Re-animator - Zωντανός Νεκρός (1985)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.167
Ξεκινωντας από την τρομακτικη ιστορια του τεραστιου συγχρονου συγγραφεα επιστημονικης φαντασιας και τρομου H.P. Lovecraft με τιτλο Herbert West: Re- Animator ο σκηνοθετης(και σεναριγραφος μερικες φορες) stuart gordon μαζι με τους σεναριογραφους dennis paoli και william norris φτιαχνουν μια απο της καλητερες ταινιες τρομου ολων των εποχων.

Ο gordon σε σχεση με το βιβλιο του lovercraft για την ταινια κρατησε μονο τα βασικα στοιχεια της πλοκης οπως και το ονομα του κεντρικου χαρακτηρα και το βασικο θεμα της αναστασης νεκρων με τη βοήθεια ενος μυστηριωδους υγρου, και φτιάχνει μια ταινία που εξεπληξε ευχαριστα τους παντες.Ο gordon για την ταινια επιλεγει πολυ βια,πολυ αιμα,και αρκετες δοσεις προκλητικου χιουμορ που ηταν κατι καινουριο και συνεχηστηκε σε ταινιες oπως το return of the living dead.

Η ιστορια ξεκιναει με τον ερχομο του εκκεντρικου Herbert West στο Πανεπιστημιο Miskatonik (εφευρεση του Lovecraft) της Μασαχουσετης για να συνεχισει αυτο που ειχε ξεκινησει στην Ελβετια ως βοηθος του Dr Grueber, και συγκεκριμενα τη μελετη του θανατου. Ο West νοικιαζει ενα δωματιο στο σπιτι του Dan Caine ελπιδοφορου φοιτητη ιατρικης του Πανεπιστημιου που ετοιμαζεται να παντρευτει την Meg Halsey κορη του Πρυτανη Halsey.Κλεβοντας λιγο χρονο απο τις συνεχεις διαμαχες του με τον Δρ Carl Hill o West με τη βοηθεια και της νεκρης γατας των Dan και Meg, δοκιμαζει το υγρο του σε μια κλασικη σκηνη, απο τις πολλες που υπαρχουν στην ταινια παρουσια και του Dan που ο West επιλεγει σαν βοηθο στο εργο του.

Ο Dan, βλεποντας τη νεκρη γατα να ξαναζωντανευει μπροστα του πηγαινει στον Πρυτανη Halsey για να του πει τα καθεκαστα. Ο hasley οχι μονο δεν τον πιστευει αλλα τα παιρνει ασχημα στο κρανιο σταματωντας την υποτροφια του Dan και διαγραφοντας τον Herbert West απο το Πανεπιστημιο. Χωρις να εχουν τίποτα να χασουν πλεον φευγουν κατευθειαν για το νεκροτομειο της σχολης για δοκιμη του χημικου ορου και ο χαβαλες αρχιζει.Απο δω και περα γεινεται χαμος και το re-animator δηνει ρεστα.Ο carl hill ανακαλυπτει αυτο που καταφερε ο West και θελει να παρουσιασει την ερευνα του ως δικη του. Φυσικα ο West δεν το δεχεται και πολυ καλα αυτο και σκοτωνει τον hill του κοβει το κεφαλι και μετα δοκιμαζει να ζωντανεψει μεμονομενα κομματια.

Απο δω και περα ολα αυτα που που γεινονται πρεπει να τα δειτε οπωσδηποτε.Το ακεφαλο σωμα του hill να προσπαθει να βαλει ταξη,το κεφαλι του να ασχολειται με τα σεξουαλικατου απωθημενα πανω στη γυμνη και δεμενη Meg Halsey και φρεσκοαναστημενα ζομπι- υποχειρια του Hill που αρχιζουν να προκαλουν πανδαιμονιο.Μιλαμε για ταινια ολα τα λεφτα και all time clasic.Tην εχω δει καμια δεκαρια φορες και δεν την χορταινω.Ειναι μια ταινια που εχει τα παντα και ωσοι δεν την εχετε δει να την βρειτε και να την δειτε οπωσδηποτε.δυστηχως αν θυμαμαι καλα δεν υπαρχει ελληνικη εκδοση dvd.

[edit] dead picture [edit]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερη ταινια και κατεγιστικη!!

Πραγματικα ενεπνευσε καπως το Return Of The Living Dead (το οποιο το πρωτο ειναι πολυ ωραιο σε αντιθεση με το δευτερο μερος που δεν μου αρεσε καθολου γιατι ηταν σκετη κωμωδια!)

Εχει κυκλοφορησει το Re-Animator στην Ελλαδα σε dvd με ελληνικους υποτιτλους το εχω,αλλα επειδη δεν ειναι τοσο γνωστη η εταιρεια που το εβγαλε δεν υπαρχουν πολλα αντιτυπα.

Ευχαριστω για την πληροφορια argy γιατι εγω ηξερα οτι δεν ειχε βγει σε ελληνικη εκδοση.

Απο τις καλυτερες που εχουν επηρεαστει απο Lovecraft σε σχεση με αλλες, πχ το "From Beyond(1986)"...

Αν διαδραματιζοταν το 1920-30 και ειχε κρατησει την "μαυριλα" του συγγραφεα, θα μου αρεσε πιο πολυ,αλλα, ενταξει...

re-animator-movie1.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρομερό το Re-Animator (καθώς και το sequel αυτού), αλλά προτιμώ το From Beyond 1986 του μερακλή σκηνοθέτη stuart gordon

Αν και δεν ήμουν ποτέ φαν των horror comedy, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι αντικειμενικά αυτή είναι μία έξοχη ταινία γι'αυτό το είδος.

H Ταινια παιχτηκε στην Ελλαδα με το ονομα "Zωντανος Νεκρος".

Πίσω
Μπλουζα