Quizακι!

Συνεχίζουμε με καινούριες ερωτήσεις!!!

1) Ποιος ενορχήστρωσε την ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό του 1990???("Χωρίς Σκοπό"-Χρήστος Κάλοου)

BONUS υποερώτηση: Ποιος είχε κληθεί αρχικά να ενορχηστρώσει το κομμάτι;

2) Στη συμμετοχή της Δανίας το 1989 "συνέβη" κάτι ασυνήθιστο για τη Eurovision! Τι συνέβη;;;; :sealed:

3) Γιατί στο διαγωνισμό του 1990 προβάλλονταν καρτποστάλ με τα αξιοθέατα κάθε χώρας;

Αυτά προς το παρόν. Περισσότερες ερωτήσεις σε λίγες ημέρες!!!!
 
2)Ο διευθυντής ορχήστρας παράτησε την ορχήστρα, μετά από το νεύμα που του έκανε η τραγουδίστρια, και ανέβηκε στη σκηνή να της κάνει φωνητικά. Φυσικά και η ορχήστρα δεν έμεινε ξεκρέμαστη, αλλά εμφανίστηκε αμέσως ο νέος διευθυντής ορχήστρας. Αν θυμάμαι καλά, ο συγκεκριμένος διευθυντής ορχήστρας είχε κάνει κάτι πιο εντυπωσιακό, μια χρονιά πριν, τρώγοντας στο κεφάλι μια κιθάρα :p

3)Το 1990 ήταν το ευρωπαϊκό έτος τουρισμού, οπότε και η κάθε χώρα είχε κληθεί να στείλει μαζί με τη συμμετοχή της ένα μονόλεπτο βίντεο, τουριστικού χαρακτήρα, επετειακά. Μάλιστα, στο κλείσιμο κάθε καρτ ποστάλ, εμφανιζόταν το μήνυμα "ευρωπαϊκό έτος τουρισμού", γραμμένο στη γλώσσα της κάθε χώρας.
 
Και η απάντηση στην ερώτηση 1 είναι ο αείμνηστος Μιχάλης Ροζάκης...τώρα ως προς το ποιος είχε αρχικά κληθεί δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως ήταν ο Γιώργος Νιάρχος
 
Λοιπόν, οι 2,3 σωστές!!!

Όσον αφορά την (1): ο αείμνηστος Μιχαλης (Μάικ) Ροζάκης διηύθυνε την ορχήστρα. Την ενορχήστρωση έκανε ο Jick Nackassian !

Αρχικά ειχε κληθεί ο Χάρης Ανδρεαδης (συνήθης ύποπτος), ομως διαφωνούσε σε αρκετα σημεία με τον ερμηνευτή (Χρήστος Κάλοου) και ετσι αρνήθηκε την πρόταση!
 
Πίσω
Μπλουζα