Retro Games για PS2

Tο Tecmo hit parade έχει το Tehkan World Cup??? Πρέπει να το βρω οπωσδήποτε! Έχει γίνει άλλη μεταφορά σε κονσόλες;

ΥΓ Νομίζω ότι είχε βγει για NES.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
buzzer είπε:
Tο Tecmo hit parade έχει το Tehkan World Cup??? Πρέπει να το βρω οπωσδήποτε! Έχει γίνει άλλη μεταφορά σε κονσόλες;
Καλή ερώτηση. Εδώ υπάρχει ένα μικρό μυστήριο.

Υπάρχει μια αντίστοιχη συλλογή για το XBox, που ονομάζεται Tecmo Classic Arcade και από όσο ξέρω υπάρχει και σε PAL format. Αν δεις όλα τα reviews στα συνήθη sites, αναφέρουν ένα από τα 11 παιχνίδια που περιλαμβάνει σαν "Tecmo Cup". Φυσικά τέτοιο παιχνίδι δεν υπάρχει στο MAME, ενώ σε κάποια screenshots που είδα, υπάρχουν εικόνες που είναι χωρίς αμφιβολία από το Tehkan World Cup. Πχ δες αυτήν: http://screenshots.teamxbox.com/screen/40385/Tecmo-Classic-Arcade/. Δυστυχώς δεν την έχω για να δω τι λέει το title screen και να αποφασίσω αν όλα τα major sites είναι απλώς κακοί αντιγραφείς ενός λάθους που απλά διαδόθηκε παντού μέσω copy/paste ή αν όντως έχει αλλαγμένο τίτλο σε σχέση με αυτόν που γνωρίζουμε από τα arcades.

EDIT απαντώντας στο δικό σου edit: όχι, δεν είχε βγει για NES. Πρώτα ports ever ήταν αυτά του PS2/XBox.

2o EDIT μια και μου προκάλεσες περιέργεια και το ξανακοίταξα στο Google: υπάρχει Tecmo Cup για NES, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα με το Tehkan World Cup των arcades. Ουφ, χάος... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα παω το βραδυ σπιτι να κανω ανασκαφη διοτι περασαν και 4 χρονια απο την κυκλοφορια του,γερναμε κιολας...

Παντως βρηκα αυτα

A table-top game such as Tecmo Cup, however, suffers a bit since the upper half of the screen was meant to be viewed by another player sitting 180 degrees out from their opponent, which makes all text on the upper portion of the screen upside down.

Tecmo Cup was the JDMʼs developerʼs answer to soccer, and came to bars and arcades in the retro table top-format. A track ball deftly maneuvered the players in a top down view, and the multiplayer matches (with human opponents facing each other from across the table) fit the dynamic of soccer perfectly.
Περιεργο.Φαινεται οτι εξω παιζοταν με Trackball!
 
Το Tehkan World Cup φυσικά και παιζόταν με trackball!!!

Τα joystick με τα οποία το μάθαμε εδώ ήταν καθαρά Νεοελληνική καφρίλα. To έχουμε συζητήσει και παλιότερα στο mame.gr. Διάβασε εδώ για να γλυτώσω τo να ξαναλέω τα ίδια...και δες και φωτό από αυθεντικό cabinet. :)

EDIT (είναι η μέρα μου σήμερα!) : LOL, εκείνο το topic ήταν αρχικά για το Πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Off και μόλις τώρα έκανε post ο Vag εδώ για το Δεύτερο Πρωτάθλημα. Deja Vu :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H Tehkan όπως είναι γνωστό έγινε στη συνέχεια Tecmo, οπώτε μπορεί τα re-releases να είναι με την νέα ονομασία της εταιρείας.

Η παρακάτω εικόνα είναι από την NES έκδοση και οι ομοιότητες είναι ορατές. (Ιδίως τα βελάκια που δείχνουν τον παίκτη που χειρίζεσαι).

22046.jpg
 
Το ξέρω ότι η Tehkan μετονομάστηκε σε Tecmo και όντως μοιάζει αρκετά το Tecmo World Cup Soccer του NES με το Tehkan World Cup των arcades. Ωστόσο, ρώτησες για μεταφορά (=port) του TWC και όχι για κάτι απλά παρόμοιο. Και το Arcade History.com δείχνει να συμφωνεί μαζί μου:

PORTSConsoles :

Sony PlayStation 2 (2004, "Tecmo Hit Parade")

Microsoft XBOX (2005, "Tecmo Classic Arcade")
Που είναι αυτός ο Wally να λύσει το μυστήριο;;; Αρκεί να μας πει τι στο καλό λέει το title screen του παιχνιδιού στην έκδοση για XBox. Wallyyyyyyy!!!11 :D
 
Mόλις ανακάλυψα ότι τελικά στον ημιτελικό παίζεις με την Ουρουγουάη και όχι με την Αργεντινή όπως νόμιζα εδώ και 23 χρόνια... :p Μάλλον οι ριγέ εμφανίσεις της Αργεντινής θα ήταν δύσκολο να απεικονιστούν σωστά στο 1986!

http://www.arcadeflyers.com/?page=flyer&db=videodb&id=5768&image=7
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Maddog

Η δικη μου η αποψη για την επιλογη απο τους Ελληνες μονταριστες καμπινων, να χρησιμοποιησουν joystick, ειναι οτι ετσι εκαναν το παιχνιδι ποιο απλο και προσιτο στον καθενα. Για εμενα αυτος ειναι και ο κυριος λογος που εγινε super hit στην Ελλαδα. Ηξερα πολυ κοσμο που ριχνωντας δεκαρικα, και αφου το ειχε τελειωσει καμποσες φορες, παντα εμπαινε στον πειρασμο να παιξει αλλο ενα :) να δει που θα το φτασει. Νομιζω οτι αν το αφηναν με το trackball, μεγαλο μερος του κοσμου δεν θα μπορουσε να το <<ακολουθησει>>.
 
Maddog είπε:
Που είναι αυτός ο Wally να λύσει το μυστήριο;;; Αρκεί να μας πει τι στο καλό λέει το title screen του παιχνιδιού στην έκδοση για XBox. Wallyyyyyyy!!!11 :D
Sorry για τη καθυστερηση αλλα προσωρινα το ειχα ξεχασει. Γεραματα.

Λοιπον το Tehkan WC υπαρχει κανονικα μεσα στο Tecmo Classic Arcade, τουλαχιστον στην εκδοση για XBOX. Αναφερεται ως Tecmo Cup.
 
Έφυγα για ψώνια στο Ebay τότε. :)
 
Εχει και το StarForce btw
 
Γεια σας παιδιά! Είναι το πρώτο μου post γενικά στο forum του Retromaniax οπότε... be gentle with me :D

Πιστεύω ότι στις παραπάνω συλλογές θα έπρεπε να προσθέσουμε και τις δύο συλλογές που έχει βγάλει η Capcom σχετικά με τα Street Fighter. Αρχικά το Street Fighter Alpha Anthology, το οποίο είμαι ευτυχής να κατέχω και το οποίο περιέχει και τα τρία Street Fighter Alpha, το Street Fighter Alpha 2 Gold, το Gem Fighters ενώ ως μυστικό παιχνίδι (που ξεκλειδώνεται πολύ εύκολα) υπάρχει και η έκδοση του Street Fighter Alpha 3 που είχε βγει στο πρώτο Playstation και στην οποία υπάρχουν ως επιλέξιμοι χαρακτήρες όπως ο Guile και ο Fei Long. Πάρτε εικόνα

67905-large.jpg


Επίσης υπάρχει και η συλλογή Hyper Street Fighter II - Anniversary Edition, στην οποία από όσο ξέρω έχουν μαζέψει όλες τις εκδόσεις του Street Fighter II σε arcade ποιότητα. Δεν γνωρίζω αν έχουν βάλει και επιπλέον καλούδια μέσα. Κάποια από αυτές τις μέρες πρέπει να το ψάξω και να το αρπάξω... Πάντως και τα δυο παιχνίδια έχουν βγει στην Ευρώπη και είναι ακριβώς ό,τι πραγματεύεται αυτό το topic, συλλογές κλασσικών retro παιχνιδιών, αν και όχι τόσο παλιών όσο τα άλλα που παρουσιάζονται :D

918998_54090.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ηρθαν σημερα. Καιρος να δουμε τι κανει το Japanese PS2!
 
Πες μας λίγα λόγια αν θέλεις, πχ τι επιπλέον/διαφορετικό υπάρχει σε σχέση με τα Taito Legends που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη;
 
Nα και τα δικα μου καμαρια,με σειρα εχουμε intellivision lives,Atari Anthology,Capcom Classics Collection 1,2-Activision Anthology,Midway Arcade Treasures 1,2,3-Sega Classics Collection,Sonic Mega Collection (Xbox) και Μetal Slug Anthology!


Moυ λειπουν τα εκπληκτικα Taito Legends 1 με jungle hunt,bubble bobble,operation wolf,new zealand story,rainbow islands και το Taito legends 2 το οποιο δεν ξερω αν θα το παρω σε xbox η ps2 μιας και το bubble symphony ειναι xbox exclusive (damn).


 


attachment.php



 
Οι σειρές Sega Ages και Taito Legends είναι μακράν οι καλύτερες για μένα. Η σειρά Sega Ages καθώς πέραν των άλλων έφερε στην Playstation 2 διάφορα διαμάντια του Sega Saturn (και μερικά απ' αυτά πλήρως αναβαθμισμένα και με διάφορα ωραία εξτρά καλούδια) όπως το Nights into Dreams, το Dynamite Deka και το Fighting Vipers. H σειρά Taito Legends καθώς περιέχει πάρα πολλά παιχνίδια σε δύο μόνο πακέτα και μάλιστα με αρκετά παιχνίδια που είχαν κυκλοφορήσει μεμονωμένα στο Playstation 1 όπως το G-Darius και το Cleopatra Fortune (το θυμάται κανείς άραγε; ). To μόνο παράπονο που έχω από την σειρά Sega Ages είναι που δεν κυκλοφόρησε το Burning Rangers. To ξέρω ότι ήταν εμπορική επιτυχία αλλά αποτελεί μακράν από τους πιο cult τίτλους της Sega που αξίζουν να επανακυκλοφορήσουν με σχετικές βελτιώσεις κι αναβαθμίσεις. Θέλω Burning Rangers στο XBLA εδώ και τώρα!
 
Ερώτηση για Double Dragon στο PS2

Παιδιά μήπως ξέρετε αν υπάρχει καμιά επίσημη κυκλοφορία games collection στο PS2, που να περιέχει και το Double Dragon μέσα? Δεν μπόρεσα να βρω κάτι.

Έχω arcade μοχλό στο PS2 και θέλω να το παίξω, αλλά όχι από emulator. Ευχαριστώ
 
Aπ' ότι ξέρω όχι. Μπορεί όμως να παίξεις κανάν arcade emulator (αν υπάρχει) ή emulator παλιότερης κονσόλας (όπως το NES) στο PS2 αν το 'χεις χακαρισμένο.
 
Μήπως καλύτερα να συνδέσω την Α1200 στην tv? Δεν θέλω να το παίξω απο emulator γιατί θα χάσει πολύ στο performance Και στο feeling φυσικά. Απλά ψάχνω την μετά-mame καλύτερη έκδοση.
 
Πίσω
Μπλουζα