Resident Evil 0 (Review)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.308
Αντιδράσεις
5.812
Resident Evil 0

 


Προβολή συνημμένου 76653

Eιναι γνωστο σε ολους οτι η απολυτη Resident Evil κονσολα ειναι ο αγαπημενος κυβος της NINTENDO.Ετσι λοιπον μετα απο καποια χρονια ξυρασιας κυκλοφορησε το εκπληκτικο Resident Evil 0.Το RE0 προσφερει αρκετα νεα στοιχεια ,διαθετει νεους χαρακτηρες,νεα στοιχεια gameplay και παει πιο μακρια την ηδη γνωστη ιστορια.Ολα αυτα σε συνδιασμο με τα φανταστικα γραφικα φτιαχνουν ενα απο τα κορυφαια Resident Evil που εχουν κυκλοφορησει.

Προβολή συνημμένου 76654

Οπως υποδηλωνει και ο τιτλος του το RE0 προηγειται του πρωτου παιχνιδιου και περιγραφει την ιστορια τη Rebecca Chambers και τον τροπο που αυτη εφτασε στην επαυλη spencer.Ενας δευτερος χαρακτηρας ο φυλακοβιος Billy Coen ειναι μαζι με την Rebecca στο μεγαλητερο μερος του παιχνιδιου.Συγκεκριμενα Συγκεκριμενα το παιχνιδι μας αφηγηται ολα ωσα συνεβησαν πριν τα γεγονοτα της επαυλης.Ως Rebecca chambers πηγαινετε με την ομαδα σας στο Raccoon forest για να ερευνησετε ωσπου ξαφνικα βλεπετε ενα βαν με δυο σκοτωμενους φρουρους.Ο φυλακισμενος που μετεφεραν Billy coen που σκοτωσε 23 ατομα ειναι εξαφανισμενος και ξεκινατε το ψαξιμο να τον βρητε.Καθως τον ψαχνετε πλησιαζετε ενα τρενο που ειναι σταματημενο στης ραγες και μπαινετε μεσα χωρις να ξερετε τι σας περιμενει.Καθως ερχεστε αντιμετωποι με καποια ζομπι συναντατε τον Coen και προσπαθητε να τον συλαβετε αλλα αντι γιαυτο ο coen ξεφευγει πηγαινοντας πιο βαθεια μεσα στο τρενο.Τελικα θα καταληξετε συνεργατες να παλευετε για την ζωη σας.Οπως συμβαινει και με τα υπολοιπα RE το 0 διαθετει απειρες μαχες με ζομπι,αρκετους γριφους και πολλες στιγμες τρομου.Η δραση εκτυλισεται πανω σε τρενα η μεσα στο εσωτερικο τους,σε επαυλεις,σε εργαστηρια και σε διαφορες αλλες και εκτος απο τα κλασικα ζομπι και τερατα υπαρχει και ενα εμφανιζεται σε ολη την διαρκεια του παιχνιδιου και δεν μπορειτε ντουλαχιστων στην αρχη να το σκοτωσετε.

Το 0 προσθετει πολλα νεα στοιχεια στην σειρα με το πιο σημαντικο να ειναι το Partner Zapping που σας επιτρεπει να ελεγχετε ταυτοχρωνα η ξεχωριστα τους δυο χαρακτηρες.Αυτο το συστημα οχι μονο σας ''αναγκαζει'' να ξερετε παντοτε το τι συμβαινει γυρω σας αλλα προσθετει και ενα στοιχειο στρατηγικης το οποιο δεν υπηρχε σε προηγουμε RE παιχνιδια.Το αλλο νεο χαρακτηριστικο ειναι η αφαιρεση των item boxes.Aυτο κανει το παιχνιδι μεγαλητερο σε διαρκεια και αλλους μπορει να τους ευχαριστησει και αλλους να τους κουρασει γιατι θα πρεπει να επαναλαβετε πολλες φορες την ιδια διαδρομη για να παρετε καποιο αντικειμενο.Επισης πρεπει να ησαστε συνεχεια σε εγρηγορση γιατι τα bosses εμφανιζονται της περισσοτερες φορες χωρις καμια προειδοποιηση.

Προβολή συνημμένου 76655

Ολοι ειχαμε εντυπωσιαστει με το ποσο ομορφο εδειχνε το RE 2 στο Game Cube αλλα και με το εξαιρετικο RE Code veronica X.To RE 0 ομως ειναι τοσο ανωτερο που κανει το RE 2 να φαινεται μετριοτατο και ειναι ακομα καλητερο και απο το Remake του πρωτου RE.Tα γραφικα του παιχνιδιου ειναι απιστευτα και με φοβερες λεπτομερεις και στης τοποθεσιες αλλα και στα τερατα που εχουν εκπληκτικες λεπτομερειες.Η σκηνη πανω στο τρενο με τα δεντρα να περνανε τα φωτα και ολα αυτα ειναι φανταστικη και πολυ αληθοφανης.Απλα ας δει καποιος τα γραφικα που εχει το πρωτο μπανιο συνανταμε στο παιχνιδι και θα καταλαβει την ομορφια τους.Πραγματικα εχουν κανει απιστευτη δουλεια στον συγκεκριμενο τομεα.Στον ηχητικο τομεα πραγματικα ολοι η ηχοι και η μουσικη αντιπρωσοπευουν με τον καλητερο τροπο το παιχνιδι που λεγεται RE.Oλοι οι ηχοι ειναι εξαιρετικη απο τα βηματα στο πατωμα,τους ηχους των ζομπι και των αλλων πλασματων και γενικα τα παντα που ακουμε μεσα στο παιχνιδι.Ο ηχος που βγαζει το καθε οπλο επισης ειναι πολυ καλος με εξερεση καποια που ακουγονται λιγο ψευτικα.Και φυσικα τα voice acting των χαρακτηρων ειναι εκπληκτικα και δεν θα μπορουσαν να ειναι καλητερα.

Προβολή συνημμένου 76656

τo RE 0 ειναι απο τα κορυφαια RE που εχουν κυκλοφορησει και δεν πρεπει να λειπει απο κανεναν οπαδο των συγκεκριμενων παιχνιδιων.Με 3 επιπεδα δυσκολιας και το Leach Hunter game θα σας κρατησει αρκετο καιρο απασχολημενους και αν προσθεσουμε σαυτα τα εκπληκτικα γραφικα,τον φανταστικο ηχο αλλα και το γνωστο εξαιρετικο gameplay της σειρας μαζι με τα εξτρα στοιχεια τοτε με δυο λεξεις ειναι MUST HAVE για καθε gamer που σεβεται τον εαυτο του.





 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κριμα που το RE δεν υποστηριζαν progressive scan(εκτος του 4), ιδιως τα RE 1 και RE 0. Κατα τα αλλα ητανε πολυ ομορφα παιχνιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gamecube... η υπέρτατη κονσόλα των Resident Evil φανς (μιας και το 5 είναι άθλιο ενώ το 6... δεν είναι Resident Evil στην ουσία)
 
Έπεσε στα χέρια η έκδοση του Wii, στην οποία μου φάνηκε λίγο περίεργος ο χειρισμός. Δεν το έχω παίξει όμως αναλυτικά, για να πω περισσότερα.
 
divined είπε:
Έπεσε στα χέρια η έκδοση του Wii, στην οποία μου φάνηκε λίγο περίεργος ο χειρισμός. Δεν το έχω παίξει όμως αναλυτικά, για να πω περισσότερα.
Αν τυχον και μπορεσεις να βρεις την εκδοση του Game Cube πραγματικα παρτην γιατι ειναι παιχνιδαρα.Στο Wii δεν λεει και πολλα κυριως για τον χειρισμο και οχι για το υπολοιπο παιχνιδι.
 
Π Α Ι Χ Ν Ι Δ Α Ρ Α απλά!!! Μπράβο Candy για ένα ακόμη απολαυστικό ριβιού που μας ωθεί για να είμαι ειλικρινής να ασχοληθούμε ξανά με τους τίτλους αυτούς. Έχω 15 μέρες άδεια και με βλέπω να μη βγαίνω από το σπίτι με όλα αυτά τα ριβιού που μας παρουσιάζεις. :D
 
geo2004z είπε:
Έχω 15 μέρες άδεια και με βλέπω να μη βγαίνω από το σπίτι με όλα αυτά τα ριβιού που μας παρουσιάζεις. :D
Tι καλητερο απο αυτο φιλαρακι :D ;)
 
Βασίλη το video που έκανες post είναι του Resident Evil Remake, όχι του Zero, δεν ξέρω αν όντως ήθελες να κάνεις post αυτό.
 
πηρες φορα φιλε metalhead ε?Μπραβο εξαιρετικο review.Το παιχνιδι ειναι παρα πολυ καλο.Το μονο που με χαλασε λιγο ειναι καποιοι τελικοι εχθροι πχ η γιγάντια νυχτερίδα.Αυτο μαζι με το 1,2,4 και code veronica ειναι τα καλυτερα resident evil
 
Imgema είπε:
Βασίλη το video που έκανες post είναι του Resident Evil Remake, όχι του Zero, δεν ξέρω αν όντως ήθελες να κάνεις post αυτό.
Τασο εχει δικειο καταλαθος το εβαλα και μετα βαριομουνα να το βγαλω και το ξεχασα :p Τωρα που με το θυμησες θα το αλαξω.
 
Πραγματικά φαίνεται υπέροχο. Με τη έλλειψη του item box δεν ξέρω βέβαια πως θα τα κατάφερνα. Άντε να δούμε πότε θα αξιωθώ να παίξω αυτά τα RE του GC.
 
Ωραιο review!παιχνιδαρα το zero που το ξαναρχιζω ανετα σε αντιθεση με τα resident evil 5-6
 
Έμαθα οτι στην έκδοση για playstation το bonus game με τα leeches είναι πολύ ευκολότερο...Το περίμενα.Υπέροχο παιχνίδι,ένα από τα καλύτερα μέχρι σήμερα.Στην ανάλυσή που έχω κάνει για το συγκεκριμένο έχω γράψει :

Αν και το παιχνίδι είναι το πρώτο στην ιστορία και εξηγεί το πως έφτασε η Rebecca στην έπαυλη,κυκλοφόρησε 6 χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι και μόνο για το Gamecube.To παιχνίδι αυτό αγγίζει το τέλειο,έχει δουλευτεί με μεράκι και αγάπη,έχει από τα καλύτερα γραφικά(βλέπεις το γρασίδι ή τη θάλασσα και νομίζεις ότι είναι ρεαλιστικά)και τρομερές τοποθεσίες,μοναδικούς εχθρούς και αρχηγούς και φυσικά ωραίους γρίφους.Οι εχθροί δεν πάνε πίσω.Στο παιχνίδι ένα καινούριο στοιχείο είναι ή εναλλαγή χαρακτήρων και η μη χρησιμοποίηση πλέον αποθηκευτικών μπαούλων.Η ομάδα Bravo εξερευνεί μία σειρά κανιβαλιστικών επιθέσεων στα βουνά των Arklay υπό την καθοδήγηση του αρχηγού Enrico Marini.Η Rebecca καθώς εξερευνεί ανακαλύπτει ένα τρένο και εκεί βρίσκει τον κρατούμενο που έχει αποδράσει όταν το αυτοκίνητο που τους μετέφερε ανετράπη.Ο Billy μεταφερόταν για να εκτελεστεί ως ένοχος για το θάνατο αθώων ανθρώπων.To σενάριο σιγά σιγά ανακαλύπτει κρυφές πτυχές του χαρακτήρα του και φέρνει το δέσιμο των δύο.Έχει ένα από τα καλύτερα βιντεάκια που έχω δει και πιο αληθοφανή,αυτό στην Αφρική με την εκτέλεση των αθώων ανθρώπων.Φυσικά φοβερές τοποθεσίες και ξεχωριστούς αρχηγούς και τον Dr.Marcus που ανακάλυψε τον Progenitor Virus,τον οποίο του έκλεψε ένας πολύ γνωστός σε εμάς χαρακτήρας που με τη βοήθεια από βδέλλες εκδικείται σιγά σιγά.
 
Επιτελους αξιωθηκα να παρω στα χερια μου τα RE0,1 για το Game cube. Το ποτε θα τα παιξω βεβαια αλλος λογαριασμος διοτι ο χρονος ειναι πολυ περιορισμενος. Καποιος μου ειπε να παιξω το 0 πρωτα. Εσεις τι λετε, ειναι αλληλενδετα;
 
Hey! Ωραία παρουσίαση!

Το RE 0 ήταν απο τα πρώτα παιχνίδια που αγόρασα στο GameCube!!!

Έχω ωραίες αναμνήσεις απο αυτό το παιχνίδι..

Θυμάμαι ότι το έπαιζα με κλειστά φώτα, δυνατά τον ήχο στην TV και διπλά κολλημένη τη σύζυγο μου να πολεμάμε μαζί τα ζομπια !!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnny19818 είπε:
Επιτελους αξιωθηκα να παρω στα χερια μου τα RE0,1 για το Game cube. Το ποτε θα τα παιξω βεβαια αλλος λογαριασμος διοτι ο χρονος ειναι πολυ περιορισμενος. Καποιος μου ειπε να παιξω το 0 πρωτα. Εσεις τι λετε, ειναι αλληλενδετα;
Αν και ιστορια το 0 διαδραματιζεται κυριως πριν το RE1, καλυτερα να παιξεις το RE1. Θα σου αφησει καλυτερες εντυπωσεις ετσι και θα απαντηθουν ερωτηματα του RE1 οπως τα σχεδιασαν.

Φιλικη συμβουλη, αν ειναι εφικτο προσπαθησε να συνδεσεις καποιο στερεοφωνικο με το Gamecube, ο ηχος/μουσικη των παιχνιδιων το αξιζει και με το παραπανω.
 
Αν και θα ηθελα να αγοραζα παλι τις αμερικανικες εκδοσεις λογω οτι υποστηριζουν 60hz. Μακαρι να υποστηριζαν και progressive scan.
 
Κονσολαρα το GameCube, τώρα παίζω το 4 σε Wii,  μόλις τελειώσω θα τα πιάσω όλα και απ'οτι φαίνεται με τους τιτλους που έχει αυτή η κονσόλα θα παίζω καιρό. Άνετα η καλύτερη κονσόλα της γενιάς της, σίγουρα στις 5-10 καλύτερες κονσόλες όλων των εποχών κατα τη γνώμη μου. Και δεν την λες και αποτυχημένη με καμια 30ρια εκατομμύρια πωλησεις με αντίπαλο το PS2 (που είναι χειρότερη κονσόλα απο το GameCube και σε specs και σε τιτλους).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα