scratch repairing

nikosmihalakis

RetroWannaBe
Joined
16 Νοέ 2009
Μηνύματα
57
Αντιδράσεις
0
υπαρχει τροπος να εξαφανισουμε γρατζουνιες απο cd-games dreamcast Η saturn ???
 
εγώ στα δικά μου saturn παιχνίδια (συγκεκριμένα σε 2 που τα πήρα μη λειτουργικά) χρησιμοποίησα τη μέθοδο της οδοντόκρεμας :D δηλαδή επάλλειψη όλης της επιφάνειας (με οδοντόκρεμα) με κυκλικές κινήσεις και μετά ξέβγαλμα με απιονισμένο νερό ή νερό της βρύσης.δεν ξέρω όμως αν είχαν πραγματικά αποτέλεσμα ή αν απλώς ήθελαν καθάρισμα,πολλοί λένε ότι δεν κάνει κάτι στη πραγματικότητα,τα δικά μου πάντως λειτούργησαν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλησπερα παιδια , υπαρχουν ειδικα μηχανηματα για τον καθαρισμο cd / dvd , υπαρχουν και επαγγελματικα πανακριβα , αλλα και πιο προσιτα στις τσεπες μας .

απλα το project οδοντοκρεμα ειναι μουφα , επισης και γι'αυτο που θα πω ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ποτε δε τα καθαπιζουμε με κυκλικες κινησεις !!! παντα απο μεσα προς τα εξω πρεπει να γινεται η κινηση .
 
αυτο το εχω διαβασει και εγω οτι θελει απο το κεντρο προς τα εξω

με μαλακο πανακι οχι κυκλικα

οδοντοκρεμα ειχα δοκιμασει καποια στιγμη αλλα τζιφος

ισως να ησουν τυχερος φιλε μου

σε 2 καταστηματα video club γνωστης αλυσιδας εδω αθηνα ξερω οτι

εχουν μηχανημα που καθαριζει-βγαζει? τις γρατζουνιες

αν δεν θεωρειται διαφημιση να σας πω
 
Καλημέρα σε όλους.

Άν η γρατζουνιά είναι απο την επάνω πλευρά, ξεχνάμε την αφαίρεσή της. Άν είναι απο κάτω και ελαφριά (όχι σαν το φαράγγι της Σαμαριάς) μπορούμε να κάνουμε το εξής:

Τρίβουμε με βρεγμένο ντουκόχαρτο 1500 βαθμών, μετά με 2000 βαθμών. Η επιφάνεια θα είναι τώρα για να κλαίνε οι ρέγγες. Μετά τρίβουμε με βρεγμένα MICROMESH 6000-12000 (στην Ελλάδα θα βρείτε στο GE HOBBIES - μοντελιστικό κατάστημα, έχει και e-shop). Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, παίρνει κι άλλο βελτίωση όμως: Τρίψιμο με μαλακό πανί και TAMIYA POLISHING COMPOUND (στην Ελλάδα θα βρείτε στο ΚΑΛΦΑΚΗΣ - μοντελιστικό κατάστημα, έχει και e-shop). Το έχω κάνει με επιτυχία ΑΛΛΑ: παρακαλώ πριν το δοκιμάσετε στο προς επιδιόρθωση αντικείμενο, δοκιμάστε το σε ένα άλλο cd/dvd.

Για να μην κατηγορηθώ για διαφήμηση, πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα καταστήματα με τα συγκεκριμένα υλικά στην Ελλάδα, εγώ τα έχω προμηθευτεί απο εκεί και νομίζω οτι είναι οι εισαγωγείς τους.
 
Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που μας εγραψες pgpelect.Να υποθεσω οτι μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε σε καθε επιφανεια με γρατζουνιες πχ στην οθονη του game gear?
 
angel_grig είπε:
Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που μας εγραψες pgpelect.Να υποθεσω οτι μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε σε καθε επιφανεια με γρατζουνιες πχ στην οθονη του game gear?
Στον μοντελισμό, μερικά διάφανα κομάτια (πχ καλύπτρες αεροσκαφών) έχουν κάποια σημάδια απο το καλούπι ή προκαλούμε εμείς κάποια ζημιά (είτε κατα λάθος, είτε όχι) και ο τρόπος αυτός αποκαθιστά αυτές τις ζημιές. Υποθέτω πως αν μιλάμε για διάφανο πλαστικό, ναι, γίνεται να αποκατασταθεί. Προσοχή όμως, κατα την διαδικασία του τριψίματος, πρέπει να προσέξουμε να μην προξενήσουμε ραγίσματα απο πίεση (παθών και μαθών). Απαλά και ας πάρει λίγο παραπάνω.
 
Πίσω
Μπλουζα