Rambo: The video game ( PC Version Review)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.274
Προβολή συνημμένου 98157

Αν και οχι ομεγαλητερος οπαδος αυτου του αγελαστου american hero που με ενα τοξο καταφερνει να νικαει σε μαχες και να εξολοθρευει στρατους χθες βραδυ αποφασισα να ασχοληθω με το αυτο το παιχνιδι και συγκεκριμενα με την PC εκδοση οποτε ανοιξα μια μπυρα και για να μπω στο πνευμα φορεσα και μια κορδελα να κραταει τα μακρια μου μαλια (λεμε τωρα :P ) και πηρα και λιγο φουμο που εχω καβαντζωμενο απο το στρατο οποτε πασαλειφτηκα και ριχτηκα στη μαχη εναντια σε βιετναμεζους,μπατσους κλπ.

Πριν κυκλοφορησει το παιχνιδι και απλα ειχα διαβασει καποιες φημες δεν με εκανε ουτε κρυο ουτε ζεστη αυτη η ειδηση αλλα επειδη και γω ωσο να ναι εχω δει μερικες φορες της ταινιες αυτες και συγκεκριμενα ολες πιστευα πως αν κανουν κανενα παιχνιδακι στο στυλ του Meta Gear (οχι οτι περιμενα την ποιοτητα των MG βεβαια) θα γουσταρα να το παιξω και να σχοληθω μαζι του γιατι την σειρα MG πραγματικα την λατρευω απο το πρωτο παιχνιδι του NES μεχρι και σημερα.Φυσικα ολοι ξερουμε πως κατεληξε να ειναι το παιχνιδι τελικα καμια σχεση δηλαδη με τα MG οποτε και γω αποφασισα να ασχοληθω μαζι του αν και λαθος για μενα που την δημιουργια του παιχνιδιου την ανελαβε μια εταιρια οπως η Teyon Που ουτε την τεραστια εμπειρια εχει αλλα και σιγουρα ουτε και τα πολλα φραγκα για μπατζε απο την Reff Entertainment για μια τετοια παραγωγη οπως ενα παιχνιδι Rambo.

Η ιστορια του παιχνιδιου βασιζεται στης 3 πρωτες ταινιες Rambo και κατα την διαρκεια του θα δουμε γνωστες τοποθεσιες γνωστους διαλογους και γνωστες σκηνες απο της ταινιες και σαυτο τον τομεα εχει γιννει σε γενικες γραμμες καλη δουλεια.Moλις ξεκινησουμε το παιχνιδι εχουμε την δυνατοτητα να επιλεξουμε μεταξυ τριων modes δυσκολιας που θεωρητικα ειναι easy,normal,hard και προσωπικα το επαιξα στο δευτερο γιατι οπως εχω πει και παλαιοτερα δεν παιζω ποτε και τιποτα στο easy.EΠισης εχουμε την δυνατοτητα να επιλεξουμε αν θελουμε να παιξουμε με το ποντικι και το πληκτρολογιο η με το gamepad και αν και απεχθανομαι να παιζω με ποντικι και πληκτρολογιο εδω επελεξα αυτο γιατι με το gamepad με φανηκε πολυ αβολο.Αφου λοιπον τελειωσουμε με της επιλογες κλπ το παιχνιδι αρχιζει με ενα εισαγωγικο βιντεο και απο την πρωτη στιγμη που το βλεπουμε καταλαβαινουμε οτι το Playstation 2 ζει και βασιλευει η καλητερα το Playstation 1 γιατι στο playstation 2 εχουμε δει πολυ καλητερα FMV και πολυ καλητερα μοντελα χαρακτηρων απο αυτα του rambo με τα γραφικα να φανταζουν καλα για το το 2001-2002 αλλα τραγικα για το 2014 που βρισκομαστε.

Αφου λοιπον τελειωσει το βιντεο και ξεκινησει το παιχνιδι την μεγαλη πλακα την παθαινουμε οταν περνουμε πρεφα πως το μονο πραγμα που ελεγχουμε ειναι τα οπλα.Δηλαδη ο χαρακτηρας κινητε μονος του προχωραει δηλαδη αναλογα με την ροη της ιστοριας και μεις τα μονα πραγματα που κανουμε ειναι να επιλεγουμε τα οπλα να σκοτωνουμε τους εχθρους να αλαζουμε γεμιστηρες εναν πισω απο τον αλλον γιατι μας τελειωνουν οι σφαιρες και το μοναδικο χαρακτηριστηκο που μπορουμε να πουμε πως εχουμε καποιον ελεγχο του χαρακτηρα μας ειναι πως μπορουμε να καλυφθουμε πισω απο βραχους,βαρελια κλο και να κινουμαστε δεξια,αριστερα,κατω,η πανω ωστε να καλυφθουμε και να βρουμε το καταληλο σημειο ωστε να να εχουμε ορατοτητα να σκοτωσουμε τους εχθρους η να μπορεσουμε να γεμισουμε το οπλο με την ανεση μας.Επειδη αυτο σιγουρα ειναι βαρετο και το φανταστηκε και η Teyon οταν εφτιαχνε το παιχνιδι εβαλε και κατι αλλο στο o ''θεος να το κανει'' gameplay του παιχνιδιου και αυτο ειναι τα πολλα Quick Time Events που οπως και να το κανουμε σποανε λιγακιμ την βαρεμαρα και την μονοτονια του παιχνιδιου.Σε αυτα τα QTE υπαρχουν μαχες σωμα με σωμα η καποια stealth σκηνικα που μπορουμε να σκοτωνουμε αθορυβα εχθρους κλπ.Ενα αλλο σημαντικο χαρακτηριστικο του παιχνιδιου ειναι πως περνουμε ποντους εμπειριας και αυτοι μας χρησιμευουν για να κανουμε τον rambo δυνατοτερο να αντεχει περισσοτερα χτυπηματα μεχρι να τελειωσει η ενεργεια μας η να μπορουμε να εχουμε στην διοαθεση μας μεγαλητερο αριθμο απο εκρηκτικα η να εχουμε περισσοτερες σφαιρες στους γεμηστηρες.Επισης εχουμε στην διαθεση μας και μια special κινηση αν μπορω να το πω ετσι που ειναι η μπαρα Wrath και η χρεισιμοτητα της ειναι πως μολις μας περικυκλωσουν οι εχθροι και πατησουμε το κουμπι για να το ενεργοποιησουμε βγαζει ο Rambo μια κραυγη και ολοι οι αντιπαλοι πηγαινουν σε αργοιμ κινηση μεχρι να εξαντληθει η μπαρα ενεργειας οποτε εμεις εκμεταλευομαστε την κατασταση και τους καθαριζουμε.

Προβολή συνημμένου 98158

Ο χειρισμος οπως ειπα και παραπανω ειναι πολυ πιο βολικος με το Ποντικι και το πληκτρολογιο αλλα αν προτιμαει καποιος να το παιξει με gamepad πρεπει η να εχει gamepad απο xbox 360 η πολυ απλα να εξομοιωση το συγκεκριμενο gamepad με καποιο προγραμματακι οπως το x360ce κλπ.Στον τεχνικο τομεα και περα απο αυτα που εγραψα στην αρχη για το ps2 το RTVG μπορει σε καμια περιπτωση να μη θυμιζει παιχνιδι του 2014 προσωπικα εμενα οι χωροι που διαδραματιζεται και ολα τα σκηνικα γενικοτερα δεν ηταν τοσο αθλια στα ματια μου οπως λεγεται απο πολλους που μπορει και να μην το εχουν παιξει κιολας και πιστευω πως την ολη εικονα την χαλανε τα αθλια μοντελα των εχθρων που επαναλανβανονται πολυ συχνα αλλα και τα πραγματικα πολυ αθλια βιντεο και τα μοντελα των χαρακτηρων μιλαμε πιο χοντροκομενα δεν θα μπορουσαν να τα κανουν οπως και δεν θα μπορουσαν να κανουν και πιο κεφαλα τον Rambo σε σχεση με το σωμα του:DTo παιχνιδι επισης εχει και καπως υψηλες απαιτησεις γιατι μπορει στα δυο απο τα 3 pc που εχω σπιτι να μην εχω προβλημα αλλα στο τριτο pc που φοραει pentium D 2,6ghz,2GB Ram και την Gigabyte 9600gt το παιχνιδι σερνεται οπως σερνεται και στο στο laptop Που εχω ενα acer aspire pentium P6200 2.13ghz,3GB Ram και την AMD Radeon 6370M.Στον ηχητικο τομεα τα πραγματα ειναι καλητερα γιατι πρωτον η μουσικη και δευτερων οι φωνες ειναι παρμενες απο της ταινιες αλλα και γενικοτερα ηχοι οπως εκρηξεις η οι ηχοι των οπλων ειναι καλοι σε γενικες γραμμες.

Προβολή συνημμένου 98159

Ο Rambo σιγουρα θα αξιζε ενα πολυ καλητερο παιχνιδι και οπωσδηποτε με μεγαλητερο μπατζετ αλλα και απο μια εταιρια μεγαλητερη και πιο εμπειρη απ'οτι ειναι η Τeyon αλλα απο την αλλη και χωρις να θελω να το παιξω καλος εγω προσωπικα το παιχνιδι το ευχαριστηθηκα παρα τα προβληματα του και την μικρη διαρκεια του που εμενα με πηρες τρισημιση ωρες να το τελειωσω.To ευχαριστηθηκα πραγματικα γιατι ειναι ανα απλοικο παιχνιδι και θυμιζει παρα πολυ παιχνιδια που παιζαμε στα arcades με οπλο οπως το The House of the dead για ποαραδειγμα και αυτο με εκανε να το γουσταρω ακομα πιο πολυ.Αν το Rambo The Video Gmae κυκλοφορουσε στα ηλκτρονικα και παιζοταν με οπλο ειμαι 100% σιγουρος οτι θα ειχε κανει μεγαλητερη επιτυχια απομοσο θα κανει σε ολες της κονσολες και στο pc μαζι.Σε γενικες γραμμες παντως αν καποιος γουσταρει τον rambo και της ταινιες του και θελει να περασει χαλαρα 3,4 ωρες σκοτωνοντας βιετναμενους και να ζησει μεσα στης ταινιες αυτες ως αλλος ραμπο τοτε αξιζει να ασχοληθει μαζι του αλλιως ας το προσπερασει.

http://www.youtube.com/watch?v=x13fo6wpnXk

Nice Review! Θελω και εγω να παιξω καποια στιγμη το παιχνιδι.

Υπαρχει Rambo παιχνιδι στα ηλεκτρονικα με οπλα(οχι το ιδιο) ,το ειχα βρει σε ενα κεντρο bowling στην πετρουπολη και ειχα παιξει.

(αυτο εδω ειναι : http://www.wired.com/images_blogs/photos/uncategorized/2008/10/01/rambo.jpg )

rambo.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιαννη αν αυτο που επαιξες ειναι το παρακατω τοτε ωραιο με φαινεται.

Ναι αυτο ηταν , 1 κερμα εριξα δεν καταφερα να περασω την 2η πιστα (στο δασος) :P .

Μονο ο Segata το τελειωνει με ενα κερμα και παιρνει και το κοριτσι χαχαχαχα

ku-xlarge.jpg

rambo01.jpg

Βασίλη άσε τα Rambo, τα Jumbo και τα Mambo και πιάσε το Dark Souls. Περιμένω και review ξέρεις.

Tο τέλειωσα την πρώτη μέρα που βγήκε, φυσικά με cheats. Εντάξει η νοσταλγία σε κάνει να το συμπαθείς λόγω της μεγάλης συνάφειας με τα δρώμενα των τριών πρώτων ταινιών όμως αυτά τα on rail shooter έχουν ξεπεραστεί από τα χρόνια του house of the dead και του virtua cop! Τα γραφικά είναι μια πενταετία πίσω αλλά τουλάχιστον σε αποζημιώνει το ότι ουσιαστικά ακούς τις οριτζιναλ ατάκες κομμένες από την ταινία καθώς και τις ξαναζείς από τις σκηνές του παιχνιδιού-έργου! Μέχρι εδώ όμως...μετριότατο!

Πίσω
Μπλουζα