PS3 Dissasemble (Αλλαγη Παστας)

Daytime Dreamer

RetroActive
Joined
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
290
Αντιδράσεις
7
Υστερα απο διαφορα ποστ online που με βαλανε σε σκεψεις αποφασισα να ανοιξω το 60αρι Γιαπωνεζικο PS3 μου να αλλαξω παστα και για ενα γενικο καθαρισμο μιας και το ανεμιστηρι του εκανε τρομερο θορυβο

Η παστα που εβαλα ηταν η Arctic Ceramique (δεν εβαλα arctic silver γιατι ειμαι αρκετα κοτα οτι μπορει να sort-αρω τιποτα οποτε λεω αστο!)

Πηρα μερικες pics που εστιαζουνε στην κακη ποιτητα της παστας και την βρωμα που μπορει να μαζεψει ενα PS3 σε χωρο αεριζομενο και απο ατομο που δεν καπνιζει. Δεν τρελαθηκα στις Photo μιας και οι online guides που υπαρχουν στο να ανοιξει καποιος το ps3 εχουνε τονους pics.

Στο ζουμι

IMG_0712.jpg


IMG_0713.jpg


IMG_0714.jpg


IMG_0715.jpg


IMG_0717.jpg


IMG_0718.jpg


IMG_0719.jpg


IMG_0720.jpg


IMG_0721.jpg


IMG_0722.jpg


Και εδω με την καινουργια arctic ceramique

IMG_0723.jpg


Πλεον το ανεμιστηρι αργει να παρει μπρος περιπου 10 λεπτα (πριν αρχιζε στα 2-3 λεπτα) και δεν βαραει τοσες στροφες οσο πριν ενω απο πισω βγαινει ζεστο ζεστο αερακι, δειγμα οτι η αγωγιμη παστα δουλευει καλα (αν και πριν εβγαζε πολυ ζεστο αερο απο πισω)
 
Δεν έχει τόσο σημασία η αλλαγή πάστας από τη στιγμή που ο αέρας πίσω είναι ζεστός. Φυσικά, όταν ανοίξεις τη κονσόλα, καλό είναι να την αλλάξεις.

Αποφεύγω την πάστα που έχει μέσα ρινίσματα μετάλλου, ωσάν οξαποδώ το λιβάνι. Καλή η επιλογή της ceramique.
 
ωραίος! για τα 40αρια τα Ευρωπαϊκά έχει ακουστεί κανα tip?
 
Pooky συμφωνω με αυτα που λες. Αλλα παρολο που ηταν και πριν ζεστος ο αερας το ανεμιστηρι επαιρνε μπροστα πολυ γρηγορα και δουλευε στο maximum συνεχεια ... οχι και πολυ καλο σημαδι.

Και γω παστες του στυλ Arctic Silver τις αποφευγω ... δεν κερδιζεις και τιποτα ουσιαστικο .... πολυ ρισκο

Keropi εαν δεν εχεις τον 19αρι ανεμιστηρα (αυτον με τα 19 blades δηλαδη) μπορεις να τον παραγγειλεις και να τον αλλαξεις (νομιζω πρεπει να εχεις τον 15αρη)

Γενικως ακουγεται οτι καποια πρωτα ps3 (60 , 20 και 40gb νομιζω) ειχανε παστα που με τον καιρο ξεραινεται οποτε καλη η αλλαγη εαν ειναι εκτος εγγυησης το μηχανημα. Εμενα ητανε εδω και καιρο
 
θα το δω το θέμα με τον ανεμηστήρα, πάντως ακόμα και μετά από πολύωρα Demons Souls / Uncharteds κτλ, ποτέ δεν το άκουσα να πάει στο 100% (υποθέτοντας ότι 100% είναι ο θόρυβος που κάνει κατά το fan test)
 
Το θέμα είναι η σκόνη που έχει πιάσει η ψήκτρα. Αν είναι μέσα στη βρώμα, επόμενο είναι να ανεβάζει στροφές μια και φυσάει τη μπίχλα και όχι το μέταλλο.

Άνοιγμα και καθάρισμα είναι η μόνη λύση. Έτσι καθαρίζω και το 360 μου.
 
Πίσω
Μπλουζα