Ready Player One: Η νούμερο ένα επιλογή βιβλίου για τους retrogamers!

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
198
Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που δεν υπάρχει ήδη θέμα στο forum μας για αυτό το έπος. Αφήστε με να σας εξηγήσω γιατί πρέπει, ναι ΠΡΕΠΕΙ, όλοι εσείς που αγαπάτε ρετρό υπολογιστές, κονσόλες και video games, να διαβάσετε άμεσα αυτό το βιβλίο. Ναι, ακόμα και εσείς που δεν διαβάζετε ποτέ βιβλία. Αν ο συγγραφέας ήταν Έλληνας, είναι δεδομένο ότι θα ήταν μέλος του GRM με πάνω από 10,000 posts.

6a00d8341c760153ef01a511d5fd82970c-800wi


Η υπόθεση έχει ως εξής: To έτος 2044, ο πλανήτης είναι σε κακή κατάσταση, λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος και του υπερπληθυσμού. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ζει στοιβαγμένη και σε κατάσταση φτώχειας. Μοναδική διέξοδος, ένας online κόσμος στον οποίο περνούν όλοι τον περισσότερο χρόνο της ημέρας, ένα role playing που δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά μέσα από αυτό εργάζονται, πηγαίνουν σχολείο, κάνουν σχέσεις κτλ. Όταν ο δημιουργός του κόσμου αυτού πεθαίνει, αφήνει μια διαθήκη σύμφωνα με την οποία όποιος βρει τα τρία easter eggs που είναι κρυμμένα μέσα του θα είναι ο μοναδικός κληρονόμος της μυθικής περιουσίας του.

Μέχρι αυτό το σημείο, η υπόθεση δεν είναι φοβερά πρωτότυπη. Έχουμε δει πολλές παραλλαγές της σε βιβλία και ταινίες. Αυτό που απογειώνει το ενδιαφέρον, τουλάχιστον για εμάς, είναι ότι ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος της ιστορίας είχε ψύχωση με τη δεκαετία του 80 και συνεπώς πλεονέκτημα στη λύση του μυστηρίου είχαν όσοι μελετούσαν προσεκτικά όλα όσα αφορούσαν consoles, computers, παιχνίδια, ταινίες, μουσική της εποχής! Το βιβλίο έχει εκατοντάδες αναφορές σε θέματα που συζητάμε διαρκώς στο Retromaniax, και μη φανταστείτε ότι μιλάω μόνο για πασίγνωστα και mainstream θέματα όπως το Space Invaders ή ο Michael Jackson. Μιλάμε ότι υπάρχουν μέσα αναφορές σε text adventures που έπρεπε να ψάξω στο internet για να τα μάθω, κι όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό! Το ανάγνωσμα είναι μια πραγματική απόλαυση για κάθε retromaniac.

Αν με τα παραπάνω δεν σας έπεισα ακόμα ότι ο συγγραφέας είναι ένας από εμάς, ακούστε και αυτό: Είχε κρύψει και εκείνος ένα easter egg στο βιβλίο, και έδινε δώρο στο νικητή... μια DeLorean! Το τελικό στάδιο των δοκιμασιών που έπρεπε να ολοκληρώσει κάποιος ήταν να κάνει ρεκόρ σε μια σειρά από ρετρό video games. Ο τελικός νικητής πήρε το βραβείο το 2012 όταν έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο Joust.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, με τίτλο "Αν είσαι έτοιμος, πάτα ENTER". Το συνιστώ μόνο σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει ποτέ βιβλίο στα Αγγλικά, γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα έχουν αποδοθεί τόσοι geek όροι.
 
Άλκη το έχω διαβάσει και πραγματικά είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλα τα μέλη του φόρουμ!

Όσο το διάβαζα θα πρέπει να είχα μόνιμα ένα χαζό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο μου, από τις τόσες πολλές αναφορές στα 80's που έβρισκα σε κάθε παράγραφο!

Ήθελα να ανοίξω θέμα αλλά φοβόμουν τα χρονολογικά όρια του φόρουμ!

Θα γυριστεί και ταινία και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ!
 
Aκουστηκε πολυ αυτες τις μερες λογω του Σπιλμπεργκ,σιγουρα θα αυξηθηκανε και οι πωλησεις του.


Αναμενετε με ενδιαφερον....η ταινια.
 
Διαισθητικά, πιστεύω ότι η ταινία θα είναι κατά 90% action, με πολύ μικρή σχέση με το βιβλίο και γενικά πατάτα. Σιγά μην περάσουν όλα τα trivia για το Zork και το Atari 2600 στη μεγάλη οθόνη...
 
Το ξεφύλλισα στη δουλειά...

Πολύ Atari μέσα λέμεεεε!!! :D

Θα αγοραστεί εντός της εβδομάς!!!
 
alkis21 είπε:
Διαισθητικά, πιστεύω ότι η ταινία θα είναι κατά 90% action, με πολύ μικρή σχέση με το βιβλίο και γενικά πατάτα. Σιγά μην περάσουν όλα τα trivia για το Zork και το Atari 2600 στη μεγάλη οθόνη...
 


Οντως λιγο δυσκολο να χωρεσει ταινια σε βιβλιο αλλα αν καποιος μπορει να δωσει καλο αποτελεσμα,εχει ακρες και μπορει να χωρεσει ολες τις trademark αναφορες των 80ς ειναι ο Σπιλμπεργκ.
 
Aardvark είπε:
 


Οντως λιγο δυσκολο
να χωρεσει ταινια σε βιβλιο αλλα αν καποιος μπορει να δωσει καλο αποτελεσμα,εχει ακρες και μπορει να χωρεσει ολες τις trademark αναφορες των 80ς ειναι ο Σπιλμπεργκ.
Σχωράτε τον... Το αντίθετο θέλει να πει... :points:
 
Ωρα,ειναι η lol δυσκολη. :D
 
Το πρωτο trailer της ταινιας με αρκετες 80ς αναφορες να ανακαλυψουμε.

 
Το βιβλίο είναι φανταστικό! Δε θες να το αφήσεις με τίποτα.

Είμαι πολύ περίεργη να δω πως και κατά πόσο καλά θα αποδοθεί στην ταινία.
 
Το trailer επιβεβαιώνει αυτό που φοβόμουν, η ταινία θα είναι κατά 95% δράση και εφέ... κρίμα για όσους δεν απολαύσουν την ιστορία.
 
Παντως το τρειλερ δε μου φανηκε να εχει καμια αναφορα στα 80ς, εκτος απο τις μηχανες που μου θυμισαν το καινουργιο ΤΡΟΝ
 
To πιο χτυπητο στο τρειλερ ηταν η DeLorean,απο κει και περα ειχε

 

 

Freddy Crueger,Christine το αμαξι,το βανακι της Α-ΤΕΑΜ,τον Duke nuke em κτλ
 
Μόλις που προλαβαίνω πριν βγει στο σινεμα

1518866032965-632254311.jpg
 
Αν σου πω οτι παω το βιβλιο με αργους ρυθμους γιατι προσπαθω να παιζω τα παιχνιδια που αναφερει? Ειμαι πολυ μπροστα να 'ουμε :)
 
Επιτηδες το παω σιγα σιγα διοτι δεν θελω να τελειωσει!

Το ΣουΚου εφαγα κολλημα με το Dungeons of Daggorath. (για οποιον  βαριεται να εξομοιωνει TRS 80 υπαρχει δωρεαν στο GooglePlay ). Υπαρχει PC Port, PSP port, Unix,RiscOS κτλ

Καλο review

Manual

Διαφορα links (δυστυχως το mspencer.net υπαρχει μονο στο WayBackMachine του Archive)

Να το πω ευσχημα, ευτυχως δεν ημουν εγω στη θεση του Παρσιφαλ :)

Σε αυτο το βιντεο του 2008 (τα ωψιμα σχολια εχουν πλακα) βλεπω το παιχνιδι με 4 τουλαχιστον χρωματα αλλα οτι βρισκω εγω ειναι ασπρομαυρο. Τι παιζει?

 
Επανερχομαι μιας και βρηκα γιατι το βλεπω ασπρομαυρο...

Ο λογος ειναι επειεδη ΕΙΝΑΙ ασπρομαυρο ΟΜΩΣ μπορει να αποκτησει χρωμα μεσω composite (το λενε composite artifacts)!! Νομιζω οτι πρεπει να ηταν ευρεως διαδεδομενο τοτε.

Για να το δειτε στην οθονη σας, κατεβαστε τον XRoar emulator, βαλτε μεσα τα COCO bios αρχεια, φορτωστε το Dungeons of Daggorath και:

View->Composite Rendering->Simulated

View->Cross Colour->Red Blue

DoD_N.jpg

DoD_A.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά έχεις καεί τελείως φιλαράκι :D
Εγώ πάλι ελάχιστα παιχνίδια έπαιξα όταν διάβασα το βιβλίο. Με μπρίζωσες τώρα! Πάω για Dungeons of Daggorath... 
 
Πίσω
Μπλουζα