;)
 
παιδια ουτε εμενα σωζει παιχνιδια απο το ps1 , εχω το σλιμ και καρτα μνημης 8mb κανινικη της sony και οταν παω να παιξω και να σωσω λεει πως δεν υπαρχει καρτα μνημης τι κουλα ειναι αυτα.
 
τα PS1 παιχνίδια θέλουν και PS1 μνήμη.
 
μπα; από πότε έγινε αυτό;
 
2 original εχω....

καμια δεν παιζει
 
βλέπω τα "κοψίματα" στο slim παραγίνανε... κρίμα
 
οι PS1 memory card λειτουργουν κανονικοτατα στο PS2 slim μιας και εχω τερματισει αρκετα PS1 παιχνιδια σε αυτο!

Καλα θα ηταν παντως να μπορουσες να σωσεις σε PS2 card :)

Αλλα οπως και να το κανουμε, αλλο το PS1 και αλλο το PS2.

Εγω εχω μια αυθεντικη sony, αλλα ειναι μονο 1MB :(

Αλλα δεν πειραζει, εχω κανει τον υπολογιστη μου παιχνιδομηχανη :)

Μπορεις να εχεις επισης εναν μετατροπεα για να βαζεις την καρτα μνημης

στον υπολογιστη και να σωζεις τα saves σου στο σκληρο η .....

Επισης αμα εχεις modded PS μπορεις να μεταφερεις τα saves σου αμεσως σε usbstick :)

Αλλα να ξερεις οτι ο ePSXe δινει ρεστα :)
 
μπορεί στα τελευταία μοντέλα slim να μην παίζει, είδα και στο google αποτελέσματα με αυτό το πρόβλημα... τί να πώ.... fat και πάλι fat
 
Μπορεις να εχεις επισης εναν μετατροπεα για να βαζεις την καρτα μνημηςστον υπολογιστη και να σωζεις τα saves σου στο σκληρο η .....
Που μπορούμε να βρούμε ένα τέτοιο?
 
Πίσω
Μπλουζα