Scandoubler/flickerfixer για Α1200/A4000/CD32!

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.260
Αντιδράσεις
3.232
Πριν καιρό είχε ανακοινωθεί από την Individual Computers ένας νέος εσωτερικός scandoubler/flickerfixer για Α1200, ο οποίος θα παρείχε πλήρη υποστήριξη για AGA και απόδοση 24bit χρωματος. Πριν 2 μήνες ανακοινώθηκε σε επιλεγμένα online καταστήματα ότι το υλικό θα ήταν διαθέσιμο από 9 Σεπτέμβρη και ότι δέχονταν προπαραγγελίες. Μετά από 1.5 μήνα αναμονής έφτασε στα χερια μου η πολυπόθητη κάρτα. Ετσι τώρα το κάτασπρο 1084S θα χρησιμοποιείται μονο για καμια παρουσίαση/εκθεση/event και τη θέση του θα πάρει προς το παρόν ένα 15άρι TFT. Φωτογραφίες θα δείτε στο προφίλ μου εδώ. Ηταν η πιο ευχάριστη προσθήκη που έχω κάνει ποτέ σε κάποιο ρετρό σύστημα, γιατί ανυπομονούσα να δω το αποτέλεσμα αλλά και γιατί για πρώτη φορά έθεσα σε λειτουργία ένα ειδικό πολυεργαλείο της Dremel για να κάνω την εγχείριση, το οποίο επίσης προτείνεται για τέτοιες λεπτές δουλειές σε ευαίσθητα υλικά όπως το αμιγκάκι μας. H κάρτα πατάει επάνω στο chip γραφικών LISA και...αυτό ήταν όλο! Βέβαια ίσως χρειαστεί και άλλες μόντες στο μεταλλικό κέλυφος και αναλόγως του τί επιπλέον έχετε προσθέσει στο σύστημα, ίσως να χρειαστεί να αφαιρεθεί εντελώς, για την οποία περίπτωση θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα προσαρμόσετε το σκληρό δίσκο. Εγώ προσωπικά το κέλυφος το πείραξα ελάχιστα στο σημείο που από κάτω βρίσκεται η κάρτα, ίσα ίσα για να μην προκληθεί βραχυκύκλωμα χρησιμοποιώντας και λίγη μονωτική ταινία σε ύποπτα σημεία. Ετσι το Express IDE interface, το Subway, o scandoubler και από πάνω ο δίσκος ζουν και συνεργάζονται αρμονικά, για την ώρα.

Η κάρτα έχει ήδη ξεπουληθεί από το Amigakit και σε λίγες μέρες θα είναι πάλι διαθέσιμη.

Μπορείτε επίσης να τη βρείτε στο Vesalia και στην GGS-DATA. Οι διαφορές στην τιμή είναι 5-10 ευρώ max.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα, καθώς εκτός του ότι είναι εντελώς καινούριος με σύγχρονα υλικά, πλέον είναι εφικτά τα 1024x768 ΧΩΡΙΣ κάρτα γραφικών!!! Υπόψην ότι οι επιπλέον αναλύσεις είναι εφικτές μονο μεσα από το Workbench. Στα παιχνίδια δε θα δείτε καμία διαφορά (εκτός από το γεγονός ότι θα τα βλέπετε σε μεγαλύτερη οθόνη, είτε είναι CRT είτε TFT.

Εχει 2 χρόνια εγγύηση.

EDIT: Τα άνωθι ισχύουν και για τον νέο scandoubler για την Α4000 και για το CD32(!!!!!). Και αυτό Θα το βρείτε στο ίδιο κόστος με τον αντίστοιχο για Α1200 και στα ως άνω sites, αλλά καλού κακού παραθέτω την απευθείας σελίδα του Amigakit.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να σου πω δεν είναι και άσχημη ιδέα. Πόσο τιμάται με τα ταχυδρομικά? Είναι εύκολο στην τοποθέτηση?
 
Καπταιν, το κοστος κυμαίνεται από 128-139 ευρώ, αναλόγως από ποιό online κατάστημα θα το αγοράσεις. Βέβαια, μπορεί με τα μτφ πανω κάτω να σου έρθει το ίδιο. Εγώ το αγόρασα από το Amigakit προς 145 ευρώ μαζί με τα μτφ και το παρέλαβα σε 4 μέρες. Η τοποθέτηση είναι κατά τη γνώμη μου έυκολη. Σου παρέχεται και ένα φυλλάδιο με περιεκτικές οδηγίες και το τί να προσέξεις.
 
είναι λίγο ακριβό αλλά για αυτονόητους λόγους.. must για κάθε αmiga χρήστη
 
Κοίταξε. Εάν δεις μονο το νούμερο, ναι ειναι ακριβό. Εάν τώρα δεις και το υλικό και σκεφτείς πως ό,τι scandoubler/flicker κυκλοφορεί π.χ. στο ΕΒΑΥ αποτελείται από υλικά παλαιάς κοπής και ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και χωρίς εγγύηση και σε μεγαλύτερο κόστος, τότε τα αξίζει με το παραπάνω. Ασε που δε θα υποστηρίζουν και 24bit χρώματος σε όλες τις αναλύσεις. Νομίζω ότι αυτός είναι ο πρώτος που το κάνει.
 
Αρχίζει να με τρώει η τσέπη μου. :D :D Το μόνο κακό είναι ότι η άφιξη της παραγγελίας πρέπει να πέσει, με περίοδο που θα είμαι Αθήνα. :D
 
OK. Το τσίμπησα. :D :D. Σε τρείς εβδομάδες που θα είμαι (μάλλον) Αθήνα, θα ασχοληθούμε, με αυτό. (Έχω κρατήσει καβάντζα, και ένα 15"άρι CRT. Καλός συνδιασμός για ένα "Cannon Fodder" και ένα "Warhead" :D :D:D).
 
Ωραίος!!! Δε θα το μετανιώσεις, πίστεψέ με! Μαζί με το Subway USB είναι οι 2 καλύτερες αγορές για την Α1200 (οκ, σίγουρα και ενας 030 accelerator). Οποτε έρθεις, χτύπα ενα τηλ. Είσαι σίγουρος για 15άρα; Μήπως να πας σε 17άρα; :D Εχει νομίζω ο Pooky κανά δυο και δεν ξέρει τί να τις κάνει. Δεν του ρίχνεις ενα πμ;
 
Είσαι σίγουρος για 15άρα; Μήπως να πας σε 17άρα; Εχει νομίζω ο Pooky κανά δυο και δεν ξέρει τί να τις κάνει. Δεν του ρίχνεις ενα πμ;
Μπα! Δεν έχω χώρο οπότε, με βλέπω με το 15άρι. :D

οκ, σίγουρα και ενας 030 accelerator
Αυτόν τον έχουμε. :D
 
Καθότι στο προχθεσινό Amigathering λιώσαμε το SWOS, πρέπει να αναφέρω πόσο φοβερό δείχνει το εν λόγω παιχνίδι σε 20" TFT με αυτόν τον scandoubler. Καμια μα καμια σχέση με το 1084 (εννοείται αυτό). Ειναι must αγορά!!
 
Κυκλοφορεί ακόμα αυτό το scandoubler; Δηλαδή, με αυτό μπορώ να συνδέσω την A1200 με οποιοδήποτε VGA monitor;
 
Προς το παρόν δυστυχώς ειναι εκτός στοκ εδώ και 3-4 μηνες, αλλα διαβασα στο ΕΑΒ ότι θα βγει κι αλλο batch μεσα στο 2 τετραμηνο του 2010. Εννοείται θα πέσει συρμα στο θρεντ αυτό.
 
Κρίμα γιατί είχα δανειστεί ένα καλώδιο RGB to scart και δεν φαίνεται να παίζει στην LCD TV-Monitor LG που διαθέτω. Με composite άλλους τόσους μήνες να δω πως θα την βγάλω.
 
divined ποιο μοντελο εχεις LG??

εχω 2 LCD TV και παιζουν λες και ειναι 1084!!! με rgb to scart...
 
Κρίμα γιατί είχα δανειστεί ένα καλώδιο RGB to scart και δεν φαίνεται να παίζει στην LCD TV-Monitor LG που διαθέτω
Κάτι τέτοια προβλήματα είχα και εγώ, και τελικά έφταιγε το τροφοδοτικό. Δεν το κοιτάς και αυτό?
 
περιεργο και εγω την Α1200 με rgb to scart την εχω σε lg tv monitor και δεν εχω κανενα προβλημα
 
Έχω την LG M2262D. Δοκίμασα το καλώδιο στην SONY 32" που έχω και έπαιξε κανονικά. Είχε λίγο κύμα αλλά δεν έκανα αυτό το άναψε-σβήσε που κάνει με την LG

Ποιό τροφοδοτικό λέτε; Της AMIGA; Να δοκιμάσω δλδ. το PSU της AMIGA 500;;;
 
Εμενα στην LG μοντελο 32LG5600 Full HD δειχνει ετσι

( Η πρωτη photo ειναι streched σε 16:9, Η δευτερη original 4:3, και οι αλλες Photo απο το γραφειο και το καλωδιο)
 
ξερουμε ποτε θα ξανα εχει στοκ τον εν λογο μαγαζι..?
 
Πίσω
Μπλουζα