Στην ουσια, θα υπαρξει "διαρροη" αναρτησεων, προς το Discord και η κινηση εδω, θα μικρυνει. Αυτο ειναι σιγουρο... κατα πόσο; ειναι σχετικο. Πιο πολυ θα με ενδιεφερε να υπαρχει προσβαση με tapatalk, παρα ενας ξεχωριστος server Discord.
Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει "διαρροή" αναρτήσεων στο discord και ότι θα υπάρξουν πολλοί που θα κάτσουν να γράψουν κάτι έτσι ακριβώς όπως γίνεται σε ένα posts στο φόρουμ. Θα είναι πολύ πιο χαλαρή η συζήτηση εκεί.
Μπορεί να είναι καλό το discord γιατί κατά κάποιο τρόπο ενώνει περισσότερο τα μέλη μιας ομάδας ώστε να μιλάνε πιο χαλαρά και να έχουν μια πιο δεμένη και άμεση επαφή με άλλα μέλη της ίδιας ομάδας discord μέσω chat ή μέσω ήχου(voice) αλλά και μέσω βίντεο.
Με αυτή την επικοινωνία δένουν περισσότερο τα μέλη που συμμετέχουν και απο απλοί γνωστοί και ανώνυμοι μέσα στο φόρουμ όπου γράφουν σε διάφορα threads γίνονται και πραγματικοί φίλοι αφού γράφουν ή και μιλάνε μέσω βίντεο σε πιο χαλαρό και πιο φιλικό επίπεδο.
Πολλοί το χρησιμοποιούν και όταν παίζουν online games και μάλιστα πολλοί retrogamers όταν παίζουν μαζί multiplayer online retro games (βλέπε Amigalive).
Είναι κάτι ενδιάμεσα σε messenger, σαν το voice chat του viber (τα οποία σιχαίνομαι και δεν έχω λογαριασμό σε κανένα απο αυτά ούτε και στο FB).
Εγώ πάντως προτιμώ το φόρουμ και την επικοινωνία που έχουμε εδώ. Για αυτό άλλωστε και ψήφισα..
Είμαι αποκλειστικά Φορουμάκιας. Δεν ξεκουνάω απο εδώ!