Seems like it's the '80s again...

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.328
Αντιδράσεις
1.168
Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε όλο και περισσότερο στοιχεία '80s στην TV, πράγμα που αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η δεκαετία του '80, ήταν μια δεκαετία με χαρακτήρα...

Διαφήμιση αλυσίδας Super Markets με ηχητική υπόκρουση - διασκευή του "Take on me", των A-HA...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Black Frider aka Knight Rider


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαφήμιση αυτοκινήτου με Αστυνόμο Σαϊνη, υπό τους ήχους του "Video killed the radio star"...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Τα καλύτερά μας χρόνια" ξεκίνησαν από τα '70s και συνεχίζουν στα '80s...

KAL_XRONIA_insta-1.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Αυτή η νύχτα μένει", όπου παρακολουθούμε τη ζωή στα "σκυλάδικα" των '80s...

THUMBNAILS_NYXTA_2.png


Στανταράκι κάτι έχω ξεχάσει, οπότε βάλτε ότι θυμηθείτε!
 
Ωραίο θέμα ! Βλέπω τα ''Καλύτερα μας Χρόνια'' .Καλή σειρά σε γενικές γραμμές αν κι έχει κάποια θεματάκια. Με τη γυναικεία μόδα της εποχής πχ, ,όπου ανάμεσα στα άλλα έβαλαν μια 18χρονη να φοράει μαγιώ σαν την βράκα της γιαγιάς μέχρι τον αφαλό σε μια εποχή ( 1979) που τα μαγιώ ήταν μικροσκοπικά με κορδόνια.. Η πρώτη σεζόν ήταν καλύτερη ,κυλούσαν όλα φυσικά κι αβίαστα .Μετά μοιάζει σα να ψάχνουν με αγωνία τον εντυπωσιασμό μέσα απο ασήμαντα πράγματα όπως το που θα πέσει το σκαιλαμπ.. :p Το ''Αυτή η νύχτα μένει ''δεν το χω δει ακόμα. Ενδιαφέρον το βρίσκω πάντως που ασχολούνται σεναριακά με το ΄70-΄80 παρά τα λάθη και τις υπερβολές . Θα έλεγα κι οτι μάλλον είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα απο ταινίες και βιντεοταινίες της εποχής.
 
Να σου πω την αλήθεια, ήθελα να δω αν υπάρχει θέμα για "Τα καλύτερά μας χρόνια". Είναι τέλεια σειρά!
 
Επίσης κάποιο κανάλι είχε διαφημιστικό για την νέα σεζόν με μουσική υπόκρουση το Electric Dreams.

Έχει τόσο πολλές όμορφες λεπτομέρειες σαν σειρά, κι ας είναι σε ολίγον τι μεγάλη συγκέντρωση. Για παράδειγμα, είχε δει κανείς ποτέ σε σπίτια ταπετσαρίες με τόσο έντονα σχέδια και μάλιστα σε καφέ και μουντά χρώματα; Δεν έχω δει ποτέ. Μόνο ίσως σε κουρτίνες και ρούχα.
 
Αν βλέπετε το ''αυτή η νυχτα μένει'' ,πείτε εντυπώσεις . Τώρα έβαλα το 1ο επεισόδιο να δω τι παίζει..
 
Οκ, είδα μερικά επεισόδια και φαίνεται ρεαλιστική η απεικόνιση της εποχής (1984) και των καταστάσεων στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας ,στα σκυλάδικα που λέμε.. Αλλά εστιάζει περισσότερο στη ''σκοτεινή'' πλευρά τους ίσως για να αυξήσει το ενδιαφέρον, Απ' όσα έμαθα απο γνωστούς που σύχναζαν σε τέτοια μαγαζιά ,οι μισοί θαμώνες ήταν άντρες και οι άλλοι μισοί παρέες με γυναίκες μαζί. Αλλά κι αυτοί στις παρέες καλούσαν τις καλλιτέχνιδες στο τραπέζι τους κυρίως για να δείξουν οτι μπορούν ,τα χουν και τα σκορπάνε. Εγώ βρέθηκα σε επαρχιακά σκυλάδικα χρόνια αργότερα στα 1995- 96 παρασυρμένη απο την παρέα και την πρώτη φορά ήμουνα σαν αλαφιασμένο σκυλί απο τον σαματά και τα κλαπατσίμπαλα.. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο εύκολες ήταν οι παρεξηγήσεις και η διάθεση για τσαμπουκά ανάμεσα στους πελάτες..Επίσης να πω πως στη σειρά χρησιμοποιούν μια κάπως σκληρή γλώσσα στους διαλόγους , μέσα στα πλαίσια του ρεαλισμού πάντα, αλλά ασυνήθιστη στις σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές .
 
Μόλις είδα το χτεσινό επεισόδιο απο τα Καλύτερα μας Χρόνια. Υπέροχο, τέλειο ,με κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό κι ούτε στο τηλ δεν απαντούσα μη χαθεί το ..μουντ της στιγμής ..Αυτή τη φορά δεν έχω κάτι να γκρινιάξω για την ''αναπαράσταση'' της εποχής του 1981 αφού ήταν όλα σωστά ,τα ρούχα ,η μουσική ,ακόμα και την συναυλία του Ρορι Γκάλαχερ ανέφεραν . Ένα ψιλοσόκ όμως το πάθα όταν άρχισε να δείχνει σκηνές απο γνωστό σήριαλ στην tv ενώ στο βάθος κάπου ακούγονται σκυλιά να γαβγίζουν .. Η σκηνή με το σεισμό που ακολούθησε με τάραξε ,θυμήθηκα τα πάντα ακομα και λεπτομέρειες ασήμαντες όπως ότι έβρεξε για λίγο εκείνη τη νύχτα η τον αδελφό μου να μου φωνάζει --δεν είναι νταλίκα που μαρσάρει αυτός ο θόρυβος ,τρέξεεε --..χαχχ..
 
https://www.ertflix.gr/series/ser.127653-ta-kalytera-mas-chronia φετος ειναι η τριτη χρονια βρισκεται στην δεκαετια του 80.η σειρα ξεκιναει χρονολογικα απο το 1969
https://www.alphatv.gr/show/auti-i-nuhta-menei/ μεχρι στιγμης εχουν παιχτει 83 επεισοδια
η σειρα βασιζεται στο ομωνυμο βιβλιο του θανου αλεξανδρη εμπλουτισμενη και με αλλες ιστοριες
το 1999(προβληθηκε το 2000) ειχε γυριστει κινηματογραφια ταινια σε σκηνοθεσια νικου παναγιωτοπουλου
 
Πίσω
Μπλουζα