Recap για Amiga 1200, Βόρεια Αττική ή κέντρο Αθήνας

replicant4

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
4
Καλησπέρα σε όλους θέλω την βοήθεια σας. Πρόσφατα απόκτησα μια Amiga 1200, σε τέλεια κατάσταση (πλήκτρα κάτασπρα, έτρεξε τέλεια όλα τα τέστ,δουλέυει το disk drive ). Η συγκεκριμένη δεν έχει ανοιχτεί ποτέ (έχει ακόμα άθικτη την σφραγίδα), και ξέρω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι recap. Μήπως μπορεί κανείς να προτείνει , ή να κάνει ο ίδιος, recap , κατα προτίμηση είτε κοντά πρός τα Βόρεια προάστια Αττικής ή κοντα στο κέντρο της Αθήνας. Αν και δεν μένω μόνιμα Αθήνα , θα είμαι εκεί για πείπου ένα μήνα, στίς γιορτές των Χριστουγέννων. Ακόμα θα ήθελα μερικές προτάσεις στο τι να προσθέσω (π.χ. σκληρό δίσκο - δνε έχει , GOTEC ντράιβ, Workbench, επιταχυντές κλπ). Θέλω να την έχω λειτουργική, όσο το δυνατόν ποιο κοντά στην τεχνολογία την τότε (90ies).
Σας ευχαριστώ πολύ όλους/όλες .

Με τα λίγα που ξέρω, το Recap αφορά τα παλιά μηχανήματα και είναι ο καθαρισμός της πλακέτας και η αλλαγή των πυκνωτών που με τα χρόνια μπορεί να μην λειτουργούν ή να έχουν βγάλει υγρό.

Γενικά με το Recap υπάρχει ένα service/τσεκαρισμα ώστε να λειτουργούν όλα σωστά και παράλληλα γίνεται και ένας καθαρισμός σε ότι έχει επηρεαστεί πάνω στη πλακέτα ή τις γραμμές που υπάρχουν σε μια πλακέτα (δεν ξέρω πως τις ονομάζουν οι ηλεκτρονικοί αυτές τις γραμμές).

Επίσης γίνεται αλλαγή πυκνωτών με νέους για να μην σκάσουν ή βγάλουν υγρό και κοιτάμε και τα άλλα σημεία και τα τσιπακια αν είναι όλα εντάξει.

Για την Amiga το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αφαιρεθεί η χοντρή μπαταρία που υπάρχει σε ένα σημείο της πλακέτας ώστε να αποφευχθεί και εκεί η διαρροή υγρών πάνω στη πλακέτα. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτό.

Θα πρότεινα στο παλικάρι να μην χρησιμοποιεί την Amiga μέχρι να ανοιχτεί και να δει κάποιος το εσωτερικό της και να αφαιρεθεί αρχικά αυτή η μπαταρία.

Μακάρι να υπάρχει κάποιος να βοηθήσει το παλικάρι μέσω του retromaniax. Θα έλεγα όμως να κάνει και ένα post και εδώ.

@freaktmp ελπίζω να τα λέω σωστά.

Τελευταία επεξεργασία:
ευχαριστώ πολύ Always Somewhere και καλημέρα. Αυτό εννοούσα και θέλω, δεν την λειτουργώ μέχρι να σιγουρευτώ ότι δεν θα έχω προβλήματα με υγρα, τους πυκνωτές κλπ.

To recap αναφέρεται στην αντικατάσταση των πυκνωτών smd και through hole. Η μπαταρία πρέπει να αφαιρεθεί και να καθαριστεί ο γύρω χώρος με ισοπροπυλική αλκοόλη και να γίνει έλεγχος επαφών. Πιθανότατα, η μπαταρία να έχει βγάλει ήδη υγρά. Ακολουθεί γενικώς έλεγχος στο τυπωμένο κύκλωμα και καθαρισμός από σκόνες κτλ. Στη συνέχεια, δημιουργείτε έλεγχος όλων των ηλεκτρονικών λειτουργιών του συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω πρέπει να γίνουν από γνώστη που έχει την εμπειρία να κάνει recap.

Κατά τα άλλα, λεφτά να έχεις και μπορείς να κάνεις παπάδες με την 1200. Ρίξε μια ματιά στο amiga.store που είναι στην Ισπανία. Έχει αρκετά καλούδια για την 1200 με το αζημίωτο βέβαια. Το ebay απλά ξέχασέ το γιατί εκεί ζητάνε νεφρά για συστήματα 30+ ετών.

Πολυ παλαιος admin του retromaniax (οχι εγω) θελει να αλλαξει πυκνωτες σε Atari MEGA STE. Οποτε θα παρακολουθω αυτο το νημα απο κοντα :)

Τελευταία επεξεργασία:
Ήταν και ενας στα Βριλήσσια που έκανε αριστη δουλεια μεχρι τουλάχιστον λίγα χρονια πριν...τον θυμαμαι να γραφει στο fb αλλα δεν θυμαμαι ονομα δυστυχως

Πίσω
Μπλουζα