H
hotdog
Guest
Καλημερα σας παιδια επιτελους μετα απο τις 28/11 που τον βρηκα σε αγγελια στο insomnia μου εχει ερθει και ειναι εδω. Μιλαμε για το Macintosh SE με ελληνικοτατο λειτουργικο συστημα συγκεκριμενα το Mac 6.0.2 Greek. Ειναι σε λειτουργισημη αριστη κατασταση επειδη ο ανθρωπος που το ειχε το προσεχε παρα πολυ. Για την ιστορια του ο ανθρωπος που μου το πουλησε μου ειπε πως το αγορασε απο την γερμανια και το εφερε ελλαδα για το πρωτο τυπογραφειο της περιοχης του στην Ελλαδα. Το βρηκα στα 200 ευρω σε τιμη χωμα που στο eBay ζητανε το ενα αλλο ενα οι αμερικανοι απο αμερικες πλευρες ετσι το τσιμπησα.
Εχει ενα καρο προγραμματα πανω του απο εκεινη την εποχη και ειναι γεματο με προγραμματα παλια τα οποια καποια δουλευουν σωστα και καποια αλλα οχι.
Η Δισκετα του πρεπει να βγει και να καθαριστει μου ειπε για να δουλευει σωστα επειδη δυσκολευεται στην εξαγωγη της και θελει βοηθεια μεσω καποιου συνδετηρα μα φυσικα μιλαμε για ενα υπολογιστη που ειναι 34 χρονων τωρα δεν ειναι τωρασινος.
Παμε να δουμε τις φωτογραφιες του:
Λοιπον εχουμε το πως ηρθε ο υπολογιστης αυτος στην Κυπρο οπου διαμενω μεσα σε μια ωραια κουτα:

Εχουμε λοιπον αφου τον ανοιξα χθες που τον παρελαβα σαββατο ημερα 11/12/2021
το πληκτρολογιο του και το ποντικι του βεβαια ειναι μεταγενεστερα μοντελα της Apple ομως δουλευουν και μια χαρα κανουν την δουλεια τους.

Επισης εχουμε ποιο περα οπως βλεπετε μια μπαταρια για αντικατασταση σε περιπτωση που χαλασει.
Εχουμε ενα σκληρο δισκο εξτρα σε περιπτωση που χαλασει ο δικος του που ειναι μεσα να τον αντικατασταστησω δεν ειναι και νεοτερος οποτε θελει προσοχη ειναι backup 2ο οπως του ζητησα να μου το φτιαξει για να μην την παθω και μεινω ετσι δεν γνωριζω και πολλα απο τα παλιοτερα macintosh εκεινης της εποχης του 1988 αφου ειμαι του 93.
Το μηχανημα μπροστα:

Και απο την πισω του πλευρα:

Μια δισκετα εκκινησης του λειτουργικου:

Και ιδου το macintosh se 1988 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αξιζει να σημειωθω τις προδιαγραφες του μηχανηματος αυτου καθως και το κοστος του εκεινη την εποχη:
Also known as Macintosh SE FDHD
Macintosh SE SuperDrive
Manufacturer Apple Computer
Product family Compact Macintosh
Type All-in-one
Release date March 2, 1987; 34 years ago
Introductory price US$2900 (dual floppy)
US$3900 (with 20 MB hard drive)
Discontinued October 15, 1990
Operating system System 4.0 - System 7.5.5
CPU Motorola 68000 @ 7.8 MHz
Memory 1 MB RAM, expandable to 4 MB (150 ns 30-pin SIMM)
Display 9 in (23 cm) monochrome, 512 × 342
Dimensions Height: 13.6 in (35 cm)
Width: 9.69 in (24.6 cm)
Depth: 10.9 in (28 cm)
Ειναι το μηχανημα με τον σκληρο δισκο 20MB 3900 Δολλαρια αμερικης αρα για ποσες δραχμες στην ελλαδα μιλαμε για εκεινη την εποχη ;
Ευχομαι αυτο το ομορφο ταξιδι να σας αρεσε.
Εν αναμονη να μου ερθει λοιπον και το Macintosh Centris 650 θα το δουμε και αυτο και πιστευω οτι προβλημα αντιμετοπισω θα βρουμε την ακρη και την λυση του.
Εχω καποιες αποριες και ερωτησεις:
1) Οι δισκετες της ΙΒΜ κανουνε για το macintosh για να αντιγραψω προγραμματα παιχνιδια εφαρμογες κλπ ;
2) Μπορω να βρω δισκετες και να τις αγορασω απο το eBay ;
3) Εχω ενα παλιο υπολογιστη με windows xp ασχετο με το θεμα μας ομως ισως να ειναι βοηθητικο επειδη υποστηριζει floppy drive και ειναι το μονο που εχω στο σπιτι πως μπορω απο εκει να αντιγραψω αρχεια τα οποια η κατεβασα η βρηκα απο το ιντερνετ στις δισκετες ;
Τι ακριβως και ποια προγραμματα χρειαζομαι ;
Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
Εχει ενα καρο προγραμματα πανω του απο εκεινη την εποχη και ειναι γεματο με προγραμματα παλια τα οποια καποια δουλευουν σωστα και καποια αλλα οχι.
Η Δισκετα του πρεπει να βγει και να καθαριστει μου ειπε για να δουλευει σωστα επειδη δυσκολευεται στην εξαγωγη της και θελει βοηθεια μεσω καποιου συνδετηρα μα φυσικα μιλαμε για ενα υπολογιστη που ειναι 34 χρονων τωρα δεν ειναι τωρασινος.
Παμε να δουμε τις φωτογραφιες του:
Λοιπον εχουμε το πως ηρθε ο υπολογιστης αυτος στην Κυπρο οπου διαμενω μεσα σε μια ωραια κουτα:

Εχουμε λοιπον αφου τον ανοιξα χθες που τον παρελαβα σαββατο ημερα 11/12/2021
το πληκτρολογιο του και το ποντικι του βεβαια ειναι μεταγενεστερα μοντελα της Apple ομως δουλευουν και μια χαρα κανουν την δουλεια τους.

Επισης εχουμε ποιο περα οπως βλεπετε μια μπαταρια για αντικατασταση σε περιπτωση που χαλασει.
Εχουμε ενα σκληρο δισκο εξτρα σε περιπτωση που χαλασει ο δικος του που ειναι μεσα να τον αντικατασταστησω δεν ειναι και νεοτερος οποτε θελει προσοχη ειναι backup 2ο οπως του ζητησα να μου το φτιαξει για να μην την παθω και μεινω ετσι δεν γνωριζω και πολλα απο τα παλιοτερα macintosh εκεινης της εποχης του 1988 αφου ειμαι του 93.

Και απο την πισω του πλευρα:

Μια δισκετα εκκινησης του λειτουργικου:

Και ιδου το macintosh se 1988 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αξιζει να σημειωθω τις προδιαγραφες του μηχανηματος αυτου καθως και το κοστος του εκεινη την εποχη:
Also known as Macintosh SE FDHD
Macintosh SE SuperDrive
Manufacturer Apple Computer
Product family Compact Macintosh
Type All-in-one
Release date March 2, 1987; 34 years ago
Introductory price US$2900 (dual floppy)
US$3900 (with 20 MB hard drive)
Discontinued October 15, 1990
Operating system System 4.0 - System 7.5.5
CPU Motorola 68000 @ 7.8 MHz
Memory 1 MB RAM, expandable to 4 MB (150 ns 30-pin SIMM)
Display 9 in (23 cm) monochrome, 512 × 342
Dimensions Height: 13.6 in (35 cm)
Width: 9.69 in (24.6 cm)
Depth: 10.9 in (28 cm)
Ειναι το μηχανημα με τον σκληρο δισκο 20MB 3900 Δολλαρια αμερικης αρα για ποσες δραχμες στην ελλαδα μιλαμε για εκεινη την εποχη ;
Ευχομαι αυτο το ομορφο ταξιδι να σας αρεσε.
Εν αναμονη να μου ερθει λοιπον και το Macintosh Centris 650 θα το δουμε και αυτο και πιστευω οτι προβλημα αντιμετοπισω θα βρουμε την ακρη και την λυση του.
Εχω καποιες αποριες και ερωτησεις:
1) Οι δισκετες της ΙΒΜ κανουνε για το macintosh για να αντιγραψω προγραμματα παιχνιδια εφαρμογες κλπ ;
2) Μπορω να βρω δισκετες και να τις αγορασω απο το eBay ;
3) Εχω ενα παλιο υπολογιστη με windows xp ασχετο με το θεμα μας ομως ισως να ειναι βοηθητικο επειδη υποστηριζει floppy drive και ειναι το μονο που εχω στο σπιτι πως μπορω απο εκει να αντιγραψω αρχεια τα οποια η κατεβασα η βρηκα απο το ιντερνετ στις δισκετες ;
Τι ακριβως και ποια προγραμματα χρειαζομαι ;
Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: