Retro Gaming σε Widescreen CRT TVs

hmm. Κυκλοφορούν ακόμα CRT. Καλύτερα να απαντήσει κάποιος με περισσότερες γνώσεις στο θέμα όμως!!
 
Αν δεις το θέμα "φωτό από το χώρο σας" στα πρώτα posts είχα αναρτήσει φωτογραφία της PHILIPS 32'' Cineos CRT TV είχα τότε. Πάνω είχα το Dreamcast και το Saturn το οποίο δεν έχω πια.

Σήμερα η tv αυτή στεγάζει το wii, PS2 και Dreamcast του ανηψιού μου, τα αποτελέσματα ειδικά στο wii και PS2 είναι εξαιρετικότατα ενώ στο Dreamcast το γυρίζει σε 4:3.

Αξίζει για παλιές και non HD κονσόλες, απλά εγώ δεν είχα χώρο να τη κρατήσω!
 
Ε δεν νομιζω να θελει και ιδιαιτερες γνωσεις για την παραπανω ερωτηση,για το retrogaming που την θες η CRT ειναι οτι καλυτερο και slim την βλεπω ,μια χαρα.

Μονο θεμα που ειναι και widescreen και εσυ θα τα παιζεις σε 4:3 αν δεν θελεις παραμορφωσεις που δεν θα θες.

Για ps2 και χbox1 που υπαρχουν και 16:9 Παιχνιδια οτι καλυτερο ,τους κανεις και μια ωραια component συνδεση για progressive scan..
 
Με 4:3 θα τα παίζω απλά φοβάμαι μην είναι μεγάλες οι μαύρες γραμμούλες δεξιά και αριστερά και δεν με αφήνουν να απολαύσω αυτό που θέλω σε full screen... λογικά για 21 ίντζες θα είναι αρκετά διακριτικές ε ?
 
Βρίσκω καλή την επιλογή της CRT αλλά δεν καταλαβαίνω, γιατί θες να είναι widescreen; Εκτός αν σκοπεύεις να την χρησιμοποιείς και ως τηλεόραση πχ. για να βλέπεις DVD.
 
Δεν "θέλω" να είναι widescreen, απλά αυτή μου φαίνεται πολύ υποσχόμενη και ίσως ιδανική. Επίσης αναφέρει για ntsc playback κάτι που με ενδιαφέρει πολύ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε wii, X-box, PS2 που σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και widescreen επιλογή, είναι το κάτι άλλο το αποτέλεσμα.

Προσωπικά οι μπάρες στην άκρη δεν με ενόχλησαν ποτέ, τις συνήθισα αμέσως και μιλάμε για 32άρα τηλεόραση.
 
Μια χαρά μου ακούγεται μέχρι τώρα ! Το Comb Filter μήπως γνωρίζει κανείς τι ακριβώς εστί ?
 
Κάποιο ψηφιακό φίλτρο ίσως. Η δική μου έχει μέσα της Παναγιάς τα μάτια από noise filtering μέχρι ειδικές ρυθμίσεις για double scanning και πάει λέγοντας. Υπόψιν είχε κοστίσει 1500 ευρώ κάποτε και την είχα πάρει με την προοπτική να μείνει για μια 20ετία.

Βέβαια, οι γνώμες μου αλλάζουν στη μέρα μέσα, πόσο μέσα στα 20 χρόνια. Η εικόνα των CRT σε συνδυασμό και με την επιλογή για widescreen είναι συνδυασμός που ρίχνει σαγόνια στο πάτωμα πάντως, στις κονσόλες που επιδέχονται τέτοια ρύθμιση.

Και υπόψιν μιλάμε για απλή σύνδεση SCART, έτσι; Ουδέποτε αξιώθηκα να κάνω κάτι καλύτερο στη συγκεκριμένη tv.
 
Pooky μακάρι να είχα και εγώ μια τέτοια αλλά είναι πλέον αργά (δεν έχω και χώρο anyway). Την τσίμπησα τελικά αυτήν που είχα αναφέρει αρχικά και είναι ότι πρέπει ! 50/60hz (oh yeah), ΔΕΝ βάζει borders σε 4:3, δεν πιάνει πολύ χώρο... γενικά ένα κουκλάκι :p Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια !
 
Ανέβασε και φωτό, αν θες και αν μπορείς να τη δούμε στη πράξη μόλις τη παραλάβεις!!!!!!!!!!!!!!
 
user είπε:
ΔΕΝ βάζει borders σε 4:3
Τηλεόραση 16:9 είναι απλά αδύνατον να μην βάζει borders αριστερά και δεξιά όταν δείχνει σήμα 4:3. Εκτός αν το "χωρίς borders"=με παραμορφωμένο aspect ή με zoom που ψαλιδίζει μέρος της εικόνας...
 
Δεν ξέρω ενα είναι τόσο μικρά όσο να μην τα βλέπω, πάντως θα ανεβάσω ενα βιντεάκι asap !
 
Στο ξαναλέω, μη κολλάς καθόλου στα borders. Ούτε που θα προσέξεις μετά το 10λεπτο ότι υπάρχουν.
 
Μα δεν τα βλέπω καν... είναι τέτοια η οθόνη και το μέγεθος της που πραγματικά δεν φαίνονται ! ! !

Ορίστε και το βιντεάκι που υποσχέθηκα :

http://www.youtube.com/watch?v=LKtkvtPaoLA
 
Ωραία.!!!

Σύνδεση SCART;
 
Ωραια τηλεοραση (αν και εμενα μου φαινεται πιο πολυ για 4:3 lol),εχει πολλα καλουδια της τελευταιας τεχνολογιας,flat screen ,slim για CRT!! ,σε μια συσκευη παρωχημενη πλεον.
 
Ναι είναι με scart η σύνδεση. Έχει και τα δύο aspect ratio, (4:3 και 16:9) αλλά δεν την είδα και στα 2 modes ακόμα... θα δείξει.
 
Πίσω
Μπλουζα