RETROPOLITANS - Νέα εκπομπή με επικαιρότητα και πολύ RETRO

Retropolis Greece

Retro Member
Joined
7 Ιουλ 2009
Μηνύματα
380
Αντιδράσεις
269
Λοιπόν αγόρια και κορίτσια. Θα το γράψω εδώ γιατί δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται. Αλλά στην νέα μας εκπομπή Retropolitans διάρκειας μιας ώρας περα από τα νέα επικαιρότητας αφιερώνουμε 30 λεπτά τουλάχιστον για retro προτάσεις σε games (gamegear, Gameboy, MD, snes etc) και retro ταινίες!
Επίσης έχουμε και hints n tips στο τέλος! Θα χαρώ πολύ να μας δείτε και να περάσετε καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οταν ειχε βγει το Golden Axe: The Revenge of Death Adder το 1992 που αναφερεται στο βιντεο δεν ειχε κονσολα η sega ωστε να κανει μια καλη μεταφορα απο το arcade.Θα μπορουσε να φτασει τα γραφικα του arcade με το sega 32x και το saturn.
 
retropolitans-1-Ij9_65gxB3M-800x445.jpg
Γεια σας φίλοι και φίλες του Retromaniax.gr

Είδατε τη νέα εκπομπή της πόλης μας με τίτλο Retropolitans; Αν ναι θα μάθετε πως γεννήθηκε η ιδέα. Αν όχι θα γνωρίσετε από την αρχή όλο το σκεπτικό αλλά και το περιεχόμενο της.

Αρχικά ας δούμε πως γεννήθηκε η ιδέα. Όπως και η εκπομπή πάρε το μηδέν. Από μία συζήτηση μεταξύ των φίλων της Retropolis. Από μία συζήτηση που έλαβε χώρα στον discord server και συνεχίστηκε με ένα live συζήτησης γύρω από τις βιντεοταινίες και τα video-clubs. Ένα ξαφνικό live σε μία μέρα που δεν συνηθίζω να ανοίγω livestream. Εκεί θυμηθήκαμε ένα σωρό καταστάσεις γύρω από το βίντεο και το ενδιαφέρον και η συμμετοχή σας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Την επόμενη μέρα σκέφτηκα αν θα μπορούσε αυτό να μεταφερθεί σε μία εκπομπή όπου θα προτείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά ρετρό ταινίες. Μήπως όμως μαζί με τις ταινίες να προτείναμε και ρετρό παιχνίδια; Μήπως να λέγαμε και τα νέα επικαιρότητας και τις νέες κυκλοφορίες; Χμμμ δεν είναι κακή ιδέα. Θέλει όμως δουλειά όπως το έχω στο μυαλό μου. Θέλει συγχρονισμό, θέλει δέσμευση χρόνου, θέλει όρεξη και μεράκι. Είναι διατεθειμένοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες; Πιάνω το κινητό γράφω το ίδιο μήνυμα με την κεντρική ιδέα και το στέλνω σε Ανδρέα, Αλέξανδρο, Κώστα και Στράτο. Η απάντησή τους ήταν άμεση και καταφατική. Έτσι τώρα πρέπει να δω πως θα γίνει η υλοποίηση. Πώς θα καταφέρω να φέρω στην οθόνη σας τις κάμερες των παιδιών, πως θα βάζω μέσα τα trailers των παιχνιδιών, πως θα γίνει η επεξεργασία του ήχου και πως θα γίνει στο σύνολο ώστε να μην είναι cult, πρόχειρο και να κρατάει και το απλό καθημερινό ύφος που έχουμε συνηθίσει στην Retropolis (αυτό το τελευταίο ακόμα το δουλεύουμε).

O οδηγός πάνω στον οποίο πάτησα ήταν το Framerate των Unboxholics. Πως τοποθετούν τις κάμερες μία σε full screen, μία σε οριζόντια διάταξη, πως μπαίνει το λογότυπο πάνω από την εικόνα, πως παίζουν τα trailers και η εικόνα παίζει στο backround. Όλα από την αρχή. Και το framerate από το πρώτο μέχρι το πιο πρόσφατο, έχει μεγάλη βελτίωση και τρομερή δουλειά στο παρασκήνιο που δεν αντιλαμβάνεσαι εύκολα αν δεν ασχοληθείς ο ίδιος. Αφού τα αποκρυπτογράφησα όλα, κατάλαβα ότι το pc μου δεν είναι τόσο τούμπανο και ότι με ένα άτομο που δεν είναι η κύρια δουλειά του το κανάλι, δεν βγαίνει εύκολα το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε κατέληξα σε μία πιο απλή μορφή η οποία όμως απαιτεί μία ώρα εγγραφής, 3 ώρες μοντάζ εικόνας από εμένα και 3 ώρες επεξεργασία ήχου από τον ηχολήπτη μας, τον Ettiend. Σύνολο 7 ώρες για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα 1 ώρας. Πφφφ κουράστηκα και μόνο που το γράφω.

Η εκπομπή αποτελείται από έξι ενότητες. Η πρώτη είναι οι νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών όπου τις αναφέρουμε επιγραμματικά. Η δεύτερη τα νέα της επικαιρότητας γύρω από την gaming βιομηχανία με μία ανάγνωση τίτλων και ανάλυση όσων θεωρούμε ότι την χρειάζονται. Η τρίτη ενότητα είναι η αναφορά στα παιχνίδια που παίζουμε την εβδομάδα που διανύουμε. Η τέταρτη ενότητα είναι οι προτάσεις μας για ρετρό παιχνίδια που αξίζει να δοκιμάσετε, μιας που με την ευκολία των emulators έχουμε όλοι εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Η πέμπτη ενότητα αφορά σε ρετρό ταινίες, ελληνικές και ξένες, που αξίζει κάποιος να αφιερώσει χρόνο για να τις δει και να περάσει πραγματικά καλά. Προσωπικά έχω επωφεληθεί πολύ από τις προτάσεις των παιδιών καθώς πολλές ταινίες δεν τις γνώριζα καν και πλέον είναι μέσα στις αγαπημένες μου. Τέλος η έκτη ενότητα είναι και η πιο σύντομη καθώς φέρνει στην οθόνη σας τα λατρεμένα hints n tips, τα κόλπα δηλαδή για παλιά αγαπημένα παιχνίδια ώστε να γίνεται άτρωτοι, αόρατοι ή να περνάτε πίστες με κωδικούς σε πολλά αγαπημένα μας παιχνίδια. Η στήλη είναι φόρος τιμής στο περιοδικό PIXEL και την αντίστοιχη στήλη που φιλοξενούσε στις τελευταίες του σελίδες και ήταν η πρώτη σελίδα που έτρεχα να δω όταν έπιανα το νέο τεύχος στα χέρια μου.

Νέες ενότητες και άλλες αλλαγές είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν καθώς η εκπομπή μεταβάλλεται αν χρειαστεί σύμφωνα με τις μεταβολές στην καθημερινότητά μας. Αλλά σίγουρα ότι γίνεται θα γίνεται με συνέπεια και κυρίως με μεράκι από όλους τους συμμετέχοντες.

Όλες οι εκπομπές μας βρίσκονται εδώ

Η εκπομπή ανεβαίνει και ως podcast σε όλες τις υπηρεσίες όπως spotify, google podcast, apple podcast κ.α φυσικά με τον τίτλο Retropolitans.

Θα χαρούμε πολύ να αγαπήσετε τη νέα μας εκπομπή όλοι οι Retromaniax και να την κοινοποιήσετε ώστε να την γνωρίσει και άλλος κόσμος. Τέλος θα εκτιμούσαμε πολύ να μας πείτε τη γνώμη σας, να στείλετε τις προτάσεις σας, τα δικά σας αγαπημένα hints n tips και να μας πείτε την αγαπημένη σας ενότητα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Πάνος
 
Εξαιρετική εκπομπή! Χθεςτο βράδυ είδα το 2ο Retropolitans και μου άρεσε πολύ. :)
 
Πάνο μια χαρά έκανες και το δημοσίευσες εδώ (καλό ξεκίνημα btw στο νέο εγχείρημα!). Αν ανεβάσεις κι άλλα επεισόδια από το Retropolitans, βάλε τα σε παρακαλώ ως follow up posts στο παρόν thread, το οποίο συγχώνευσα με το παλιό.

Μια μικρή διόρθωση όμως για κάτι που αναφέρθηκε στο 56:00: To Unreal δεν είχε κουκουβάγια στην 1η πίστα σε 3d perspective, αλλά δράκο. Ήταν της Ubisoft και όχι της Psygnosis και σίγουρα το Agony δεν αποτελούσε sequel του.
 
Πάνο μια χαρά έκανες και το δημοσίευσες εδώ (καλό ξεκίνημα btw στο νέο εγχείρημα!). Αν ανεβάσεις κι άλλα επεισόδια από το Retropolitans, βάλε τα σε παρακαλώ ως follow up posts στο παρόν thread, το οποίο συγχώνευσα με το παλιό.

Μια μικρή διόρθωση όμως για κάτι που αναφέρθηκε στο 56:00: To Unreal δεν είχε κουκουβάγια στην 1η πίστα σε 3d perspective, αλλά δράκο. Ήταν της Ubisoft και όχι της Psygnosis και σίγουρα το Agony δεν αποτελούσε sequel του.
Συμφωνώ για τον δράκο αλλά ο franck Sauer εχει δηλώσει ότι αντί για sequel του unreal έβγαλε τελικά το agony με αρχικό τίτλο twilight
 
Τελευταία επεξεργασία:
Διαθέσιμη η νέα 4η εκπομπή Retropolitans!!!
Στο πρώτο ημίωρο έχουμε : Νέες κυκλοφορίες - Νέα επικαιρότητας - Τι παίζουμε αυτό το διάστημα και στο δεύτερο ημίωρο : Retro Gaming Προτάσεις - Retro Ταινίες και hints n tips!
Καλή σας διασκέδαση!
 
Κυριακή του Πάσχα αλλά οι Retropolitans είναι στις θέσεις τους!
Νέες κυκλοφορίες - Επικαιρότητα και όπως πάντα στο δεύτερο μέρος της εκπομπής Retro games - Retro movies και hints n tips!
 
Νέα εκπομπή με νέα ενότητα καθώς γυρνάμε άλλη μία φορά τον χρόνο πίσω και θυμόμαστε τι κυκλοφόρησε τον μήνα Μάιο του 1995 !
 
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά που μας ενημερώνετε για τις κυκλοφορίες αλλα και που μας θυμιζετε πολύ ωραία παιχνιδάκια αλλα και θρυλικές ταινίες!


Όσο για το Ertflix έχω αρχίσει να λατρεύω την πλατφόρμα της ΕΡΤ και μάλιστα έχει γίνει και το πρώτο που βλέπω όταν θέλω να δω σειρές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στην σημερινή μας εκπομπή βλέπουμε και πάλι τις νέες κυκλοφορίες, τις κυκλοφορίες που είχαμε τον Μάιο του 1985, την gaming επικαιρότητα και φυσικά τις προτάσεις μας για Retro παιχνίδια και ταινίες!
 
0:00:41 Νέες Κυκλοφορίες
0:09:55 Retro Κυκλοφορίες Μάιος 1992
0:15:40 Επικαιρότητα
0:35:25 Retro Gaming Προτάσεις
0:48:30 Retro Ταινίες
1:03:05 Τι παίζουμε αυτό το διάστημα
Η ομάδα των Retropolitans αποτελείται από τους: Πάνος Retropolis Ανδρέας Καρυδάκης (sonic) Κώστας Ettiend Στράτος Κοντεκάκης Αλέξανδρος Ηχητική επιμέλεια podcast : Κώστας Ettiend
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νέα εκπομπή μετά από μια εβδομάδα απουσίας αλλά με διπλάσια διάρκεια.
Νέα παιχνίδια, επικαιρότητα, τι κυκλοφόρησε Ιούνιο μήνα πριν από 21 χρόνια, τι ταινίες σας προτείνουμε να δείτε από το παρελθόν αλλά και σε ποια παιχνίδια αφιερώνουμε τον χρόνο μας!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα