Εμπνεύστηκα πολύ απο αυτο το vflat και ειπα να διερευνήσω ποσο πιο ευκολο μπορω να κανω το σκαναρισμα μεγαλου αριθμου σελιδων. Αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την
αυτοσχέδια βαση που χρησιμοποιω συχνα με την φωτογραφική μηχανη μου.
Αγόρασα λοιπον τον ανταπτορα κινητού για τριποδο
Cullmann Cross CX141, ο οποιος ειναι ευκολα διαθέσιμος απο το skroutz.
Βιδώνει σε δυο θεσεις και μπορει να πιάσει κινητα απο 5.7 εως 9.2cm.
Εχει μηχανισμό με ελατηριο και μαλακα pads για να προστατεύει το κινητό.
Για να μην ακουμπάω καθολου το κινητο οση ωρα σκαναρω, πηρα ενα bluetooth χειριστήριο για selfies (αλλιως γνωστο ως bluetooth camera shutter remote control). Αυτα υπαρχουν σε απεριόριστες ποσοτητες με διαφορετικά ονοματα και χρώματα απο πολλούς πωλητές στο skroutz.
Στην πρόσοψη εχουμε δυο κουμπιά, ενα για Apple και ενα android, ενω στο πλαι εχει εναν διακοπτη on/off.
Αν και στην αρχικη μου δοκιμή ειχα χρησιμοποιήσει το τρέχον κινητο μου
Redmi Note 10 Pro, αποφάσισα να δοκιμάσω το παλιο κινητο μου
Honor 6x. Επειδη δεν γουσταρω να αφιερώνω χρονο και χρημα σε κινητα, προσπαθω να τα συντηρω οσο πιο πολυ γινεται και ετσι τα εχω απο την πρωτη στιγμη που βγαινουν απο το κουτι με screen protector και θηκη τυπου βιβλιου. Αυτες οι θηκες κάνουν πολυ δύσκολη την χρηση για σκαναρισμα, πρακτικα αδυνατη με ανταπτορα. Το παλιο κινητο μπορω να το βγαλω απο την θηκη χωρις να τρεμουν τα φυλλοκάρδια μου.
Ας δουμε λιγο την χρηση. Βιδωνει σταθερα στην βαση. Δυστυχως ο μηχανισμος με το ελατηριο ειναι εξαιρετικα σκληρος και τα μαλακα pads ειναι οχι-και-τοσο μαλακα, συνεπως ειναι πολυ δυσκολο να βαζει και να βγαζει κανεις το κινητο και νιωθεις οτι θα του κανεις ζημια οσο ειναι πιασμενο στον ανταπτορα. Επιπλέον η ποιοτητα των υλικων ειναι κάκιστη.
Το bluetooth χειριστήριο απο την αλλη, ηταν μια απολαυση στην χρηση. Ανιχνεύεται απο το κινητο και γινεται pair σε δευτερολεπτα και απο κει και περα, απλα δουλευει τοσο με το προγραμμα φωτογραφιας του κινητου οσο και με το vflat.
Ας δουμε μερικα παραδειγματα απο σελιδες που σκαναρα με το αυτο το setup. Νομιζω οτι παρολο χρησιμοποίησα ενα παλιοτερο κινητο με σημαντικα κατωτερη καμερα η διαφορα ειναι πολυ μικρη.
Γενικα σαν ιδεα αυτη η εγκατασταση ειναι εξαιρετικη, αφου εχοντας ελευθερα τα χερια μπορει κανεις να σκαναρει με καλυτερα αποτελεσματα και πιο γρηγορα, απ' οτι κρατώντας το κινητο στο ενα χερι και το βιβλιο στο αλλο. Παντως ο συγκεκριμενος ανταπτορας δεν αξιζει λεφτα του, προτιμηστε κατι καλυτερο.
Στην συνεχεια θα ριξω μια ματια σε εναν καλυτερο ανταπτορα.