PSiO: Παίξτε παιχνίδια μέσω της παράλληλης θύρας

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Η συλληψη του εξαιρετικου PSiO ειναι απλη. Αν εχετε το πρωτο playstation και μια sd μνημη, μπορειτε να παιξετε αλλα και να αποθηκευσετε παιχνιδια μεσω της παραλληλης θυρας.

0iSzwrqh.jpg


Οι σχεδιαστες υποσχοντε τελεια συμβατοτητα, κατα πολυ μικροτεροι χρονοι φορτωματος, και πληρης αντικατασταση του cdrom μεσω του PSiO.

Μιας ομως και το PSiO απαιτει την παραλληλη θυρα για να συνδεθει με το playstation, αυτοματως δυστηχως ειναι εντελως ασυμβατο με το psone, καθως και μετεπειτα playstation της σειρας 90XX οπου εχει αφερεθει το κυκλωμα απο την μητρικη.

Η τιμη του δεν εχει ανακοινωθει ακομα, αλλα οι σχεδιαστες υποσχοντε να ειναι λογικη.

Για περισσοτερες πληροφοριες, καθως και για ημερομηνια κυκλοφοριας, δειτε την επισημη σελιδα των δημιουργων του εδω:

http://ps-io.com/
 
Το θέλω για να βρώ δικαιόλογία να ξεθάψω το χιλιάρι μου :p
 
Επειδη εχω συμβατο playstation αν ειναι και η τιμη του λογικη θα το τσιμπησω σιγουρα.
 
Όσοι πέταξαν τα PSX τους λόγω χαλασμένων drive την πάτησαν :p
 
Dr. SLUMP είπε:
Όσοι πέταξαν τα PSX τους λόγω χαλασμένων drive την πάτησαν :p
Δηλαδη θα ειναι ποιο φτηνο απο ενα λειτουργικο playstation ????
 
Ο frontman (?) του project δε φαίνεται να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην PSX homebrew scene :

http://draculax.wordpress.com/2013/07/29/brief-update-on-a-notorious-scammer-taking-over-the-psx-scene

http://psxdev.fav.cc/haunted/

Όπως και να έχει, εφόσον ολοκληρωθεί το προϊόν και είναι απόλυτα λειτουργικό, θεωρώ θα είναι μία αξιόλογη επένδυση για το συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo είπε:
Δηλαδη θα ειναι ποιο φτηνο απο ενα λειτουργικο playstation ????
Η τιμη του λενε θα εξαρτηθει απο την ζητηση της παραγωγης. Τα σχεδια ειναι να κοστιζει κατω απο 150$. Οποτε δεν θα ειναι δυσκολο να κοστιζει ακομα και κατω απο 100$ αν παραξουν αρκετα αντιτυπα.

Scatman είπε:
Ο frontman (?) του project δε φαίνεται να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην PSX homebrew scene :http://draculax.wordpress.com/2013/07/29/brief-update-on-a-notorious-scammer-taking-over-the-psx-scene

http://psxdev.fav.cc/haunted/

Όπως και να έχει, εφόσον ολοκληρωθεί το προϊόν και είναι απόλυτα λειτουργικό, θεωρώ θα είναι μία αξιόλογη επένδυση για το συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται
Εχω δει αυτες τις αντιπαραθεσεις απο τοτε. Δεν θα βαλω και το χερι μου στη φωτια, αλλα οι αντιδρασεις τους μαλλον ειναι υπερβολικες εναντια στο haunter. Απο την μια ειναι ο haunter, οπου οσες φορες εχω διαβασει και δει συνομιλιες του ειναι ευγενεστατος και συζητισιμος, και απο την αλλη ειναι μια μικρη ομαδα ατομων οπου η συνεισφορα τους ειναι με προγραμματα και τιτλους επιπεδου atari 2600 για το ps1, οπου δεν ριχνουνε και πολυ φως στη διαμαχη του. Επειτα o Shane απο το παγκοσμιος αξιοσεβαστο retrojunkie ειναι απο τους επισημους δοκιμαστες και συμβουλους για την προσπαθεια, οποτε θα ελεγα πως ειναι αξιοπιστη και σεβαστη η ολη προσπαθεια τους.

Παρεπιπτωντος, υποτιθεται πως η σειρα 90XX ειτε εχει την παραλληλη εισοδο κρυφη, καλυμενη απο πλαστικο, ειτε λειπει, αλλα εχει η μητρικη την δυνατοτητα να την προσθεσει κανεις. Μεσα απο την κοινοτητα τους ειπανε πως θα υπαρξει καποιος οδηγος για τους κατοχους του playstation 90XX να τροποποιησουνε τα μηχανηματα τους και να δεχοντε το PSiO.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λιγα νεα για την επερχομενη εξαιρετικη κυκλοφορια!

* Η σειρα 90XX καθως και το PSone θα μπορουνε να δεχτουν το PSiO με μια μετατροπη στο υλικο τους. Απαιτουντε καποιες κολησεις, αλλα η ομαδα υποτιθεται πως θα κυκλοφορησει τα απαραιτητα "συνεργα" γιαυτο το σκοπο.

* Υποτιθεται πως ειναι συμβατο με "περιεργες" και "εξωτικες" εκδοσεις του playstation, οπως πχ το Yaroze, debuggs, PS-VCD κτλ. Ειναι μεχρι και συμβατο με τα εργαλεια προγραμματισμου του PS1 για τους υπολογιστες!

* Δεχεται καρτες SD, και υποστηριζει micro-sd μεσω του adapter. Το μεγαλυτερο μεγεθος μνημης οπου θα υποστηριζει αρχικα ειναι τα 64gb, με μελλοντικη αναβαθμιση ομως θα υποστηριζει εως και 2tb.

* Υποστηριζει τους περισσοτερους τυπους ISO, οπου και τρεχουν διχως να χρειαζεται καποια εσωτερικη μετατροπη. Δεν εχει σημασια εαν ενα μηχανημα ειναι "τσιπαρισμενο" η οχι.

Η δευτερη δοκιμαστικη εκδοση θα ειναι συντομα στα χερια καποιων εκλεκτων, αναμεινατε εδω για περισσοτερες πληροφοριες!
 
Aντε να βγει να το τσιμπησουμε!!!
 
FWJ8cl0.jpg
U7kkyb4.jpg


Ολοκληρωθηκε η εκδοση 2.1 του συστηματος, καθως και ανακοινωθηκε απο τους δημιουργους πως ετοιμαζεται υποστηριξη USB οπου και θα υλοποιηθει στο μελλον.

Η ομαδα υποσχεθηκε μεγαλη ανανεωση και πληροφοριες μεσα στη βδομαδα, αναμεινετε για περισσοτερες πληροφοριες!

U7kkyb4.jpg

FWJ8cl0.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια νεα παντως! Αντε να το δουμε και να ερθει σε μια λογικη τιμη.
 
DarkSynbios είπε:
Ωραια νεα παντως! Αντε να το δουμε και να ερθει σε μια λογικη τιμη.
Αυτο σηκωνει μεγαλη κουβεντα. Οι δημιουργοι τονιζουν διαρκως πως δεν ειναι σκοπος τους να γινουνε ζαμπλουτοι, και σκοπευουν το psio να ειναι στη χαμηλοτερη δυνατον τιμη. Ωστοσο, τα υλικα κατασκευης τους δεν ειναι καθολου φθηνα και δεν νομιζω να κοστιζει κατω απο 100?. Ελπιζω απο βδομαδα να εχουμε νεωτερα και για την τιμη του.
 
Ο γνωστος και εξαιρετικος Shane Mcretro ανεβασε ενα νεο διαφωτιστικο βιντεο σχετικα με τις λειτουργειες κα την συμβατοτητα του PSIO. Δειτε το εδω:


PSIO Prototype 1.1 Game Demo: Chrono Cross [Part 1]


[video=youtube;X-3Aui2387Y]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπαρχουν πολλες αμφιβολιες και αποριες για την εξελιξη της πορειας της συσκευης, οπου μαλλον ολες δεν εχουν καποια πραγματικη υποσταση, και θα πρεπει να ξεκαθαριστουν.

Καταρχας, το PSiO δεν ειναι μια ακομα αρπαχτη. Δεν εχει μεινει στα χαρτια, ουτε αποτελει αποτελεσμα της φαντασιας τριων τυχαιων σε ενα υπογειο. Εχουν ηδη υπαρξει μπολικες πρωιμες εκδοσεις, οπου εχουν διαμοιραστει σε προγραμματιστες και σε αλλους ειδικους του μηχανηματος για περαιτερω πειραματισμους.

Στο καναλι του Shane McRetro στο youtube μπορειτε να δειτε το πως τρεχουν μια πληθωρα διαφορετικων παιχνιδιων απο την συσκευη.

Η υποστηριξη του ειναι τοσο καλη, οπου η ομαδα βελτιστοποιει το λογισμικο του PSiO ακομα και στις πρωιμες εκδοσεις. Ακομα και η εκδοση 1.0 αναβαθμιζεται κανονικα. Αυτο ειναι πλεον κατι εξαιρετικα σπανιο και ελαχιστοι το τιμουν ως κινηση.

Η παρουσα εκδοση ειναι η 2.1, φωτογραφια της δοκιμαστικης εκδοσης μπορειτε να δειτε εδω:

3nvG8Fi.jpg

Επομενη κινηση της ομαδας ειναι η εκδοση 2.2 οπου θα ξεκαθαρισει το τοπιο ακομα παραπερα.
 
Ενα νεο βιντεο του PSiO 2.1 κυκλοφορησε πριν λιγες μερες. Καποιες νεες λειτουργιες εγιναν γνωστες, και μπορειτε να τις δειτε στο παραπανω βιντεο απο την επισημη σελιδα τους.
 
Το PSiO ειναι στην τελικη ευθεια, οι πλακετες ειναι ετοιμες, και συμφωνα με τους ιδιους, σε ελαχιστο καιρο θα υπαρξει μαζικη παραγωγη.

Αυτες ειναι και οι (ημι)τελικες πλακετες!

file.php.jpg
 
Τιποτα για τιμη υπαρχει?
 
kajwbtfe είπε:
Τιποτα για τιμη υπαρχει?
Δεν εχουν δηλωσει την τελικη τιμη, αλλα θα κειμενεται καπου στα 100-150$. Σκοπευουν να ειναι πολυ φθηνοτερο απο αλλα flashcards της αγορας συγκεκριμενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RIMG0001.JPG

Αυτες λοιπον ειναι οι πρωτες μοναδες του PSiO οπου αποστελλονται σε οσους συνεισφεραν οικονομικα στην αναπτυξη του. Πλεον τα προβληματα του PSiO ειναι ελαχιστα και ηδη υπαρχει βελτιωση στο κωδικα ωστε να τα ξεπερασουν.

Δεν εχει δωθει akoma καποια τελικη ημερομηνια για την κανονικη εμπορικη διαθεση του, το νου σας λοιπον στην επισημη σελιδα.

http://ps-io.com/
 
Μακαρι να εξελιχθει το indies games και εδω περα.
 
Πίσω
Μπλουζα