PSN VS XBOX Live Γυρος Δευτερος

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.886
Αντιδράσεις
3.882
Παρε βρε ενα PS3 να βλεπουν τα παιδακια σε bluray,να μαθουν απο μικρα το hidefinition.

Θα παθουν τα ματακια τους στο DVD.

Θα τα κοροϊδευουν στο σχολειο.

Aκαρδε. :D
 
Το Live εχει πολυ πραγμα,περναει η ωρα να χαζευεις (το εχω λιωσει στο Downloading Demos και Arcades) αυτο που με εντυπωσιασε ειναι το Demo του Tom clancy End War φοβερο παιχνιδι,δεν αντεξα το πηρα απο ebay.
 
Αν και anti-M$, οφείλω να ομολογήσω πως το XBOX360 είναι φοβερή πλατφόρμα για gaming....Μόνο τα demos που μπορείς να κατεβάσεις (όπως γράφει ο vagosgta3) ή τά full που κατεβάζεις κατευθείαν αν έχεις gold συνδρομή, είναι όλα τα λεφτά. Και οι ταινίες που νοικιάζεις??? Και ΠΟΛΥ καλύτερα games, συγκρίνοντας με αντίστοιχα του PS3.

Πρόσφατα διάβασα πως το PS3 έχει χάσει σημαντικά σε πωλήσεις σε σχέση με το 360 κ το Wii... Καλά να πάθουν. Mας τα πρήξανε με το blue-ray. Κονσόλα για games θέλουμε, όχι dvd-player......Και κοστίζει και 150ευρώ παραπάνω!!! Ο λόγος? Το πόσο το φχαριστιέμαι ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.
 
falcon030gr είπε:
Και ΠΟΛΥ καλύτερα games, συγκρίνοντας με αντίστοιχα του PS3.
Μην υπερβάλλεις αδελφέ... κάποτε μπορεί, τώρα έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μία τάση αντιστροφής αυτού του φαινομένου... για περίεργο λόγο το 360 νιώθω ότι δεν έχει την ίδια ώθηση με παλαιότερα ενώ στο θέμα των exclusives έχει μια συνεχώς πτωτική πορεία (άσχετα αν του PS3 δεν κάνουν τις αναμενόμενες πωλήσεις).

falcon030gr είπε:
Κονσόλα για games θέλουμε, όχι dvd-player......Και κοστίζει και 150ευρώ παραπάνω!!! Ο λόγος? Το πόσο το φχαριστιέμαι ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.
ΕΔΩ ΣΕ ΓΕΛΑΣΑΝΕ!!! Αναρωτιέμαι που τα βρίσκει ο κόσμος τα 150? διαφορά. Το 360 εμένα μου έχει στοιχίσει περισσότερα από το PS3 τελικά. Σύγκρινε το Elite με το 80GB PS3 που παίζουν αμφότερα περί τα 260~320? η διαφορά που προκύπτει καβαντζώνεται από to WiFi (adaptor @ 360 = 60?), τσάμπα online υπηρεσίες (XBL ~40?/έτος) και φυσικά το Blu Ray που στο 360 απλά πια δεν υπάρχει πρόσθετο αξεσουάρ αφού το HD-DVD πήγε άπατο. Τί άλλο; Το ένα σπάει (flash) το άλλο είναι πιο ανοικτό σε νόμιμες παρεμβάσεις (linux-web browsing-αλλάζεις τον σκληρό όποτε και όπως γουστάρεις).

Εγώ αντίM$ δεν ήμουν ποτέ και το 360 το λάτρεψα επί ενάμιση χρόνο λιώνοντας στο gaming μαζί του... Αλλά τώρα που κάηκε (άσχετα αν μου το επισκευάζουν δωρεάν ως οφείλουν) ομολογώ ότι σπάστηκα, ενώ παράλληλα τώρα πια δεν μπορώ να αρνηθώ τα θετικά που αποκόμισα από το PS3. Στην τελική εάν με ρωτούσαν σήμερα πιο από τα δύο να πάρει κάποιος, θα έπρεπε να το συζητήσουμε και να είναι και ο Τοξότης σε ευθεία γραμμή με τον υδροχόο και ο Άρης στον Λέοντα για να του δώσω μία μονολεκτική απάντηση. Πάντως το PS3 είναι κονσόλα με @@ φίλε μου, το ίδιο και το 360 άλλωστε...
 
H συγκριση τιμων σου ειναι πληρως ακυρη. Με ενα Premium παιζεις τα ΠΑΝΤΑ με 230 ευρω (μην πω για Arcade των 170 και μια μεγαλη Memory card).

Η λογικη "οχι το ταξιδιαρικο Αudi μου, ειναι ακριβοτερο απο εναν εκσκαφεα διοτι για να του βαλω μεγαλες ροδες, τρυπανι, ντηζελ μηχανη θα μου κοστισει πιο πολυ" δεν στεκει...ουτε λογιστικα ουτε εννοιολογικα.
 
Επίσης μην ξεχνάμε τις "ματσακονιές" που δέχεται το 360, σε σχέση με το PS3 ;) ;) ;)
 
Rygar είπε:
Επίσης μην ξεχνάμε τις "ματσακονιές" που δέχεται το 360, σε σχέση με το PS3 ;) ;) ;)
AN τολμάς να τις κάνεις ξέροντας ότι η πιθανότητα να καεί είναι 50-50 και η πιθανότητα να επισκευάσει η M$ το "ματσακονιασμένο" είναι 0.

:p :p:p
 
Για τις ματσακονιές αναφέρθηκα, πλην όμως δεν επικεντρώνω σε αυτές... σίγουρα κερδίζεις πολλά έτσι από την μη αγορά τίτλων και ας τα δίνεις σε mobos. :D >40 τίτλους γνήσιους που έχω στην βιβλιοθήκη (πλην όλων των υπολοίπων που πέρασαν) Χ 10? ας πούμε είναι κοντά 3 arcade για καβάτζα... ;)

Εύστοχη η παρατήρηση σου στο Pro (60GB) @ 200? πλέον φίλε Πάνο. Αναφέρθηκα στο Elite γιατί είναι το πιο πλήρες και όταν θέλεις να έχεις ΗDMI σύνδεση με optical έξοδο σε ήχο αντί να πληρώσεις τα 40? για το καλώδιο το παίρνεις μαζί με το Elite. Όσο για το Arcade θεωρώ πεταμένα λεφτά την αγορά του, αφού όσα θα δώσεις για μνήμη - τσιμπάς το Pro, αν και με τις Jasper mobo και τα ενσωματωμένα 256MB δεν είναι πια απαραίτητη η αγορά μνήμης, όμως τελικά στερείσαι πολλές από τις δυνατότητες της κονσόλας.

Όμως το wifi προσωπικά το θεωρώ πια απαραίτητο από το να στρώνω καλούμπες σε όλο το σπίτι και η τιμή του αντάπτορα της MS είναι απλά κλεψιά (ναι τα έδωσα :banghead: ), βάλε και το online τσάμπα gaming άσχετα εάν θεωρητικά μπορεί να έχει υποδεέστερο το PS3 για την ώρα... η ψαλίδα της τιμής έκλεισε. Το Blu Ray όσον αφορά το gaming έχει άμεση σχέση με τον χώρο και το πόσο καλύτερα παιχνίδια μπορούν να βγουν που να εγκεταλεύονται αυτό το θέμα (MGS4). Πάντως πλέον το PS3 αλλά και το XBox 360 είναι πολύ πιο τίμιες αγορές από τον τρίτο της παρέας και τα ακατέβατα 250? για τα shovelware παιχνίδια low definition και όποιος έχει παίξει σε HD πολύ απλά ξέρει πια την διαφορά.
 
ambu_dare είπε:
Πάντως πλέον το PS3 αλλά και το XBox 360 είναι πολύ πιο τίμιες αγορές από τον τρίτο της παρέας και τα ακατέβατα 250? για τα shovelware παιχνίδια low definition και όποιος έχει παίξει σε HD πολύ απλά ξέρει πια την διαφορά.
Sorry, αλλά στο σημείο αυτό να κάνω μια παρέμβαση γιατί το ακούω συχνά. Για την ποιότητα γραφικών η ανάλυση παίζει δευτερεύοντα ρόλο και δεν είναι αυτή που κάνει τα "φοβερά" γραφικά (αυτό που τα κάνει φοβερά είναι ο αριθμός των πολυγώνων, τα textures, τα μοντέλα φωτισμού, οι shaders και πάει λέγοντας). Για να το πω απλά, ένα video 320x240 είναι σαφώς πιο φωτορεαλιστικό από τα γραφικά ενός παιχνιδιού που τρέχουν σε 1080p. Αν συνδέσεις ένα 360 ή ένα PS3 σε μια SD τηλεόραση θα έχεις πάλι πολύ ανώτερα γραφικά από το Wii.
 
Δεν είμαι σίγουρος ότι σε κατάλαβα απόλυτα...

Τέλος πάντων, βάλε ένα καλό παιχνίδι σε μία CRT και θα έχεις όμορφα γραφικά... βάλε το ίδιο σε HD και θα έχεις πραγματικά υπέροχα γραφικά. Έπαιζα το 360 μήνες σε 32" CRT 16/9 και στο Test Drive Unlimited για παράδειγμα να πω αντιμετώπιζα ένα μικρό πρόβλημα με τον χάρτη αφού έχανα τις λεπτομέρειες και τα χρώματα αναμειγνύονταν μεταξύ τους. Με το που το έπαιξα σε 32" TFT (HD-Ready) τρελάθηκα με την διαφορά. Όλα ήταν ξεκάθαρα, συγκεκριμένα, υπέροχα χρώματα, και μιλάμε για πολύ παλιό παιχνίδι, και για πολλούς όχι καλό... Τα καινούργια πλέον παιχνίδια που φτιάχνονται για προβολή σε HD panels κινούνται σε άλλα επίπεδα. Βρε μέχρι και το ΝΧΕ έχει κτηνώδη διαφορά σε ποιότητα από CRT σε HD. Δεν μιλάμε για το Wii που όπου και να το βάλεις θα πάρεις την ίδια ελεεινή ποιότητα και μάλλον είναι καλύτερα να το συνδέσεις σε CRT γιατί οι TFT έχουν την τάση να μεγενθύνουν και να προβάλουν τα όποια προβλήματα. Υποθέτω ότι στο τελευταίο συμφωνούμε απόλυτα. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όποιος καλός μοδερατορας το έσπασε, ας βάλει και στο πρώτο post ένα μικρό σχόλιο με την προέλευση του, απλά για να ξέρουμε από που ξεφύτρωσε, όχι τίποτε άλλο ότι πάλι ο Πάνος έκανε την αρχή... γιατί τώρα φαίνεται σαν να έπεσε ο aardy από το φεγγάρι :D

Μετά σας παρακαλώ διαγράψτε και το παρόν μήνυμα μου.

Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση μου. ;) (το έσωσα το τομάρι μου από το banάκι;)
 
Ναι δεν με κατάλαβες.

Φυσικά για το ΙΔΙΟ παιχνίδι αν το παίζεις σε υψηλότερη ανάλυση δείχνει πολύ καλύτερα. Αλλά δεν είναι η ανάλυση που κάνει ένα παιχνίδι να έχει φοβερά γραφικά. Ένα παιχνίδι του 360 θα έχει πολύ καλύτερα γραφικά από ένα παιχνίδι του Wii στην ίδια ανάλυση (ας πούμε 480p). Αντίθετα μια ταινία DVD σε standard αναλύση δεν είναι σαφώς πιο φωτορεαλιστική από ένα παιχνίδι σε HD ανάλυση;

Ή για να πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα.



To Quake III σε ανάλυση 1600X1200. Ανάλυση πολύ υψηλότερη από ότι μπορούν να βγάλουν το 360 και το PS3 (1280x720).



God of War II σε ανάλυση 720x480 για το PS2. Ποιο από τα δύο έχει καλύτερα γραφικά;
 
Μικρη διορθωση.Το 360 και το PS3 θεωρητικα μπορουν να βγαλουν εως 1920*1080 που ειναι πολυ περισοτερα pixels απο το 1600*1200 που εχεις ανεβασει
 
Το ξέρω αλλά είναι ελάχιστα τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν αυτή την ανάλυση.

My point is ότι η ανάλυση παίζει μικρό ρόλο στην ποιότητα γραφικών. Αυτό που μετράει πολύ περισσότερο είναι λεπτομέρεια των μοντέλων, ο φωτισμός, οι shaders.
 
Πίσω
Μπλουζα