[Pyroplast Toys] AirGam Boys

makisimos

RetroMasteR
Joined
8 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.516
Αντιδράσεις
154
Γι αυτό το παιχνίδι θέλω να ευχαριστήσω ΠΟΛΥ την Φραουλίτσα που το βρήκε και μου το χάρισε...!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2: Και τα χaρισμένα παιχνίδια αποκτούν άλλη θέση σε μια συλλογή..!!! :flower: :flower:

Πρόκειται για εμφανή αντιγραφή των Playmobil, από την Ελληνική ΠΥΡΟΠΑΣΤ...!!

Βέβαια αρχικά νόμιζα ότι είναι από μια σειρά τέτοιων παιχνιδιών που είχα παλιότερα..!!

Παρατήρησα όμως ότι παρόμοιο παιχνίδι και με παρόμοιο τίτλο έιχε κυκλοφορήσει και από άλλη εταιρεία, την ΚΙΒΙ..!!! Να και το ανάλογο θρεντ...

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?12353-Play-Boys-KIBI-%28%C1%F6%EF%E9-%C2%E1%F3%E9%EB%E5%E9%E1%E4%E7%29
 
Μήπως ξέρεις από που η εταιρεία είχε πάρει το όνομά της;

Πολύ ωραίο εύρημα, artwork late 50's, early 60's μου θυμίζει! :)
 
Είναι μάλλον συνεργασία της Pyroplast με την ισπανική Airgam Boys http://en.wikipedia.org/wiki/Airgamboys

Έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα αρκετές ομάδες οπως Άεκ Ολυμπιακός Πάοκ Παναθηναικός(οι πρώτες σειρές περιείχαν τσόχινο γήπεδο παρακαλώ!!!) αλλά και αλλες σειρες όπως διαστημικές.

Είναι μάλλον κακής ποιότητας με πλαστικό λιγότερο σκληρό αυτού των playmobil και πολλά που έχουν περάσει απο τα χέρια μου,αν και άθικτα,το σώμα στο σημείο του λαιμού είναι ραγισμένο ή σπασμένο.
 
Πολυ καλές οι πληροφορίες σου DONKIX ...!! Δεν ήξερα ότι η ΑΙRGAM BOYS ήταν ξένη εταιρεία..!!

Να πούμε βέβαια ότι ιδιοκτήτης της ΠΥΡΟΠΛΑΣΤ , ήταν ο σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας παιχνιδιών ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ..!! (POOKY αυτό μόνο ξέρω γι αυτην την εταιρεία και συχνά πυκνά συναντάσω αρκετά παιχνίδια από αυτην την εταιρεία...)

Κάτι ανάλογο όπως με τον ιδιοκτήτη της El Greco και του σημερινού JUMBO..!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κυριοι και κυριες "παιχνιδαδες" δεν κανετε μια προσπαθεια να προσεγγισετε καποιον απο τους δυο? Θα τους ρωτησετε πραγματα που αφενος δεν τους εχει ρωτησει κανεις και αφετερου που μπορει να δωσουν πολυτιμες πληροφοριες σε εμας τους ρετρομανεις ;)
 
Φίλε Wally και που προσεγγισα τον Μr El Greco.... δεν απάντησαν ποτέ..!! Απειρα mail...καμία απάντηση..!! Μήπως να κάνατε κι εσείς καμιά προσπάθεια τωρα που έχετε πάρει την φόρα με τις συνενετεύξεις που κάνετε??? Και στην πορεία πλαισιόνουμε μια ομάδα για τις ερωτήσεις πάνω στα παιχνίδια..!! :D :D
 
ξερω μια ιστορια για τον κυριο ελ γκρεκο που δεν ξερει κανενας...γνωρισα ενα τυπο που ηταν μετοχος στην ελ γκρεκο......αλλα αυτα δεν λεγονται στο διαδικτυο :sealed: :sealed: :sealed: ......τυχαινει να δουλευω και γω σε μαγαζι με παιχνιδια και εχω γνωρισει βετερανους παιχνιδαδες....... ;) ;)

μην λυσμονειται φιλοι καποτε στα διαφημιζομενα εβαζαν μια σφραγιδα ελ γκρεκο τωρα απλως τα παιρνεις σε σακουλα με τον ελεφαντα .... :cry: :cry: :cry: :cry:

οποιος καταλαβε καταλαβε............. :( :( :(
 
Timehunter Δεν ξερω τι θα κανεις, αλλα θελω να μαθω αυτη την ιστορια..!! :D
 
o ελ γκρεκο ειναι μεσα στους πιο πλουσιους Ελληνες με περιουσια γυρω στα 250 εκατομυρια ευρο διαβασα στο forbes νομιζω , σιγα μην ασχοληθει να δωσει συνεντευξη για μας τους ρομαντικους.
 
αν καταλαβα καλα,λετε οτι την el creco την ειχε ο σημερινος ιδιοκτητης των jumbo?και αν ναι πως λεγεται...?
 
Πρόσφατα πήρα της PYROPLASTTOYS το ZOOLAND με φιγούρες DISNEY και ανοίγοντας το κουτί τι παρατήρησα ....τα ενδιάμεσα χαρτονια γραφουν EL GRECO...??
 
IMG_9891.jpgΚάτω δεξιά φαίνεται το χαρτόνι, που είχε μέσα η συσκευασία για τα χωρίσματα στο εσωτερικο.Ανάλογα χωρίσματα είδα και σε φωτο που ανέβασε άλλος χρήστης στο άρθρο ZOOLAND PYROPLAST TOYS DISNEY!!!!!!Δεν φαίνεται βέβαια κάτι ξεκάθαρα,αλλά είναι τα ίδια χωρίσματα.Στην φωτό όμως με την σκιά του χεριού το δείχνω...
 
Ti είιναι τούτο πάλι??? Συνεργασία ανάμεσα στην Pyroplast, El Greco και Disney???

Αλλά και πάλι εφόσον μονο τα χαρτόνια γράφουν El Greco, μονο εκεί ήταν η προσφορά της?? Δεν μπορουσε δηλαδή η Pyroplast να φτιάξει δυο χαρτόνια??

Τι να πω, περίργα πράματα..!! :eek:

Σ ευχαριστούμε πάντως Jester21 που το μοιράστηκες μαζί μας..!! :flower:
 
To κουτί ήταν σφραγισμένο?

Αν το πήρες από 2ο χέρι υπάρχει περίπτωση να το έβαλε μέσα ο προηγούμενος κάτοχος ?! Ίσως και ο άλλος αγοραστής που βρήκε το ίδιο να το πήρε από τον ίδιο που το αγόρασες και συ. (σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

Υπάρχει και περίπτωση η Pyroplast, για τους οποιοδήποτε δικούς της λόγους, να ζήτησε από την Elgreco να της συσκευάσει την εν λόγο παρτίδα παιχνιδιών.
 
Σκέφτομαι να ανοίξω άλλο ένα από τα σφραγισμένα κουτιά που έχω για να μου λυθεί η απορία!!!!!!!
 
Να και η δικη μου συλλογη.... :D

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω θυμάμαι σε κάτι γιορτές μου εφερναν δώρο ενα κουτι με φιγούρες σαν playmobil αλλα υποτίθεται εξωγήινοι, αν δεν κάνω λάθος. Έπειτα έβρισκα, κυρίως σε κάτι εμποροπανηγύρια και άλλες φιγούρες από την ίδια εταιρία μία μία σε κουτάκι, όπως τα playmobil, με θεματολογια αστροναύτες και κάτι τέτοια... Δυστυχώς δεν μπορώ με τίποτα να θυμηθώ το όνομά τους και μάλλον τα στοιχεία που δίνω είναι λίγο ελλειπής...

Ψάξε - ψάξε τα βρήκα!!!!!!!

DSC_0005.JPG

DSC_0007.JPG

22826691.jpg

25416945.jpg

28659315.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] Dead pictures [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ The Best: Αυτά κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα? Κάτι με θυμίζουν, αλλά ούτε χρονιά μπορώ να θυμηθώ, ούτε άλλες λεπτομέρειες!... Δεν είχα στην κατοχή μου - μήπως σε κανένα παιδικό σταθμό? Νηπιαγωγείο?

Δε θυμάμαι!... Μπορεί να θυμάμαι και λάθος!... :(
 
Πίσω
Μπλουζα