Razorback - Το αγριογούρουνο του θανάτου(1984)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
528
Aπό την μακρινή Αουστράλια, η 1η μεγάλου μήκους ταινία του Russel Mulcahy (του βιντεοκλιπά σκηνοθέτη που είναι συνώνυμος με το Highlander και τους Duran Duran), με υπόθεση που περιπλέκεται γύρω από ένα τεράστιο αγριογούρουνο που τρομοκρατεί τους εκεί κατοίκους. Με ένα καταιγιστικό μοντάζ και ειδικά έφφε "κρεατένια" (όχι ψηφιακά) ο Mulcahy καταφέρνει να πάρει ένα σχετικά απλό story και να το κάνει κάτι πολύ-πολύ παραπάνω. Στα συν η θαυμάσια φωτογραφία της ταινίας σε 235 σινεμασκόπ και ο απίστευτος ήχος.

[video=youtube;f-WKSnSagMg]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρκετα καλη ταινια.Το αγριογουρουνο στην αρχη σκοτωνει ενα μικρο παιδι και ο παππους του βαζει σκοπο ζωης να το σκοτωσει.Στη συνεχεια σκοτωνει εναν δημοσιογραφο.βλεπετε ανετα.
 
H 1η σκήνη με το γέρο είναι από τα καλύτερα γυρίσματα που έχω δει στο σινεμά του φανταστικού, όπως και η τελική μάχη στο "εργοστάσιο", φωτισμός, μοντάζ και ήχος όλα στην εντέλια.
 
Το τέρας πετυχημένο. Οι Αυστραλοί στα 70ς-80ς, έκαναν μερικά πολύ καλά θρίλερ. Δυστυχώς, τον κινηματογράφο τους τον γνωρίζουμε από το Μαντ Μαξ...
 
H Ταινια παιχτηκε στην Ελλαδα με το ονομα "Το αγριογουρουνο του θανατου".
 
Η εφιαλιτική ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από τις αχανείς ερήμους της Αυστραλίας. Ο σκηνοθέτης μετατρέπει ένα απλό σενάριο σε μια καλογυρισμένη ταινία τρόμου.
 
Πίσω
Μπλουζα