Q9650 overclocking...μ' έχεις ξεκάνει κι' από πάνω θέλεις κι' άλλο!

grinder

RetroActive
Joined
15 Νοέ 2010
Μηνύματα
354
Αντιδράσεις
107
Το setup με τις προηγούμενες ρυθμίσεις...

core2quad q9650 3GHz -> oc 4GHz ασύγχρονο 1,3625V
evga - nforce 790i ultra
csx diablo 2x2GB ddr3 1333MHz default/2000MHz max. (αρχική μνήμη) + corsair vengeance 2x2GB ddr3 1333MHz default/1600MHz max. -> oc 1600MHz
rx 570 nitro 8GB
win7

τώρα...

core2quad q9650 3GHz -> oc 4,125 GHz σύγχρονο, 1,45V
evga - nforce 790i ultra
csx diablo 2x2GB ddr3 1333MHz default/2000MHz max. (αρχική μνήμη) + corsair vengeance 2x2GB ddr3 1333MHz default/1600MHz max. -> oc 1833MHz 1,85V
rx 570 nitro 8GB -> oc 1400MHz, 2000MHz
win10

Για κάποιο λόγο στα 10 αν δεν ανέβαζα τάση δεν έπεζε στα 4GHz. Δεν έσκαγε, αλλά δεν έπαιζε...όταν σκάει το bios εφαρμόζει τις default τιμές.

Οι csx diablo μνήμες για να λειτουργήσουν στα 1866MHz θέλουν τάση 1,9V.

http://www.hwreviewlabs.com/index.p...0mhz-2gb-kit-review&catid=25:memory&Itemid=56

Δοκίμασα και στα 4,2GHz/1866MHz αλλά ήταν ασταθής. Δεν δοκίμασα να φθάσω τη μέγιστη ταχύτητα και το άφησα στα 1833MHz FSB (4,125GHz) που μου άρεσε περισσότερο από τα 1822MHz (4,1GHz).

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

ΥΓ : Πυροτέχνημα για την Ανάσταση...
 

Συνημμένα

  • 2020.04.15-18.51.jpg
    2020.04.15-18.51.jpg
    666,7 KB · Προβολές: 12

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.601
Αντιδράσεις
196
Πιες του το αίμα χαχαχα
Btw το Resident 2 παίζει καλύτερα σε DX11 παρά DX12 (τουλάχιστον όταν το είχα τελειώσει εγώ)
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
Εντάξει, λογικά το ξεζούμισες όσο πάει.

Αν η CPU σου ήταν παιδί, θα πήγαινε γυμνάσιο τώρα.
 

grinder

RetroActive
Joined
15 Νοέ 2010
Μηνύματα
354
Αντιδράσεις
107
Πιες του το αίμα χαχαχα
Btw το Resident 2 παίζει καλύτερα σε DX11 παρά DX12 (τουλάχιστον όταν το είχα τελειώσει εγώ)

Το ίδιο λένε και στο DF (το είπαν και για το demo του RE3), αλλά και σε αυτό το PC με την AMD, και στο laptop με την 2070 είναι τουλάχιστον +10 καρέ με DX12 (1080 max settings)....δεν ξέρω...

Και τα 50+ καρέ είναι παραπλανητικά. Έχω πτώσεις των καρέ από -10 έως -20 όταν τρέχει ο χαρακτήρας, και στις αλλαγές περιβάλλοντος (δωματίου) κόβεται η σκηνή, πέφτουν τα καρέ και συνεχίζει, δεν ξέρω πως λέγεται και πως να το περιγράψω, ίσως να διαβάζει από το δίσκο και ο δίσκος είναι μηχανικός.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
Δεν εχει να κανει ο δισκος εκτος και αν ειναι και αυτος αρχαιος. Εγω δεν ειδα διαφορα απο SSD με δίσκο κατασκευης 2015, εκτος απο τα αρχικα loading. Στο streaming οι διαφορες ήταν ελάχιστες για να μην πω οτι δεν υπήρχαν καθόλου.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
617
Η κάρτα γραφικών είναι επιπεδου GTX 1060, τρως bottleneck βαρβατο από την cpu (95% η cpu-60% gpu). Προφανώς η GPU μπορεί να παίξει το παιχνίδι στα 60 καρέ με άλλο επεξεργαστή.
 

grinder

RetroActive
Joined
15 Νοέ 2010
Μηνύματα
354
Αντιδράσεις
107
Η κάρτα γραφικών είναι επιπεδου GTX 1060, τρως bottleneck βαρβατο από την cpu (95% η cpu-60% gpu). Προφανώς η GPU μπορεί να παίξει το παιχνίδι στα 60 καρέ με άλλο επεξεργαστή.


Σίγουρα bottleneck η cpu, αφού από τα 3GHz στα 4GHz είναι 10+ καρέ, αλλά νομίζω ότι δίπλα στη θερμοκρασία είναι το gpu usage, και είναι 100% (όχι συνέχεια)...πιο δίπλα το fb usage (memory usage) το οποίο δε βλέπω να συμβαδίζει με τη κατανάλωση της μνήμης...εκτός και αν δεν έχω καταλάβει σωστά τις μετρήσεις της sega και κάνω λάθος.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
Δεν ξέρω τι είναι αυτό το 100% δίπλα στην θερμοκρασία, πάντως αποκλείεται να έχει 100% GPU usage αν είναι στα ίδια επίπεδα με 1060.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
617
Βασικά εξαρτάται το παιχνίδι αλλά μου φαίνεται δύσκολο να τερματίζει την GTX 1060 δηλαδή να σηκώνει και την GTX 1070 χωρίς bottleneck.

Προφανώς η CPU είναι το bottleneck.

 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.080
Αντιδράσεις
1.073
Εγώ που το έπαιξα το παιχνίδι σε 1060 μαζί με i5 4670 κλειδωμένο στα 60fps, 1080p και αρκετά ψηλά τα graphics settings, κατα μέσο όρο η GPU usage ήταν στο 70% στο κεντρικό μεγάλο hall του αστυνομικού τμήματος. Νομίζω μόνο στην τελική μάχη είδα 100% και λίγο slowdown.
 

Kiriakos-GR

RetroNoob
Joined
7 Ιαν 2021
Μηνύματα
11
Αντιδράσεις
1
Είμαι και εγώ σε αναζήτηση Q9650 ως ελαφριά βελτίωση στην απόδοση της MSI GTX 1060 iGAMER OC, που τώρα την κουνάει ένας Q6600.
Στο Battlefield V θέλω απλά μια βελτίωση της τάξης +5FPS.
Στα 1280 x 960 το παιχνίδι είναι απολαυστικό και δεν πνίγετε από ταχύτητα λόγο επεξεργαστή.
Η μητρική είναι εξαιρετική ASUS με 8GB DDR3.
 
Μπλουζα