Puzzle " Χάλασε ο κόσμος"

spyros_s

Human RetroDatabase
Joined
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
2.942
Αντιδράσεις
317
Για να δούμε ποιος θα μου το βρει αυτό!

Στα μέσα της δεκαετίας του 80 υπήρχαν σε παζλ χάρτες της Ελλάδας και όλων των ηπείρων όπου παράλληλα μάθαινες και πληροφορίες για το κάθε κράτος στο πίσω μέρος!

Τα κομμάτια που το αποτελούσαν δεν είχαν σχήμα σαν τα κλασσικά παζλ αλλά συνήθως είχαν το σχήμα του εκάστοτε κράτους που απεικόνιζαν (ή νομού για την Ελλάδα) και το οποίο χρωματίζονταν πάντα διαφορετικά από τα γειτονικά κράτη για να ξεχωρίζει!

Η εταιρεία που το παρήγαγε ήταν ελληνική και τα κουτιά του με καπάκι που απεικόνιζε την υδρόγειο με το σημείο αυτό ημιιδιάφανο!

Ο τίτλος ήταν "χάλασε ο κόσμος"! Το θυμάται κανείς;
 
NAIIII! Είχε ένα από αυτά ο αδερφός μου, όταν ήταν μικρός! Πρόσφατα όμως βρήκα και αγόρασα την Αφρική και την Ασία!! Μάλιστα, έξω από ένα βιβλιοπωλείο στην Καλλιθέα είχα δει μια διαφημιστική ταμπέλα με το εν λόγω παιχνίδι!!
 
Ειχα και εγω τα συγκεκριμενα παζλ, στην αρχη μου εφεραν της ελλαδας, και μετα επειδη μου αρεσαν πηρα την ευρωπη, ασια, αφρικη. Αμερικη δε θυμαμαι αν υπηρξε ποτε σε παζλ. Καποια στιγμη πεταχτηκαν απο το σπιτι χωρις την παρουσια μου, και απο τοτε τα ψαχνω να τα ξαναβρω στην αγορα. Ξερει μηπως κανεις που μπορω να τα βρω;;;;;;; Στην Καλλιθεα μηπως σε ποιο μαγαζι ειναι ακριβως;;;

Θα εκτιμουσα παρα πολυ αυτη τη πληροφορια!!

Ετσι εχω μαθει καλη γεωγραφια, χαρη αυτων των παζλ.
 
candy4ever...συγκινήθηκα που είδα τις φωτογραφίες αυτές...σ' ευχαριστώ! Μακάρι να το έβρισκα κάπου και θα τα έπαιρνα πάλι έτσι για να τα βλέπω
 
Ευχαριστω! Ειχα και εγώ νομιζω με μπλε φοντο, δεν θυμάμαι ηπειρο όμως! Μου αρεσε πολύ γιατί ηταν πολύ ευκολο και συνηθως ημουν αχρηστη στα παζλ!
 
Με το μπλε φοντο πρεπει να ηταν το παζλ της ελλαδας....Τα ειχα ολα σχεδον παλια μεχρι που εφυγα για εξωτερικο για σπουδες και οι δικοι μου τα εξαφανησαν ολα......:-(

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
 
Μάλλον αυτό πρέπει να ηταν, ευχαριστώ!αρεσε πολύ θυμάμαι σε ολους οταν ερχοντουσαν στο σπιτι.
 
Χριστός ανέστη!

Βρήκα κατάστημα που πουλάει παζλ "χάλασε ο κόσμος", όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.
 
Καταπληκτικά παζλ, και πολύ επιμορφωτικά! :)

Είχα μάθει όλες τις χώρες άπταιστα - ακόμα και τις πιο μικρές, θυμάμαι τα μικροσκοπικά κομματάκια του Μπουτάν ή του Λεσότο χαχαχα!
 
Είχα και εγώ ένα τέτοιο puzzle με θέμα τους νομούς της Ελλάδας. Τι μου θυμήσατε τώρα...
 
Μερικες φωτο ακομα για το εν λογο παιχνιδι... :)

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


φωτο απο δημοπρασια
 
Αυτα τα βρηκα σε παλιο βιβλιοπωλειο! Δεν εδωσα σημασια γιατι δεν τα ηξερα. Μαλλον θα ξαναπερασω για φωτο...
 
Πρώτη φόρά τα βλέπω. Ωραία φάση πάντως.
 
Μετα από ενάμιση χρόνο ξανά εδώ..ακόμα ψάχνω αυτά τα παζλ κάπου αλλά μάλλον δεν υπάρχουν ή τα έχουν ελάχιστοι....αν υπάρχει κάποιο νέο γύρω από αυτά...θα ήθελα να ξέρω. Ευχαριστουμε για τις φώτο....αναμνήσεις...
 
Το είχα πετύχει στο σπίτι της νονάς μου, που το είχαν οι κόρες της, δίπλα από το κουτί με τις τουρμπομαχίες. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να παίξω, αλλά θυμάμαι το λογότυπο. Καλή φάση! Για γεωγραφικό παιχνίδι στα 90's είχαμε τα παιχνίδια ερωτήσεων του Δεσύλα "Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα" και "Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη".
 
Τα είχα δει σε ένα μαγαζί με διάφορα πράγματα στο Αιγάλεω, κοντά στο μετρό. Δεν ξέρω αν θα τα έχουν ακόμα γιατί πάει καιρός που τα είχα δει. Δεν θυμάμαι πως λεγόταν το μαγαζί, αλλά όπως βγαίνεις από τη μεριά της οδού Παπαναστασίου(?) στη γωνία. Υπάρχει περίπτωση να τα είχαν για διακόσμηση μόνο, πάντως ήταν στη βιτρίνα.
 
Ωραίο παιχνίδι!!!
 
ξερεις κανεις να μας πει που μπορούμε να τα βρουμε?καποιο μαγαζι που μπορει να υπαρχουν?
 
Πίσω
Μπλουζα