PS3 region free?

plintiriopiaton

RetroActive
Joined
24 Φεβ 2007
Μηνύματα
249
Αντιδράσεις
7
δεν σας είπα κάτι άλλο, έβαλα το Castlevania την Αμερικανική έκδοση από PS1 στο PS3 και δεν έπαιζε. όμως παίζει Αμερικάνικα δισκάκια απ' ότι λένε είναι region free στα παιχνίδια. αλλιώς πως παίζει κάτι Ασιατικά; Η γιατί το λένε region free το μηχάνημα;
 
Είσαι σίγουρος ότι παίζει τα PS1 games το PS3?

Εμενα ούτε το PS2 δεν έπαιζε μερικά του PS1..
 
Δεν ειναι region free το ps3, με εξαιρεση τα ps3 games (μεχρι στιγμης δλδ) και μονο.

Δυστηχως μην ελπιζεις πολλα επι του ζητηματος, μιας και η υποστηριξη σε ps1 / ps2 games σταματαει, μιας και προκειται να αρχισουν να πουλανε τα παιχνιδια, μεσω του online store.

Το καλυτερο που μπορει να γινει για region free, ειναι καποιο exploit/modchip, τα οποια εχουν δρομο ακομα..
 
ολα τα ευρωπαικα(τα αμερικανικα και ασιατικα οχι) παιχνιδια του ps1 και ps2 παιζουν κανονικοτα στο ευρωπαικο ps3(για την ακριβια ενα 90% αυτων), τα αμερικανικα και ασιατικα παιχνιδια του ps3 παιζουν κανονικοτατα στο ευρωπαικο ps3.οσο για την υποστιριξη του ps2 θα συνεχισει για τουλαχιστον 3 χρονια κανονικοτατα :)
 
Τα παιχνιδια του ps1 / ps2 δεν παιζουν κανονικοτατα στο ps3.

Ναι, υπαρχουν updates (ολο ενα και ποιο αραια), τα οποια κανουν τα παιχνιδια να παιζουν μερικως. Η sony εχει μια επισημη λιστα.. αλλα ειναι πολυ μακρυα απο το να χαρακτηριστει βασιμη, μιας και τα παιχνιδια χωριζοντε σε:

*** No known issues to date

** Should play on PLAYSTATION®3 with some minor issues

* Should play on PLAYSTATION®3 with noticeable issues

Το προβλημα εδω ομως ειναι, οτι δεν αναφεροντε περετερο λεπτομεριες.. Πχ ενα παιχνιδι που "τρεχει 100% τελεια", μπορει να μην λειτουργει σωστα αν σε μια πιστα με το ταδε αντικειμενο και με τοση ενεργεια πας να μιλησεις στον ταδε κτλ.

Υποψην, με καθε νεο update, φτιαχνοντε καποια "ΑΑΑ" παιχνιδια, και χαλανε καποια παλαιοτερα..

Εξαιρεση στα παραπανω, αποτελει το ιαπωνικο / αμερικανικο ps3, που ειχαν hardware για το ps2.. και παλι ομως, δεν παιζαν ολα τα ps1 καλα.

jaguar-man, μπορεις να μου πεις που ειδες για υποστηριξη του ps2 στο ps3, για τα επομενα 3 χρονια;

Πηγες που αναφερανε την διακοπη υποστηριξης παιχνιδιων ps2 στο ps3, αναφερανε μια υπηρεσια οπου θα κατεβαζεις ps2 στο ps3.

To link ειναι αυτο εδω: http://www.dbtechno.com/gaming/2008/02/13/sony-hints-at-downloadable-ps2-games-on-ps3/
 
85 παιχνιδια psone εχω και εχω δοκιμασει και αλλα απο συλλογη κολλητων μου και παιζουν τελεια(δεν καταλαβαινω τι εννοεις αν παιζουν καλα? παιζουν παρα πολυ καλα ) οσο για το ps2 θα συνεχισει να υποστιριζεται για πολυ ακομη, το λιγοτερο 3 χρονια φιλε μου(το βαρεθηκατε ε:biglaugh::biglaugh::biglaugh:???) δεν ψοφαει το ατιμο:biglaugh: μην μου πεις οτι εισαι απο αυτους που νομιζουν οτι η sony θα παρατισει το ps2??? οσο για το αν παιχνιδι κολλαει στην ταδε πιστα κλπ μονο σε x-box forum τα λενε αυτα ξερεις λασπολογια και ετσι
 
Bishi Bashi, Smurfs και πολλά άλλα Psone τα παίζει κανονικά και δεν κολλάει πουθενά εκτός του Castlevania επειδή είναι Αμερικανική έκδοση.Ολα τα PS2 περίπου 100 games τα παίζει μια χαρά...και είμαι σίγουρος όπως είπε και jaguar ότι θα συνεχίσει να τα παίζει μια χαρά γιατί το PS2 θα αργήσει πολύ να φύγει. άσε που άκουσα και μια πολύ κουβέντα από κάποιο μέλος εδώ. Γιατί ο κόσμος αγοράζει ΧΒΟΧ όταν έχει υπολογιστή? αφού ότι έχει το ένα έχει και το άλλο, αλλά και πολλά ακόμα...ξέρω ξέρω άρχισε πάλι η μάχη C64 vs Spectrum... :)
 
Φιλε μου και εγω εχω δοκιμασει πανω απο 100, αυτο δεν λεει το παραμικρο ομως.

Πλυν πολλων ανεπισημων λιστων, οπως της παρακατω,http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_games_incompatible_with_PlayStation_2 υπαρχουν υπερβολικα παρα πολλα παιχνιδια τα οποια ειναι σε μια απο τις 3 κατηγοριες που αναφερα παραπανω. Δεν γνωριζω αν απλα εβαλες ενα δισκακι στο ps3 σου, η αν ασχοληθηκες εστω και λιγο περισοτερο, ωστοσο η αληθεια απεχει κατα πολυ, και ειναι κοινα αποδεκτο.

Δεν με νοιαζει τι κανει η σονυ και η καθε σονυ, αλλα ο λογος που πηρα δευτερο ps2 ειναι γιατι γνωριζω οτι υπαρχει μια πολυ καλη περιπτωση να μην παιξω το παιχνιδι μου οπως θα επρεπε, οπως και οτι θα σταματησει να υποστηριζεται η bc υπηρεσια της sony, στο βωμο του να κατεβαζεις παιχνιδια επι πληρωμη. Ολα αυτα που αναφερεις περι ps2 / υποστηριξη / κτλ, δεν εχουν καμια σχεση με το γιατι δεν μπορει να παιξει ο plintiriopiaton ps1 games στο ps3, και γιαυτο δεν δινω και συνεχεια.

Ωσον αφορα το τι παιζει και τι οχι με το backwards compatibility, και το τι λενε τα m$bots, επειδη αυτα τα εχω δει εγω στο δικο μου ps2, και στα ps3 φιλων, μαλλον δεν εχεις ασχοληθει και πολυ με το ζητημα, πλυν του να βεβαιωθεις οτι ενα παιχνιδι "απλα bootαρει".

Απο εκει και περα.. το γιατι δεν παιζει σωστα το ps2 & ps3 τα παιχνιδια των προηγουμενων μηχανηματων, δειτε τις αρχιτεκτονικες διαφορες των μηχανηματων, και τις επισημες λιστες με προβληματα των παιχνιδιων της ιδιας της sony, και το ξανασυζηταμε. :)
 
τα παιχνιδια του ps2 παιζουν με βελτιωμενα γραφικα στο ps3 ,τα παιχνιδια του psone επισης το ιδιο,προβληματα με μαγιες ενεργειες και σε ποιον θα μιλησεις μεσα στο παιχνιδι δεν ισχυουν φιλε μου, οσο για το ps2 καλα εκανες και το πηρες δεν θα μας αφησει νωρις, τωρα οσο αναφορα τις ειρωνιες σου δεν θα απαντησω :) δεν ειναι του χαρακτηρα μου.
 
Ψυχραιμία παιδιά...ας παίξουμε κανένα παιχνιδάκι να χαλαρώσουμε λίγο...όχι να μαλώνουμε τώρα και για την παλιοσόνυ και κάθε σόνυ... :)
 
jaguar-man είπε:
τα παιχνιδια του ps2 παιζουν με βελτιωμενα γραφικα στο ps3 ,τα παιχνιδια του psone επισης το ιδιο,προβληματα με μαγιες ενεργειες και σε ποιον θα μιλησεις μεσα στο παιχνιδι δεν ισχυουν φιλε μου, οσο για το ps2 καλα εκανες και το πηρες δεν θα μας αφησει νωρις, τωρα οσο αναφορα τις ειρωνιες σου δεν θα απαντησω :) δεν ειναι του χαρακτηρα μου.
Εξακολουθεις να εισαι εκτος θεματος. Το προβλημα εδω, ειναι οτι μεν δεν γνωριζεις, -πραγμα που δεν ειναι απαραιτητα κακο-, αλλα εισαι ισχυρογνομων αβασιμα, χωρις στοιχεια η ενδειξεις, και απλα το συνεχιζεις γιατι απλα μπορεις. :)

Επειδη εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να διαφωνω σε κατι το οποιο ειναι ξεκαθαρισμενο εδω και καιρο, οσο απο χρηστες / παικτες οσο και την ιδια την $ony, απλα δινω μερικα σχετικα links με το κατα ποσο "δεν ισχυουν".

Προβληματα σε παιχνιδια αναγνωρισμενα απο την sony για το playstation 2.

http://www.us.playstation.com/News/ConsumerAlerts/Compatibility.html

http://www.us.playstation.com/News/ConsumerAlerts/softwareTitles_75001.html

Προβληματα παιχνιδιων σε ps1 αλλα και σε ps2 αναγνωρισμενα απο τριτους.

http://ps2.ign.com/articles/659/659949p1.html

http://www.tokyo-nights.org/forum/showpost.php?p=35092&postcount=14

http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/915821/9781

Τα παραπανω ειναι γνωστοποιημενα εδω και καιρο. Το ps2 ειχε software backwards compatibility, το οποιο αν και ειχε καποια καλα, οπως τα παιχνιδια να εχουν καπως καλυτερα γραφικα & τρεχουν γρηγοροτερα, ειχε και αρκετα ασχημα, μιας και η συμβατοτητα δεν ηταν 100%, καθως αλλαζε και απο μοντελο ps2 σε μοντελο ps2. Δυστηχως, αν και λεγανε διαφορα, αυτο δεν αλλαξε ουτε στο pstwo slim, μιας και εχω κανει πολλα πειραματα με τα παιχνιδια και εγω ο ιδιος.

To αρχικο μοντελο playstation 3, ουσιαστικα ειχε μεσα του ενα pstwo. Αυτο σημαινει 100% αναπαραγωγη στα παιχνιδια ps2, αλλα οχι και στα παιχνιδια ps1. Οτι ισχυε στο playstation 2 compatibility list, πανω κατω ηταν το ιδιο για τα παιχνιδια του playstation 1 στο playstation 3.

Δυστηχως ομως, η $ony τερματισε την παραγωγη μηχανηματων με hardware ps2 (emotion engine), και το γυρισε επισης στο software emulation. Πλεον, τα μηχανηματα ps3 στην αγορα λειτουργουν με software για να παιξουν ps1/ps2 παιχνιδια. Δυστηχως για ακομα μια φορα, υπαρχουν ακομα περισοτερα προβληματα στο να παιξουν σωστα πολλοι τιτλοι για ps1 & ps2. Το λυπηρο της υποθεσης ειναι, πως αν και βγαινουν αναβαθμισεις για να παιζουν παιχνιδια, καποια φτιαχνουν, καποια αλλα ομως χαλανε..

http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_games#Removal_of_hardware_support

Προβληματα αναπαραγωγης παιχνιδιων playstation 1 & playstation 2 στο playstation 3, αναγνωρισμενα επισημα απο την sony

http://faq.eu.playstation.com/bc/bcGames.htm

Η λιστα ειναι πραγματικα τεραστια, και η sony προσφερει μια μηχανη αναζητησης, που εχει καποιες λεπτομεριες για το αν ενα παιχνιδι παιζει η οχι. Δυστηχως, οι αναφορες ειναι παρα πολυ επιγραμματικες, και το προβλημα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οτι φαινεται η πιστευει ο καθενας.

Προβληματα αναπαραγωγης παιχνιδιων playstation 1 & playstation 2 στο playstation 3, αναγνωρισμενα απο τριτους

http://www.ps3comp.com/view.asp

http://ps3.ign.com/articles/745/745439p1.html

Αν οι αναφορες απο την ιδια την sony, μεγαλα websites και forums του χωρου, αλλα και απλους παικτες οπως εγω, την βλεπεις ως λασπολογια απο xbots, τοτε okay ρε μεγαλε, ειμαστε ολοι μια οργανωμενη κλικα που θαβουμε την sony! :rolleyes:
 
!!

Να βάλουμε κανεναν emulator για να παίζουμε τα παιχνίδια του Play 1 στο Play 3:) εκει καταντήσαμε...
 
Δυστηχως thamonas, απο τοτε που ανακοινωθηκε πως θα πρεπει να πληρωνεις για να κατεβαζεις παιχνιδια ps1, ηταν επομενο να συμβουν ολα αυτα τα ζητηματα.

Ωστοσο, το προβλημα εδω ειναι, οπως ουτε η πανεξυπνη sony ειναι σε θεση να τα εφαρμοσει σωστα, μιας μεχρι και τα παιχνιδια επι πληρωμη εχουν προβληματα!
 
:eek::eek::eek: ΜΕΝΩ ΠΑΓΩΤΟ δεν τα ηξερα ολα αυτα εχεις απολυτο δικιο οντως ειχα λαθος γνωμη (βλεπεις μιλουσα βασιζμενος στην προσωπικη μου εμπειρια). και κατι αλλο θα σου ελεγα να διαβασεις του κανονισμους του forum ξανα, και τους χαρακτηρισμους καλυτερα να τους αφαιρεσεις απο το post σου οπως και τα ειρωνικα σχολια :) ,μπορω και εγω να ειρωνευτω και να χαρακτιρισω αλλα δεν το κανω.
 
Παιδιά ήρεμα!!!!!

Η καλύτερη λύση για Sony fanboys είναι να πάρουν και PS2 και PS3.

Δεν υπάρχει λόγος να "καις" το PS3 για να πάιξεις παιχνίδια του PS2, ένα μηχάνημα που βρίσκεις πιά κοντά στα 110 ευρώ καινούργιο...!!!!!!!!
 
Το θέμα είναι να μειώσουμε λίγο τις κονσόλες που έχουμε ενεργές... :diablotin:
 
buzzer είπε:
Το θέμα είναι να μειώσουμε λίγο τις κονσόλες που έχουμε ενεργές... :diablotin:
Aσε γεμισαμε:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh: η πιο μεγαλη χαρα της μανας μου δεν ειναι που αρραβωνιαζομαι τον αλλο μηνα αλλα που θα παρω ολο το σκυλοκονσολοι μου στο νεο μου σπιτι και θα απαλαχτει απο το ξεσκονισμα μια για παντα :D :D

ωχ τρελλλλλλο off topic
 
/τρελλό off topic mode on.

Και που να δεις το ύφος της αρραβωνιαστικιάς μου στις αρχές όταν της έλεγα ότι ασχολούμαι με games και μόνο με games. Με κοίταζε "κάπως" λες και ήμουνα ο τρελλός του χωριού, με στυλ "μη το φωνάζεις και πολύ", "τι θα πουν οι φίλοι μας" και άλλα πολλά.

Και που να δεις το ύφος της τώρα, όταν όλοι οι "φίλοι" μας, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά και χώρισαν γιατί αντί για κονσόλες και games αποφάσισαν να ασχοληθούν με "τρίτες", με ιππόδρομους, με παλιόμπαρα κτλπ κτλπ.

"Ρίξε ένα Psyvariar II στο Dreamcast και πάμε ένα διπλό". Έτσι κοπέλα μου, έτσι.

True gamers are always true.

/τρελλό off topic mode off.

Kαι τι είναι αυτά που ακούω βραδυάτικα; Να μειώσουμε τον αριθμό των κονσολών που είναι ενεργές; Και τα τρία Dreamcast μου να τα αποσύρω; ΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!! ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!
 
!!

Φίλε pooky...τι τα θέλεις 3 dreamcast??? :) είναι όλα συνδεδεμένα ταυτόχρονα???

Άσχετο: Το κονσόλα Panasonic 3DO την είχε κανένας??
 
Πίσω
Μπλουζα