RetroTink

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Η συνδεση διαφορων ρετρο-κονσολων σε νεωτερες τηλεορασεις, πολλες φορες μπορει να ειναι προβληματικη. Απο ασυμβατοτητες μεχρι και lag, με τις σοβαρες εναλλακτικες να ειναι λιγες και οχι οικονομικα προσιτες, οπως τα OSSC και Frameister που εχουν αναφερθει σε αλλα θεματα.

Ο Mike Chi, αποφαισσε να δημιουργησει και κυκλοφορησει μια ακομα εναλλακτικη προταση.
Το RetroTINK.

Με λειτουργειες οπως 0 lagging, αψογη συμβατοτητα με συγχρονες οθονες και τηλεορασεις, αδικως παρουσιαζεται ως η φθηνοτερη επιλογη των δυο μεγαλων ανταγωνιστων, Frameister και OSSC, και στη πραγματικοτητα εχει τα δικα του προτερηματα περαν της τιμης του.

Οι παρουσες εκδοσεις δεν εχουν εισοδο για RGB-Scart, κατι που ομως ετοιμαζεται. Πλεον για ελαχιστους λογους χρειαζεται τις απαρχαιωμενες CRT κανεις, και το RetroTINK κανει αυτο που πρεπει σε πολυ καλη τιμη.

Για περισσοτερες πληροφοριες, δειτε και τα 2 παρακατω βιντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=pdIgmQH4AHA

https://www.youtube.com/watch?v=mdUlcIR1yh4
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και δεν εχω θεμα να παιζω παλαιοτερες κονσολες σε συγχρονη τηλεοραση το RetroTINK φαινεται πολυ καλη επιλογη παντως οφειλω να ομολογησω.Αν περισεψει κανα ευρω μετα το πασχα μπορει να το τσιμπησω.
 
Οι παρουσες εκδοσεις δεν εχουν εισοδο για RGB-Scart, κατι που ομως ετοιμαζεται.
Που το λεει αυτο; Γιατι εγω ακουσα ακριβως το αντιθετο απο την συνεντευξη που εδωσε ο δημιουργος του στο πρωτο link που δινεις.

https://youtu.be/pdIgmQH4AHA?t=25m1s

Για μενα, χωρις scart rgb απλα δεν εχει νοημα (για εμας τους ευρωπαιους).
 
Που το λεει αυτο; Γιατι εγω ακουσα ακριβως το αντιθετο απο την συνεντευξη που εδωσε ο δημιουργος του στο πρωτο link που δινεις.

https://youtu.be/pdIgmQH4AHA?t=25m1s

Για μενα, χωρις scart rgb απλα δεν εχει νοημα (για εμας τους ευρωπαιους).
Ειχα δει καποια διευθυνση, νομιζω την παρακατω οπου πειριματιζεται προς το παρων

https://www.retrorgb.com/retrotink-rgb-to-component-prototype.html

Δεν θυμαμαι σε ποια κοινοτητα ακομα ειχε σχολιασει ο ιδιος επι αυτου, αλλα ειναι κατι που το ζητανε παρα πολλοι, οποτε κανουμε υπομονη μεχρι να δουμε περισσοτερα.

Πραγματι για τις τοσες συσκευες που εχουν ηδη SCART δεν ειναι απαραιτητο, ουκ ολιγες ομως εχουν ειτε καλωδια component / rca, ειτε δεν υποστηριζουν καθολου RGB, αρα υπαρχει εφαρμογη εκει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμενα μου εχει γυαλισει το Tink για Pi που το συνδεεις με VGA μονιτορ.

Για τα υπολοιπα, OSCC και μετα το χαος :)  (ουτε το Πασχα μου εκατσε σαν δωρο χαχαχαχαχα)
 
Καλά θα κάνει ο κύριος Chi να το κυκλοφορήσει προς καλό όλων όσων ασχολούμαστε με ρετρο κονσόλες διότι, αν και σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα, είναι μερικά παιχνίδι που απλά δεν βλέπονται στην 46άρα τηλεόραση που έχω. Επίσης για 400€ το Frameister ευχαριστώ δεν θα πάρω...
 
RetroTINK μεσω OSSC.Βιντεο απο τον δημιουργο του Retrotink. Mike Chi

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπορω μετα τον Retroarch που ειδα τι παραπανω μπορει να δωσει ενας OSSC στις Lcd τηλεορασεις και αν αξιζει να ασχολιομαστε με τετοια μηχανακια πλεον.
 
Το κόστος πάντως συνεχίζει και είναι τσουχτερό για μια τέτοια λύση.
 
Oλοι οι καλοι χωρανε μωρε.
 
Για retro gaming στις συγχρονες οθονες.

retrotink 5x pro



Και OSSC vs OSSC Pro

 
Τεραστιο το ενδιαφερον απο τους retro gamers για την εικονα των ρετρο παιχνιδιων στις συγχρονες οθονες.

Eξαντληθηκαν πολυ γρηγορα τα retrotink 5x και οσοι retro gamers δεν προλαβαν να αγορασουν αναμενουν τις νεες παραλαβες.

Οσον αφορα τις crt τηλεορασεις ειναι διαφορετικη τεχνολογια απο τις lcd οθονες και το αποτελεσμα των ρετρο παιχνιδιων ειναι διαφορετικο.Δεν εχει και καποιο νοημα η συγκριση με τις crt γιατι λιγοι εχουν πλεον crt τηλεοραση και πολλες τηλεορασεις εχουν χασει τα ζωντανα χρωματα τους απο τις παρα πολλες χιλιαδες ωρες λειτουργιας.

Εχουν ανεβασει και βιντεο με το retrotink 5x που δειχνει crt φιλτρα με scanlines αλλα δεν φαινεται να φτανουν τα crt φιλτρα που εχουν βγει για τους emulators σε lcd.

RetroTink 5X σε αναλυση 1440p Super Mario World και The Legend of Zelda: Majora’s Mask


RetroTink 5X Dreamcast με εξοδο 1080p απ οτι γραφει πανω αριστερα στο βιντεο.

 
Χαχαχαχα!!!Φοβερος!!!

Ε ειπαμε σαν τις crt δεν εχει.Για μενα οι crt τηλεορασεις ειναι μονοδρομος γιατι εχω την αυθεντικη απεικονιση στα ρετρο παιχνιδια.To αποτελεσμα που εχω στις crt για μενα ειναι 1000 φορες καλυτερο απο αυτα που δειχνουν με το retrotink 5x σε snes - dreamcast κλπ στις συγχρονες τηλεορασεις.Τα χρωματα φωσφορου και οι αναλυσεις της crt βγαζουν ενα μαγευτικο αποτελεσμα.Εννοειται ομως πως χρειαζεται καλη crt χωρις να εχει λιωσει ο φωσφορος απο τις παρα πολλες χιλιαδες ωρες λειτουργιας.

Για το retrotink ειπα να γραψω εγω αφου δεν γραφει κανενας αλλος :fafoutis::fafoutis::fafoutis: Να παρω και απο εδω κανενα like :thumbup: και ας μην ειναι crt χαχα.
 
@milntov , στοκάρησε CRTs για να έχεις απόθεμα για τα χρόνια που έπονται :)
 
RetroTINK 5x Firmware Update 1.2 & New Features: PAL 1440p & Extra Sharpness for DC,PS2,GC,Wii,XBOX

 
Πίσω
Μπλουζα