Retro κατασκηνώσεις

Σε 1 εβδομαδα απο σημερα κατεβαινω ως ομαδάρχης στο Διόνυσο! Can't wait! :cool: Με την επιστροφη μου θα σας εχω μπολικο υλικο ακρως ρετρο ενδιαφέροντος!
 
Ωραια φαση!!

Ασχετο:Μου την εσπασαν πολυ παντως που εδω και δυο χρονια δεν γεμιζουν την πισινα τα Σαββατοκυριακα. Ελπιζω μην κανουν κανα τετοιο καζο και στους κατασκηνωτες τωρα.

Να παρεις και ενα Παρτα-Ολα μαζι σου.
 
Μακαρι να το εχουν τακτοποιησει το θεμα με τις πισινες για το κοινο! Οσο για τη "σβούρα" παρτα ολα, θα το κανω μόδα ακομα και στο Διόνυσο... χαμος!

%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91-%CE%9F%CE%9B%CE%91.jpg
 
Τη Παρασκευη γυρισα απο το Διόνυσο (ΤΥΠΕΤ) μετα απο τη πρωτη εμπειρία ως ομαδάρχης και κουβαλώντας συναισθηματα απο καταστάσεις που με εκαναν να δω το κοσμο με πιο καθαρα μάτια.. Παρακατω ακολουθουν μερικες φωτογραφίες! ΤΥΠΕΤ για παντα!!!

DSCN0233.jpg

DSCN0360.jpg

DSCN0179.jpg

DSCN0198.jpg

DSCN0208.jpg

DSCN0219.jpg
 
Τη Παρασκευη γυρισα απο το Διόνυσο (ΤΥΠΕΤ) μετα απο τη πρωτη εμπειρία ως ομαδάρχης και κουβαλώντας συναισθηματα απο καταστάσεις που με εκαναν να δω το κοσμο με πιο καθαρα μάτια.. Παρακατω ακολουθουν μερικες φωτογραφίες! ΤΥΠΕΤ για παντα!!!

DSCN0054.jpg

DSCN0026.jpg

DSCN0027.jpg

DSCN0036.jpg

DSCN0044.jpg

DSCN0049.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mερικες ακομα φωτογραφιες απο τις φετινες περιπετειες μου στο Διονυσο!

DSCN0334.jpg

DSCN0141.jpg

DSCN0213.jpg

DSCN0281.jpg

DSCN0299.jpg

DSCN0360.jpg
 
Επεράσατε όμορφα, ε?! :D

Υπάρχει περίπτωση να έχεις κρατημένες και φωτός από παλιά, να κάνουμε συγκρίσεις?! :)
 
Διονυσος rulez! Μεγαλο φετιχ η πανω πισινα!
 
Jackie, έπρεπε να αναλάβεις πρωτοβουλία για προβολή του "ο γιος του Παρταόλα" στην κεντρική πλατεία...στην πρώτη περίοδο με τα πιτσιρίκια για να εθιστούν από μικρά...Ας ελπίσουμε οτι θα το πράξεις του χρόνου...
 
@D@redevil Oι περιπέτειες και οι τρομερες εμπειρίες που εζησαν ως ομαδάρχης δε λεγονται! Απιστευτες στιγμές δράσης, συγκίνησης αλλα και γέλιου! Η διατριβή και η διαστολή του δικού μου "εγω" στη καθημερινη ενασχοληση με τα παιδια μπορω να πω οτι με εχει κανει αλλο ανθρωπο! Του χρονου θα κατσω και τις 2 περιοδους μαζι! Ναι, εχω και φωτογραφίες απο τα "παλια" και θα τις ανεβασω συντομα! Προς το παρων σας κανω γνωστο οτι εχω ανεβασει πολλα βιντεο απο τις περιπετειες μου στο Διονυσο μεσω του προσωπικου μου καναλιου στο youtube με highlight τη συμμετοχη μου σε βραδινή ψυχαγωγία των στελεχών με τραγούδι απο το συγκρότημα "Blue System" (Το γκρουπ που εφτιαξε ο Dieter Bohlen λιγους μηνες μετα τη πρωτο break up των Modern Talking το '87) Aσε δε που τα παιδια χαρη σ'εμενα ειδαν για πρωτη φορα απο κοντα δίσκους βινυλίου (Σε μια εκδρομη με το γκρουπ της ομαδας ανταλαγγης των παιδιων απο τη Κυπρο στο Μοναστηράκι ειχα την ευκαιρια να παρω καποια italo disco βινυλια και οταν επεστρεψα το απογευμα πισω στη κατασκηνωση τα εδειχνα στα παιδια)

@Stormwatch Και μονο που σκεφτομαι σα πιθανότητα να τολμουσα να προτεινω στα αρχηγείο να βαζαν σε πρωτη προβολή "Γιο παρτα ολα" στη κεντρική πλατεια με βλεπω να με κυνηγουσαν με τις καραμπίνες! Χαχαχαχαχαχχαχαχα! Παντως οσες κινηματογραφικες ταινιες εβαλαν ηταν κατι ξενα παιδικα και πολλα παιδια απο τη βαρεμαρα τα επαιρνε ο υπνος..

Ακολουθουν μερικες ακομα φωτογραφίες:

DSCN0368.jpg

DSCN0211.jpg

DSCN0317.jpg

DSCN0167.jpg

DSCN0227.jpg

DSCN0248.jpg
 
Πολλά μπράβο! Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι μαζί με παιδιά - εισπράττεις την πιο υγιή μορφή αγάπης κι εκτίμησης. Α, και πάνω απ' όλα την ειλικρίνεια - κάτι που λείπει στις συναναστροφές των μεγάλων.... Τεσπα, θα βγω εκτός θέματος, οπότε απλά θα περιμένω και τις φωτογραφίες από τα παλιά για να νοσταλγήσω κι εγώ μαζί σας! :)
 
Ηταν ενα απο τα μεγαλύτερα ονειρα της ζωης μου να ζησω μια τετοια κατασταση κι αισθανομαι τοσο ευγνώμων που το εφερε ετσι η μοιρα και το πραγματοποιησα! Ανυπομονω για του χρονου τωρα! Ειναι πραγματικη ευλογια για εναν ανθρωπο να εχει καθημερινη δραστηριοτητα μαζι με παιδια οπως σε μια κατασκηνωση, και ομολογω οτι μου λειπει απίστευτα αυτη η συνεχης ροη δράσης που ειχα οσο καιρο ημουν εκει.. Η αγαπη που πηρα και που εδωσα δε μετριεται, αλλα επειδη νομιζω οτι ειπα πολλα σας στελνω μερικες ακομα φωτογραφιες!

DSCN0342.jpg

DSCN0179.jpg

DSCN0198.jpg

DSCN0229.jpg

DSCN0257.jpg

DSCN0304.jpg
 
Άλλη μια κατασκηνωτική χρόνια έλαβε τέλος,φέτος Θράκη στο Σουφλί με τα ίδια παιδάκια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται, ήταν μια αξέχαστη κατασκηνωτική περίοδος(Ίσως η καλύτερη μου ως ομαδάρχης και μια από τις καλύτερες γενικά στον Διόνυσο από το 1998 μέχρι σήμερα).

DSC07122_zpsde3bf3cd.jpg

Υ.Γ:Υπομονή μέχρι του χρόνου πλέον :D
 
Πρεπει να ειχα κανει ή ομαδαρχης ή κατασκηνωτης στο Σουφλι...

Αντε καλο χειμωνα :)
 
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΕΤ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Καλησπέρα !

Ε ναι λοιπόν υπήρξα και εγώ κατασκηνώτρια του ΤΥΠΕΤ και μάλιστα έφτασα μέχρι και το αξίωμα της ομαδάρχισσας, κατά τα χρόνια 1989-1999. Φυσικά πήγα και πιο μικρή αλλά ήρθαν και με πήραν οι γονείς μου τρέχοντας γιατί έκλαιγα τα βράδια και ήθελα τη μαμά μου..

Ευτυχώς από την εμπειρία μου αυτή κράτησα -εκτός από άπειρες αγαπημένες αναμνήσεις και μυρωδιές- στη μνήμη μου τα τραγούδια-ύμνοι που λέγαμε εκείνες τις χρονιές και τα οποία κληρονομούνταν από χρονιά σε χρονιά στους μικρούς κατασκηνωτές.

Σίγουρα κάποιοι από εσάς θα τα θυμάστε...:

"Στην κατασκήνωση στις εκδρομές παιδιά, μες στης Κασσάνδρας την πευκόφυτη πλαγιά μακριά απ'την πόλη και απάνω στα βουνά τραγουδάμε με χαρά ένα δυο χι..."

Και φυσικά η βραδινή προσευχή : " Η μέρα πάει, ο ήλιος πάει στα βουνά, πέφτει η νύχτα βαθιά, σκοτεινιάζει κι ο θεός μας φυλάει, μας φυλάει ........"

Είμαστε τυχεροί όσοι προλάβαμε τα χρόνια της κατασκήνωσης...
 
Κατασκηνωση Διόνυσος Ιούνιος 1998 Ά περίοδος, δε θυμάμαι σε ποιο σπιτάκι ημουν αλλα οπως βλέπετε στη παρακατω εικόνα ήμουν η αδυναμία της κοινοτάρχισσας! :D (γιος παρτα ολα)

169485_458709047503517_1493008082_o.jpg
 
Ήταν να πάω κατασκήνωση ένα καλοκαίρι δεν ήθελα. Επισκεπτόμουν μια φίλη μου όταν ήταν μαθήτρια στο Δημοτικό στην κατασκήνωση Golden Horse στο Καπανδρίτι και μου άρεσε το ευχάριστο κλίμα.

Αργότερα στις αρχές της δεκαετία του 2000 συμμέτείχα ως κοινοτάρχης στην κατασκήνωση του Υπουρείου Γεωργίας στο Σούνιο. Δεν ανήκει στα όρια του ρετρό αλλά θα ήθελα να μπιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας.

Είχα πάει για 20 μέρες στο Σούνιο, χωρίς κάποια φίλη μου μαζί, μόνη μου. Εκεί γνωρίστηκα με άλλες κοπέλς με τις οποιες δεν ταιριάζαμε καθόλου λόγω διαφορετικού χαρακτήρα. Μοιραζόμουν το σπιτάκι με άλλες δυο κοπέλες (ομαδάρχισσες) με τις οποίες είχα ευτυχώς καλή συνεννόηση. Μετα παιδιά ηλικίας από Δημοτικό μέχρι Α' Γυμνασίου είχα άριστη σχέση, παίζαμε, κάναμε βόλτες όλα καλά. Θυμάμαι ένα γεγονός που με έκανε να λυπηθώ: σε μια βραδινή διασκέδαση, δεν είχα ιδέα τι θα επακολουθούσε, παίζαμε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι, Τα μοντέλα, το ονομάζαμε. Ακούστηκε το όνομά μου για συμμετοχή και θα ήμουν μοντέλο σε κομμωτήριο. Καθησα στην καρέκλα και μου ήρθε από πίσω ένας κουβάς κρύο νερό από μια κοπέλα με την οποία δεν είχα καλή σχέση. Εκείνο το βράδυ φύσαγε πολύ και ήμουν σαν βρεγμένη γάτα μπροστά σε τόσα παιδιά. Τα παιδιά πάντως βρήκαν το αστείο κακόγουστο. Προσπάθησα να το διασκεδάσω, έφυγα και πήγα στο σπιτάκι να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα, το συμβαν έλαβε τέλος.

Οι μέρες περνούσαν χωρίς απρόοπτα και λίγο πριν φύγουμε πήραμε αναμνηστικά μπλουζάκια.

Με το φαγητό θυμάμαι στο μπριάμ είχα πρόβλημα και με το πρωινό γάλα που ήταν είτε λευκό κρύο είτε ζεστό με κακάο, είχε επιλογή.

''Μάσα, ξάπλα, αραλίκι,


είμαστε στο τεμπελίκι,



κατανάλωση τροφών,



η ομάς των στελεχών!



ΟΜΑΣ ΣΤΕ-ΛΕ-ΧΩΝ! (Χ2)


 


Κάθε ομάδα είχε και την κραυγή της, παραπάνω είναι η κραυγή των στελεχών της κατασκήνωσης όπου ανήκα.

Η βραδιά έκλεινε με προσευχούλα

Η μέρα πάει ,

ο ήλιος πάει,

στα βουνά πέφτει η νύχτα βαθιά,

σκοτεινιάζει,

κι ο Θεός μας φυλάει,

στις μικρές μας σκηνές τις δεμένες

μέσα της νύχτας στη σιγαλιά.

Όλοι ερχόμαστε προς Εσένα

την πηγή της αιώνιας ζωής...

...

Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα

Επεράσαμε όμορφα κι ετούτη τη βραδιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τη Κυριακή 15 Ιουνίου η κατασκήνωση του Διονύσου θα ειναι ανοιχτή στο κοινό απο τις 10 το πρωι μεχρι τις 2 το μεσημερι προκειμενου να τη γνωρισουν τα παιδια που δεν εχουν ξαναπαει ενω αποτελει μεγαλη ευκαιρια τα παλια στελεχη να περασουν μια βολτα και να ξαναθυμηθουν τα παλια!

 
Τι να πρωτοπώ δεν ξέρω,αυτή η τυπετική ατμόσφαιρα όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει το ίδιο ευχάριστη!Για 4η συνεχόμενη χρονιά με τα καμάρια μου,ξανά Σουφλί γιατί χωρίς αυτό δεν γίνεται!Να είμαστε καλά,του χρόνου πάλι εκεί!!!

SOUFLIWTES_zps7d19e139.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα