QL Power Supply

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shock
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Shock

Retired Admin
Αντιδράσεις
239
Αγόρασα σήμερα έναν QL χωρίς όμως power supply.

Καμιά ίδέα για το που θα βρω/φτιάξω τροφοδοτικό?

Για δώσε πληροφορίες τι specs έχει το τροφοδοτικό του QL. Αν είναι ίδιο με του 48άρη έχεις ένα από εμένα, χωρίς χρήματα εννοείται, στην αποκλειστική σου διάθεση.

Λείπει το βίσμα τροφοδοσίας που έτσι και αλλοιώς δεν είναι το ίδιο, αλλά δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα!

Να σου πω την αλήθεια το βύσμα μονο σκεφτόμουν. Αν είναι κάποιο standard βύσμα φαντάζομαι το κοτσάρω σε έναν μετασχηματιστή και τέλος.

Αλλά είναι standard?

Δεν μπορείς να βρεις κάπου specs; Αμφιβάλω αν υπάρχει service manual.

Αυτό που με ανησυχεί είναι η πολικότητα στο βίσμα. Αν τη βάλεις ανάποδα αντίο στο μηχάνημα, οπότε εκεί ακόμα και το λευκό - μαύρο καλώδιο μπορεί να χρειάζεται να μπει ανάποδα.

------------EDIT--------------

ftp://ftp.worldofspectrum.org/pub/sinclair/technical-docs/QL_ServiceManual.pdf

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιζεις με τον πονο μας :)

Βρηκα τα παρακατω απο εδω

9V dc / 1.8A (generates +5Vdc) and 15.6Vac / 0.2A (generates +/- 12Vdc) outputs.

To βίσμα του τροφοδοτικού QL καμια σχέση δεν έχει με τα κλασσικά των Spectrum. Eίχα παλιά έναν χαλασμένο και θυμάμαι ότι ήταν κάπως περίεργο... Καλό θα ήταν να ψάξεις στο ebay για τροφοδοτικό.

Πώς και το πήρες χωρίς? Για spares/repairs?

Νόμιζα ότι θα έβρισκα "εύκολα" τροφοδοτικό οπότε στα 70? μαζί με μια επέκταση μνήμης μου φάνηκε "λογική" η τιμή.

Ο πωλητής μου είπε ότι το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα. Ελπίζω να ισχύει

Χωρίς να διαθέτει τροφοδοτικό, πώς είναι τόσο σίγουρος; Τέσπα, μακάρι να είναι όλα ΟΚ.

Πίσω
Μπλουζα