Screamer Rally

Θα ξαναδω λιγο τις ρυθμισεις αλλα απο αυτα που εχω αυτη τη στιγμη, το PCem ειναι πολυ καλυτερο.

Το 86Box δεν υποστηριζει καν BX chipset (αν κανω λαθος, διορθωστε με)

Με το PCem17 εστησα BX, PII 200,Voodoo2000,SB128 στο πιτσι φυτιλακι και τα δυο παιχνιδια που δοκιμασα επαιξαν ωραιοτατα.

Tι παραπάνω έχει το BX από τα άλλα motherboards?
 
Mα και το 86box έχει τέτοιες motherboards. Και μάλιστα περισσότερες από οσο είδα. Στο PCEm έχει μόνο μία.

Anyway, έφτιαξα εναν Pentium 133 με Voodoo 1 και στα δύο, στο 86box κρασάρει πολύ συχνά με το Quake 2, Στο PCEm φαίνεται να ειναι πιο σταθερό, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Σε θέμα ταχύτητας μου φαίνονται ιδια και το παιχνίδι εχει σχεδόν το ιδιο performance.

Μπορεί να ειναι και θέμα συνδυασμού emulated hardware, δεν ξέρω. Βαζω την ιδια κάρτα γραφικών και CPU αλλά η motherboards ειναι διαφορετικές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τελικά μου φαίνεται ότι ο PCem είναι καλύτερος emulator. Οσες δοκιμές σε διάφορα παιχνίδια έχω κάνει συμπεριφέρεται καλύτερα. Εκτος από το Blood που ή κρασάρει ή πρέπει να κάνεις διάφορες πατέντες για να να δουλέψει. Αλλο ένα καλό που έχει είναι ότι συγχρονίζεται καλύτερα με την οθόνη, πχ στην δική μου που είναι 240hz, με τα ίδια ακριβώς frame rates, το 86box σπάει αρκετά ενώ το PCEm είναι πιο smooth.
 
Για όποια σημασία μπορεί να έχει αυτό για το μέλλον και τον χρόνο που θα επενδύσει κάποιος να στήσει μηχανήματα σε έναν από τους 2 emulators, απλά να ανεφέρω πως o lead developer του PCem αποσύρθηκε μετά τη v17 το 2021 και ως τώρα ο νέος project maintainer δεν έχει δώσει σημάδια πως η ανάπτυξη συνεχίζεται. Πρακτικά έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια χωρίς καμία εξέλιξη.
 
Και εγώ που έχω οθόνη 240Hz την κατεβάζω στα 144!! Δεν δοκιμάζεις το ίδιο?

Θα προτιμούσα να μην αλλάζω τα hz κάθε φορά που ανοίγω ένα πρόγραμμα ή ένα παιχνίδι.

Αφού το PCem δεν έχει θέμα και συγχρονίζεται καλά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το 86box δεν μπορεί. Κάτι χαλάσανε με τις αλλαγές που κάνανε.
 
Πίσω
Μπλουζα